Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός κλάδος.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός κλάδος.

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Ο κατασκευαστικός κλάδος διανύει μία περίοδο ύφεσης η οποία, επ’ ουδενί είναι συνέπεια της διεθνούς κρίσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οφείλεται, κυρίως, σε ενδογενείς παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα εγγενείς αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, οι οποίες, μάλιστα αυξάνονται και οξύνονται στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες τις οποίες διαμορφώνει η έλλειψη αντικειμένου των τεχνικών εργοληπτικών εταιρειών.
Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι τα προβλήματα στον κλάδο εκδηλώθηκαν πολύ πριν το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης και εκφράστηκαν, κυρίως, με τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Aποζηµιώσεις για παραβίαση των προσωπικών δεδοµένων ζητούν δεκάδες πολίτες με αγωγές στις εισπρακτικές εταιρείες

Αποζηµίωση για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδοµένων διεκδικούν πολίτες από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες µε «πιλότο» µία πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Το Εφετείο Αθηνών καταδίκασε εισπρακτική εταιρεία για παραβίαση προσωπικών δεδοµένων οφειλέτη, υποχρεώνοντας αυτήν και την τράπεζα να του πληρώσουν συνολικά περίπου 6.000 ευρώ ως αποζηµίωση για ηθική βλάβη

Στις περίπου 20 αγωγές που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και σε δικαστήρια της περιφέρειας, οφειλέτες στρέφονται εις βάρος των εισπρακτικών εταιρειών και των τραπεζών για τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδοµένων στις περιπτώσεις που εκείνοι δεν µπορούν να ανταποκριθούν µε συνέπεια στην πληρωµή των δανείων ή των πιστωτικών τους καρτών.

Oscar 2011: Όλοι οι νικητές της 83ης απονομής

 
 Η λαμπερή βραδιά των βραβείων Oscar 2011 πραγματοποιήθηκε χθες 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre του Hollywood & Highland Center® του Λος Άντζελες και εκεί στράφηκαν και όλα τα βλέμματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας του κόσμου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε του νικητές του διαγωνισμού, τις υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία καθώς και όσα ειπώθηκαν πριν το διαγωνισμό από τους Έλληνες αναγνώστες αλλά και μετά από αυτόν.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
Οι υποψηφιότητες:
  • "127 ΩΡΕΣ (127 HOURS)"
  • "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ (BLACK SWAN)"
  • "THE FIGHTER"
  • "INCEPTION"
  • "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ (THE KIDS ARE ALL RIGHT)"
  • "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"
  • "THE SOCIAL NETWORK"
  • "TOY STORY 3"
  • "ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ (TRUE GRIT)"
  • "ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (WINTER'S BONE)"
And the Oscar goes to: "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (THE KING'S SPEECH)"

ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ

Περιοδεία Μ. Τρεμόπουλου σε περιοχές και ορυχεία της Βουλγαρίας, με περιβαλλοντικές επιπτώσεις και σε παραπόταμους του Έβρου

Στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αρκετά από τα οποία είναι κοινά ή έχουν επιπτώσεις και στην ελληνική πλευρά και έχει θέσει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο ευρωκοινοβούλιο , δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν Δήμαρχοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις και Πράσινοι ακτιβιστές στη Νότια Βουλγαρία.

    Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, που εκτός από αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι και ο μοναδικός εκλεγμένος Πράσινος στα Βαλκάνια, κάνοντας 20 ερωτήσεις μόνο για τη Βουλγαρία, ως σταθμούς στην περιοδεία του, που διοργανώθηκε από το Βουλγαρικό Κέντρο για την Πράσινη Οικονομία, είχε:

E-goverment στα χαρτιά


Μπορεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση να ήταν σημαία της νέας κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, ωστόσο φαίνεται ότι μείναμε στα λόγια και τα επικοινωνιακά σόου.
Η χώρα μας, κατατάχθηκε 32η μεταξύ 32 χωρών στην Ευρώπη όσον αφορά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους πολίτες.
Αυτό σημαίνει ότι η χαρτούρα και η ταλαιπωρία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζεται κανονικά και με το νόμο.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", μόλις το 48% των βασικών υπηρεσιών είναι προσβάσιμες μέσω Διαδικτύου στη χώρα μας, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 82% (!) με πρώτη την Ισπανία (95%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κροατία, η Βουλγαρία και η Τσεχία, που είχαν χειρότερες επιδόσεις το 2009, το 2010 μας ξεπέρασαν κατά πολύ.
Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες κατατάσσονται μεταξύ των πιο έμπειρων χρηστών του Διαδικτύου (έκτη θέση στην Ευρώπη), οι οποίοι όμως ζουν σε ένα ηλεκτρονικά αναλφάβητο κράτος.
Η συγκριτική αξιολόγηση έγινε στο πλαίσιο του "Ψηφιακού Θεματολογίου" για την Ευρώπη.
Πρόκειται για πολιτική της Ε.Ε. που έχει θέσει ως στόχο για το 2015 ένας στους δύο πολίτες και τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν υπηρεσίες e-government.
Ο δρόμος της Ελλάδας προς την επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι μακρύς και δύσκολος και όχι με ευθύνη των πολιτών.


news247.g