Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Δήμος Αλεξανδρούπολης : Αυτό το πακέτο ...ποιος θα το πάρει ...;

Πολλά διαβάσαμε , πολλά ακούσαμε , για το χρέος των 25.000.000 ευρω του Δήμου Αλεξανδρούπολης . Επίσης αρκετά μεγάλη είναι και η ΣΑΤΑ που θα εισπραχθεί αλλά και οι επιπλέον οικονομικές ενισχύσεις  από το Υπουργείο Εσωτερικών που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες . 
Πολλοί είναι και όλοι αυτοί που περιμένουν να πληρωθούν από τη θητεία του Κυρίου Αλεξανδρή όμως !
Μαθαίνουμε ότι κάποιοι όμως βιάζονται να πληρωθούν , κυρίως κάποιοι που περιμένουν πολύ λιγότερο από όσο κάποιοι άλλοι και πιέζουν τον νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κύριο Λαμπάκη να παραβλέψει τη σειρά προτεραιότητας και τις ημερομηνίες και να εισπράξουν νωρίτερα . Είναι σαφές και ξεκάθαρο για κάθε προμηθευτή και εργολάβο πως θέλει να εισπράξει για όσα εργάστηκε και πούλησε , για όσα τιμολόγια πλήρωσε Φ.Π.Α , κτλ . Ας αφήσουν όμως τον άνθρωπο λίγο να ανασάνει και ας αποπληρώσει όπως είναι σωστό να αποπληρώσει , με χρονολογική σειρά .. 
Πάντως το σίγουρο είναι ότι ο κύριος Λαμπάκης θα εξοφλήσει ...
Αγαπητοί βιαστικοί υπάρχουν και χειρότερα ! βλ Δήμο Σουφλίου ... απλήρωτοι προμηθευτές από το 2005 τουλάχιστον ..που τα χάσανε δηλαδή και κανείς δεν δίνει σημασία ..
Υπομονή λοιπόν ..και ο κάθε ένας με τη σειρά του ..

Ένα " ευχαριστώ " ...

Ένα "ευχαριστώ" καμιά φορά δεν φτάνει κι άλλες φορές λέει πολλά περισσότερα από οτιδήποτε άλλο . 
Χθες μας κάνατε την τιμή να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε σε επισκεψιμότητα τις 100.000 !!
Οι 100.000 και πλέον σήμερα , αντιστοιχούν σε πραγματικούς επισκέπτες και όχι σε "κλικ" θεμάτων και γιαυτό χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο . Σας ευχαριστούμε θερμά ... θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ ..όσο αντέξουμε και συγχωρείστε μας , καμιά φορά την κούραση ....που αποτέλεσμα έχει τη μείωση σε θέματα ... 

Πασχάλης Χριστοδούλου : Καταστρέφουμε τα εργαλεία που έχουμε;

                 ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ
           Πασχάλης Χριστοδούλου

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της ελάσσονος μειοψηφίας εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου η διάλυση και η εκκαθάριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2001, τελευταίας ημέρας σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίστηκε η διάλυση της ΔΕΥΑΣ, της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. , της ΣΟΕΔΗΣ (ΔΕΣΗΜΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΙ, ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΔΙΑΣ) και ο ορισμός εκκαθαριστών που θα αναλάβουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η άποψη της μείζονος μειοψηφίας που καταψήφισε την πρόταση για διάλυση, προκειμένου να μη χαθούν αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία τα οποία είναι πολύτιμα για το Δήμο, να διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι κάθε είδους προμηθευτές των επιχειρήσεων οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να καταφύγουν σε δικαστικές αποφάσεις για ελπίζουν στην είσπραξη των χρημάτων, για τα οποία έχουν καταβάλλει ΦΠΑ και φόρο, δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή.
Ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτές που συμπίπτουν με την έναρξη εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να μην αναβιώνουν την εποχή  των Κοινοτήτων και του Κοινοτάρχη. Άλλωστε πως μπορούμε να προσδοκούμε σε μια αναπτυξιακή προοπτική και να δώσουμε όραμα και ελπίδα σ΄ αυτό τον τόπο με τη Δαδιά σε κατάσταση χειμερίας νάρκης, το Τυχερό σε κώμα και το Σουφλί σε βαρύ χειμώνα, όταν καταστρέφουμε τα εργαλεία που έχουμε;

Μαρτυρία από τα τμήματα συνοριακής φύλαξης στον Έβρο: «Είναι άνθρωποι, όπως εμείς…»


Τμήμα συνοριακής φύλαξης στο Τυχερό, Έβρος. Δεκέμβριος 2010
Τμήμα συνοριακής φύλαξης στο Τυχερό, Έβρος. 
Δεκέμβριος 2010

Οι μετανάστες που συλλαμβάνονται να έχουν διασχίσει τα σύνορα του Έβρου, στοιβάζονται στα συνοριακά κρατητήρια σε απίστευτες και απάνθρωπες συνθήκες. Τους αναγκάζουν να βιώνουν έναν παθητικό βασανισμό, που για μερικούς διαρκεί μέχρι και 6 μήνες… η έξι αιώνες… Είναι στοιβαγμένοι 150 άνθρωποι σε κελιά που χωράνε μόνο 40. Δεν βγαίνουν όλον αυτόν τον καιρό καθόλου έξω. Τα κελιά τους δεν καθαρίζονται ποτέ. Οι τουαλέτες είναι μόνο δύο εκ των οποίων λόγω μη τακτικής συντήρησης συνήθως λειτουργεί μόνο η μία. Ατέλειωτη η ουρά. Μου καταμαρτύρησαν ότι μερικές φορές δεν προφταίνουν την τουαλέτα και λερώνονται επάνω τους. Δεν υπάρχει χώρος για βηματισμό. Μερικοί κοιμούνται ακόμα και σε πατάρια μπαίνοντας από ένα πορτάκι 40Χ40 πόντους. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται ταχύτατα, από τα απορρίμματα των συσκευασιών του φαγητού τους και τα αποφάγια, αλλά αδειάζουν μόνο μια φορά την μέρα στην καλύτερη περίπτωση. Ο φωτισμός λιγοστός, ο ρουχισμός τους πολλές φορές ανεπαρκής, πολλοί ξυπόλυτοι, τα παπούτσια τους, κολλημένα κάπου στις λάσπες των όχθεων του ποταμού κι η δυσοσμία κολλημένη στα λιγοστά ρούχα τους και στα κορμιά τους. Το ζεστό νερό πρακτικά ανύπαρκτο, το ίδιο και τα μέσα καθαρισμού. 

Επιτροπή Συνασπισμού Έβρου

Η Νομαρχιακή Πολιτική Επιτροπή Συνασπισμού Έβρου εκφράζει την συμπαράστασή της στο πένθος των οικογενειών των δυο αστυνομικών που βρήκαν τον θάνατο στην Αττική καθώς και στους δυο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας τυγχάνει και συμπατριώτης μας.
Ήδη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αμμανατίδου παρευρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών και επισκέφτηκε τους τραυματίες αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Δυστυχώς είναι πασίγνωστο το ζήτημα των ελλείψεων στην Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά την εκπαίδευση και την υποδομή.
Στις δύσκολες εποχές όπου η εγκληματικότητα αυξάνει πρέπει οι αστυνομικοί να μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Το βάρος λοιπόν πρέπει να δοθεί τόσο στην εκπαίδευση όσο και τον εξοπλισμό για την καταστολή του εγκλήματος και όχι για την καταστολή της κοινωνικής διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην χώρα μας, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Πέντε νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ μέσα στο 2011

Πέντε νέα προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάσχεση της ανεργίας, θα ενεργοποιηθούν εντός του 2011 από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 άτομα.

Με τα προγράμματα αυτά επιδοτούνται θέσεις εργασίας, ενισχύεται η επιμήκυνση της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων και υποστηρίζονται ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού.


Ακόμη, προβλέπονται δράσεις για την κατάρτιση και επανακατάρτιση των εργαζομένων καθώς και επαγγελματικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης νέων, με βάση το δυαδικό σύστημα μαθητείας.

Αναλυτικά τα προγράμματα τα οποία πρόκειται να ενεργοποιηθούν είναι τα εξής:

1) «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα απασχόλησης» για 10.000 ανέργους,

Ετήσιο συνέδριο NEEBOR : Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη


Σας καλοσωρίζω στην Αλεξανδρούπολη, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από και προς την Ανατολή. Μία περιοχή γέφυρα και όχι σύνορο με την υπόλοιπη Νοτιανοτολική Ευρώπη και φυσικά την Ασιατική ενδοχώρα.
          Το ετήσιο συνέδριο που φιλοξενείται στην περιφέρεια μας από την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία NEEBOR έχει τίτλο την « Κοινωνική Ενσωμάτωση μέσω Ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» .
          Η θεματική που πραγματεύεται θεωρώ ότι είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ και τούτο γιατί τελικά και εν μέσω κρίσης φαίνεται πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και στην νέα πρόταση που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με όλα όσα ξέραμε έως σήμερα.
Κυρίες και κύριοι,

Ανακοίνωση της Ο. Ε. Β. Ζ. Ε. για την απόφαση της Α.Τ.Ε. να πουλήσει τις μετοχές της στην Ε. Β. Ζ…

«Ζητάμε άμεση και ξεκάθαρη απάντηση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εάν τα όσα απάντησε και δεσμεύτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι, δηλαδή, δεν υφίσταται κανένα θέμα πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από την Αγροτική Τράπεζα σε άλλη τράπεζα ή εταιρεία, είναι αληθινά».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων των Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα στους εργαζόμενους η πρόθεση του μεγαλομετόχου, που είναι η Αγροτική Τράπεζα, να προβεί στην πώληση των μετοχών που κατέχει, σε ποσοστό 82,07%, χωρίς να 

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι δύο κινητές μονάδες Υγείας στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε Πόρο & Φυλάκιο…

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των δυο κινητών μονάδων Υγείας στα κέντρα υποδοχής και κράτησης παράνομων μεταναστών, στον Πόρο και στο Φυλάκιο του νομού Έβρου. Στόχος του ΚΕΛΠΝΟ είναι η παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών πρώτης υποδοχής σε όσους μετανάστες περνούν στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα επιδοτούμενο από την Ε. Ε., για έξι μήνες, πρόγραμμα, που απευθύνεται κυρίως σε ανήλικα άτομα, το οποίο θα υλοποιήσουν από κοινού τα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και  Αλεξανδρούπολης και η 4η Δ.Υ.ΠΕ. Μετά τους 6 μήνες, η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος θα περάσει στο υπουργείο Υγείας. Οι δυο κινητές μονάδες είναι στελεχωμένες από 4 γιατρούς, 2 νοσηλευτές, 2 ψυχολόγους, 2 τεχνικούς ακτινολόγους, 4 οδηγούς, 8 διερμηνείς και 2 διοικητικούς υπαλλήλους. Στις κινητές μονάδες θα γίνεται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) των μεταναστών που περνούν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια τα περιστατικά που θα κρίνεται ότι χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας, θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου-ερτ

Ανάλυση γνώμης για το φράκτη στον Έβρο


Στην αρχή του χρόνου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την “εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων ανεξέλεγκτα εισερχομένων παράνομων μεταναστών κατά μήκος των 12,5 χιλιομέτρων των χερσαίων συνόρων στον Έβρο”. Η ανακοίνωση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, προβληματισμό και έντονη συζήτηση. Μελετήσαμε τις συζητήσεις στις online πηγές και υπολογίσαμε τα διάφορα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για τις γνώμες που εκφράστηκαν σε αυτές.
 Εξαγωγή γνώμης από διαδικτυακές πηγές
Συγκεντρώσαμε από 500 sites (νέα, ειδήσεις, επίκαιρα, αρθρογραφία), 35.000 ελληνικά blogs και από Facebook, Twitter, Google Buzz, τα άρθρα και τα posts που αναφέρονταν στο θέμα του φράκτη.  Τα κείμενα κάλυπταν το διάστημα 23/12/10 – 13/02/11. Εντοπίσαμε με επεξεργασία της γλώσσας τα σημεία στα οποία εκφράζεται γνώμη για το θέμα και υπολογίσαμε αν η συνολική γνώμη που απορρέει από κάθε κείμενο είναι θετική ή αρνητική και κατά πόσο. Η ανάλυση περιλαμβάνει μορφολογική

"Αποδοκιμάστηκε" ο Δήμαρχος Σουφλίου ...

Την ώρα κατά την οποία ο Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός εκφωνούσε ομιλία από το βήμα της συγκέντρωσης πολιτών κατά των κέντρων λαθρομεταναστών στον Έβρο, πολίτες του έθεταν ερωτήματα σε έναν ιδιότυπο "διάλογο". 
Μάλιστα ένας από τους συγκεντρωμένους τον ρωτούσε συνεχώς "που πήγε η δασκάλα".
Ο Δήμαρχος Σουφλίου, δεν πτοήθηκε και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, επέστρεψε στο πλήθος, ρίχνοντας μόνο μία κλεφτή ματιά προς την πλευρά του πολίτη, ο οποίος τον ρωτούσε για τη δασκάλα.


http://thrakinea.blogspot.com/2011/03/blog-post_5198.html

Η Πόλις

                               Κ. Καβάφης - Η Πόλις ( Απαγγελία Δημήτρης Χορν )

 

Παράτασης της αποστολής της Frontex στην Ελλάδα

Την παράταση της αποστολής των συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα μέσω της επιχείρησης «Ποσειδών» ανακοίνωσε η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας: «Για μια ακόμη φορά αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημοσίως τις ευχαριστίες μου για το αμείωτο ενδιαφέρον της αρμόδιας επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης κας Σεσίλια Μάλμστρομ, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και όλων των κρατών μελών, που συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη».