Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Ουσιαστικές συναντήσεις εργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με στελέχη της κυβέρνησης

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης με στελέχη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, είχε αρχικά σύσκεψη με τα προεδρεία των Κτηνοτροφικών Συλλόγων από τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα, παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη, του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Γιώργου Πεταλωτή και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Γιώργου Ούστογλου. Συμφώνησαν ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα γίνει με βάση και τον πρωτογενή τομέα. Η Υφυπουργός τους υποσχέθηκε ότι η εξισωτική αποζημίωση του 2009 θα δοθεί πριν από το Πάσχα.  

Σαν σήμερα ...

Σαν σήμερα το 1883 γεννήθηκε ο  Νίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας.

Μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, φιλόσοφος και πολιτικός. Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με τεράστιο σε όγκο, αλλά και σε ευρύτητα έργο.
Κέρδισε παγκόσμια φήμη μεταθανάτια από τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη τού μυθιστορήματός του «Ο βίος και η πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» από τον Μιχάλη Κακογιάννη το 1964.
Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο πιο μεταφρασμένος σύγχρονος έλληνας συγγραφέας.


Βασική Εργογραφία

Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: Διορία στη Βουλγαρία να εξοφλήσει


Διορία ως τις 20 Μαρτίου δόθηκε στη Βουλγαρία για να εξοφλήσει το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Transneft, της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου.

Η βουλγαρική πλευρά αθέτησε τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Trans - Balkan Pipeline Β.V. έως τις 15 Δεκεμβρίου και ουσιαστικά είχε παγώσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία.


Στη συνεδρίαση
του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.
 
skai 

Ερώτηση για το ΦΠΑ στα κράνη και τα ατυχήματα με μοτοσυκλέτες

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Οικονομικών
Κράνη και ατυχήματα με μοτοσυκλέτες
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων – Κ.Ε.Π.Α, οι μοτοσυκλέτες αποτελούν στη χώρα μας το 37% όλων των κυκλοφορούντων οχημάτων (επιβατικά, λεωφορεία, φορτηγά κλπ), ενώ τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτες ξεπερνούν το 20%, ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολλές ζωές θα είχαν σωθεί αν οι επιβάτες φορούσαν κράνη, καθώς υπολογίζεται ότι η χρήση τους μειώνει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 25% περίπου.
Ωστόσο, η υψηλή τιμή των κρανών, καθώς σύμφωνα με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά τις συνεχείς έκκλησης τις χώρας μας προς τα αρμόδια όργανα,  υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (που στη χώρα μας είναι πλέον 23%) 
και η έλλειψη σωστής εκπαίδευσης των μοτοσυκλετιστών, λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τη χρήση κράνους.
Επίσης, σημαντικός παράγοντας ως π

Τυχερός στην ατυχία του ο Ντόλιος ;

Τις ώρες που χθες το πρωί παιζόταν το θρίλερ με την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους για την απόσυρση ή μη παιζόταν και η παραίτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Έβρίτη Γιώργου Ντόλιου . Σε ερώτηση προς το πρωθυπουργικό γραφείο αν παραιτήθηκε ο Υφυπουργός η απάντηση ήταν : όχι ακόμα ! 
Άρα η παραίτηση του υφυπουργού ήταν ζήτημα ωρών να ανακοινωθεί ( ; )
Ο βασικός και κυριότερος ρόλος της μη παραίτησης τελικά του Γ.Ντόλιου ήταν η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας , που φυσικά θα συνοδευόταν από τον ντόπιο Υπουργό κύριο Ντόλιο . 
Οπότε περιοδεία / επίσκεψη στην περιοχή και παραίτηση δεν ταίριαζαν και δεν βόλευαν επικοινωνιακά αλλά και χρονικά κανέναν . Το ερώτημα που παραμένει , αφού οι σχέσεις Ραγκούση - Ντόλιου δεν είναι και οι καλύτερες από ότι λέγεται εδώ και καιρό , και αφού υπήρξε και το λάθος αυτής της εγκυκλίου , μήπως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα της παραίτησης ;  Από την άλλη , μήπως ο Ντόλιος είναι και λίγο θύμα του Υπουργείου Οικονομικών ;Μήπως πλέον δεν πρόκειται να γίνει τίποτα αφού δεν προχώρησε το θέμα την ώρα που έπρεπε ; 
Βέβαια ζήτησε συγνώμη  , πράγμα που δεν θα έπρεπε να μας εντυπωσιάζει αφού η συγνώμη απο τους πολιτικούς θα έπρεπε να είναι δεδομένη και αυτονόητη ....όμως δεν ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό με την υπάλληλο ....

Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις ...

souflievros
Τι είναι , πως θα λειτουργήσει και ποιες οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ;

Ποια θα είναι η σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής
Η σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής περιλαμβάνει εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες.
Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι 

Δήμος Σουφλίου : Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 άρθρο 76 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο Δήμος Σουφλίου υποχρεούται να συγκροτήσει ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και από δημότες του Δήμου Σουφλίου σε ποσοστό (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων. Οι δημότες που θέλουν να συμμετέχουν ορίζονται μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
            Σύμφωνα με τα παραπάνω παρακαλούμε όπως έως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 ορίσετε εγγράφως έναν (1) εκπρόσωπό σας για τη συμμετοχή του στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Επίσης όσοι εκ των δημοτών επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με αίτησή τους στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Προέδρου Δ.Σ., τηλ: 2554350103 begin_of_the_skype_highlighting              2554350103      end_of_the_skype_highlighting.

Δημιουργία και λειτουργία της Βάσης Οικονομικών Δεδομένων των ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων της Eurostat με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΕΛΣΤΑΤ, της ΕΕΤΑΑ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και τους στατιστικούς ανταποκριτές των Δήμων Αθηναίων, Πειραιώς, Καλλιθέας και Περιστερίου.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της EUROSTAT για την πορεία της στατιστικής αποτύπωσης της οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ, καθώς πριν την θέση σε ισχύ του Καλλικράτη το πρόβλημα της έγκαιρης συλλογής των απαραίτητων οικονομικών στατιστικών στοιχείων των ΟΤΑ δεν είχε καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

    Οι εκπρόσωποι της Eurostat ενημερώθηκαν για την πορεία λειτουργίας της Βάσης Οικονομικών Δεδομένων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, όπως προβλέπεται στον «Καλλικράτη», η οποία έχει ενεργοποιηθεί από την αρχή του έτους.

Τα ζώα δεν υπάρχουν για να προσφέρουν... θέαμαΠροτάσεις για εξάλειψη του φαινομένου από την οργάνωση «Αρκτούρος»

Την απαγόρευση χρήσης των ζώων ως θέαμα και την καθολική απαγόρευση των τσίρκων και των δελφιναρίων, προτείνει μεταξύ άλλων η μη κυβερνητική οργάνωση «Αρκτούρος»,σε ειδικό υπόμνημά της που θα καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα την ανάδειξη του ζητήματος της αιχμαλωσίας άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπισή του φαινομένου, υπογραμμίστηκε ότι τα βασικότερα προβλήματα, σε σχέση με την αιχμαλωσία των άγριων ζώων στη χώρα μας, έχουν να κάνουν με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και την εφαρμογή του, καθώς και με τις διαδικασίες ελέγχου.

Μουσείο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους στον Έβρο

Ένα μουσείο που θα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, θα μιμείται έναν αρχαίο τύμβο και θα εγκιβωτίζει τα σπάνια ευρήματα της ανασκαφής, αναμένεται να δημιουργηθεί στη Μικρή Δοξιπάρα - Ζώνη, στον Έβρο.

Η αρχιτεκτονική πρόταση για την κατασκευή του εκθεσιακού χώρου έχει λάβει ήδη την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ενώ αναμένεται η ένταξη της κατασκευής στο ΕΣΠΑ (η χρηματοδότηση θα ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ), προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες...»

Η έρευνα στη Μικρή Δοξιπάρα - Ζώνη, που άρχισε το 2002 από τη ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, είχε φέρει στο φως μια ιδιαίτερα σπάνια ταφική πρακτική των αρχών του 2ου αιώνα μ.Χ.: τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας γαιοκτημόνων αποτεφρώθηκαν και ενταφιάστηκαν μαζί με τα άλογα και τις άμαξες, που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τα σώματά τους στο χώρο της ταφής. Στην ίδια θέση κατασκευάστηκε σταδιακά μεγάλος τύμβος, για να διατηρηθεί ανά τους αιώνες ζωντανή η μνήμη των νεκρών.

Εκδήλωση απο το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών " Η Αλληλεγγύη "


Εκδήλωση με ομιλητή τον αν. καθηγητή της ιατρικής σχολής του ΔΠΘ κ. Δημήτρη Μαργαρίτη και θέμα «Προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων. Η απάντηση της επιστήμης στη σύγχρονη εποχή». Η εκδήλωση, που οργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου.
Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.