Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα ...

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1996 έφυγε ο  Οδυσσέας Ελύτης, νομπελίστας ποιητής. [γεν. 2/11/1911]

Φόνος στο Σιδηρώ Σουφλίου;

Ένας ηλικιωμένος βοσκός βρέθηκε νεκρός σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες το μεσημέρι στο χωριό Σιδηρώ του Δήμου Σουφλίου.

Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος 72χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος εντοπίστηκε το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή μεταξύ Σουφλίου και Γιαννούλης οφείλεται σε δολοφονία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ιστολογίου, ο βοσκός βρίσκονταν στο ύπαιθρο μαζί με έναν Αλβανό, τον οποίο είχε προσλάβει πριν από λίγες μέρες. Οι ώρες περνούσαν και το κοπάδι με τις κατσίκες επέστρεψε μόνο του στο μανδρί. Τότε ο γιος του κτηνοτρόφου μαζί με δύο - τρεις συγγενείς ξεκίνησαν για την αναζήτηση του 72χρονου. Λίγο αργότερα βρέθηκαν αντιμέτωποι με ΄να μακάβριο θέαμα. Ο κτηνοτρόφος ήταν δεμένος και κτυπημένος. 
Αυτή την ώρα η αστυνομία αναζητά τον Αλβανό βοσκό, καθώς από το μεσημέρι δεν έχει δώσει κανένα ίχνος.

Έρχεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας στις επιχειρήσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) από τις επιχειρήσεις.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά καθορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας νομικών προσώπων για το 2011.


Όπως ορίζεται στην απόφαση:


- Η δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας υποβάλλεται σε ένα αντίτυπο και συνοδεύεται, κατά περίπτωση, με τα εξής δικαιολογητικά:


α) Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής δασικής έκτασης απαιτείται είτε η προσκόμιση του οικείου Φ.Ε.Κ. είτε η σχετική βεβαίωση από την αρμόδια διοικητική αρχή.


β) Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής, με τον όρο της αμοιβαιότητας, ακινήτων ιδιοκτησίας ξένων κρατών που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των πρεσβειών και προξενείων αυτών, απαιτείται βεβαίωση του Υπουργείου Εξωτερικών.


Ανακοίνωση No 2 για την επίθεση εναντίον του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στα Καλύβια, την Τετάρτη 16/3/2011.

Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.
Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια.
Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σ’ αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής αριστεράς» προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο.

Επιλύθηκε το θέμα με τα δελτία μετακίνησης των ΑΜΕΑ.


 Επιλύθηκε το θέμα που είχε προκύψει με τα δελτία μετακίνησης των  ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίου Ανδρέα Λοβέρδου, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση. 
   Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Υπουργός αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας  με τους συγκοινωνιακούς φορείς για  την υπογραφή των συμφωνητικών για  την εξασφάλιση παροχών, τόσο δωρεάν μετακίνησης όσο και μειωμένου  εισιτηρίου
καθώς και με κυρίαρχο γνώμονα το όφελος του πολίτη  και την καλύτερη εξυπηρέτησή του, διευθετήθηκε το θέμα της πολύμηνης ταλαιπωρίας και της ομηρίας των δικαιούχων καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ. Επομένως οι κάτοχοι  δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 θα μπορούν να μεταφέρονται δωρεάν από όλα τα αστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ.

Αν διαπιστώσω παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, απάτη ή δέχομαι απειλές μέσω Διαδικτύου πού μπορώ να απευθυνθώ;

Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώσετε παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων ή πέσετε θύμα απάτης ή δεχθείτε απειλές μέσω του διαδικτύου, μπορείτε να απευθυνθείτε στις ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν συσταθεί για τη διακρίβωση των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συγκεκριμένα:
  • Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με έδρα Λ. Αλεξάνδρας 173, Αθήνα και τηλέφωνα επικοινωνίας 210-6476463 και 210-6476464.
  • Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με έδρα Μοναστηρίου 326, Θεσσαλονίκη και τηλέφωνα επικοινωνίας 2310-388370 και 2310-388375.

Ε ναι ,,τι άλλο ; Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει ο Θ . ΠάγκαλοςΑνακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μια ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε σε ταβέρνα στα Καλύβια. Στο κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα με στόχο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον χτύπησε στον δεξί ώμο, προκαλώντας του μώλωπες» και παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στην Κερατέα κάνει τη μεγάλη του πρόβα για τη διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους».
Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Χθες το βράδυ (16/3/2011) ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως κάνει κάθε χρόνο, είχε καλέσει 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να φάνε και να συζητήσουν, σε μια ταβέρνα της εκλογικής του περιφέρειας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων.
Οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, άδραξαν την "ευκαιρία". Καθώς η συγκέντρωσή τους στο μπλόκο της Κερατέας, όπου σκόπευαν να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις ήταν τόσο ολιγάριθμη που δεν τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν το στόχο τους εκεί, έσπευσαν να μετακινήσουν περίπου 50 άτομα στα Καλύβια όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα γι’ αυτούς.
Πράγματι, ήρθαν έξω από την ταβέρνα και επί δύο και πλέον ώρες έβριζαν, χυδαιολογούσαν και έκαναν αισχρές χειρονομίες προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τη σύζυγό του η οποία συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο παρακείμενο Δημαρχείο και ήρθε μόλις πληροφορήθηκε τα επεισόδια.