Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Η επανάσταση της Λιβύης σε 4 συγκλονιστικά λεπτά

Ενώ η κρατική τηλεόραση της Λιβύης δείχνει αυτή τη στιγμή  μια άδεια καρέκλα, εν αναμονή του νέου διαγγέλματος του συνταγματάρχη Γκαντάφι, που αποδεικνύεται ο εγκληματικότερος των δικτατόρων της εποχής, ένα συγκλονιστικό φιλμ έχει ανέβει στο Υoutube συνοψίζοντας τις ιστορικές στιγμές που περνά η Λιβύη .lifo

Ανοιχτή η Αγορά της Ορεστιάδας και του Σουφλίου την ΤετάρτηΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 συμμετέχει στην Πανελλήνια κινητοποίηση των Εμπόρων με ένα ψήφισμα Συμπαράστασης παροτρύνοντας τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν χωρίς όμως να τους υποχρεώνει να κλείσουν τις ήδη ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ θεωρεί το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ Μας ΑΓΟΡΑΣ όταν δίπλα μας υπάρχουν πολλές και ανοικτές αγορές…, γι αυτό λέει ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με μήνυμα συμπαράστασης, με επιθετική διαφήμιση στήριξης της αγοράς μας καθώς και άμεσες συναντήσεις διαμαρτυρίας με όλους τους αρμόδιους φορείς!!

* Σε τηλεφωνική  επικοινωνία που είχαμε  με τον Σύλλογο Επαγγελματιών του Σουφλίου και συγκεκριμένα  με τον πρόεδρο κύριο Δημήτριο Μαμούγκα , μας διευκρίνισε  ότι τα καταστήματα και στο Σουφλί θα είναι ανοιχτά .

www.radioevros.g / souflievros

6ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Περιφερειών Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. (NEEBOR)


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει από 3 έως 5 Μαρτίου 2011 το 6ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Περιφερειών Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. (NEEBOR), το οποίο θα διεξαχθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο - Ξενοδοχείο Alexander Beach, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Δίκτυο των Περιφερειών των Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε., ιδρύθηκε το 2005 στις Βρυξέλλες και αποτελείται από 35 περιφέρειες από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και από μία υποψήφια χώρα της ΕΕ (Κροατία) και μια χώρα (Νορβηγία) του «ΕΟΧ-ΕΖΕΣ» (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος - Ευρωπαϊκή Ζώνη  Ελεύθερων Συναλλαγών). Το δίκτυο αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των κρατών μελών της, των περιφερειών και των τοπικών αρχών, καθώς και των πολιτικών οργανώσεων εκατέρωθεν των συνόρων της Ε.Ε., σχετικά με τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής. 

Πουλιλιός : Θα πολεμήσει ...δεν μας λέει με ποιον ;

Αντιδρά ο κύριος Πουλιλιός σε πιθανό κλείσιμο του Γυμνασίου Λαβάρων . Να μας εξηγήσει και τους λόγους  και να επιχειρηματολογήσει όμως για το όφελος των 40 μαθητών το 2011 και το 2014 πόσοι ;
Κι αν είναι αιτία πολέμου το κλείσιμο ενός Γυμνασίου με 40 μαθητές , το πιθανό κλείσιμο της ΔΗΚΕΔΗΣ με τουλάχιστον 100 μαθητές και κάποιους υπαλλήλους ,  της ΔΕΥΑΣ , του Λυόμενου της Δαδιάς  με προσωπικό επίσης , της ΔΕΣΗΜΕΣ του Δημοτικού Μουσείου με προεκτάσεις και επιπτώσεις σε ευρύ κοινωνικό φάσμα , αιτία για ποιες αντιδράσεις θα έπρεπε να είναι ;  Και το επιχείρημα ότι "οικονομικά" δεν μπορούν να διατηρηθούν και να λειτουργήσουν τα παραπάνω , δεν ευσταθεί και δεν μπορεί να μας πείσει γιατί με την ίδια λογική θα απαντήσουν και για το Γυμνάσιο . Όταν διεκδικούμε , φωνάζουμε , αντιδράμε και είμαστε έτοιμοι για πόλεμο να είμαστε για όλα τα κεκτημένα και όχι μόνο για τα κεκτημένα της αυλής μας ..... Κάτι πήγατε να πείτε επίσης για τον Καλλικράτη .. Αλήθεια τι ; Έτσι κι αλλιώς αντίθετος , άσχετα αν θελήσατε να τον υπηρετήσετε ... Τώρα τι ο Καλλικράτης ;


Video-deltatv

Ρεκόρ στα λουκέτα

   Εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Σε ποσοστό το 25% από αυτά έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών βάσει των τελευταίων στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η βασικότερη αιτία είναι η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ενοίκια τους τα οποία αποτελούν και την μεγαλύτερη επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων.

    Βάσει αυτών των συνθηκών παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο μία ιδιαίτερα πτωτική τάση στα ενοίκια των καταστημάτων του κέντρου που φθάνει έως και το 30%, ενώ πλέον έχει καταργηθεί και ο περιβόητος <<αέρας>> όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Π. Καρέλλας.

    Τα καταστήματα που υπολογίζεται ότι έχουν κλείσει, βάσει των στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μόνον τα ισόγεια καταστήματα και δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που βρίσκονται σε ορόφους. Ειδικά για τους επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε ορόφους, ο κ. Καρέλλας καταγγέλλει σειρά παρανομιών επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήρης παραβίαση του νόμου για τη χρήση σε επαγγελματικούς χώρους και έχουν νοικιαστεί πρόσφατα σε ορόφους. 


απε

Απόφαση Συνέλευσης Απεργών " Της Υπατίας και όχι μόνο "

Για μας νομιμοποίηση δεν είναι ένα γενικό και αόριστο σύνθημα. Δεν θέλουμε να ακούγονται προτάσεις ερήμην μας. Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια:
Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους.
Καθώς επίσης και :
-         Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.
-         Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις
άδειές τους για το λόγο αυτό.
-   Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή
η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ
ο καθένας.
-   Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας
πλήρους  νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.
-         Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων
μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως
ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.
Και άλλα πολλά…
Όποιος στα σοβαρά θέλει να ασχοληθεί με την απεργία μας και να αποτρέψει μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα,  θα πρέπει να έρθει επίσημα και απευθείας σε επαφή μαζί μας και η όποια συζήτηση να περιστραφεί στην ικανοποίηση των παραπάνω.
Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία
Η απεργία πείνας θα νικήσει
Αθήνα-Θεσσαλονίκη
21-2-2011  /  28η μέρα απεργία πείνας
Οι 300 απεργοί πείνας

Ποια είναι τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων;

Η Υφυπουργός Ευη Χριστοφιλοπούλου  απάντησε στον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρο Δερμεντζοπουλο σε ερώτηση που είχε υποβάλλει για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Η απάντηση της Υφυπουργού ήταν η εξής :

«Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 8640/7-1-11, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σχετικά με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων στον Νομό Έβρου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση σχολικών μονάδων γίνεται μετά από πλήρη και επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βυθίζεται στο χάος η Λιβύη

 Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαπλώνονται στη Λιβύη, όπου οι ταραχές έφτασαν μέχρι την πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ πολλές πόλεις έχουν πέσει στα χέρια των διαδηλωτών εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το που βρίσκεται ο ηγέτης της χώρας, Μουάμαρ Καντάφι.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε σήμερα από τον Καντάφι, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τις 15 του μηνός, να σταματήσει "άμεσα" η βία εναντίον των πολιτών της χώρας.

    Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν εναντίον "σαμποτέρ και τρομοκρατών" και ότι υπάρχουν "πολλοί νεκροί", ενώ έδειξε εικόνες με φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Νωρίτερα, κάτοικοι της Τρίπολης είχαν δηλώσει στο κανάλι Αλ Τζαζίρα ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν πολλές περιοχές της πόλης. Σύμφωνα με άλλες πηγές, μόνο σήμερα στην Τρίπολη έχασαν τη ζωή τους 160 άνθρωποι.

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Λόγω των πολλών τηλεφωνημάτων που δέχονται συνάδελφοι ιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ, για εξέταση ασφαλισμένων του ΙΚΑ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και του Διοικητή του ΙΚΑ, κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αλλά και όλους τους πολίτες για τα παρακάτω:
  1. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία σύμβαση, η οποία να έχει υπογραφεί από το ΙΚΑ και από ιατρούς ΟΠΑΔ ή ΟΑΕΕ, με την οποία να προβλέπεται η εξέταση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ σύμφωνα με συγκεκριμένους όρους και υποχρεώσεις αμφοτέρων των πλευρών.
  2. Οι κατάλογοι οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και περιλαμβάνουν ονόματα συναδέλφων συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ οι οποίοι (θεωρητικά) μπορούν να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ χωρίς αμοιβή, αναρτήθηκαν εντελώς αυθαίρετα και μονομερώς από τη Διοίκηση του ΙΚΑ, χωρίς τη συναίνεση ή τη συγκατάθεση των ιατρών.