Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Άρη Γιαννακίδη - Νρόρας Μπακογιάννη


Αύριο, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, στις 8μμ, θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας με το Μπίλη του, ταξιδεύουν στο Διδυμότειχο...

 Μετά την πρώτη παρουσίαση του Μπίλη Καντίλη τον Ιούνιο στο Σουφλί και από μια μακρά σειρά επισκέψεων και παρουσιάσεων ανά την Ελλάδα , ο Πασχάλης Τσαρούχας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια ακόμα παρουσίαση του γλυκύτατου Μπίλη Καντίλη σε συνδυασμό με ομιλία για την Οδική Ασφάλεια .
Η παρουσίαση θα γίνει στις  15 Μαρτίου στο Διδυμότειχο . Τις επόμενες ημέρες θα σας ανακοινώσουμε ακριβή ώρα και τοποθεσία .

souflievros

Δήμος Σουφλίου «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Σουφλίου την 28η του μηνός Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 28.02.2011
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2916/24.02.2011 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν. 3852/10)

Θέμα
1ο:
Λήψη απόφασης και έκδοση ψηφίσματος για τη μη συγχώνευση σχολικών μονάδων

Εισηγητής : Δήμαρχος

1o Σουφλιώτικο Νυχτέριο από το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού και τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό

Όαση για το Σουφλί ,στο αδρανές από πλευράς εκδηλώσεων, τελευταίο Τριήμερο της Αποκριάς... ιδιωτικής πρωτοβουλίας .
Με χαρά παραλάβαμε την πρόσκληση του " Μουσείο Τέχνης Μεταξιού " Τσιακίρη σε συνεργασία με τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό , για τη διοργάνωση του 1ου Σουφλιώτικου Νυχτέριου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου στο χώρο του τσιπουράδικου του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού , απέναντι από τον ΟΣΕ .


Εκλογή Λάζαρου Τσακμακίδη στην θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης


Στην εκλογή του πολιτικού μηχανικού Λάζαρου Τσακμακίδη, προχώρησε στην συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακμακίδης, έχει διατελέσει ελεγκτής δημόσιας διοίκησης την περίοδο 1993-1997 και Γενικός Διευθυντής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για 11 συναπτά έτη.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Τσακμακίδης ανέφερε: «Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που με αναλογεί. Ευχαριστώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και δια μέσου αυτών, υποσχέθηκα προς την κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προς τον απλό και ανυπεράσπιστο πολίτη, ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είμαι στο πλευρό του, στα δίκαια αιτήματα που έχει με την δημόσια διοίκηση της Περιφέρειας».

Διήμερη περιοδεία Ντορας Μπακογιάννη στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεών της στην Περιφέρεια, ξεκινάει αύριο, 25 Φεβρουαρίου, διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και πιο συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Καβάλα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Κομοτηνή, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στις 18.00 στο ξενοδοχείο «Arcadia». Επίσης, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ θα παραχωρήσει και στην Καβάλα, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 11.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Παρασκευή 25/2/2011
11:30: Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Νομού Έβρου (Ειρήνης 22).

13.15: Επίσκεψη στο εργοστάσιο φαρμακευτικής έρευνας και παραγωγής «Farmaten», στην Κομοτηνή.

Συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


Συνεδρίασε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με κυρίαρχο θέμα τις συνενώσεις – ιδρύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011 – 2012.
Το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε ότι καμιά κατάργηση ή συγχώνευση δεν θα προχωρήσει, αν δεν υπάρξει προηγουμένως σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των οικείων δήμων και φυσικά του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να διατηρηθούν οι υφιστάμενοι παιδικοί σταθμοί

Την αυτοτέλεια των παιδικών σταθμών και τη μη συγχώνευσήτους με δομές κοινωνικής πρόνοιας ή με δομές πολιτισμού και αθλητισμού, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», προκειμένου να εξασφαλιστεί η θωράκιση και η διατήρηση του παιδαγωγικού χαρακτήρα τους ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη επιστολή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει την πάγια θέση της, η οποία «ήταν και είναι η ενοποίηση και ένταξη όλων των νομικών προσώπων στο οργανόγραμμα του δήμου και η λειτουργία τους σαν ξεχωριστές διευθύνσεις, όπου υπάρχει η δυνατότητα».
«Είναι αυτονόητο», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι η συγχώνευση «θα καταστρατηγήσει τον αμιγώς παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών, οι οποίοι αποτελούν καταξιωμένο εθνικό σύστημα προσχολικής αγωγής στη χώρα μας με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

Α.Σ.Α Έβρος Volley Αγώνες Πρωταθλήματος


Κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων


O Τομέας Παιδείας της ΔΗΜ.Τ.Ο. (Δημοτική Τοπική Οργάνωση) της Νέας Δημοκρατίας Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει την διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων. Μια κίνηση που έρχεται να συμπληρώσει την από πολύ καιρό αποδόμηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Την ώρα που γίνεται, θεωρητικά, προσπάθεια να συγκρατηθεί ο πληθυσμός της περιφέρειας και να αναζωογονηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή των ελληνικών χωριών, το υπουργείο Παιδείας καταφέρνει καίριο πλήγμα σε αυτή την προσπάθεια, κλείνοντας δεκάδες σχολεία της ελληνικής υπαίθρου. Παράλληλα, στέλνει τους «άστεγους» μαθητές των καταργηθέντων ολιγοθέσιων σχολείων στα περίφημα πολυδύναμα, επιτείνοντας με αυτό τον τρόπο το δεδομένο πρόβλημα υπερπληθυσμού πολλών σχολικών συγκροτημάτων και τα οποία στην πλειονότητά τους «πάσχουν» από κτιριακές εγκαταστάσεις.

Επιδοτήσεις 15 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέψει η Ελληνικός Χρυσός

Η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους και, ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων αποφαίνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Το ύψος της επιδότησης υπολογίστηκε σε 14 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν επιβαρύνθηκε ούτε με φόρους επί των συναλλαγών, το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν
Πιο αναλυτικά, κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία κινήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας. 

Λίγη Ιστορία ..

από το ποντίκι 25.11.2010, χωρίς σχόλια...
>
>Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε
> να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική
> τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
>
> Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς
> δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα
> ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί
> να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει
> σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
>
> Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος,
> ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη
> διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την


Εκδήλωση για παιδιά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου


Εκδήλωση απο το Δρόμο Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ( ΔΡ.Α.Σ.Ε. )

Ο Δρόμος Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ( ΔΡ.Α.Σ.Ε. ) διοργανώνει δημόσια εκδήλωση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου , στις 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης
με θέμα :
« Υπάρχει λύση για το χρέος υπέρ των εργαζομένων ;
-         Άρνηση ή διαγραφή χρέους ;
-         Στάση πληρωμών ;
-         Επαναδιαπραγμάτευση ;    »

Με ομιλητές :   Α) Σπύρος Λαπατσιώρας ( Διδάσκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Κρήτης, Περιοδικό «Θέσεις»)
                         Β) Σωτήρης Κοντογιάννης ( Οικονομολόγος , Μέλος Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων )

The Inside Job

 Ντοκιμαντέρ - The Inside Job (2010) 
του Τσαρλς Φέργκιουσον

Το αποκαλυπτικό φιλμ του Τσαρλς Φέργκιουσον, που αναζητά τους υπευθύνους πίσω από τη σημερινή, παγκόσμια οικονομική κρίση, διεκδικεί σε λίγες μέρες το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Ασχέτως του αν θα το κερδίσει ή όχι, αποτελεί την πιο επίκαιρη κινηματογραφική μαρτυρία της χρονιάς.

Προτού υπογράψει το ήδη πολυσυζητημένο «Inside Job», ο 55χρονος Τσαρλς Φέργκιουσον υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς απόφοιτους των πολιτικών επιστημών, είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του ως τεχνολογικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, έγινε ένας από τους πρώτους ιδρυτές λογισμικών