Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Φωτογραφίες απο την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Πομακοχώρια ..

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα χωριά της Ορεινής Ροδόπης ... Δημάριο .Φωτογραφίες : Δημήτρης Μουσαδές
Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Μουσαδέ που μας  έστειλε τις φωτογραφίες..

Σε αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ προχωρά η διοίκηση ...Τι έπεται ;

Στην αναστολή λειτουργίας τεσσάρων υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρά άμεσα η διοίκηση των ΕΛΤΑ. 


Πιο συγκεκριμένα...


από σήμερα 18 Φλεβάρη σταματά η λειτουργία στο υποκατάστημα του Λευκού Πύργου (στην οδό Θεσσαλονίκης 15) ενώ από τις 25 Φεβρουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία και του υποκαταστήματος στην οδό Θεσσαλονίκης 23, στην συμπρωτεύουσα.

Από 1ης Μαρτίου αναστέλλεται η λειτουργία δύο υποκαταστημάτων της Αθήνας, αυτού της Ομόνοιας (Γ' Σεπτεμβρίου) και της Νίκης (στο Σύνταγμα). 


Συνολικά αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία σε 120 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, δηλαδή θα κλείσει το ένα στα επτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία σε αρκετές τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετούνταν από αυτά.
http://otidipote.posterous.com

Ποια σχολεία έχουν προταθεί να κλείσουν στον Έβρο ;

Τελικά η "πολυαναμενόμενη" έκθεση (μετά τις οδηγίες-εντολές του ΥΠΔΒΜΘ) του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Ζιαγάκη προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κελεσίδη (ο οποίος με τη σειρά του θα υποβάλλει έκθεση προς το Υπουργείο) σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, γνωστοποιήθηκε σήμερα 18/2/2011 και είναι ακόμη πιο δυσάρεστη από όσο περιμέναμε.
Προτείνει να κλείσουν τα εξής σχολεία:
Γυμνάσιο Πέπλου
Γυμνάσιο Λαβάρων
Γυμνάσιο Ριζίων
Λυκειακές Τάξεις Μεταξάδων
Πρόκειται για μια απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, τις θέσεις της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ, και τη λαική βούληση των τοπικών κοινωνιών και σίγουρα θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄ και η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου, (και όλοι οι άλλοι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι) προσανατολίζονται την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
 
Με εκτίμηση
Ταταρίδης Γιάννης

Επεισοδιακή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή (βίντεο)


Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το χώρο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης στην Κομοτηνή, στο οποίο θα παρευρισκόταν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με...
 κλιμάκιο υπουργών.


Αντιπροσωπείες εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ (Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας) από εργοστάσια όλης της χώρας, που είχαν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν μαζί του για το πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και τόσο καιρό, συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. 
 

Ομιλία Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Περ. Συμβ. ΑΜΘ στην Κομοτηνή

  Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να είχα βρεθεί εδώ από την αρχή της συνεδρίασης, αλλά λόγω της ομίχλης, αναγκαστήκαμε να πάμε οδικώς στο Δημάριο και να περιμένουμε - και σωστά κάναμε - να τελειώσει και η προσευχή εκεί, πριν συναντηθούμε με την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες του Δήμου αυτού. Έτσι, όμως, πρόλαβα και τις δικές σας, τελικές παρατηρήσεις και σας ευχαριστώ γι’ αυτές.

    Η χώρα μας περνά μια πολύ δύσκολη στιγμή, ίσως από τις δυσκολότερες από την εποχή της μεταπολίτευσης. Πληρώνουμε όλοι ένα χρέος του παρελθόντος. Άλλοι δικαίως, άλλοι αδίκως. Πληρώνει όλη η Ελλάδα, όμως, ένα χρέος του παρελθόντος.

    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κι ένα χρέος για το σήμερα και το αύριο. Έχουμε χρέος να αλλάξουμε την Ελλάδα, για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση. Να σταθούμε στα πόδια μας, ώστε να μην χρειαζόμαστε δάνειες δυνάμεις, ούτε επιτηρήσεις, ούτε «τρόικες», ούτε εξαρτήσεις. Να μπορεί η Ελλάδα να σταθεί στα δικά της πόδια.

Ομιλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου


Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι  Υπουργοί,

          Η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι ιστορική. Και τούτο διότι στην τέταρτη συνεδρίαση του, έναν μόλις μήνα μετά τη λειτουργία της δικής μας μικρής «τοπικής κυβέρνησης» τιμά τον θεσμό με την παρουσία και τη συμμετοχή του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Η πιο ρηξικέλευθη αυτοδιοικητική αναδόμηση - αναδιάρθρωση της χώρας, που εκχωρεί ρόλους, αρμοδιότητες, πόρους εμπιστεύεται τις περιφερειακές δυνάμεις. 

Κύριε Πρόεδρε,

Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Ούστογλου στο Περ.Συμβ. ΑΜΘ παρουσία του Πρωθυπουργού


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, είναι ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία σας στο σημερινό μας Συμβούλιο.
Στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, ο τομέας της γεωργίας έχει τεράστια σημασία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Ένας από τους στόχους μας είναι να μετατρέψουμε την περιφέρειά μας σε πρότυπο ανταγωνιστικής διάρθρωσης των παραγωγικών πόρων και κυρίως του πρωτογενούς τομέα, όπου θα κυριαρχούν παντού η αειφορία, η ποιότητα, η γνώση και η καινοτομία.
Θα παλέψουμε σκληρά για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα για ουσιαστική ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας αφού:
-        Έχουμε άριστο εδαφοκλιματικό περιβάλλον.
-        Έχουμε υδάτινους πόρους που αξιοποιούνται μόνον κατά 50%.
-        Έχουμε μοναδικά προϊόντα ως ποιότητα και χαρακτηριστικά.

Τηλεφωνικές δηλώσεις για το ΟΣΔΕ στο 1540


ImageΤην αίτηση της ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010, μπορούν να υποβάλλουν από τις 18 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες στον τηλεφωνικό αριθμό 1540.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης:
- Καλείτε απευθείας από σταθερό τηλέφωνο το τετραψήφιο 1540.
- Ακολουθώντας τις οδηγίες, η υποβολή της αίτησης δεν διαρκεί περισσότερο από 4 λεπτά. Η χρέωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι μιας αστικής κλήσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καλώντας το 1540 απαιτείται για την τηλεφωνική υποβολή ο ΑΦΜ και ο μοναδικός αριθμός ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2009.
- Εντός 15 ημερών επισκεφτείτε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για να υπογράψετε και να λάβετε επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης και της δήλωσης καλλιέργειας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για το 2011.
- Η μη υπογραφή και παραλαβή του επικυρωμένου αντιγράφου εντός 15 ημερών έχει ως συνέπεια την απαίτηση της εκ νέου υποβολή της αίτησης.

agronews

Ομιλία Γιώργου Παυλίδη στο Σεριφερειακό Συμ. ΑΜΘ παρουσία του Πρωθυπουργού


Ακολουθεί η ομιλία του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Γιώργου Παυλίδη στο ειδικό περιφερειακό συμβούλιο της ΠΑΜΘ με θέμα «ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ», στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί της Κυβέρνησης.
«Η Περιφέρεια μας έχει υψηλές δυνατότητες. Πέραν της καίριας στρατηγικής αναπτυξιακής θέσης της μεταξύ ανατολής -δύσης, βορρά -νότου, διαθέτει 5 εκατ. στρέμματα εύφορης γης και τα 2/5 του υδάτινου δυναμικού της Χώρας, 6 εκ. στρέμματα δασικής γης, 400 χλμ. ακτών πρόσφορων για αλιεία. Όλα αυτά  σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ή είναι άναρχα, πολύ λίγο αξιοποιημένα, ώστε να είμαστε πολύ χαμηλά , στην ουρά της χώρας σε εισοδήματα και ευημερία. Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας.
Εάν κάποιος επισκεφθεί τα χωριά της περιοχής μας, την ύπαιθρο του τόπου μας, παρουσιάζουν εικόνα κατήφειας, ανασφάλειας και μεγάλης ανέχειας. Τα καφενεία των οικισμών ερημώνουν μόλις νυχτώσει. Κάποτε έσφυζαν από ζωή. Οι γέροντες διστάζουν , γιατί δεν έχουν, να πιούν ακόμη και τον καφέ τους. Η μεγάλη κρίση στην Χώρα έχει βαθειά σχέση με την κρίση και στην πρωτογενή μας παραγωγή. Η γεωργία μας ,το σύνολο της ελληνικής υπαίθρου, συγκροτήθηκε