Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Μπακογιάννη: «Σχέδια για δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή της Ορεστιάδας»

Θέμα : «Σχέδια για δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην περιοχή της Ορεστιάδας»
Στον Έβρο και κυρίως στο βόρειο τμήμα, στην περιοχή της Ορεστιάδας, η επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας από την λαθρομετανάστευση είναι σημαντική και μεγάλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μου δόθηκαν σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην περιοχή της Ορεστιάδας ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διακινείται παρουσιάζει σταθερή και σημαντική αύξηση.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει από την περιοχή ήταν 4.683 το 2008, και 5.500 το 2009, ενώ φέτος, ενώ το 2010 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 35.000.
Το πρόβλημα για την τοπική κοινωνία γίνεται ακόμη πιο μεγάλο αν το συνδυάσει κανείς με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη μεγάλη ύφεση που πλήττει την περιοχή της Θράκης, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία να έχει την υψηλότερη ανεργία στη χώρα που πλησιάζει ήδη το 17%.
Οι δηλώσεις του υπουργού για δημιουργία φράχτη στα σύνορα της χώρας μας, στα 12,5 χιλιόμετρα στη περιοχή του  Βορείου Έβρου πλησίον της Ορεστιάδας, όπου τα νερά του ποταμού είναι ρηχά, και αποτελούν την κύρια διέλευση των 


Συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της ΑΜΘ θα έχει άυριο ο Γ. Νικητιάδης

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων και Ταξιδιωτικών Τουριστικών πρακτόρων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει αύριο, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (τέως Νομαρχία) με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλου Δαμιανίδη και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού - Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστα Παπακοσμά.

Σαμοθράκη Γ. Παπανδρέου: «Στόχος μία ισχυρή Ελλάδα που δεν έχει ανάγκη την τρόικα»

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, Γιώργο Χανό και τοπικούς φορείς, στην Σαμοθράκη

Μήνυμα ελπίδας ότι η Ελλάδα θα σπάσει τα δεσμά της μιζέριας και θα μπει σε δρόμο ανάπτυξης και προόδου έδωσε από την ακριτική Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης με τους παραγωγικούς και τοπικούς φορείς του νησιού, τόνισε πως η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες πολίτες έβαλαν πλάτη σε ένα καταστροφικό ρεύμα που θα σάρωνε τη χώρα και θα την έστελνε στα όρια της χρεοκοπίας και κατάφεραν με σκληρή και συστηματική δουλειά να την κρατήσουν όρθια.

Συναντήσεις Άρη Γιαννακίδη με Κατσέλη , Σκανδαλίδη , Διαμαντίδη


Συναντήσεις εργασίας θα έχει αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης με στελέχη της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα επισκέψεις εργασίας για επίκαιρα θέματα στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή θα πραγματοποιήσουν: 
● Στις 11.30: Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.
● Στις 13.00: Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, οι Υφυπουργοί  Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος.

ΝΟΔΕ Έβρου : Μεταναστευτικό


                                                                                     
 Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες παρακολουθεί με έκπληξη μια συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και τοπικών παραγόντων να μετατρέψουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από εθνικού και ευρωπαϊκού χαρακτήρα σε τοπικό πρόβλημα.

Ο δοκιμαζόμενος από την ύφεση ακριτικός λαός του Έβρου και της Θράκης πιστεύει στην αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος ως μέγιστο θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής με την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης. Δεν πιστεύει σε αποσπασματικές λύσεις απομόνωσης και γκετοποίησης, λύσεις που θα κάνουν το πρόβλημα μόνιμο για την περιοχή.

Πρόγραμμα Επίσκεψης Πρωθυπουργού στην ΑΜ-Θ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2011


Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 17 και αύριο Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου
6.15 μ.μ.          Συνάντηση με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους τοπικών φορέων στη
Σαμοθράκη (Πνευματικό Κέντρο Χώρας)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου
11.00 π.μ.        Επίσκεψη στο Δημάριο Ξάνθης
 2.00 μ.μ.         Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας -
Θράκης - Ομιλία (Ξενοδοχείο Arcadia, Κομοτηνή)

Στη θέση του παραμένει ο Γιώργος Ντόλιος

Ο κ. Ντόλιος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του στη Θράκη, κατά συνέπεια φαίνεται ότι λήγει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που αναρτήθηκε στο site του υπουργείου και υπογράφεται από τον υφυπουργό Γ.Ντόλιο, προβλέπει ότι παραμένει στους δήμους η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής των ανταποδοτικών τελών (τέλη φωτισμού και καθαριότητας), σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσης (ημιυπαίθριοι).

Η εγκύκλιος αυτή αφορά 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλλει δηλώσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων των ακινήτων τους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νόμο 3843/2010, απάλλασσε τους ενδιαφερόμενους από κάθε δημοτικό τέλος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ντόλιου, οι ημιυπαίθριοι, ανοικτοί και κλειστοί, ανεξάρτητα αν έχουν αλλάξει χρήση ή όχι, χαρακτηρίζονται στεγασμένοι χώροι και επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη (καθαριότητας, φωτισμού και ηλεκτροδότησης).

Προβλέπονται, επίσης, πρόστιμα για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία για τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου τους και έτσι τα δημοτικά συμβούλια μπορούν να τους επιβάλλουν αναδρομικά τέλη για τις επιφάνειες που δεν έχουν δηλωθεί.

"Μας συγχωρείτε λάθος" λέει τώρα ο Ντόλιος για τους ημιυπαίθριους..

Φήμες , θέλουν τον Ντόλιο να οδεύει προς παραίτηση ...

Έπρεπε να υπάρξει κύμα αντιδράσεων για να υποχρεωθεί ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, να αναδιπλωθεί και να πάρει πίσω την εγκύκλιο που προέβλεπε αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών σε όσους δήλωσαν τους ημιυπαίθριους χώρους. Σε διευκρινιστική του δήλωση αναφέρει ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν αποτέλεσμα λάθος εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και ότι... κανένας φόρος ΔΕΝ θα επιβληθεί αναδρομικά. Το κυβερνητικό μπάχαλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες είχε ως αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ να ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου και να δηλώσει ότι με τέτοιου είδους ήξεις -αφίξεις οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος. "Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των πολιτών από την κυβέρνηση για τους ημιυπαίθριους έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο" σχολίασαν και οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Ζώης. 
 
taxalia.blogspot.com

Ορεστιάδα: Διήμερο Δράσης και Ενημέρωσης για το μεταναστευτικό και το φράχτη στον Έβρο

Διήμερο δράσης ενάντια στο «φράχτη» και ενημέρωσης για το μεταναστευτικό ζήτημα θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, στη Νέα Ορεστιάδα
Το διήμερο διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και κινημάτων, καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ.
Παράλληλα:
• Συγκέντρωση ειδών υγιεινής και
ρουχισμού
• Έκθεση φωτογραφίας και αφίσας ανοιχτής
συμμετοχής
• μουσική live
Πρόγραμμα:
Σάββατο 26/02/2011
18:00 μ.μ. προβολή ντοκιμαντέρ
19:00 μ.μ.
ανοιχτή συζήτηση για το
μεταναστευτικό.
22:00 μ.μ
. Μουσική σκηνή live.
Χώρος: πανεπιστήμιο

Κυριακή 27/02/2011
12.00 μ.μ. προσυγκέντρωση στην κεντρική
πλατεία Νέας Ορεστιάδας
13.00 μ.μ
. πορεία
Απόγευμα:
Προβολή ταινίας-ντοκιμαντέρ

Στήριξη της εργασίας και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό  κ. Γιώργο Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε χθες  με τη συμμετοχή των Υπουργών: Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατσέλη, Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοϊδη, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης καθώς επίσης και οι: κ.κ. Κικίλιας Διοικητής ΟΑΕΔ και Κλεάνθης Παπαδόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν οι υλοποιούμενες  και σχεδιαζόμενες δράσεις για  τη στήριξη της εργασίας και την  αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς  και το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία.
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη παρουσίασε το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία  και τις δράσεις για την στήριξη της εργασίας.
Αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία, η Υπουργός τόνισε ότι θεσμοθετείται η κοινωνική οικονομία ως εργαλείο για την προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη συμμετοχικών μορφών επιχειρηματικότητας, η προώθηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, η καταπολέμηση της φτώχειας, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου θεσπίζονται ενδεικτικά:
  • Ο καθορισμός μιας νέας επιχείρησης, της Κοινωνικής Επιχείρησης, η οποία διαθέτει  εμπορική ιδιότητα η οποία όμως προάγει δράσεις συλλογικού σκοπού.

Έτος Οδυσσέα Ελύτη το 2011Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996). Η φετινή χρονιά έχει ανακηρυχτεί «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ανανεωμένης αναγνωστικής απόλαυσης και μελέτης του πολυσχιδούς έργου του.
Ο Ελύτης με το ιδιαίτερο ποιητικό του ιδίωμα ανανέωσε την ελληνική ποίηση και διέγραψε μια φωτεινή πορεία που επιβραβεύθηκε 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το 1979 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας «για την ποίηση του που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία».
Με αυτή την αφορμή το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει μια σειρά δράσεων που αναδεικνύουν τη σημασία και την επίδραση της παρουσίας του Ελύτη στη νεοελληνική γραμματεία.
Στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στίχοι του Ελύτη θα ταξιδεύουν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις ποιημάτων του και συζητήσεις γύρω από το έργο του σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της περιφέρειας.

Συνεχίζεται η ενημέρωση για την διακοπή του καπνίσματος

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους μας καταδεικνύει την αναγκαιότητα στήριξης  του νομοθετικού πλαισίου, η εφαρμογή του οποίου άλλωστε αποτελεί τη θεμελιώδη έκφραση της πολιτικής μας βούλησης  πως η Δημόσια Υγεία είναι μη διαπραγματεύσιμο αγαθό.
Συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την πρόληψη –διακοπή του καπνίσματος .Τα προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία όλης της χώρας πραγματοποιούνται από τους επαγγελματίες υγείας κι απευθύνονται σε μαθητές –γονείς –εκπαιδευτικούς. Εντατικοποιούνται δε οι δράσεις ενημέρωσης με τη στήριξη των αθλητικών σωματείων. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκστρατεία ενημέρωσης για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη.
Η ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ  στους μηχανισμούς στήριξης της προσπάθειάς μας, για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους είναι σημαντική.

Κάθε πόντος ένα δώρο ζωής

Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ
195 εκ. παιδιά παγκοσμίως υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού. Κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει λόγω του υποσιτισμού, ενώ κάθε χρόνο 5 εκ. παιδιά χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του. Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ευαισθητοποιείται από το παγκόσμιο αυτό πρόβλημα και υποστηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στον αγώνα που δίνουν κατά του παιδικού υποσιτισμού, δωρίζοντας ένα γεύμα για κάθε πόντο που θα πετυχαίνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στους εντός έδρας αγώνες. Η ενέργεια, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, αρχίζει από τον προσεχή αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ και θα συνεχιστεί για όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας για την φετινή σεζόν.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημιουργήθηκαν το 1971 από μια ομάδα γιατρών και 
 

Εγκύκλιος για τη συνταξιοδοτική αναγνώριση των χρόνων σπουδών σε Ελλάδα- Εξωτερικό
Την αναγνώριση έως και 4 πλασματικών χρόνων σπουδών  προς 165 ευρώ το μήνα, μπορούν να εξαγοράσουν όσοι πήραν πτυχίο ή δίπλωμα από ανώτερες και ανώτατες σχολές, επαγγελματικές, δημόσιες ή ιδιωτικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από το κράτος. Αυτό προβλέπεται σε νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ, (δείτε την ολόκληρη) .
Η καταβολή του ποσού αναγνώρισης, γίνεται με μηνιαίες δόσεις ισάριθμες με τον αριθμό των πλασματικών μηνών που αναγνωρίζονται . Δεν αναγνωρίζονται έτη σπουδών εφόσον υπάρχει ασφάλιση για την ίδια περίοδο, από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα. Εάν όμως υπάρχει ασφάλιση, αλλά τα ένσημα που συγκεντρώνει ο αιτών  είναι λιγότερα από 25 το μήνα, τότε μπορεί να πληρωθεί και να συμπληρωθεί το μηνιαίο όριο.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούνται οι σχετικές αποδείξεις (πτυχίο, βιβλιάριο κλπ)
Η εγκύκλιος με θέμα «Αναγνώριση με εξαγορά του χρόνου σπουδών με τις διατάξεις της παρ. 18 του αρ.10 του ν.3863/2010 ως χρόνου ασφάλισης στο Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ», έχει ως εξής:

Αυξάνεται το επίδομα επικινδυνότητας σε στελέχη των Ε.Δ.Αύξηση 10% στο επίδομα επικινδυνότητας αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και αφορά την κατηγορία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία είχε πληγεί από την αύξηση στη φορολόγηση του επιδόματος, με πρακτικό αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματός τους.
Οι κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνονται στην αύξηση του 10% είναι πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι και οι ναρκαλιευτές.
Η κίνηση αυτή είναι κάτι που είχε δεσμευθεί να πράξει ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τα «μεθεόρτια» της «λευκής απεργίας» των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: dnet

Πρόσκληση συνάντησης από υπουργούς Υγείας και Εργασίας-απάντηση της ΟΕΝΓΕ

Οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας ζήτησαν για αύριο επείγουσα συνάντηση με τους ιατρικούς φορείς.
Η ΟΕΝΓΕ, σε αιχμηρή απάντηση http://www.ygeianet.gr/box/cal/21179.pdf, αναφέρει ότι δεν προτίθεται να γίνει «ντεκόρ» ενός εικονικού διαλόγου με προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης.
Η ΟΕΝΓΕ θέτει την παρακάτω θεματολογία εάν τυχόν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για μία σοβαρή συζήτηση:
- κλαδική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών- Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο – διασφάλιση των επιδομάτων βιβλιοθήκης και νοσοκομειακού από ενδεχόμενες περικοπές - εκπαίδευση - ειδίκευση
- πρότυπο ασφαλούς και ποιοτικής εφημερίας – άμεση κατάργηση του πλαφόν στις πρόσθετες εφημερίες – αυτοτελή Τ.Ε.Π.
- επίσπευση των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κάλυψη των υποστελεχωμένων Τμημάτων και των ΜΕΘ-ΜΑΦ
- οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδιαίτερα στα Αστικά Κέντρα– χρηματοδότηση - Συλλογική Σύμβαση με τους γιατρούς – άμεση Συμφωνία του ΙΚΑ με το ΕΣΥ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του
- προμήθειες, φάρμακο
Τελικά κανένας ιατρικός φορέας δεν πρόκειται αύριο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, πλην ενός περιθωριακού σωματείου-σφραγίδα, στοιχείο ενδεικτικό της αποτελεσματικής συσπείρωσης της ιατρικής κοινότητας μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.