Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Μπορούμε και μόνοι μας,Μπορούμε και χωρίς τον Δήμο!

......Θα είμαστε εδώ και του χρόνου και τον άλλο και τον άλλο χρόνο φώναξαν οι νέοι του Τυχερού κατά την διάρκεια της αποκριάτικης παρέλασης.
"Μπορούμε και μόνοι μας χωρίς τον Δήμο" επανέλαβε πολλές φορές  η παρουσιάστρια τονίζοντας την απουσία της δημοτικής αρχής του "Καλλικρατικού" Δήμου Σουφλίου.
Η "κοινωνία του Τυχερού είναι μια ζωντανή κοινωνία και το αποδεικνύει σήμερα" είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τυχερού.
Όπως είναι γνωστό το καρναβάλι στο Τυχερού φέτος έγινε χωρίς την στήριξη του νέου δήμου Σουφλίου,με πρωτοβουλία του συμβουλίου νεολαίας το οποίο στηρίχθηκε από την δημοτική κοινότητα Τυχερού.
Αίσθηση προκάλεσε και συζητήθηκε έντονα η απουσία του Δημάρχου ακόμη και ως θεατή της εκδήλωσης.
Όλοι υποσχέθηκαν να είναι παρόντες και του χρόνου.......

Να εξάγουμε το μόνο που μας έχει απομείνει: γνώση, πείσμα, τόλμη και ελεύθερη σκέψη.

«Να αφήσουμε τα βρωμερά νερά των δικών μας αγκυροβολίων και να ανοιχτούμε με την εξυπνάδα και το πείσμα των παππούδων μας που ήταν έμποροι και καραβοκύρηδες. Να πακετάρουμε μέσα σε προϊόντα και υπηρεσίες και να εξάγουμε το μόνο που μας έχει απομείνει: γνώση, πείσμα, τόλμη και ελεύθερη σκέψη. Όχι φτηνά επιδοτούμενα αγροτικά προϊόντα.»
Οι Έλληνες περηφανευόμαστε πως είμαστε έθνος θαλασσινό. Πριν από όχι πολλά χρόνια, διαλέξαμε τελικά την γαλανόλευκη σημαία των πλοίων μας για σημαία μας, και στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων σχεδόν βουρκώσαμε, όταν το στάδιο έγινε πέλαγος για να πλεύσει ένα χάρτινο καραβάκι με ένα αγόρι ντυμένο ναυτάκι. Στην ναυτοσύνη μας, που κυλάει τάχα, ως προνομιακή γενετική μετάλλαξη, είπαμε, οφείλονται τα χρυσά μετάλλια των κοριτσιών στην ιστιοπλοΐα. Αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε τους στίχους των ποιητών μας, που μιλούσαν για υπερωκεάνια, αρχιπελάγη και μακρινά λιμάνια. Κι είμαστε περήφανοι για την πρώτη ναυτιλία στον πλανήτη, για τα καράβια της που διαπλέουν τους ωκεανούς και τα πελάγη, με ξένες σημαίες, κι ας μισούμε τους εφοπλιστές που τα χτίζουν. Κι ας είναι τα θρανία στις σχολές των καπεταναίων και των μηχανικών άδεια, αφού τα παιδιά μας μπορούν από άλλες σχολές να γίνουν θλιβεροί γραφιάδες και να διοριστούν. Κι ας κλείνουν οι συνδικαλιστές της “ναυτοσύνης” το λιμάνι για τον υπέρτατο αγνό αγώνα του εκβιασμού θέσεων εργασίας στα κρουαζιερόπλοια. Άλλως τε, δεν μιλάμε πια για ναυτικούς, αλλά για ναυτεργάτες.

Ερωτήματα για την υποβάθμιση

 Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε σήμερα πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Ba1 στο Β1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεωκοπίας της.

    Ως «εντελώς αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, το Υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως σημειώνεται, η απόφαση αυτή δεν βασίζεται σε μια αντικειμενική και ισορροπημένη αξιολόγηση των οικονομικών συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    Επιπρόσθετα, το εύρος της υποβάθμισης και η χρονική στιγμή, που ο συγκεκριμένος οίκος επέλεξε για να την ανακοινώσει, «είναι ακατανόητα και εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο καρνάβαλος κάηκε, Ζήτω ο καρνάβαλος !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος 
Το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας αυτό το διάστημα, μου θυμίζει εκείνα τα θαυμάσια ελληνικά ανέκδοτα με τους οδοντιάτρους.. Στον οδοντίατρο πάει η ωραία κυρία με πόνο στο δόντι της και αυτός τη διατάζει να γδυθεί! 
–Μα γιατρέ μου; το δόντι μου, γιατί να γδυθώ; 
- Θα μας μάθετε  τη δουλειά μας κυρία μου; Γδυθείτε!
Και όταν αρχίζει να την πασπατεύει κανονικά, μέχρι τα πόδια, και αυτή διαμαρτυρήθηκε, μα τι κάνει εκεί, τι ψάχνει να βρει , αυτός της απάντησε ότι ψάχνει να βρει τη ρίζα του δοντιού….   
Κάπως έτσι μας κοροϊδεύουν και τα ελληνικά κόμματα, τάχα ότι ψάχνουν να βρουν τη ρίζα του κακού…
Εδώ τα μπατζακλίκια μας έχουν πάρει φωτιά  και η κυβέρνηση μας λέει για την πράσινη ανάπτυξη, για τα διπλά τζάμια και τα νέα κουφώματα και πόσο θα εξοικονομήσουμε σε ενέργεια αν μονώσουμε το σπίτι! Τι να τους απαντήσεις  τώρα;


ΜΕΡΚΕΛ "ΜΗΝΥΜΑ" ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


Δεν είναι τυχαίες οι σημερινές δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι δεν συναινεί, ούτε όμως και απορρίπτει την επαναγορά κρατικών ομολόγων. Όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι ένα σαφές μήνυμα προς τις αγορές, ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα δήλωσε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον προεδρεύοντα στην Ευρωζώνη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο «Ο κόσμος περιμένει ότι η ΕΕ και κυρίως η Ευρωζώνη θα δείξουν ότι στηρίζουμε το νόμισμά μας» και συνέχισε «Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για την ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής για το ευρώ» καταλήγοντας όπως πάντα  ότι μόνο με ένα αυστηρότερο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα ξεπεραστούν «οι αμαρτίες του παρελθόντος» 
Όσον αφορά στο  αν ο μελλοντικός μηχανισμός ESM θα μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή θα θέτει στη διάθεση των χωρών - μελών τα μέσα για την επαναγορά ομολόγων τους η Α. Μέρκελ ως άλλη Πυθία  είπε: «Σήμερα δεν μπορώ να πω ούτε ναι ούτε όχι.. Πολλά στοιχεία είναι  υπό συζήτηση και θα πρέπει τα δει κανείς..», σημειώνοντας ότι «. σημαντικό επ΄ αυτού είναι η συγκεκριμένη διαμόρφωσή τους.».


Συνάντηση στην Ξάνθη για τις προσβολές σκουληκιού στις καλλιέργειες ελαιοκράμβης


Την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 10:00 πμ, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακιδη και εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ. Αντικείμενο της συνάντησης, οι προσβολές σκουληκιού στις καλλιέργειες ελαιοκράμβης.