Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Ο Έβρος πέφτει μακριά!


Άρθρο του βουλευτή Έβρου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου

Στις αρχές του χρόνου, πριν δύο μήνες, συζητώντας με φίλους στην Αθήνα, για το Νομό Έβρου και διαπιστώνοντας ότι πέρα από αυτούς που τον γνώριζαν λόγω της στρατιωτικής τους θητείας (όσοι είχαν υπηρετήσει σ’ αυτόν), για τους υπόλοιπους ήταν «άγνωστη γη». Έτσι αποφάσισα να κάνω μια προσωπική «δημοσκόπηση» σε πολλούς συνομιλητές θέτοντας ένα ερώτημα : «Όταν ακούς Έβρος τι σου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό;». Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Η πρώτη απάντηση σε συντριπτικό ποσοστό ήταν «λαθρομετανάστευση»!. Και η δεύτερη «πλημμύρες». Αυτή λοιπόν είναι η καταγεγραμμένη εικόνα του Νομού σήμερα στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών...»

Α. Παπαρήγα: για ΑΤΕ


«Με την πρόθεσή της η κυβέρνηση να πουλήσει την Αγροτική Τράπεζα και με το να κλείσει τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, ιδιαίτερα της ζάχαρης, καταφέρνει ένα συντριπτικό πλήγμα, που χτυπάει συνδυασμένα τους μικροπαραγωγούς αγρότες και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια», δήλωσε η γενική γραμματέας του Κ. Κ. Ε, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου ζάχαρης των Σερρών.
Υποστήριξε επίσης πως «ταυτόχρονα πλήττεται και η δυνατότητα της χώρας να έχει αυτάρκεια στην παραγωγή της ζάχαρης και να μην κάνει εισαγωγές». Εκτίμησε επίσης πως «η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε εκτίναξη του χρέους και των ελλειμμάτων και όχι στη μείωσή τους».

Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης-ΕΡΤ

Σε αποκλεισμό του κόμβου Ψαθάδων θα προχωρήσουν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχου…

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του κόμβου των Ψαθάδων, θα προχωρήσουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του Διδυμοτείχου.


 Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για “κόμβο καρμανιόλα” και ζητά από την περιφέρεια και το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβουν άμεσα, ώστε να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Στο τραπέζι η πρόταση για τους μετανάστες


  Επαναφέρει την πρότασή του για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο μέγαρο Υπατία, το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας.

    Η πρόταση περιλαμβάνει τρίπτυχο προϋποθέσεων, που θα πρέπει να πληρούνται για τη διευθέτηση του ζητήματος.

    Ειδικότερα, δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνον σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους, που δεν πληρούν τον συγκεκριμένο όρο, θα προσφέρεται περίοδος χάριτος έξι μηνών, με τη δυνατότητα ανανέωσής της για άλλους έξι μήνες.