Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Κίνητρα σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να ιδρύσει επιχείρηση

Το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», ύψους 30 εκ. ευρώ παρέχει κίνητρα σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών που επιθυμεί να ιδρύσει επιχείρησή μετατρέποντας την ιδέα του σε επιχειρηματική καινοτομία και ενισχύει υφιστάμενες μικρές ή πολύ μικρές, καθώς και νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες κ.α.
Είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχο πρόγραμμα
 • υλοποιείται για όσο διάστημα επαρκούν οι διαθέσιμοι πόροι της Δημόσιας Δαπάνης,
 • εισάγει νέο σύστημα αξιολόγησης της καινοτομίας με βάση την αρχή «ιδέα – σχεδιασμός υλοποίησης – υλοποίηση – αγορά»,
 • υποστηρίζει λειτουργικές δαπάνες για υπό σύσταση επιχειρήσεις,
 • προβλέπει την παρακολούθηση του έργου και μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς και την επιβράβευση του επιχειρηματία και μειώνει ουσιαστικά την γραφειοκρατία με την απλοποίηση των επίσημων ‘’χαρτιών’’ που ζητούνται τουλάχιστον στη φάση πριν την οριστική ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα.
Δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»εδώ.

Πέθανε η Elizabeth Taylor

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο του Los Angeles στα 79 της χρόνια


Image
Η Elizabeth Taylor έζησε μια ζωή στους προβολείς της δημοσιότητας από τα 12 της χρόνια. Δύο Όσκαρ (για τις ταινίες "Who's Afraid of Virginia Woolf?" και  "BUtterfield 8"), εφτά γάμοι, πολύς κινηματογράφος και άπειρα πρωτοσέλιδα σε tabloids λόγω της εκκεντρικής της συμπεριφοράς.

Παράλληλα επιχειρηματίας με δική της σειρά αρωμάτων και κοσμημάτων, αξιωματούχος της Βρετανικής αυτοκρατορίας και φιλάνθρωπος με συμμετοχή στον αγώνα κατά του AIDS, δημιουργώντας δύο οργανώσεις γι'αυτό το σκοπό, η πρώτη όταν πέθανε ο καλός της φίλος Rock Hudson.
Σύμφωνα με βιογραφίες της έχει επιζήσει μετά από πνευμονία, όγκο στον εγκέφαλο, καρκίνο του δέρματος, σοβαρό τραυματισμό μετά από πτώση από άλογο, εθισμό στο αλκοόλ και στα χάπια, εγχείρηση καρδιάς και πνευμόνων. Συνολικά είχε μπει στο χειρουργείο 30 με 40 φορές.

Η ταινία Cleopatra στην οποία πρωταγωνίστησε, είναι μία από τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών. Εκεί γνώρισε τον μελλοντικό της άντρα Burton με τον οποίο έζησε έναν θρυλικό γάμο που οδήγησε σε δύο γάμους και δύο διαζύγια. Μαζί του γύρισε συνολικά 12 ταινίες.

"I never planned to acquire a lot of jewels or a lot of husbands," είπε κάποτε η ίδια. "I have been supremely lucky in my life in that I have known great love, and of course, I am the temporary custodian of some incredible and beautiful things."

Lifo

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοσυνεταιριστικής Έβρος ΑΕ

Την Παρασκευή 18/03/2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοσυνεταιριστικής  Έβρος Α.Ε-  Αναπτυξιακή Ανώνυμη  Εταιρεία ΟΤΑ. Στο εννεαμελές Δ.Σ  συμμετέχουν οι παρακάτω:

 • Πουλιλιός Ευάγγελος(Δήμαρχος Σουφλίου)- Πρόεδρος
 • Αδαμάκης Φώτης- Διευθύνων Σύμβουλος
 • Γούδρας Γεώργιος- Αντιπρόεδρος
 • Παρασκευάς Παρασκευάς- Γραμματέας
 • Κολχούρης Αθανάσιος- Εντεταλμένος Σύμβουλος
 • Κιτσικίδης Λάζαρος- Μέλος
 • Γερονικολάκης Ανέστης- Μέλος
 • Καραγιάννης Χρήστος- Μέλος
 • Σκαρκάλας Παναγιώτης- Μέλος


                                                                     Για τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος  Α.Ε    

       

                                                                                    Κουζούκος Κων/νος

                                                                                    Γενικός Δ/ντης   

Ντόρα Μπακογιάννη : πρόταση του κινήματος για την οικονομία

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη,  παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε την πρόταση του κινήματος για την οικονομία και την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζοντας την οικονομική πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι: «Παρουσιάζουμε σήμερα 38 προτάσεις για ένα νέο οικονομικό μοντέλο, που πιστεύουμε ότι μπορεί, να βγάλει την χώρα από την κρίση και να την βάλλει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης, διορθώνοντας ταυτόχρονα διογκούμενες κοινωνικές αδικίες. Οι προτάσεις αυτές καλύπτουν 4 πυλώνες για τη νέα οικονομική πολιτική και αναφέρονται σε παρεμβάσεις και δράσεις :

*        για την μείωση των ελλειμμάτων μέσα από τον περιορισμό των δαπανών του σπάταλου ευρύτερου δημόσιου τομέα.
*        για την προώθηση αποτελεσματικών διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση του ανταγωνισμούΕνίσχυση της προσπάθειας ανάδειξης του ελληνικού πρωινού, ως μέσου προώθησης του τουρισμού.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα την ενίσχυση της προσπάθειας ανάδειξης του ελληνικού πρωινού, ως μέσου προώθησης του τουρισμού.

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η ανάπτυξη επιχειρήσεων που παράγουν κάποιο τοπικό προϊόν είναι πολύ θετική για την ανάπτυξη μιας περιοχής, γιατί συνήθως σημαίνει ανάπτυξη επιχειρήσεων συνδεδεμένων με την τοπική οικονομία και συνεπάγεται παράλληλη ενίσχυση πολλών τομέων της τοπικής οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία, μικρή βιοτεχνία, ξενώνες, εμπορικά καταστήματα κ.λπ.) και εμμέσως πλην σαφώς ενθάρρυνση της πολυδραστηριότητας.

Η σημερινή πολιτική της Ε.Ε. υιοθετεί ένα πλέγμα μέτρων με στόχο την ανάπτυξη "πολυλειτουργικής" υπαίθρου. Στο πλαίσιο αυτό η προώθηση της παραγωγής τοπικών προϊόντων θεωρείται ότι οδηγεί ως ένα βαθμό στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Για αυτό οι πολιτικές ανάπτυξης πρέπει να εμπεριέχουν κοινωνικά κριτήρια και να βοηθούν στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων, των τοπικών προϊόντων με έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε προγράμματα διαχείρισης του ευαίσθητου περιβάλλοντος και του πολιτιστικού τους πλούτου. Ενώ το αγροτικό εισόδημα μπορεί να συμπληρώνεται με πολλαπλές απασχολήσεις και ανάλογες ενισχύσεις για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Έκφραση :

Η λέξη " επανεκκίνηση " μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο των κυβερνώντων ...
Επανεκκίνηση στην οικονομία στην ανάπτυξη στο έθνος ......

Και στα Πρόσωπα λέμε εμείς !!!!

Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ενεργειακή επανάσταση

Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιήσει σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις, θα ταράξει τα νερά και θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies SA η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και ξεκινά οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος.
Όχι μόνον τα στελέχη της εταιρείας, αλλά και άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης βεβαιώνουν ότι, χωρίς υπερβολή, μπορεί να ανατρέψει το ενεργειακό σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή μιας νέας ενεργειακής επανάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.
Το προϊόν

Έτσι πεθαίνουν οι Γραφειοκράτες...