Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!

Οι απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά

Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσα κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά..

«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.

Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστα.

«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου
!Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Μια χώρα που δεν θέλει...

 Toυ Προκόπη Δούκα .
Σήμερα ακούω τα πιο ανησυχητικά και ανεύθυνα πράγματα: Θεωρίες συνωμοσίας οτι οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο δεν μπορεί να μην είναι κατευθυνόμενες από τη CIA, οτι στην πορεία θα έχουμε νεκρούς, οτι έχουν έλθει skinheads εισαγωγής για να κάνουν προβοκάτσιες, αλλά και ταυτόχρονα στελέχη της αριστεράς να παρομοιάζουν την αυριανή απεργία με την αιματηρή εξέγερση στην πλατεία Ταχρίρ ή ακόμα και ευθέως να ζητούν να γίνει το ίδιο κι εδώ. Κλασσικά ελληνική πολιτική ζωή δηλαδή - κατά τα άλλα μας φταίει ο δικομματισμός για τα χάλια μας...


Δεν μας φτάνει η οικονομική μας μιζέρια από τα υπάρχοντα χρέη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια χώρα που αρνείται να βελτιωθεί, σχεδόν σε κάθε επίπεδο. Από τα πιο μικρά να αρχίσει κανείς, τον πιάνει απελπισία: Πας στο μετρό να αλλάξεις τα παλιά εισιτήρια (με τα πανάκριβα καινούργια), αλλά ανακαλύπτεις οτι υπάρχουν μόνο 5 σημεία αλλαγής - κι εκεί έχει ουρές. Πας στο φαρμακείο να βρεις κάτι νυχτιάτικα, αλλά οι συνδικαλιστές δεν έχουν φροντίσει το στοιχειώδες, να ανανεώνουν τις καρτέλες με τα εφημερεύοντα - μόνο να διεξάγουν απεργιακούς αγώνες ξέρουν.

Συζητείται αναστολή κομματικής ιδιότητας για 105 «αντάρτες» στο ΠΑΣΟΚ


Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κυβερνώντος κόμματος κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Σύμφωνα με αποκάλυψη του "Βήμα 99.5", χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, με επιστολή του προς τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος σε όλη τη χώρα, τονίζει ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές...»

Όπως προκύπτει από την λίστα των μελών, ορισμένα από αυτά διαγράφονται, επειδή στήριξαν υποψηφίους ακόμα και σε περιοχές που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο!!!

Εγκαίνια γραφείων Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αλεξανδρούπολη


Η Ελλάδα έχει όσο ποτέ ανάγκη από νέους ανθρώπους στην πολιτική, ανθρώπους που να εργαστούν για να κάνει η χώρα μια καινούργια αρχή. Πολίτες που να συμβολίσουν την ελπίδα του νέου. Σ’ αυτήν την προσπάθεια σας θέλουμε συμμάχους. Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 το πρωί σας προσκαλούμε στα εγκαίνια  των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Ειρήνης 22, στην Αλεξανδρούπολη (δίπλα στην Στοά του Επιμελητήριου Έβρου). Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία της Προέδρου του κινήματος κας Ντόρας Μπακογιάννη.

                                                                                                    

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ--ΔΕΝ ΠΕΤΑΓΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ,ΑΛΛΑ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ "ΒΟΜΒΕΣ" ΚΡΟΤΟΥ (REUTERS)

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ--ΔΕΝ ΠΕΤΑΓΑΝ ΜΟΛΟΤΟΦ,ΑΛΛΑ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ "ΒΟΜΒΕΣ" ΚΡΟΤΟΥ (REUTERS): "

"


Σήμερα στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα ..

«Απαιτείται άμεση διεθνής και ευρωπαϊκή παρέμβαση στη Λιβύη»

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη  δήλωση:

«Σαρωτικές είναι πλέον οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο. Οι εξελίξεις αυτές καταλύουν μαζί με τα αυταρχικά καθεστώτα και «καθεστηκυίες» αντιλήψεις δεκαετιών, τις οποίες, λίγο-πολύ, είχαμε όλοι στη Δύση, ιδίως στις ΗΠΑ. Αντιλήψεις που θεωρούσαν ότι οι αραβικές κοινωνίες εκινούντο αποκλειστικά στο δίπολο «ή αυταρχισμός ή φονταμενταλισμός».
Η απάντηση των αυταρχικών καθεστώτων στο ξέσπασμα των λαών τους για ελευθερία, διέφερε από χώρα σε χώρα, ανάλογα με την κατάσταση και με το πόσο αυταρχικά ήταν ή είναι τα καθεστώτα αυτά.
Πουθενά όμως δεν έγινε τέτοιο λουτρό αίματος όπως στη Λιβύη. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες βομβαρδίζονται ακόμα και με αεροπλάνα στις πλατείες όπου βρίσκονται.

Εκδήλωση /Ομιλία απο το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου ...


Εκδήλωση με ομιλητή τον αν. καθηγητή της ιατρικής σχολής του ΔΠΘ 
κ. Δημήτρη Μαργαρίτη και θέμα 
«Προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων. Η απάντηση της επιστήμης στη σύγχρονη εποχή», 
οργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου.
Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Tαμείο Jeremie: Διοχετεύονται 360 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάϊο στις ΜμΕ


Tαμείο Jeremie: Διοχετεύονται 360 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάϊο στις ΜμΕ
Τα πλεονεκτήματα του Ταμείου Jeremie που αφορά σε επενδύσεις στις ΜμΕ, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σημειώνοντας ότι από σήμερα διοχετεύονται στην αγορά κεφάλαια ύψους 120 εκατ.ευρώ μέσω του Ταμείου ενώ μέχρι τον Μάϊο συνολικά θα έχουν διοχετευθεί 360 εκατ. ευρώ.
«Σήμερα, στέλνουμε ένα μήνυμα σαφές και ξεκάθαρο: Πλέον, οι δημόσιοι πόροι θα εντάσσονται σε ευρύτερο αναπτυξιακό πλαίσιο και σχεδιασμό και θα διοχετεύονται με τρόπο στοχευμένο και αποδοτικό, ώστε να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες εκσυγχρονισμού, καινοτομίας και εξωστρέφειας», υπογράμμισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε σημερινή του ομιλία στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου και παρουσίασε ττα συγχρηματοδοτούμενα προϊόντα του νέου Ταμείου που αφορούν στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank.

Αντιστεκόμαστε - απεργούμε - διαδηλώνουμε

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ 10.30 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα, ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων, δεν έχει τελειωμό. Τα αλλεπάλληλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται στα πλαίσια του μνημονίου και για χάρη των δανειστών της χώρας και της κερδοφορίας των αγορών, όχι μόνο δεν ανακόπτουν την ύφεση,  αλλά την τροφοδοτούν και την ενισχύουν αυξάνοντας την ανεργία και την φτώχια σε πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα.
Η τρομοκρατία του χρέους χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την επιβολή μιας διαρκούς λιτότητας και την πειθάρχηση των εργαζομένων στις επιταγές του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου. Με το νέο μνημόνιο για το 2012 - 2014,