Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

« Μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

      Το  αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, μετέφερε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση, σχετικά με «τις αναγκαίες μετακινήσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» .Ειδικότερα, στην αναφορά της η Βουλευτής  τόνισε ότι η διάρθρωση της  κεντρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας 
περιλαμβάνει 6 Γενικές Διευθύνσεις  και 47 Τμήματα, 5 Διευθύνσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς  και 5 Αυτοτελείς Διευθύνσεις και Τμήματα. Για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών, απαιτείται ικανός αριθμός υπαλλήλων. Ωστόσο, βασιζόμενη στα στοιχεία του υπαλληλικού προσωπικού που εργάζονται στην Περιφέρεια, η κ. Ρενταρή τόνισε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός για να εξυπηρετήσει τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
                 «Εκφράζω τη θλίψη και τη βαθειά μου οδύνη για το θάνατο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Συλλυπούμαι τις οικογένειες τους, η σκέψη μου είναι μαζί τους.
                 Δύο νέα παιδιά εκτελέσθηκαν εν ώρα καθήκοντος από αδίστακτους κακοποιούς. Η κοινωνία μας έρχεται όλο και πιο συχνά αντιμέτωπη με περιστατικά ακραίας βίας, στα οποία η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να μην έχει καμία σημασία.
                 Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Και φυσικά έχει την υποχρέωση να βρει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος».

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, διαβεβαιώνει η Μ.Ξενογιαννακοπούλου

Η πρόοδος και η ολοκλήρωση του έργου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη παραμένει μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αφού η σύλληψη και αρχή του έργου έγινε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τόνισε την Τετάρτη η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ.Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας σε σχετική επισήμανση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σ.Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις στοιχειώδεις συμβατικές υποχρεώσεις για το διαβαλκανικό αγωγό, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει το έργο, ενώ περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους είχε επικαλεσθεί προεκλογικώς και ο σημερινός πρωθυπουργός.

Αλεξανδρούπολη: Τα 23,5 εκ. αγγίζει η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου

Τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει το έλλειμμα στα ταμεία, που άφησε η απελθούσα διοίκηση του Γιώργου Αλεξανδρή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Από αυτά ο Δήμος οφείλει περίπου 8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, 8 εκατ. ευρώ σε απλήρωτα έργα και 9 εκατ. ευρώ σε δάνεια. Περίπου 1.000 έργα με απευθείας αναθέσεις, μέσα σε 8 χρόνια, ανέθεσε η δημοτική αρχή του Γιώργου Αλεξανδρή ενώ η τακτική αυτή κόστισε στους πολίτες, από τα χαμένα ποσοστά εκπτώσεων, περίπου 3 εκατ. 800 χιλ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν την Δευτέρα στην διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών Χρυσόστομος Ξανθόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει «μαύρη τρύπα», ενώ πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στον πρώην Δήμο Τραϊανούπολης. Ο πρώην Δήμος Φερών είναι τακτοποιημένος Οικονομικά.
«Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν και στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον εισαγγελέα, ενώ θα κατατεθούν και αγωγές αποζημιώσεων προκειμένου να δοθούν πίσω στο Δήμο τα χρήματα που χάθηκαν από τις απευθείας αναθέσεις» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι προσχώρησαν χρήματα προς τρίτους η στον ίδιο τους τον εαυτό διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις αυτό της απάτης της απιστίας και της υπεξαίρεσης».
Piazza del Popolo.blogspot.com

340 θέσεις στην Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.

340 θέσεις στην Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.Αθήνα Έως τις 4 Μαρτίου υποβάλλονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την σημαντική προκήρυξη που εξέδωσε η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Θα προσληφθούν στην Αττική και την περιφέρεια 302 Διανομείς και 38 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης.


Η κατανομή των 302 θέσεων ΔΕ Διανομέων ανά πόλη, έχει ως εξής:

Αθήνα 149
Θεσσαλονίκη 52

Αλεξανδρούπολη 5

Οινόφυτα 4
Λαμία 3Πάτρα 19
Ηράκλειο Κρήτης 13
Λάρισα 9

«Προβλήματα με τον αξονικό τομογράφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης».

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί συνεχή εμπόδια στην εύρυθμη αντιμετώπιση των ιατρικών περιστατικών είναι οι περιοδικές δυσλειτουργίες του Αξονικού Τομογράφου του Ακτινολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

                Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης , είναι  το μόνο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο της περιοχής, κάτι που συνεπάγεται  και μεγάλο όγκο ασθενών που καθημερινά κατακλύζουν κατά κυριολεξία τα Εξωτερικά Ιατρεία και τις  Κλινικές του Νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κλινικών έχει 100 % πληρότητα κλινών.

Δες τι απέμεινε .... Δήμος Σουφλίου !!

Μας στέλνετε μηνύματα και μας ρωτάτε τι έγινε και τι αποφασίστηκε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου . Τα θέματα ήταν πολλά , 51 για την ακρίβεια και πάρα πολύ σημαντικά . Αφορούσαν καταργήσεις επιχειρήσεων και ίσως κάποιες συγχωνεύσεις ή δημιουργία άλλων . Επίσης συζητήθηκαν θέματα για εγκρίσεις δαπανών σε διάφορους τομείς του Δήμου , ορίστηκαν επιτροπές (σχολικές κ.α ) , καθώς επίσης και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης . Αυτά , εν τάχει ... Αναλυτικά θα αναφερθούμε μόλις έχουμε τα πρακτικά στα χέρια μας ή μόλις δεήσει να τα δημοσιεύσει ο Δήμος Σουφλίου στην ηλεκτρονική του σελίδα .
Να αναφερθούμε επίσης , όπως ήταν γνωστό σε όλους μας από τις θέσεις και τις προθέσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής ότι κλείνουν ... Ο Δημοτικός Ξενώνας το Κουκούλι , Το Λυόμενο της Δαδιάς , η Επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης , η Αναπτυξιακή/Κατασκευαστική  του Τυχερού κ.α 
Τώρα ..τι σημαίνει αυτό ; Θα μας το δείξει η πορεία , των απολύσεων , των απλήρωτων προμηθευτών , της μείωσης επισκεψιμότητας  , της αδράνειας και φυσικά το πισωγύρισμα . 
Λογική του κάθε Δήμου , Δημοτικής Αρχής Δημάρχου και συμβούλων δεν θα έπρεπε να είναι η λογική δια της εύκολης οδού ..Κλείσιμο όλων , αποφυγή ευθυνών και χρεών . Αυτό μπορεί να το κάνει και να το σκεφτεί ο οποιοσδήποτε . Σε θέσεις ευθύνης εκλέγονται υποτίθεται άνθρωποι που θα πάρουν τις ευθύνες και θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις , τις καλύτερες εφικτές .
Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά την οικονομική κατάσταση της Κατασκευαστικής του Τυχερού γιαυτό και δεν θα αναφερθούμε , απλά γνωρίζουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο . 
Για τ0 Κουκούλι όμως και το λυόμενο της Δαδιάς , μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το χρέος παλεύεται ή παλεύονταν , δεν ήταν τεράστιο . Εδώ θέλει διαφορετική ή καλύτερα ήθελε , αφού με την προχθεσινή απόφαση αποτελούν παρελθόν , διαφορετική προσέγγιση και πολιτική σκέψη και κινήσεις .
Μένει να δούμε τι θα απογίνει με τα καλλιτεχνικά τμήματα που λειτουργούν στο πρώην πρώτο δημοτικό σχολείο , το χορευτικό συγκρότημα κ.α . 
Θα τα πούμε εν καιρώ ....
Μένει ή δημιουργείται μια Κοινωφελής Επιχείρηση , στην οποία πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος ! προφανώς ελλείψει συμβούλων ή ικανών ανθρώπων να αναλάβουν  ( ; ) πραγματικά είναι άξιο απορίας και αυτό ....
Επίσης να σας ενημερώσουμε από τώρα για να μη διερωτάστε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε τα καθιερωμένα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας ...

Αναλυτικά και σωστότερα για αποφυγή λαθών τις επόμενες ημέρες ....

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδος


 
Δημήτρης Τερζάκης
Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.

Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού δεν δημιουργεί μόνο μια αίσθηση γνώσης και υπερηφάνειας για την τοπική ιστορία και ταυτότητα αλλά βοηθά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι μαθητές εμπνέονται, αναζητούν και δημιουργούν

Οι μαθητές εμπνέονται, αναζητούν και δημιουργούν με αφορμή τα 100 χρόνια μετά το θάνατο του Παπαδιαμάντη και τη γέννηση των Ελύτη, Γκάτσου, Τσίρκα.
Στην ιστοσελίδα www.i-create.gr οι μαθητές μπορούν να ανεβάζουν τις δημιουργίες και εμπνεύσεις τους πάνω στο έργο των τεσσάρων μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών.
Τα έργα θα αξιολογηθούν από τους ίδιους τους μαθητές και από επιτροπή ειδικών με τη συμμετοχή της Λυδίας Κονιόρδου, του Σωτήρη Χατζάκη, της Άλκης Ζέη και του Αντώνη Φωστιέρη και αρχές καλοκαιριού θα παρουσιαστούν όλα σε μία μεγάλη επετειακή εκδήλωση.
Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία τόνισε:  «Η Ελλάδα είναι μία παγκόσμια υπερδύναμη στο Πνεύμα και στα Γράμματα. Από τους φυσικούς ηγέτες αυτής της υπερδύναμης πρέπει να αναζητήσουμε δύναμη εμείς και η Νέα Γενιά. Αυτή η δύναμη μας κάνει σήμερα ηθικά ισότιμους με τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη».
Η Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε στην ανάγκη  σύνδεσης του πολιτισμού και της τέχνης με την εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μια επιτακτική στιγμή που δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει. Χρειάζεται να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων, να στηρίξουμε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών που ηρωικά πολλές φορές προσπαθούν σε όλες τις άκρες της Ελλάδας».

Νέο ψήφισμα κατά της δημιουργίας κέντρων παράνομων μεταναστών στον Έβρο, ετοιμάζει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας…

Την έκδοση νέου ψηφίσματος, με το οποίο θα δηλώνεται κατηγορηματικά και ξεκάθαρα, προς κάθε κατεύθυνση, η αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου στο σχεδιασμό δημιουργίας κέντρων ασύλου, πρώτης υποδοχής και κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.
Το θέμα συζητήθηκε μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων μειοψηφίας, των κ. Λευτέρη Χαμαλίδη και Βασίλη Μαυρίδη, κρίνοντας πως το προηγούμενο ψήφισμα ήταν “χλιαρό” και πως θα πρέπει να καθοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο “αντίδρασης του δήμου Ορεστιάδας στην επικείμενη ίδρυση νέων κέντρων κράτησης στην περιοχή”.  Το νέο ψήφισμα, που θα αποσταλεί προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, στους βουλευτές του νομού και στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Έβρος και ειδικά το βόρειο τμήμα του, δεν μπορεί να αντέξει άλλο βάρος από το πρόβλημα της