Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Δημοκρατική Συμμαχία-Χαιρετίζουμε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Λιβύη


Από το γραφείο τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία χαιρετίζει την έστω και καθυστερημένη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να τεθεί ένα τέρμα στην εξόντωση του λαού της Λιβύης, που ζητάει τις αυτονόητες ελευθερίες του και που δολοφονείται επί εβδομάδες από τους μισθοφόρους του δικτάτορα Καντάφι.
Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε και καταδικάζουμε τη στάση και τις εκλεκτικές συγγένειες του ΠΑΣΟΚ μ' αυτό το καθεστώς επί τρεις δεκαετίες. Καταδικάζουμε,
επίσης, την υποκριτική και την φιλο-ολοκληρωτική στάση των κομμάτων της Αριστεράς προς το γενοκτόνο αυτό καθεστώς. Σε άλλες περιστάσεις, τα δύο κόμματα της άκρας Αριστεράς απαιτούσαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τώρα που υπάρχει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητούν να μην εφαρμοστεί. Τι επιθυμούν; Ο λιβυκός λαός να σφαγιασθεί;».


Παγκόσμια ημέρα ΠοίησηςΟ Ναζίμ Χικμέτ (20 Νοεμβρίου 1901- 3 Ιουνίου 1963) ήταν Τούρκος ποιητής και δραματουργός, τα έργα του οποίου μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας. Πέθανε στη Μόσχα από καρδιακή προσβολή.Αν και τα πρώτα του ποιήματα γράφτηκαν με συλλαβικό μέτρο, ο Χικμέτ σταδιακά απομακρύνθηκε από τα στενά πλαίσια του μέτρου και της ομοιοκαταληξίας και άρχισε να αναζητεί νέα μορφή για τα ποιήματά του. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων διαμονής του στη Σοβιετική Ένωση (1922-1925), η αναζήτηση αυτή έφτασε στο αποκορύφωμά της. Προτίμησε τον ελεύθερο στίχο, ο οποίος ταίριαζε και με την πλούσια φωνολογία της τουρκικής γλώσσας. Επηρεάστηκε κυρίως από το Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. Πολλά από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν από το γνωστό Τούρκο συνθέτη Ζουλφού Λιβανελί, ενώ αρκετά μελοποιήθηκαν και από το συνθέτη Μάνο Λοΐζο και τον Θάνο Μικρούτσικο.

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα προς τον κ. πρωθυπουργό σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.


Αξιότιμε κ. Παπανδρέου,

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω σε ένα θέμα που σας έχω θέσει τόσο δημόσια όσο και σε κατ ιδίαν συνομιλίες μας.
Πρόκειται για την απαράδεκτη συμπεριφορά και τις χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησής σας, κ. Πάγκαλου, απέναντι σε ένα πολιτικό χώρο με μακροχρόνια ιστορία και σημαντική συμβολή στους αγώνες για τη δημοκρατία στο τόπο μας.

Θα σας υπενθυμίσω ορισμένα μόνο περιστατικά:

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας, στις 6/3/2010, κατήγγειλε ψευδώς ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων τα ονόματα θα έδινε στην αστυνομία, ξυλοκόπησαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Οι έρευνες της αστυνομίας απέδειξαν πως οι δράστες δεν είχαν καμία σχέση με τον πολιτικό μας χώρο.

Μετά το τραγικό περιστατικό του εμπρησμού της MARFIN, άφησε χυδαία υπονοούμενα, σχετικά με τη συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο εμπρησμό. Στις 6/3/2011, επανήλθε από τη δημόσια τηλεόραση, καταλογίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καίνε πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Αυξάνουμε από 30 εκ € σε 100 εκ € τον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για εξωστρεφή προσανατολισμό, αποφάσισε την αύξηση του προϋπολογισμού του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»  από 30 εκατ. € σε 100 εκατ. €.   
 Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στη συνάντησή του με προέδρους των Συνδέσμων Εξαγωγέων της χώρας. Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Μόλις τώρα συναντήθηκα με τους επικεφαλής των συνδέσμων ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων), ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας) και  ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης), στο πλαίσιο της στενής μας συνεργασίας, η οποία αποφέρει συνεχώς όλο και καλύτερα αποτελέσματα Οι εξαγωγές αποτελούν το  σημαντικότερο θετικό μακροοικονομικό μέγεθος της ελληνικής οικονομίας σήμερα.

Η συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Λοβέρθου κατά την επίσκεψή του στον ΈβροΔελτα-tv

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

Μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών, κυρίως, στους συμβασιούχους, τα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας επεκτείνονται πλέον και στους υπαλλήλους των ίδιων των δήμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κατάλογος των δήμων σε όλη χώρα που καθυστερούν να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους μεγαλώνει όλο και περισσότερο και σ' ένα μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται αφενός στο ότι τα κονδύλια που δίνονται φέτος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) είναι μειωμένα και αφετέρου ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί τους από τα δημοτικά συμβούλια (ο «Καλλικράτης» ορίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 31.3).
Παράλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις που οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι και έχουν δάνεια,  όπως αυτή του Δήμου Δελφών έγινε παρακράτηση μέρους των ΚΑΠ για δάνεια των πρώην Καποδιστριακών δήμων, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο δήμο ολόκληρο το ποσό για τη μισθοδοσία του Μαρτίου και προκειμένου να καταβληθούν σε όλους τους υπαλλήλους οι μισθοί να δοθούν μειωμένοι! (συγκεκριμένα, παρακρατήθηκαν από το δήμο τα έξοδα κίνησης).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαινόμενα καθυστερήσεων στις πληρωμές