Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

«Είμαι άντρας, άρα φταίω. Εντάξει;»


«Αντρες. Γυναίκες. Δεσμώτες. Ελεύθεροι. Καλοί. Κακοί. Ναι. Οχι. Καπιταλισμός. Σοσιαλισμός. Σεξ. Αγάπη...». Αυτά- και άλλα πολλά- συζητά το εμβληματικό «Χρυσό σημειωματάριο», της νομπελίστριας Ντόρις Λέσινγκ. Ενα βιβλίο που εκδόθηκε το 1962 και αναγορεύτηκε σε ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα για τους αγώνες των γυναικών. 

Στις περίφημες λίστες των «Τimes» με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα ξεχωρίζει «Το χρυσό σημειωματάριο» της Ντόρις Λέσινγκ. Ενα βιβλίο που έχει ως αντικείμενο την ψυχική και κοινωνική διάλυση. Τη γυναικεία απελευθέρωση. Τον κομμουνισμό ως στάση ζωής. Η συγγραφέας προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στον πρόλογο του βιβλίου: «Αυτό το μυθιστόρημα όμως δεν ήταν το πολεμιστήριο σάλπισμα της απελευθέρωσης των γυναικών». Πράγματι. Η Λέσινγκ γράφει για τους αγώνες των γυναικών, πριν αυτοί ξεσπάσουν σαρωτικά, πριν αποκτήσουν όνομα, πριν γίνουν μόδα. Η Λέσινγκ γράφει χρησιμοποιώντας τη στυγνή μέθοδο του ρεαλισμού, σπάζοντας την ευθύγραμμη δομή σε κομμάτια. Κινείται παλίνδρομα στον χρόνο, σχολιάζει με βαθύνοια την τέχνη του μυθιστορήματος εκ των ένδον. Οι ηγήτορες του μεταμοντερνισμού τρίβουν τα χέρια τους. 

Καρναβάλι Τυχερού


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Η παρέλαση αρχίζει και τους δρόμους πλημμυρίζει! 
Ετοιμαστείτε να… απογειωθείτε!
Καρναβάλι Τυχερού! 
Μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων!  
Πάρτε θέση στην Κεντρική Πλατεία Τυχερού και ζήστε τη μαγεία του καρναβαλιού! Κυριακή 06 Μαρτίου, στις 15.30 το μεσημέρι να είστε εκεί! 
Οργάνωση: 
Τοπικό Συμβούλιο Νέων Τυχερού
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945154148.
Νεολαία Τυχερού… στο ρυθμό του καρναβαλιού!
* H φωτογραφία είναι από την τελευταία καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί ! 

Προς περικοπή τα κοινωνικά επιδόματα

Στην περικοπή κοινωνικών επιδομάτων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» εξετάζεται η επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πολυτέκνων και τρίτου παιδιού, καθώς και της ισόβιας σύνταξης σε μητέρες με 4 ή περισσότερα παιδιά άνω των 23 ετών.


Επίσης θα επανεξεταστούν τα επιδόματα που λαμβάνουν δικαιούχοι σε μειονεκτούσες περιοχές, ενώ νέα κριτήρια αξιολόγησης θα ισχύσουν από το 2012 για τα επιδόματα ενοικίου, βρεφονηπιακού σταθμού και κοινωνικού τουρισμού.


Ερωτηματικό παραμένει από που θα εξοικονομηθούν πόροι για τα επιδόματα 670.000 ανέργων και 130.000 δικαιούχων εποχικών βοηθημάτων, ο αριθμός των οποίων ολοένα αυξάνεται.

skai 

Προβλήματα θέρμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και στο Α. Τ. Σουφλίου...

Προβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου, που συστεγάζεται με το τμήμα συνοριακής φύλαξης, καθώς, εδώ και 2,5 μήνες, προμηθεύονται πετρέλαιο από τον Στρατό, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης με την Ελληνική Αστυνομία.
«Το πετρέλαιο αυτό, όμως, χορηγείται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κάνουν υπηρεσία σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι κρατούμενοι να αντιμετωπίζουν, επίσης, προβλήματα με το κρύο», υποστήριξε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κώστας Χατζηαναγνώστου. Ο ίδιος σημείωσε πως τα προβλήματα που αφορούν γενικότερα στον εφοδιασμό των Αστυνομικών Διευθύνσεων του Έβρου με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, έχουν γνωστοποιηθεί, με επιστολή που απέστειλε η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.