Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Radio Bubble : Να σας ακούσουμε λοιπόν... / Εκπομπή πρώτη: Κυριάκος Μητσοτάκης

* Τo radiobubble Μπορείτε να το ακούσετε είτε από το blog μας , από τη στήλη δεξιά είτε από το link του σταθμού : http://radiobubble.gr
 
Με ανοικτό το ερώτημα εάν ο κόσμος της πολιτικής και των πολιτικών έχει κάτι ουσιαστικά καινούργιο να μας πει, ξεκινάω στο radiobubble μια σειρά εκπομπών της οποίας καλεσμένοι θα είναι πολιτικοί και βουλευτές.
Οι εκπομπές αυτές θα εκπέμπονται χωρίς περιοδικότητα την ώρα μετάδοσης των Κενών Αέρος και θα έχουν τίτλο “Να σας ακούσουμε λοιπόν...” .

Αν η δημοσιογραφία έχει, παραδοσιακά, ως στόχο της την (ιερά) εξέταση και την μέσω επιχειρημάτων αντιπαράθεση απόψεων, η εκπομπές αυτές θα έχουν στόχο τους την "απ' το πλάι" και "εκ του πονηρού" άντληση συμπερασμάτων από τον ακροατή.

Θεωρώντας ως δικό μας γήπεδο, αυτό της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής, οι καλεσμένοι της εκπομπής, θα καλούνται να εκπέμψουν "τις μουσικές και τα τραγούδια" που αγαπούν... Και μέσω αυτών να επιδοθούν σε μια θεωρητικά "χαλαρή" συζήτηση επί παντός του επιστητού με τον παραγωγό της εκπομπής.
 

Επιστολή Άρη Γιαννακίδη προς τον πρωθυπουργό για το μέλλον του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας, απέστειλε την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, για την ανάγκη στήριξης, από μεριά της κυβέρνησης, του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρει στην επιστολή του ότι το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας έχει μέλλον στην περιοχή και τονίζει ότι στη νέα διαπραγμάτευση των αγροτικών προϊόντων που θα γίνει εντός του 2012, η ζάχαρη θα έχει καλύτερη τύχη και το εργοστάσιο μπορεί όχι μόνο να συνεχίσει απλά τη λειτουργία του αλλά και να την ενδυναμώσει.

Τέλος ο Περιφερειάρχης απευθύνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό, ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της βιομηχανίας της οποίας η συζήτηση και μόνο έχει δημιουργήσει αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στο βόρειο Έβρο.

Το κείμενο της επιστολή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκφράσω την αγωνία των συμπολιτών μου για το μέλλον μίας ιστορικής βιομηχανίας του Βορείου Έβρου, του εργοστασίου παραγωγής ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Κάλεσμα Ντόλιου προς αγρότες του Έβρου, να σπείρουν τεύτλα για να σωθεί η καλλιέργεια & το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορ/δας…

Κάλεσμα στους αγρότες του Έβρου, να σπείρουν τεύτλα για να σωθεί η τευτλοκαλλιέργεια, απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Νέα Ορεστιάδα.
«Η καλλιέργεια και το εργοστάσιο (σ.σ της Νέας Ορεστιάδας) είναι θέμα επιβίωσης της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόλιος, καλώντας σε “πανστρατιά” όλους τους τοπικούς παράγοντες, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας, ώστε να πειστούν οι αγρότες να καλλιεργήσουν τεύτλα. Ο ίδιος υπογράμμισε τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η βιομηχανία, όπως η μείωση της τιμής του σπόρου και των φυτοφαρμάκων κατά 20%, η ένταξη της καλλιέργειας στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και η προσπάθεια διόρθωσης της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την περυσινή καλλιεργητική περίοδο. Ο κ. Ντόλιος σημείωσε επίσης ότι από το 2012 τα τεύτλα θα αποτελούν μια “πολύ ελκυστική καλλιέργεια”, λόγω της ένταξής τους στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης, κάτι που, όπως είπε, «θα σημάνει την ενίσχυση των καλλιεργητών κατά 50, περίπου, ευρώ ανά στρέμμα».  Αναφερόμενος στα σενάρια “πώλησης” της Ε. Β. Ζ, τόνισε ότι αποτελεί “κολοσσιαίο λάθος” να προεξοφλείται η πώλησή της.
Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης-ert

Άρθρο Ντόρας Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής

Εναν χρόνο μετά την προσφυγή στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ το πολιτικό προσωπικό επιμένει να μη λέει την αλήθεια στον λαό. Τη μία στιγμή καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες για εύκολες λύσεις χωρίς νέες θυσίες και την άλλη κινδυνολογεί ακραία κραδαίνοντας ηρωικά «βέτο». Το χειρότερο είναι ότι κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, Αριστερά συζητούν και αντιδικούν και ψάχνουν τον μαγικό τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγούμε εμείς από την υποχρέωση μείωσης του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων της χώρας μας και θα τη φορτώσουμε στην ευρωζώνη και στη Σύνοδο Κορυφής.
Η ατζέντα της συζήτησης κρύβει αμείλικτες, αληθινές προτεραιότητες. Το κύριο πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι τα ελλείμματα δεν έχουν ακόμη μειωθεί. Εφέτος, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουμε στο τέλος της χρονιάς περίπου 20 δισ. ευρώ έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και εφέτος τους τόκους και τα χρεολύσια των δανείων τα πληρώνουμε με λεφτά των δανειστών. Αν δεν είχαμε αυτά τα χρήματα, θα είχαμε προ πολλού χρεοκοπήσει.

« 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ »


Πάνε 48 χρόνια από την 15 Μαρτίου 1963 που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κέννεντυ διεκύρηξε τα Δικαιώματα του Καταναλωτή.
Όλα αυτά τα χρόνια - αλλού περισσότερο , αλλού λιγότερο - οι καταναλωτές και οι οργανώσεις τους , αγωνίζονται για την ικανοποίηση των βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών .

Ποιων Δικαιωμάτων ; Των Αυτονόητων.

1. Το Δικαίωμα στην Υγεία και στην Ασφάλεια
2. Το Δικαίωμα Προστασίας των Οικονομικών του Συμφερόντων.
3. Το Δικαίωμα της Επιλογής
4. Το Δικαίωμα της Εκπροσώπησης και Συμμετοχής
5. Το Δικαίωμα της Προσφυγής στην Δικαιοσύνη και της Αποζημίωσης .
6. Το Δικαίωμα της Συνεχούς Εκπαίδευσης
7. Το Δικαίωμα να ζει σε Υγιές Περιβάλλον .