Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Και ΝΑΙ, 23 χρόνια μετά, η αυλαία ανοίγει στο θέατρό ΜΑΣ!

Από την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ γυρίζει σελίδα. Την ημέρα που η παγκόσμια κοινότητα τιμάει και γιορτάζει το θέατρο (ως "Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου"), ένα νέο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει να υποδεχτεί τους θεατρόφιλους θεατές, και μάλιστα όχι σε κάποια "πρωτεύουσα" ή "μεγαλούπολη", αλλά στη ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Έβρου. Ναι, 23 χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση μιας ομάδας παιδιών τότε, το σημερινό Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας -γνωστό απλά ως "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" - περνάει στην καλύτερη και πιο δημιουργική περίοδο της "πολυτάραχης" ζωής του.
Ένα όνειρο γίνεται πλέον πραγματικότητα, ειδικότερα δε σε μία περίοδο που υπάρχει επιτακτική ανάγκη για πραγμάτωση κάθε ονείρου...
Κάποιοι πήραν τα ρίσκα τους, τόλμησαν... και κάποιος, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο κ. Δημήτρης Πενταφράγκας ενστερνίστηκε το όνειρο και έγινε όχι μόνο συνοδοιπόρος, αλλά βασικός καθοδηγητής και ευεργέτης πλέον της γενέτειρας πόλης του, μέσω του Πολιτισμού, του Θεάτρου, του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
Έτσι, ένα γιαπί που πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέχρι να πάρει την τελική του μορφή, έγινε πλέον ΘΕΑΤΡΟ σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο, μοναδικό στην περιφέρεια και ένα πραγματικό στολίδι του Πολιτισμού μας.

Η αυλαία ανοίγει λοιπόν...

Κάθε Κυριακή:
πρωί στις 11:30 - "Μια τρελή τρελή πολυκατοικία" του Γ. Ξανθούλη, θεατρική παράσταση για παιδιά
βράδυ στις 9:00 - "Ο Ηλίας του 16ου" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ: Κυριακή 27 Μαρτίου

Διαδρομή και εγκατάσταση αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας και Ελλάδας-Βουλγαρίας

Το νομοσχέδιο «Διαδρομή και εγκατάσταση αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας και Ελλάδας-Βουλγαρίας και άλλες ρυθμίσεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει μια σειρά προσθέτων άρθρων που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική του έκδοση και αφορούν στην ρύθμιση θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΚΑ.

    Ειδικότερα, προωθείται η ψήφιση ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του Υποθαλάσσιου Αγωγού Φυσικού Αερίου (IGI Poseidon) για τη Διασύνδεση Ελλάδας- Ιταλίας, καθώς και του Αγωγού για τη διασύνδεση Ελλάδα - Βουλγαρία (IGB), έργων με αδιαμφισβήτητη τεχνική, οικονομική και περιβαλλοντική ωριμότητα. Με τις υπό προώθηση διατάξεις τα έργα αυτά αναγνωρίζονται ως έργα εθνικής σημασίας και δημόσιας ωφέλειας και ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την έκδοση των αναγκαίων πράξεων για τη χωροταξική οριοθέτηση των έργων των αγωγών. Παράλληλα, εξατομικεύονται οι φορείς εκτέλεσης ως νομικά πρόσωπα εταιρικής μορφής που απολαμβάνουν των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τους σκοπούς της επιτάχυνσης και της απρόσκοπτης υλοποίησης των έργων.

Πετάει-πετάει ο Καρχιμάκης;

Εν μέσω βομβαρδισμών στη Λιβύη και σεισμών στην Ιαπωνία πέρασε μάλλον στα ψιλά η είδηση: Δύο υφυπουργοί (ο Ντόλιος του Εσωτερικών κι ο Σαχινίδης του Οικονομικών) κι ένας υπουργός (ο Ρέππας) σκάρωσαν και υπέγραψαν κοτζάμ κοινή υπουργική απόφαση, για να συστήσουν προσωποπαγή θέση στο υπουργείο Μεταφορών και να μεταθέσουν σ’ αυτή (από την Ολυμπιακή!) τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Με την πρόβλεψη η θέση να τον περιμένει μέχρις ότου περάσει από τις τάξεις του βουλευτή στις τάξεις του απλού πολίτη.
Έτσι ο γενικός εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που αποκαλύπτει και στιγματίζει τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, αφού διορίστηκε κάποτε και με τρόπο που μπορούμε να φανταστούμε στην Ολυμπιακή, αφού (δεν) εργάστηκε με τρόπο που επίσης μπορούμε να φανταστούμε σ’ αυτή, τώρα εξασφαλίζει και το μέλλον του -μην τύχει καμιά στραβή και βρεθεί στο δρόμο ο άνθρωπος. Αποδεικνύοντας ότι πίσω από τα γνωστά μεγάλα λόγια για τη νέα Ελλάδα συνεχίζονται τα γνωστά μικρά έργα του ΠΑΣΟΚ, που έφεραν και την Ολυμπιακή και την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Παραίτηση πρωθυπουργού στην Πορτογαλία

Η παραίτηση έγινε την παραμονή της πολύ κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ.
Ο Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες υπέβαλε αργά σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας του σχεδίου λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνησή του, ανακοινώθηκε από την πορτογαλική προεδρία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Lusa. Η παραίτηση Σόκρατες έγινε την παραμονή της πολύ κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ.
«Αυτή η πολιτική κρίση, αυτή τη στιγμή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Πορτογαλία έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αγορών», δήλωσε ο κ. Σόκρατες. «Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα που στόχευαν στο να αποφευχθεί η προσφυγή της Πορτογαλίας σε ένα πρόγραμμα εξωτερικής οικονομικής βοήθειας» ανέφερε ο κ. Σόκρατες σε ανακοίνωσή του προς το έθνος. «Η αντιπολίτευση αφαίρεσε από την κυβέρνηση όλες τις