Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα ...

Σαν σήμερα 17 Μαρτίου έφυγε ο Νικόλας Άσιμος ...
Ο τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Ασημόπουλος. Οι γονείς του ήταν από την Κοζάνη, όπου ο Νικόλας έζησε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το σχολείο. Ως έφηβος, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μαθητικούς αγώνες σχολείων της Μακεδονίας το 1965, καθώς και στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, του έγινε επίσημη πρόταση από την ομάδα της Κοζάνης, αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε.

Στα δεκαοχτώ του έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσει στο Νεοελληνικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Αρχικός στόχος του ήταν να περάσει στο τμήμα δημοσιογραφίας, την οποία άσκησε ερασιτεχνικά παράλληλα με τις σπουδές του. Σε κάποιο άρθρο του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο Άσιμος κι έκτοτε το

Ένα γιαουρτάκι στο "4 " ... στον Κυρ Πάγκαλο !Αποκλειστικές εικόνες από το φαγοπότι και το .....γιαούρτωμα του Πάγκαλου στα Καλύβια συνοδεία των ΜΑΤ από κατοίκους της Λαυρεωτικής που αντιστέκονται εδώ και 3 μήνες στην κατασκευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρου του Οβριοκάστρου Κερατέας. (www.lavreotiki.com)

Ασφαλιστική κάλυψη για άνεργους μεγάλης ηλικίας

Δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους άνω των 55 ετών προκειμένου να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο αναμένεται να έλθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ.
Γ. Κουτρουμάνης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» επισήμανε ότι οι απολυμένοι άνεργοι - που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση - θα μπορούν να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ και μετά από ένα τρίμηνο θα αποκτούν δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης. Εφόσον έχουν τρεις μήνες στον ΟΑΕΔ θα μπορούν να συμπληρώσουν τα ένσημά τους.

Με το πρόγραμμα αυτό δίδεται η δυνατότητα στους ανέργους που έχουν τουλάχιστον 3.000 ημέρες ασφάλισης να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα 4.500 ένσημα. Οι άνεργοι θα παίρνουν κάθε χρόνο 300 ένσημα, έως ότου συμπληρώσουν τις 4.500 ημέρες εργασίας και θα συνταξιοδοτηθούν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας.


Το πρόγραμμα αυτό αφορά 10.000 έως 15.000 ανέργους κατά τον κ. Κουτρουμάνη.

Βήμα ΟΑΕΕ - Καθιερώνει εκπτώσεις για την προείσπραξη εισφορών


ΟΑΕΕ - Καθιερώνει εκπτώσεις για την προείσπραξη εισφορών

Σημαντικές εκπτώσεις έως και 12% σε όσους αυτοαπασχολούμενους προκαταβάλουν τις εισφορές τους θα καθιερώσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών σε μια προσπάθεια να τονώσει τα έσοδά του.

Σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ταμείου για τη χρονική περίοδο 2011 – 2013 προβλέπονται μέτρα για την οικονομική αναδιάρθρωσή του, όπως: Η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης. Η προώθηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλές. Το πάγωμα των αυξήσεων των εισφορών και σημαντικές εκπτώσεις σε περιπτώσεις προείσπραξης εισφορών. Ο εξορθολογισμός των λειτουργικών δαπανών. Η αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού. Και η ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των οφειλετών του ταμείου.

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»

Τίθεται από σήμερα 16 Μαρτίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «για τη Θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».
Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η ανάπτυξη και στη χώρα μας εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικής δράσης σε δραστηριότητες συλλογικού και κοινωνικού  σκοπού, για την προαγωγή της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, την ενίσχυση της απασχόλησης και ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, την προαγωγή κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών και την ενίσχυση συμμετοχικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένου ότι η διαφάνεια και η συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 28 Μαρτίου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Λούκα Τ. Κατσέλη

Ξεκινάει μια νέα γενιά επενδύσεων – 4,4 δις ευρώ με το νέο επενδυτικό νόμο

Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δύο ξεκάθαρους και κρίσιμους στόχους:
α. ανάσχεση της ύφεσης, τόνωση των επενδύσεων και της ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία και
β. δημιουργία των βάσεων για ένα νέο πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Για την επίτευξη του εγχειρήματος απαιτούνται δύο βασικές προϋποθέσεις.
Συνέχιση των προσπαθειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας, που θα επιτρέψουν την ενίσχυση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.
Δεύτερον, υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου για την ανάπτυξη.
Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με έξι άξονες:
i) την αναθέρμανση της οικονομίας, μέσα από την συντονισμένη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επενδυτικών ενισχύσεων και την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων

Εκτός Δήμων οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων του ειδικού συμβούλου, του ειδικού και επιστημονικού συνεργάτη που απασχολούνται σε αρμοδιότητες των Δήμων, είναι η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ Α´ 143/28-6-2007) συνιστώνται στους Δήμους ισάριθμες με τους αντιδημάρχους θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών συνεργατών.