Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη από την ΑλεξανδρούποληΑκούστε τις δηλώσεις (25/2) της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αλεξανδρούπολη και μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Ηλία Ιωαννάκη, κατά την περιοδεία της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


 Ακούστε παρακάτω το ηχητικό ..Εγκύκλιος Ραγκούση: Οι υπάλληλοι στις περιφέρειες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα έσοδα που δεν εισπράττουν

- Είτε από δόλο είτε από αμέλεια θα βρίσκονται υπόλογοι να πληρώσουν τα έσοδα που δεν εισέπραξαν
- Θα απαγορεύεται πλέον η κατάρτιση ελλειμματικών προϋπολογισμών
- Αναπροσαρμογές στις αποδοχές των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης φέρνουν οι μετατάξεις
- Δείτε πως θα αλλάζουν οι μισθοί για όσους βρίσκονται σε καθεστώς κατάταξης

Τα πάνω κάτω έρχονται με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, καθώς σύμφωνα με αυτή τα στελέχη των περιφερειών θα βάζουν από την τσέπη τους τα χρήματα που είτε από αμέλεια, δόλο ή αδράνεια δεν εισπράττουν τα νόμιμα βεβαιωθέντα ποσά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος που εστάλη προς όλες τις περιφέρειες της χώρας, σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια στην είσπραξη των εσόδων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα για την είσπραξή τους και να παραπέμψουν τους αρμόδιους καταλογίζοντάς τους το ποσό της θετικής ζημιάς που προξενήθηκε.

Καλή παρτίδα σύντροφοι !

 Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αγαπητοί φίλοι, οι δήθεν ιδεολογίες με τις οποίες κάποιοι κατέλαβαν την εξουσία και απομυζούσαν τον πλούτο μιας χώρας και του λαού τους, πέφτουν μια–μια και οι καβαλάρηδες της εξουσίας  ξεβρακώνονται τόσο πολύ, που δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω από τον εναγκαλισμό τους με την καρέκλα, το θρόνο της ηγετικής τους ματαιοδοξίας! 
Ένας–ένας  όλοι αυτοί που τους κατέβασε ο λαός τους άρον-άρον, δεν τους έμεινε κανένα προσωπείο για να δείξουν ότι τάχα πιστεύουν και στο ελάχιστο αυτά που πούλαγαν σαν θεωρίες δεξιά και αριστερά, και αρκετοί ομολογουμένως  τους έχουν πιστέψει και τους θεωρούσαν πρωτοπόρους και καθοδηγητές  στα δικά τους πιστεύω!  Βέβαια κάποιος όσο έχει την εξουσία στα χέρια του και διαθέτει πολύ χρήμα, μπορεί να φτιάξει και φίλους και 
υποστηρικτές και ιδεολογίες αριστερές και άλλες, και να βρει και συμμάχους και δημοσιογράφους και συγγραφείς που να του "μακιγιάρουν" τις ιδέες και τις θεωρίες του!  Μόλις όμως χάσει την εξουσία, πέφτουν όλες οι μάσκες… Οι αλήθειες λέγονται πιο εύκολα, οι φίλοι γίνονται επικριτές και οι 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Επιμηθέας


Όλο και περισσότεροι καθημερινά κατανοούν ότι η πολιτική του Μνημονίου που επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά πρόσθεσε πολλά περισσότερα στα από την εφαρμογή της στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις αλλά και στη χώρα συνολικά.
Το Δ' Μνημόνιο (2010-2013) και το Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2012-2014) επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ελληνικό λαό. Ο δρόμος του Μνημονίου δεν έχει τελειωμό και κάθε τόσο θα χρειάζονται και νέα μέτρα. Συγκεκριμένα για τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν μέτρα αξίας 25-29 δισ. ευρώ από φέτος μέχρι το 2015.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χθες ο υπουργός Οικονομικών η κυβέρνηση εξετάζει δέσμη μέτρων που κατά κύριο λόγο (όπως λέει) θα στοχεύουν στη μείωση των κρατικών δαπανών. Μερικά από αυτά θα είναι : Ενιαίο μισθολόγιο στο 


Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

  Οι διαδικασίες για την προετοιμασία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δρομολογούνται ήδη από Υπουργείο Παιδείας. Η πιο πρόσφατη νέα υπηρεσία που εγκαινιάζεται είναι αυτή της προετοιμασίας των μαθητών της γ΄τάξης του λυκείου με "ψηφιακά βοηθήματα", που στοχεύουν να προσφέρουν έναν συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό αποκλειστικά για τις ανάγκες της προετοιμασίας τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Υπάρχουν, όμως, κι άλλες αλλαγές, που προωθούνται για εφαρμογή φέτος, τρία χρόνια πριν τη ριζική αλλαγή του συστήματος πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα.

    Το βασικό στοιχείο είναι ότι από φέτος αναμένεται μείωση του αριθμού εισακτέων, ή τουλάχιστον περισσότερη ορθολογική κατανομή των θέσεων, προκειμένου οι εισακτέοι να προσαρμοστούν όσο αυτό είναι δυνατόν στις απαιτήσεις των ίδιων των ιδρυμάτων. 

Ερρίφθη ο κύβος για την πώληση Ζάχαρης και ΕΛΒΙΖImageΑπό την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών ξεκινά η επιχείρηση «Πώληση των αγροτικών θυγατρικών της ΑΤΕ»: Επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα του Agronews και της εφημερίδας Agrenda, η διοίκηση της ΑΤΕ προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση των δυο εταιρειών. Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΕbank στην συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου.
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η τράπεζα, για τη διαδικασία θα προσληφθεί και ειδικός σύμβουλος πώλησης. Μετά τις ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ τη σκυτάλη θα πάρουν, όπως όλα δείχνουν, η Δωδώνη και η ΣΕΚΑΠ. 

Πρωτοβουλία Πολιτών κατά των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στον Έβρο .


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι δημότες του νέου Δήμου Ορεστιάδας, κάτοικοι του Βορείου Έβρου, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι :
1.    Ο Έβρος ήδη σηκώνει μεγάλο μέρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας και η ικανότητα της περιοχής να αποσβέσει τμήμα του εθνικού προβλήματος έχει ήδη εξαντληθεί με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης στο Φυλάκιο
2.    Το τεράστιο έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την ίδρυση νέων κέντρων παράνομων μεταναστών θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της περιοχής