Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

   Με την παρούσα επιστολή, ζητώ την συμβουλή του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.), αλλά και την επί της ουσίας υποστήριξη του στην διαχείριση των κινδύνων δημόσιας υγείας που πηγάζουν από το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

      Η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών, που αναζητούν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

       Κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

    Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο υπεγράφη και υλοποιείται ήδη πρόγραμμα επιχειρησιακής αντιμετώπισης της παράνομης εισροής μεταναστών σε συνεργασία με την Frontex .

Απάντηση Περιφερειάρχη στους κ.κ. Γ. Παυλίδη και Χρ. Τρέλλη


Ύστερα από ερωτήματα των επικεφαλής δύο παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.κ. Γ. Παυλίδη και Χρ. Τρέλλη για την φημολογούμενη μετακίνηση προσωπικού από τις έδρες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων προς την Κομοτηνή ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας αναφέρθηκε  στο ζήτημα της ανεπάρκειας προσωπικού στις επιτελικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε αυτές της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Το μείζον πρόβλημα επεσήμανε ο Κος Κατσιμίγας εστιάζεται στην Κομοτηνή, στην οποία βρίσκεται η έδρα της Περιφέρειας. Κι αυτό επειδή τόσο οι επιτελικές υπηρεσίες, όσο και αυτές με τοπική αρμοδιότητα τη Ροδόπη, καλούνται ουσιαστικά να στελεχωθούν από το προσωπικό που υπηρετούσε στην καταργηθείσα  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης, η οποία ήδη πριν τη 
δημοσίευση του Ν.3852/2010 υστερούσε σε προσωπικό εξαιτίας της διαρροής υπαλλήλων με μετατάξεις προς την τότε Κρατική Περιφέρεια λόγω καλύτερων αποδοχών, το δε υπηρετούν προσωπικό που απέμεινε μετά τις προβλεπόμενες από τον Καλλικράτη μετακινήσεις προσωπικού προς τον Δήμο της έδρας της Περιφέρειας, επιδείνωσε έτι περαιτέρω την κατάσταση.

«Είμαστε αντίθετοι στις αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων και στον υπερσυγκεντρωτισμό»

Συζητήθηκε, μετά από πρόταση του συνδυασμού μας «Περιφερειακή Αναγέννηση» και με την συνεπικουρία της Λαικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης η μετακίνηση υπαλλήλων από τους γειτονικούς νομούς Ξάνθης Εβρου, Καβάλας στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή σε καθημερινή βάση. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Παυλίδης ανέφερε:
«Οι υπεύθυνοι δημιούργησαν ένα απαράδεκτο υπερσυγκεντρωτικό σύστημα, με κέντρο την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, ενώ, ταυτόχρονα, κανείς δεν υλοποιεί το θέμα των τοπικών μετατάξεων υπαλλήλων από την κρατική Περιφέρεια στην αιρετή, γιατί φοβούνται, λένε, οι υπάλληλοι μήπως οι αποδοχές τους είναι μικρότερες!. Καλούνται έτσι να πληρώσουν τα λάθη, τις παραλείψεις και τους συμβιβασμούς , όσων διοικούν το σύστημα, οικογένειες και εργαζόμενοι, με σχεδιαζόμενες υποχρεωτικές μετακινήσεις, με αποφάσεις νομικά έωλες. Πρόσθετα να πληρώσουν και οι πολίτες στην εξυπηρέτησή τους, όπως θα γίνει τόσο με την αποδυνάμωση των περιφερειακών ενοτήτων όσο και με την απώλεια καθημερινά ανυπολογίστων ωρών εργασίας σε μεταβάσεις.

Είμαστε αντίθετοι σε μετακινήσεις βίαιες, χωρίς την συναίνεση των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι στο νέο υπερσυγκεντρωτισμό που συστηματικά οικοδομείται στην περιφέρεια. Αμαρτίες άλλων δεν θα υποστούν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες όλης της Περιφέρειας.»

Έκφραση :

Τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από τη Λιβύη ..
να φανταστώ ότι είναι για ανεφοδιασμό επειδή ...
οι τιμές των καυσίμων φτάσανε στα ύψη ;

"Μια φορα και έναν καιρο..."


"Μια φορά και έναν καιρό.." 
Μία παιδική μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη σε ένα θρακιώτικο παραμύθι.
Στην παιδική παράσταση αυτή συμμετέχουν όλα τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Πρωταγωνιστές είναι μόνο τα παιδιά του Συλλόγου!Πέμπτη, 24 Μαρτίου · 8:00 μ.μ - Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου


- Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Τα Δίδυμα Τείχη " -Θεσμοθετείται η κάρτα εργασίας


Θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας, αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάτες   γιατρούς και φαρμακοποιούς, αλλά και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, συμπληρωματικές του ασφαλιστικού νόμου(Ν. 3863/2010), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, η κάρτα εργασίας δίνει τη δυνατότητα στο ΣΕΠΕ και στο ΙΚΑ κυρίως, να ελέγχουν με ηλεκτρονικό και σύγχρονο τρόπο την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, το ωράριο εργασίας κ.λπ. Επιπλέον, παρέχεται ουσιαστικό κίνητρο στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου με μείωση των εισφορών κατά 10% από 1/7/2011.
Επίσης, η ηλεκτρονική διασύνδεση του ΣΕΠΕ με ΙΚΑ και ΟΑΕΔ δίνει δυνατότητα για τη διασταύρωση στοιχείων και αποτελεσματικότερο έλεγχο.
Με τις αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ενισχύεται το προληπτικό και ελεγκτικό έργο του Σώματος και ο ρόλος του στην την εξωδικαστική επίλυση ατομικών και συλλογικών διαφορών
Προβλέπονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της στελέχωσης και της εκπαίδευσης του προσωπικού του ΣΕΠΕ και της αναδιοργάνωσης υπηρεσιών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο ενώ δημιουργείται αυτοτελές γραφείο για την ενημέρωση πολιτών, την αξιολόγηση και διαχείριση των καταγγελιών και συστήνεται ομάδα ετοιμότητας για άμεση επέμβαση σε 24ώρη βάση.Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Σουφλίου

Για πρώτη φορά μετά την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής  Διαβούλευσης συγκαλείται να συνεδριάσει την Τετάρτη 23 Μαρτίοιυ και ώρα 7 στη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δ. Σουφλίου .
Ας δούμε λίγο τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής διαβούλευσης .

Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος που ορίζει ο δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών
οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ 3η /2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (Άρθρο 75, Ν. 3852/10)
Παρακαλείσθε να προσέλθετε στη  συνεδρίαση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα  την 22η  του μηνός Mαρτίου έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 7.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

  1. Λήψη απόφασης για ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα του Πατλάκα Πασχάλη στην Προβατώνα.
  2. Λήψη απόφασης για ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα της Μπαμπαλιά Χριστίνας στο Τυχερό.
  3. Λήψη απόφασης για ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα του Ζαγγίλη Γεωργίου στο Τυχερό.
  4. Λήψη απόφασης για ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα της Σαλή-Ογλού Κιμπρϊέ στο Μεγάλο Δέρει.
  5. Λήψη απόφασης για ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων για το κατάστημα της Κανέλλου Σωτηρίας στα Λάβαρα.