Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Black SwanΈνα ψυχολογικό θρίλερ ...Δημιουργία και κατάκτηση κορυφής  δια μέσου της αυτοκαταστροφής , των παραισθήσεων και του φόβου .
Δεν αξίζει απλά να το δείτε , μια ταινία Οσκαρική που σας προτείνουμε σίγουρα !

Απάντηση Χρήστου Παπουτσή για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών στον Έβρο

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Δερμεντζοπουλος ,έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής .
Ο ερωτών Βουλευτής είχε εκφράσει  μεταξύ άλλων, τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι  η τοπική κοινωνία δεν
είχε ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την παραχώρηση  ανενεργών στρατοπέδων  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μετατροπή τους σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των μη νόμιμων μεταναστών. Μάλιστα ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνιζε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις αρχές του 2010 , έθετε ως στόχο της κυβέρνησης του, την σταδιακή δημιουργία ειδικών κέντρων πρώτης υποδοχής στις περιοχές με έντονο πρόβλημα.
Ο κ. Παπουτσής μεταξύ άλλων ,αναφέρει στην απάντηση του :
«Θεωρούμε ότι η αποτελεσματική λειτουργία αυτής της Υπηρεσίας και των διαδικασιών Πρώτης Υποδοχής, είναι η βασική προϋπόθεση για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.) μη νόμιμων μεταναστών σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, αναζητούνται χώροι από πρώην στρατόπεδα για δημιουργία τέτοιων χώρων κράτησης, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές παράμετροι του ζητήματος, δεδομένου και του προβλήματος που παρουσιάζεται στη δημιουργία των χώρων αυτών, λόγω και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.

Γιώργος Ούστογλου: Ο πλοίαρχος που έριξε άγκυρα στην ξηρά

Ρεπορτάζ Δήμος Μπακιρτζάκης
«Υπάρχουν και λαμπρά παραδείγματα από ομάδες παραγωγών που έπιασαν τον ταύρο από τα κέρατα και προχώρησαν, επένδυσαν, δούλεψαν και αυτήν τη στιγμή εξάγουν τα προϊόντα τους και τροφοδοτούν και την ελληνική αγορά» O θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης μιλά στον «Χ» για το καλάθι των τοπικών προϊόντων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Υπεραμύνεται των 78 προϊόντων, που ξεχώρισε ήδη από την περιοχή. 

Έχει κάνει την καλύτερη προετοιμασία για το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο Γιώργος Ούστογλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης,  που από τη στιγμή που πληροφορήθηκε τον χαρακτήρα του περιφερειακού συμβουλίου εργάστηκε πυρετωδώς, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση με 78 τελικά προϊόντα. Ο κ. Ούστογλου υπήρξε καπετάνιος, καραβοκύρης και επέλεξε να ρίξει άγκυρα στη στεριά, να αναμειχθεί με τα κοινά, αρχικά με τον πρώτο βαθμό 
αυτοδιοίκησης  και μετά με την αιρετή Περιφέρεια αναλαμβάνοντας δράση και ουσιαστικό έργο. Έτσι, λοιπόν, η άφιξη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στο καλάθι των προϊόντων, Κώστα Σκανδαλίδη, έδωσε άλλη δυναμική στη συνεδρίαση και την προετοιμασία της.

Κινητές ιατρικές μονάδες για τους μετανάστες στον Εβρο

Δυό κινητές μονάδες στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στον Πόρο και στο Φυλάκιο Έβρου σχεδιάζει να εγκαταστήσει τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με στόχο την παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών πρώτης υποδοχής σε όσους μετανάστες περνούν στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα διάρκειας 6 μηνών από την Ε.Ε για την λαθρομετανάστευση και αφορά ειδικότερα παιδιά κάτω των 18χρόνων το οποίο θα υλοποιήσουν από κοινού τα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια.
Μετά τους 6 μήνες την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος αναλαμβάνει να συνεχίσει το υπουργείο Υγείας. Οι δυο κινητές μονάδες θα στελεχωθούν από 4 γιατρούς (εκ των οποίων οι δυο θα έχουν την ειδικότητα του παιδιάτρου), 2 νοσηλευτές, 2 ψυχολόγους, 2 τεχνικούς ακτινολόγους, 4 οδηγούς, 8 διερμηνείς και 2 διοικητικούς υπαλλήλους.
"Στις κινητές μονάδες θα γίνεται η πρώτη ιατρική εξέταση, ενώ στη συνέχεια τα περιστατικά που θα κρίνεται ότι έχουν ανάγκη νοσηλείας θα μεταφέρονται στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδορύπολης", δήλωσε ο διοικητής του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος. 

enet

O Mπαλάφας, η Robot, η ιστορία

Μιχάλης Σηφάκης
Ο άντρας στην φωτογραφία αυτή συνήθως ήταν πίσω από τον φακό. Ονομάζεται Κώστας Μπαλάφας και αναγνωρίζεται σήμερα σαν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους του 20ου αιώνα. Η βιογραφία του θυμίζει μυθιστόρημα. Είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ –στο απέραντο φρενοκομείο της νέας Ελλάδας, πάλι καλά, αφού δεν εμπορεύτηκε το έργο του.
Ο Κώστας Μπαλάφας είτε δεν θυμάται, είτε δεν έκρινε σκόπιμο να δώσει την πληροφορία ποιός ήταν που του έβγαλε το πορτραίτο αυτό και πότε ή που ακριβώς. Μπορεί να ήταν ο φίλος του, Λέανδρος Βρανούσης, ή κάποιος άλλος αντάρτης του ΕΛΑΣ. Μπορεί να ήταν 1943, ή ’44. Δεν έχει σημασία, ήταν την εποχή της ελπίδας –προτού η Εθνική Αντίσταση μετατραπεί σε Εμφύλιο Πόλεμο- και είναι ένα υπέροχο πορτραίτο, εξαιρετικά σπάνιο, γιατί είναι το πορτραίτο του φωτογράφου του 85ου Συντάγματος του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στα βουνά της Ηπείρου. Η φωτογραφία αυτή, λοιπόν, είναι τραβηγμένη με μια φωτογραφική μηχανή γερμανικής κατασκευής, μάρκας Robot (η λέξη ρομπότ έγινε διάσημη πολύ 

Το μεταναστευτικό στην ατζέντα της Τετάρτης πριν την επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη

Σε συνεδρίαση διυπουργικής Επιτροπής αναμένεται να προεδρεύσει το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της επίσκεψής του στη Θράκη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι ζήτημα της μετανάστευσης και η τοποθέτησης του γνωστού φράκτη στον Εβρο.

Θα εξεταστεί επίσης και η πορεία της συνεργασίας με την Frontex.

 http://www.tovima.gr

Η Ρωσία φέρεται έτοιμη να εγκαταλείψει το σχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Η Ρωσία φέρεται έτοιμη να εγκαταλείψει το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Vedemosti, επικαλούμενη πηγές από την κοινοπραξία του αγωγού και τους μετόχους της.

Οι ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline, οι OAO Transneft, OAO Rosneft and OAO Gazprom Neft, θα ανακοινώσουν επισήμως την Πέμπτη στη Ρώμη σε συνάντηση των μετόχων ότι σταματούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η ρωσική καθημερινή οικονομική εφημερίδα.

Έτσι, ουσιαστικά με αυτή τους την απόφαση «θάβουν» το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού, επισημαίνει η Vedemosti.

180 εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από το πρόγραμμα JEREMIE

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θέτουν σε εφαρμογή τη διαδικασία υποβολής προτάσεων για την επιλογή των Τραπεζών που θα συμμετάσχουν στην προώθηση και υλοποίηση της Πρωτοβουλίας JEREMIE και συγκεκριμένα του χρηματοπιστωτικού προϊόντος: «Εργαλείο Επιμερισμού Κινδύνου και Συγχρηματοδότησης για επενδύσεις από επιχειρήσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT)». Το συγκεκριμένο προϊόν, συνολικού ύψους 180 εκ €, συγχρηματοδοτείται με ποσό 90 εκ € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα «Μακεδονία – Θράκη», «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και «Αττική», 2007-2013. Tα υπόλοιπα 90 εκ € θα συνεπενδυθούν από τις τράπεζες που θα επιλεγούν με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που μόλις δημοσιεύθηκε.
Η Πρωτοβουλία JEREMIE έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Μέσω του συγκεκριμένου 

Και ο Καλλικράτης ..Παγανιά για Λεφτά ...

Δεν έφταναν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Πολεοδομίες, Εφορίες κ.α. που εδώ και ένα χρόνο έχουν ξεκινήσει «σαφάρι» για να εισπράξουν όλο και περισσότερα χρήματα από τους πολίτες, τώρα και ο «Καλλικράτης», η νέα διοικητική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης, βγαίνει… παγανιά για λεφτά!
Έτσι, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και η ΚΕΔΚΕ είναι σύμφωνες στη δημιουργία «Δημοτικής Φορολογικής Ενημερότητας», με στόχο την αύξηση των εσόδων των Δήμων. Εξάλλου, αυτή η ρύθμιση, που θα περιλαμβάνεται στο Φορολογικό Νομοσχέδιο, είναι εφικτή λένε και από τον Νομοθετικό Πλαίσιο του «Καλλικράτη», δημιουργώντας ουσιαστικά νέους μηχανισμούς είσπραξης. Και όλα αυτά, βέβαια, σε βάρος των δημοτών.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr εμφανίστηκε θετικός για την δημοτική φορολογική ενημερότητα. «Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ στην αύξηση των εσόδων των δήμων, ένας στόχος που αποτελεί βασική  επιδίωξη των πολιτικών μας, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όχι μόνο στο σκέλος των εξόδων  αλλά και στο σκέλος είσπραξης των εσόδων» είπε, μεταξύ άλλων.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την έκδοση της Πρόσκλησης 26, προϋπολογισμού 60 εκ ευρώ, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», για την υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Σκοπός είναι να υλοποιηθεί ένα πρότυπο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών.
Εκτός από την υλοποίηση του παραπάνω έργου, η Πρόσκληση 26 αποσκοπεί επίσης, μεταξύ άλλων, στην:
  • Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών διαχείρισης απαλλοτριώσεων, με στόχο την ηλεκτρονική διάθεση των δεδομένων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση αυτών.

H Κάρτα του Μετανάστη στις Περιφέρειες


Σύμφωνα με την «αρχιτεκτονική» του προγράμματος, η αρμοδιότητα για τα ζητήματα νόμιμης μετανάστευσης ανατίθεται σταδιακά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με στόχο να περιέλθουν σε αυτές, πλήρως και κατ’ αποκλειστικότητα, όλες οι σχετικές αρμοδιότητες.
Από τους επόμενους μήνες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του προγράμματος «Καλλικράτης», θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν το μέτρο της «Κάρτας Μετανάστη».
Στους δήμους της χώρας ιδρύονται τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), τα οποία θα προωθούν την κοινωνική ένταξη των νομίμων μεταναστών, που ζουν στη περιφέρειά τους.
Στη συνέχεια, αντί της έως σήμερα εμπλοκής διάφορων υπηρεσιών του δημόσιου, προκειμένου να εκδοθεί άδεια διαμονής, θα λειτουργήσουν οι «υπηρεσίες αλλοδαπών μίας στάσης». Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η ταχύτερη, πιο διαφανής και ασφαλέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής με τη μορφή της «Κάρτας Μετανάστη», αλλά και η σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας του συναλλασσόμενου κοινού.

απε