Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Αλεξανδρούπολη: Αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, για... συνταξιούχους

Αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας το οποίο θα εκμεταλλεύονται περίπου 200 συνταξιούχοι θα λειτουργήσει σε δύο με τρεις μήνες στην Αλεξανδρούπολη.

Θα λειτουργήσει σε δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου, συνολικής έκτασης 19.450 τ.μ., ενώ σε κάθε αγρότη θα αντιστοιχεί έκταση 80 με 100 τετραγωνικών μέτρων. Ο δήμος θα διαθέσει τα μηχανήματα, τους σπόρους και την τεχνική γνώση, ενώ στο αγρόκτημα θα είναι εγκατεστημένος γεωπόνος για να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Οι αγρότες θα προέλθουν από τα ΚΑΠΗ και σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 200 θα γίνει κλήρωση. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ηλικιωμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν και θα αυξήσουν το εισόδημα τους κατά 100 ευρώ το μήνα γιατί δεν θα χρειάζεται να αγοράσουν λαχανικά. Το 10% της παραγωγής θα διατίθεται για το παντοπωλείο για τους άπορους που θα δημιουργήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Προσπάθησαν να περάσουν από τον Έβρο 16 λαθρομετανάστες

Προσπάθησαν να περάσουν από τον Έβρο 16 λαθρομετανάστες
Δύο διακινητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα 16 παράνομους μετανάστες.

Η σύλληψη έγινε στην περιοχή Λαγυνών Έβρου, την ώρα που οι λαθρομετανάστες αποβιβάζονταν στην ελληνική όχθη από πλαστική βάρκα.

Μόλις οι δύο διακινητές αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν κολυμπώντας προς την τουρκική όχθη του Έβρου, αλλά συνελήφθησαν.

Οι δύο διακινητές και οι 16 λαθρομετανάστες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Αγγελιοφόρος

Δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών για συμψηφισμό των χρεών των επιχειρήσεων με τις υποχρεώσεις του δημοσίου

Σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011,  κατόπιν συνάντησης των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σε ερώτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης  Άρη Γιαννακίδη για το αν πρόκειται να υπάρξει συμψηφισμός της επιδότησης του 12% και των υποχρεώσεων  του δημοσίου από τον αναπτυξιακό νόμο (όσα έχουν ολοκληρωθεί) προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έλαβε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη καταφατική απάντηση.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει ένα ακόμη αίτημα της Περιφέρειας και η εφαρμογή της θα δώσει ανάσα στους επιχειρηματίες και σημαντική ενίσχυση της ρευστότητάς τους σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία.
Επίσης, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

The invisible wall / Το αόρατο τείχος

Μια ιστορία για το Αγαθονήσι .......χωρίς λόγια .... 

Περιφερειακή Αναγέννηση «Επιβάλλεται Αποκέντρωση της Περιφέρειας»

Στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της 2-3-2011, εκ μέρους του Επικεφαλή της Αξιωματικής (Μείζονος) Αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη, στο θέμα της σύναψης συμβάσεων με προσωπικό για έκτακτες ανάγκες διατυπώθηκε η θέση ότι, «οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας επιβάλλεται να αποκεντρωθούν προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας) χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους. Είναι αντιφατικό να καταδικάζεται το συγκεντρωτικό μοντέλο των Αθηνών και να επιχειρείται ανάλογη δομή και στην περιοχή μας. Με αποκέντρωση θα ενισχυθεί η περιφερειακή συνείδηση και ενότητα. Θα επιδιώξουμε την ανατροπή του υπερσυγκεντρωτικού οργανοδιαγράμματος που ισχύει στην Περιφέρεια.»

Αύριο ...Σουφλιώτικο Νυχτέριο !!

Μη ξεχάσετε αύριο την εκδήλωση που διοργανώνει το " Μουσείο Τέχνης Μεταξιού " Τσιακίρη σε συνεργασία με τον " Αμπελουργικό Συνεταιρισμό"  ..... 


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση ώστε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα . ΝΟΔΕ Έβρου : Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου


Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τιμά Γυναίκες του Έβρου.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θα τιμήσει την "Κυρά των Μαρασίων" Βασιλική Λαμπρίδου – Φωτάκη, στις 12:00 το μεσημέρι στα Μαράσια Ορεστιάδας.     

Την Τρίτη 8 Μαρτίου το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου πραγματοποιεί εκδήλωση προς τιμή της Αλεξανδρουπολίτισσας Γλύπτριας, Χαράκτριας και Ποιήτριας Ιωάννας Φιλιππίδου, στον χώρο της Εικαστικής Έκθεσης «Σε μακρά οδό απανδόχευτο» της  Ιωάννας Φιλιππίδου, στον πολυχώρο του Μύλου Μασούρα (Λεωφόρος Δημοκρατίας 1),  στις 6:30 το απόγευμα.

«Διαγωνισμός ανέγερσης Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και Αστυνομικού Τμήματος Φερών Αλεξανδρούπολης».

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκήρυξε Διαγωνισμό για την «Ανέγερση προκατασκευασμένου κτιρίου (ΠΡΟΚΑΤ) Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και Αστυνομικού Τμήματος Φερών Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 2.460.000 Ευρώ και ημερομηνία διεξαγωγής την 8/3/2011.

Σχετικά με τον ως άνω Διαγωνισμό επισημαίνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που τίθενται είναι τέτοιοι που στην πράξη αποκλείουν τη συμμετοχή των εργοληπτικών Επιχειρήσεων του Νομού, αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και προκαλούν σειρά ευλόγων ερωτηματικών, όπως:
  1. Αν μια εργοληπτική εταιρεία έχει εκτελέσει έργο προκατασκευής πριν από έξη χρόνια, αντί των πέντε που ζητάει η διακήρυξη, σημαίνει ότι έχει χάσει την τεχνική της ικανότητα;


Επίσκεψη της υπουργού Λούκας Κατσέλη σε Έβρο και Ξάνθη

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, θα επισκεφθεί σύμφωνα με πληροφορίες τις περιοχές του βορείου Έβρου και την Ξάνθη.
Η κ. Κατσέλη θα έχεις συναντήσεις με τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς των περιοχών όπου θα τους αναλύσει τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας που προωθεί το Υπουργείο.
Η υπουργός μαζί με τους συνεργάτες της, προωθεί τρεις πυλώνες πολιτικών στήριξης της εργασίας, μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας, των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και του σχεδίου νόμου για την κοινωνική οικονομία και την ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων.
 

65.000 καταστήματα έκλεισαν τους τελευταίους 13 μήνες σε όλη την Ελλάδα

Τραγικές διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το κλείσιμο των καταστημάτων τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών -65.000- εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα έκλεισαν τους τελευταίους 13 μήνες σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας.
Οι παραπάνω αριθμοί δίνουν μια ανατριχιαστική εικόνα γι’ αυτό που όλοι ξέρουμε και βλέπουμε καθημερινά, περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας, άλλα ίσως να μην μπορούμε να συλλάβουμε το εύρος της κρίσης και τα αποτελέσματά της στην απασχόληση.
Το 25% από τα εμπορικά καταστήματα που έβαλαν λουκέτο βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών. Η βασικότερη αιτία είναι η αδυναμία των 
 ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων, γεγονός που αναγκάζει τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων να προβαίνουν σε μειώσεις τιμών.

Πρόωρη σύνταξη για τον καπνό στα 5.000 ευρώ τον χρόνο


ImageΣτα 5.000 ευρώ ορίζεται το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης για τους δικαιούχους γεωργούς, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα Καπνού το έτος 2009 μόνο στις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές, σύμφωνα με τη διευκρίνιση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους αγρότες που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο υπουργός διασαφηνίζει ότι στο πλαίσιο της τελευταίας τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013, «το Μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο σε δικαιούχους γεωργούς, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα Καπνού το έτος 2009 μόνο στις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές, στο πλαίσιο των προωθούμενων στοχευμένων δράσεων για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη στήριξη των καπνοπαραγωγών».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΕΛΕ) ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ!

ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!  
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους της χώρας, βασική εργασία της οποίας θα είναι το δημόσιο χρέος και η εξακρίβωση των αιτιών του, οι όροι με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και η χρήση των δανείων. Παράλληλα, η ΕΛΕ έρχεται να καλύψει το δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει, καθώς οι λαοί που καλούνται να φέρουν σε πέρας το κόστος των προγραμμάτων της Ε.Ε., έχουν πλήρη έλλειψη ενημέρωσης, ενώ φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλες χώρες της ευρωζώνης
Μέλη της Πρωτοβουλιάς έδωσαν στη δημοσιότητα η έκκλησή της, την οποία υπογράφουν πάνω από 200 προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Απο τις προσωπικότητες από το εξωτερικό που υπογράφουν την εκκληση αναφέρουμε ενδεικτικά τους:
- N. Chomsky, καθηγητής MIT
- S. Amin, Οικονομολόγος