Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Η "Διαύγεια"ακόμη ....έρχεται στον Δήμο Σουφλίου!!

Από τις 15/03/2011 οι Δήμοι στα πλαίσια του προγράμματος  διαύγεια είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν τις αποφάσεις στην ιστοσελίδα τους,και στο http://et.diavgeia.gov.gr/ σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι εκτελεστέες.
Αν μπει κάποιος στην ιστοσελίδα του Δήμου Σουφλίου θα διαβάσει ότι η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή!!!! τρεις μήνες σχεδόν από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής!!!

Η ιστοσελίδα είναι υπό ανακατασκευή.Ζητούμε την κατανόηση σας για τυχόν λάθη και ανακρίβειες που θα εμφανίζονται κατά το προσεχές διάστημα μέχρι την οριστικοποίησή της.
24/03/2011
Αν κάποιος αναζητήσει αποφάσεις του δήμου Σουφλίου δεν θα βρει καμία η μάλλον θα βρει του Δασαρχείου πατήστε εδώ

Λέτε μέχρι το τέλος της θητείας  της σημερινής αρχής να έχει ολοκληρωθεί η σελίδα;

Πρωθυπουργός : "Όλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας"

 Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα, «ένας χρόνος πρωτόγνωρης προσπάθειας, αλλαγών στη χώρα και θυσιών του λαού». Οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη και ανοίγουν νέα προοπτική για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αγώνας της χώρας, πριν από ένα χρόνο, ήταν να αποτρέψει τη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. «Ένας συνεπής και συνεχής αγώνας για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Ένας αγώνας ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης.

Ώρα της Γης..

Για τρίτη χρονιά, οι Έλληνες συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» και καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

    Στις 8:30 μ.μ., το Σάββατο, το ελληνικό παράρτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος WWF καλεί τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας. Οι πολίτες, οι συναρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος που συμμετέχουν θα σβήσουν τα φώτα στον χώρο όπου βρίσκονται για 60 λεπτά.

    Η WWF ευελπιστεί μάλιστα να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει μάλιστα δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα στο wwf.gr/earthhour, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει ατομική «υπο-σελίδα» με προσωπική σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνονται υπογραφές.

Ε.Ε - Συμφωνία για οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Τις θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup της 11ης Μαρτίου επιβεβαίωσε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.

    Πρόκειται για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τα 5 στα 10 χρόνια, καθώς και τη μείωση κατά 100 μονάδες βάσης του επιτοκίου δανεισμού για το ποσό που αφορά τα δάνεια από την ευρωζώνη (80 δισ. ευρώ).

    Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι παρόλο που η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο, οι κίνδυνοι παραμένουν και η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να δρα με αποφασιστικότητα.

    «Υιοθετούμε σήμερα ένα πακέτο συνολικών μέτρων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ε.Ε. και τη διασφάλιση της σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης», αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων.

    Οι «27» δεσμεύονται να προχωρήσουν σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την απασχόληση και την ανάπτυξη. Επιπλέον, δεδομένου, ότι 24 από τα 27, κράτη μέλη της ΕΕ παρουσιάζουν υπερβολικά ελλείμματα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεσμεύονται να συγκρατήσουν τις κρατικές δαπάνες, με στόχο, ως το 2015, κανένα κράτος μέλος της ΕΕ να μην έχει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο από το 3% 


απε

"Μια αφήγηση για τη Θράκη"

Οι εκδόσεις "Παρατηρητής της Θράκης" και το περιοδικό "Βορέας"
σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου
του Σταύρου Παπαθανάκη, με τίτλο:
"Μια αφήγηση για τη Θράκη"
το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, στις 6:30 το απόγευμα
στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Νέας Ορεστιάδας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αλέξανδρος Ζαχαράς, εκπαιδευτικός
Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος
Κική Κεραμιτσόγλου, γεωπόνος
Θεοδώρα Πουπόλα, φιλόλογος
Ελένη Τσούκαλου, δικηγόρος

Θα προλογίσει η αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου.
Συντονίζει η δημοσιογράφος του ΡΑΔΙΟ-ΕΒΡΟΣ Πόπη Κουρτίδη.