Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Δήλωση μετά τις συναντήσεις με τους Πολ. Αρχηγούς

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργόΗ πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα προσέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση. Έχουμε όλοι κοινούς στόχους. Δυστυχώς όμως τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα. Η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή τους λογική, η δε κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν λέει την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έχει αρχίσει από τα εύκολα κόβοντας μισθούς και συντάξεις, αλλά τώρα που έρχονται τα δύσκολα που είναι οι πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές και η σύγκρουση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ουσιαστικά κάνει βήμα σημειωτόν για να μην πω ότι κάνει πίσω.
Έφτασε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έφτασε η ώρα να ξέρει ο κόσμος ότι σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στη μείωση του κράτους, για να έχουμε αποτελέσματα και για να μην πληρώνουν οι πολλοί τα λάθη των λίγων. Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι το διαπραγματευτικό πακέτο το οποίο θα έρθει ως σύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων, να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί από 180 βουλευτές καθότι θα αφορά μία θητεία πολύ πέραν της κυβερνητικής θητείας της σημερινής».

http://www.dimsim.gr

Περί μεταναστών ο Λόγος .....

*Το blog soufli-evros Διαφωνεί με την παρακάτω θέση /άποψη αλλά φιλοξενεί όλες τις απόψεις και τα δελτία τύπου γιατί κάθε άποψη είναι σεβαστή ! 

 Του Χαράλαμπου Αλατζιά .
Κάποιοι έσπειραν λαθρομετανάστες και θα θερίσουμε εγκληματικότητα
Δεν είναι δυνατόν μερικοί "αλληλέγγυοι", υποτίθεται αριστεροί και τριακόσιοι λαθρομετανάστες, δήθεν απεργοί πείνας, να καταλύουν το σύνταγμα και τους νόμους, να εκβιάζουν την πολιτεία και το 99% του Ελληνικού λαού ζητώντας νομιμοποίηση στη χώρα μας. Η λύση είναι μία, σύμφωνα με το νόμο, δίωξη (για κακούργημα) των μεν για διευκόλυνση και διακίνηση των παράνομων στη χώρα μας και απέλαση των δε από τη χώρα μας και συνολικά όλων των παράνομα εισερχόμενων στην Ελλάδα, καθώς και σφράγισμα των συνόρων, όχι μόνο με φράχτες, αλλά με όλα τα μέσα διότι "δεν πάει άλλο με τους παράνομους μετανάστες"... όπως συνομολογούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, πλην εξαιρέσεων, και όπως, αν γινόταν δημοψήφισμα θα το έλεγε και το 99% των Ελλήνων.      

Έγκριση από Ραγκούση των πρώτων προσλήψεων στο δημόσιο

Τις πρώτες προσλήψεις, 1.183 από το σύνολο των 10.660 προσλήψεων, που θα γίνουν το 2011 στον δημόσιο τομέα, ενέκρινε με απόφαση του την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Πρόκειται για προσλήψεις επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών, μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο υπουργός, στο πλαίσιο του Ν. 3899/2010, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των προσλήψεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο συνολικά από το «ένα προς πέντε» (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) και σε συνδυασμό με την Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού, εγκρίθηκαν οι πρώτες προσλήψεις για
το έτος 2011».

Η κατανομή των διοριστέων στα παραπάνω Υπουργεία θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου Ε.Σ.Υ.)

Σύσκεψη για τις ζημιές στην ελαιοκράμβη στην Ξάνθη


Σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, εκπροσώπων του ΕΛΓΑ Θράκης, γεωπόνων και αγροτών καλλιεργητών ελαιοκράμβης.
Στην συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στις ζημιές που έχουν υποστεί σε πολύ μεγάλο μάλιστα βαθμό οι καλλιέργειες της ελαιοκράμβης, λόγω των δυσμενών συνθηκών  που έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και κατ’ επέκταση του προσδοκώμενου εισοδήματος των παραγωγών.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΖ


Η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση  του 82,07% της Βιομηχανίας Ζάχαρης έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Πρέπει να θυμίσουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια θεωρούσαμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής, ιδιαίτερα για τον αγροτικό πληθυσμό. Ξεπουλάμε λοιπόν την μεγαλύτερη και μοναδική αγροτική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας.
Σε μια περίοδο που η τιμή της ζάχαρης διεθνώς και στην Ευρώπη ανεβαίνει, εν τούτοις στη χώρα μας ετοιμάζονται κατ’ επιταγήν του μνημονίου να εκποιήσουν τη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία. Και βεβαίως να οδηγήσουν στην ανεργία 

Της βίας μακρύ ταξίδι

Πόσο κοντά και πόσο μακριά ζουν οι γυναίκες του κόσμου; Οι διαφορές συνήθως δημιουργούνται από την άγνοια. Αλλά όλες «αιμορραγούμε» όταν μας τραυματίσουν, όλες κλαίμε όταν μας πληγώσουν, όλες γελάμε όταν μας δώσουν χαρά. Είμαστε όλες γυναίκες. 
«Ολες οι γυναίκες του κόσμου θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας», λέει η Μάρθα Φαλκ (δεξιά) που βοηθάει μετανάστριες από υποσαχάρια Αφρική, θύματα βιασμού  «Ολες οι γυναίκες του κόσμου θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας», λέει η Μάρθα Φαλκ (δεξιά) που βοηθάει μετανάστριες από υποσαχάρια Αφρική, θύματα βιασμού «Κάποιες από εμάς είμαστε τυχερές γιατί γεννηθήκαμε εκεί που γεννηθήκαμε και απολαμβάνουμε την υποστήριξη μιας κοινωνίας πιο ανοιχτής. Στα μάτια τα δικά μου είμαστε όλες ίδιες», λέει η Μάρθα Φαλκ, ψυχολόγος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που εργάζεται με μετανάστριες από την υποσαχάρια Αφρική οι οποίες έχουν υποστεί σεξουαλική βία και κακοποίηση στο ταξίδι τους για να φτάσουν στην Ευρώπη, μέσω Μαρόκου.
Μιλήστε μας για το πρόγραμμα, που παρέχει ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε μετανάστριες από την υποσαχάρια Αφρική οι οποίες έχουν υποστεί σεξουαλική βία και κακοποίηση.
«Πρόκειται για γυναίκες που έρχονται από χώρες της Αφρικής οι οποίες 
πλήττονται από βία, πολέμους και φτώχεια. Γυναίκες που έφυγαν από τις χώρες αυτές για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις κακουχί

Καλό κουράγιο...

Ο κύριος Όλι Ρεν εμμέσως πλην σαφώς,μας ευχήθηκε για άλλη μια φορά καλό κουράγιο.Σίγουρα θα το χρειαστούμε γιατί πλέον μιλάμε για μετωπική επίθεση εναντίον των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.Άνεργοι και πολύτεκνοι στο στόχαστρο της τρόϊκας καθώς επιδόματα που χορηγούνται σε ανέργους και πολύτεκνους θα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια που ασφαλώς θα πλήξουν όπως είναι φυσιολογικό τους μη έχοντες.
Οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι λοιπόν είναι οι ''έχοντες'' στην Ελλάδα.Κόβοντας λοιπόν τα επιδόματα που χορηγούνται θα μαζευτούν κάποια εκατομμύρια και έτσι... θα ''σωθεί'' η χώρα.Απλά δεν μας λένε πως θα βρεθούν τα δις που χρωστάμε και σίγουρα δεν τα χρωστάνε

«ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ»

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που εφαρμόζονται στις σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας, και συγκεκριμένα η Δ΄ τάξη, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Ανδρέα Κιηγμά, το τρέχον σχολικό έτος, υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα «Αγοράζω έξυπνα, καταναλώνω σωστά, τρέφομαι υγιεινά».
 Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων οι μαθητές εκπαιδεύονται, ώστε να διαμορφώσουν υγιείς αντιλήψεις και στάσεις στα θέματα του καταναλωτισμού και της διατροφής, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στη λήψη σωστών αποφάσεων και επιλογών στη ζωή τους . Κατά την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος,  η ομάδα συνεργάζεται με επιστημονικούς και τοπικούς φορείς, αυτοδιοίκηση, συλλόγους, οργανώσεις, ενώσεις. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας κάλεσαν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2011 τον Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας  Καταναλωτών  Έβρου (ΕΠΚΕ) κ. Χρήστο Κακαλή, μετά από πρόταση της   υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου κας Άννας Μπαμίδου, για να ενημερωθούν σχετικά. Την ενημέρωση παρακολούθησαν μαθητές και δάσκαλοι και των υπολοίπων τάξεων του σχολείου, καθώς και γονείς των παιδιών.

Αποφυγή διπλής φορολογίας στην έκτακτη εισφορά φυσικών προσώπων του Ν. 3833/2010.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον  Υπουργό  Οικονομικών, με θέμα  την αποφυγή διπλής φορολογίας στην έκτακτη εισφορά φυσικών προσώπων του Ν. 3833/2010.

Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3833/2010 επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά επί του  εισοδήματος των φυσικών προσώπων που φορολογούνται κατά τις διατάξεις των  παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.2238/1994), καθώς και στο εισόδημα σχολάζουσας κληρονομιάς.
Αντικείμενο του φόρου είναι το συνολικό καθαρό  εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2010, εφόσον αυτό είναι εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 €) και άνω.

Όταν θυμηθούμε ,τι πάει να πει « όταν σφίγγουν το χέρι»


Έχουμε ξεχάσει να σφίγγουμε το χέρι . Έχουμε ξεχάσει να πιάνουμε ο ένας τον άλλο και να προχωράμε μαζί . Έχουμε ξεχάσει να είμαστε αλληλέγγυοι , δεμένοι , ενωμένοι , μια γροθιά .

Σήμερα , αν κάποιος σου σφίξει δυνατά το χέρι , θεωρείς ότι : είτε σε μισεί και θέλει να σε πονέσει , είτε σε γουστάρει και θέλει να σου την πέσει .
Στην εποχή της αποξένωσης και της διαστρέβλωσης , ο ανθρώπινος νους , ξεκομμένος από συναισθήματα άλλα , θα υποπτευθεί κακία ή σεξουαλική παρενόχληση . Σημεία των καιρών και των συνθηκών που βιώνουμε .
Σημείο των καιρών και το βόλεμα , το εύκολο βόλεμα που κάποιοι φίλησαν υπουργικές , βουλευτικές και συναφών παρατρεχάμενων ποδιές για να έχουν σήμερα ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους , ένα «βραχιόλι» στο χέρι τους και κάτι στάνταρ και δια βίου να κατατίθεται   κάθε μήνα στον λογαριασμό τους .  Στην πλειονότητα η γενιά των 30-50 σήμερα είναι βολεμένη έτσι … είναι το κράτος . Αυτό το δυσκίνητο , τεράστιο γραφειοκρατικό , ανημέρωτο , νωχελικό ,ανάμνηση πρώην σοβιετικού καθεστώτος , κράτος .
Υπερβολικό ; Νομίζω καθόλου , ίσα , ίσα πραγματικό .Χρόνια τώρα ακούμε  ότι θα μικρύνουμε το κράτος και θα το κάνουμε πιο ευέλικτο . Το αντίθετο γινόταν ,