Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Ντόλιος για λαθρομετανάστες ....Thrakinea.blogspot.com

Γ.Παπανδρέου: "Οχι νέα μέτρα"

«Οι σημερινές αποφάσεις είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, εκφράζοντας με τα λόγια αυτά την ικανοποίησή του για το ότι η Ελλάδα επέτυχε την επιμήκυνση στα 7,5 χρόνια του ορίου αποπληρωμής των δανείων των 110 δις ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου από το 5,2% σε 4,2%.

    «Κερδίσαμε αυτή τη μάχη με όπλο τη σοβαρότητα και τη συνέπειά μας. Θέλουμε να κρατήσουμε τη συνέπεια της χώρας μας απέναντι στο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού».

    «Η Ελλάδα προσήλθε στη συζήτηση με την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου και συνέχισε λέγοντας πως η χώρα έχει πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για να βάλει τάξη στα του οίκου της, για να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες και να δημιουργήσει μία βιώσιμη και σταθερή οικονομία.

Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι με το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων στο δήμο Σουφλίου

Είχε ο Δήμαρχος μια πληροφορία η οποία δεν είναι αληθής !!!!!!!!!!!!!
Άλλα του λένε , άλλα καταλαβαίνει ... και φυσικά όπως λέει ο κύριος Ντόλιος θα πρέπει να επανεξετάσουμε το ζήτημα ...Όπως λέει ο κύριος Ντόλιος οι εργαζόμενοι του Οικοτουριστικού κέντρου Δαδιάς , των εργαζομένων του Κουκουλιού αλλά και της Α.Ε του Τυχερού δεν εξασφαλίζονται με τη λύση των επιχειρήσεων γιαυτό και θα πρέπει ο Δήμος να αλλάξει τις αποφάσεις . Έχει ο Δήμος όπως λέει χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός , ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά και στους προμηθευτές για χρέη που δημιούργησαν με αποφάσεις τους οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι .

Εμείς τα είπαμε νωρίτερα !!!! Ευχαριστούμε !!!!

Τεράστιος σεισμός πλήττει την Ιαπωνία

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για την τραγωδία της Ιαπωνίας ...


http://www.boston.com/bigpicture/2011/03/massive_earthquake_hits_japan.html

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ... ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

Γράφει ο Επιμηθέας


Καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία, και όχι μόνο, ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Το κακό είναι, ότι τις ίδιες και μεγαλύτερες ανησυχίες, για τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, έχουν και τα «μεγάλα σπίτια», αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού.
Δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζουν τα θετικά σχόλια που ακούμε τον τελευταίο καιρό από στελέχη του ΔΝΤ για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Όταν όμως μιλούν κατ ιδία με υπουργούς ή άλλα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση και ότι ενώ ψηφίζονται νόμοι, αυτοί στην πράξη δεν υλοποιούνται ή εφαρμόζονται μερικώς.
Μεγάλη έμφαση στην κριτική τους δίνουν στην έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης, κάτι που κατ επανάληψη και εμείς από εδώ το έχουμε επισημάνει.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.ΜΕ.Α. Ν.ΕΒΡΟΥ

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του 9μελές Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού συλλόγου Α.με.Α. ν.Έβρου, για τα 3μελές συμβούλια των κατα τόπους τμημάτων νοτιού Έβρου (Αλεξανδρούπολης;) και βορείου Έβρου (Ορεστιάδας;), καθώς και για αντιπροσωπία στην Ε.Σ.Α.με.Α.
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στις εκλογές ως υποψήφιοι, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση από τα γραφεία του συλλόγου έως 20 Μαρτίου 2011.
Οι εκλογές θα διαρκέσουν από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου.
Για τον νότιο Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη, Δήμητρας 19 (παλιό νοσοκομείο;), τηλ 2551027722.
Για τον βόρειο Έβρο, στην Ορεστιάδα, Αγ. Θεοδώρων 91 (3ος όροφος;), τηλ 2552029797.

Συνάντηση εργασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης


Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2011, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο, τον υποδιοικητή Ιορδάνη Ντόλα, τον διοικητή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Καθηγητή Παναγιώτη Πρασόπουλο. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Καθηγητής Καρδιολογίας Σταύρος Κωνσταντινίδης και ο Λέκτορας Δημήτρης Στάκος, οι οποίοι έθεσαν το αίτημα για προμήθεια στεφανιογράφου. Η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ήταν άμεση και θετική,

προκειμένου για την προμήθεια του στεφανιογράφου μέσα από το ΕΣΠΑ και συναποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής κατάρτισης προδιαγραφών προκειμένου να προχωρήσει η προμήθεια του στεφανιογράφου, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Επίσης, προωθείται άμεσα προς έγκριση από την 4η ΥΠΕ προς την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 2,5 εκ. ευρώ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η ωρίμανση και ανάθεση τεχνικών μελετών για την κατασκευή δομών ψυχικής υγείας οι οποίες θα στεγαστούν στο παλιό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με στόχο το έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Η Λούκα Κατσέλη στο Σουφλί


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
επίκεντρο αναπτυξιακού σχεδιασμού

Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις έκανε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο Σουφλί σε συνάντηση με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, παρουσιάζοντας τα προγράμματα δράσεων του Υπουργείου.

Αυτά αφορούν τρεις δράσεις κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για την κοινωνική εργασία, τη σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων και τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα.

Στόχος των προγραμμάτων, στο επόμενο χρονικό διάστημα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τον Έβρο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας, η οποία προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είναι 30 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο από κάθε Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης ανέφερε στην συνάντηση, ότι «το έως τώρα αναπτυξιακό μοντέλο της Περιφέρειας αλλάζει, καθώς οι περιφερειακές δυνάμεις, θα έχουν τον πρώτο λόγο». Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννακίδης τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να υπάρξει μια διακομματική συνεννόηση, «προκειμένου να υπάρξει μια σεβαστή αναπτυξιακή πορεία, η οποία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα».