Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανάθεση καθηκόντων στον Νίκο Ζαμπουνίδη .

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης Νικόλαος Ζαμπουνίδης του Δημητρίου αναφέρεται, ενημερώνει και εκτελεί τις εντολές και οδηγίες του Πρωθυπουργού σε θέματα: Λαθρομετανάστευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διασυνοριακού ενδιαφέροντος.

Τώρα που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο κύριος Ζαμπουνίδης θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις απόψεις του για τον φράχτη του Έβρου, την ενδεχόμενη εγκατάσταση πλωτού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στον Έβρο...»
Το ΦΕΚ με την Ανάθεση καθηκόντων στον Νίκο Ζαμπουνίδη:

Περιφερειακή Αναγέννηση για Εξυπηρέτηση πολιτών και Βιοποικιλότητα«Εξυπηρέτηση πολιτών –διαφαινόμενες μετακινήσεις υπαλλήλων- δυσλειτουργίες Περιφέρειας»
                Τελεσιγραφικά έγγραφα κυκλοφορούν στην Περιφέρεια που θέτουν προθεσμίες δύο (2) εργάσιμων ημερών στους υπαλλήλους  να δηλώσουν την εθελούσια μετακίνησή τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Περιφέρειας, υπό το πρωτόγνωρο και νομικά έωλο καθεστώς, της καθημερινής μεταφοράς τους από όλα τα σημεία στην Κομοτηνή. Ζητούνται ,προς τούτο, ογδόντα ένας (81) υπάλληλοι.
                Εμφανές είναι ότι οι Υπηρεσίες υπό ένα πρόχειρο και πρωτοφανές υπερσυγκεντρωτικό  οργανόγραμμα υπολειτουργούν, σε βάρος των πολιτών σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, σε χρόνο που απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από το παρελθόν. Ταυτοχρόνως, για λάθη και παραλείψεις άλλων διαφαίνεται ότι θα εξαναγκασθούν οι υπάλληλοι σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ή σε ένα καθεστώς μετακινήσεων-μεταβάσεων, που αποδυναμώνει τις Περιφερειακές Ενότητες, που θα καταναλώνει το 1/3 του χρόνου εργασίας σε αμφ
ισβητούμενης νομιμότητας μεταφορές, με μονομερώς  βλαπτικές για τους εργαζόμενους αλλαγές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Τράπεζα της Ελλάδος λέει σήμερα τα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς κάνει πως δεν καταλαβαίνει το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.
         Ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν προχωρήσει ταχύτερα «στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους για να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα», με «ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή τα επόμενα χρόνια και μείωση του ελλείμματος έως το 2014 μεγαλύτερη από ό,τι προβλέπεται τώρα».
         Ότι «οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από το Μνημόνιο, αλλά αποτελούν μέρος μιας μεγάλης πορείας ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας».
        Ότι «η πορεία αυτή θα είναι μακρά και σήμερα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή».
        Ότι είναι αναγκαίος ο «ταχύτερος περιορισμός των δημόσιων ελλειμμάτων όχι μόνο για δημοσιονομικούς, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους»,… «καθώς τα ελλείμματα οδηγούν σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και η χρηματοδότησή τους αφαιρεί από την οικονομία πόρους που θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα η διόγκωση ενός 


Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για την Αγρ. Ανάπτυξη και το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας»

Θα πραγματοποιηθεί , ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με θέμα το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ» και βασικό εισηγητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις  18 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14 00 στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του Ξενοδοχείο ARCADIA στην Κομοτηνή.
        


Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Συνεδρίασε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Κυρίαρχο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και οι συνιστώσες του στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλήθησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, ο Λέκτορας της
 Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Δετσαρίδης και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» Ελένη Βεληβασάκη.

Των εισηγήσεων ακολούθησαν τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων σε μια απόλυτα γόνιμη και δημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία ανεδείχθησαν οι παράμετροι και εκτιμήθηκαν τα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγοποίηση και την οικονομική μετανάστευση.

«Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά»

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ΣΕΓΑΣ υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά».
Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τους μαθητές των Δημοτικών  Σχολείων  όλης της χώρας.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το διάστημα από 28/02/2011 έως 20/05/2011.

Άγκιστρο Σερρών.. ενα χωριο εναντια στην κρίση..


P4250945-1

Το χωριό Άγκιστρο αποτελεί πρότυπο καθώς οι κάτοικοί του έχουν βρει την λύση στην ανεργεία εκματελευόμενοι την γη και τον τόπο τους.
Το Άγκιστρο Σερρών γεωφραφικά βρίσκεται σε μειονεκτική θέση αφού είναι κοντά στα σύνορα παρόλα αυτά οι κάτοικοί του έχουν βρει τρόπο να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομική εποχή και μάλιστα να αναπτυχθούν!
Το χωριό έχει κάθε χρόνο πάρα πολλούς επισκέπτες καθώς η υποδομή του είναι τέτοια που μπορεί να τους φιλοξενήσει ενώ επίσης έχει ενεργειακή αυτονομία. Οι δεκάδες επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή από την κοινότητα αλλά και ιδιώτες έχουν φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο, ενώ έχουν μειώσει σημαντικά την ανεργεία.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ εξηγεί γιατί το χωριό συγκρίνεται με το γαλατικό χωριό του Αστερίξ:

Στη Θράκη την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός;

Τη Θράκη θα επισκεφθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας μετά την πολύωρη συνεργασία που είχε με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, στην Ιπποκράτους. Κάτι τέτοιο πάντως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής!
Στη σύσκεψη, που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί της 4ης Μαρτίου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Νέο Ιστολόγιο ..

Νέο blog ο Φάρος της  Αλεξανδρούπολης ...

 
Είμαστε μια νέα ομάδα με όρεξη και όνειρα για προσφορά στο χώρο.
 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 


http://alexandroupolisnews.blogspot.com/


Στην Κική Δημουλά το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας

Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2009.

Τα βραβεία έχουν ως ακολούθως:
Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας
Απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Κική Δημουλά για το σύνολο του έργου της
Βραβείο Περιοδικού
Απονέμεται κατά πλειοψηφία εξ ημισείας στα περιοδικά «Το Δέντρο» και «Διαβάζω» για τη συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.
Βραβείο Ποίησης
Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Παντελή Μπουκάλα για το έργο του με τίτλο «Ρήματα», εκδόσεις Άγρα.
Βραβείο Διηγήματος
Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Παναγιώτη Κουσαθανά για το έργο του με τίτλο «Λοξές ιστορίες που τελειώνουν με ερωτηματικό», εκδόσεις Ίνδικτος.

«Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις »

Όσον αφορά τη σύσταση του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, είναι γνωστό σε όλους μας ότι στον τομέα του πειθαρχικού ελέγχου του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ίσως και από γενέσεως του ελληνικού κράτους, ένα κενό ελέγχου. Ένα κενό που οι σύγχρονες δημοκρατίες το έχουν ήδη αντιμετωπίσει. Ένα κενό για το οποίο η χώρα μας έχει δεχθεί την κριτική των διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

   
  Υπενθυμίζω δε τις καταδίκες της χώρας μας από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τις σοβαρές μας ελλείψεις στο πειθαρχικό δίκαιο. Ως εκ τούτου είναι αυταπόδεικτη η αξία αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

    Η σύσταση του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας αποτελεί ένα γενναίο βήμα ευνομίας για τη χώρα.

      Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι υποκαθιστά την ανάγκη που έχει ανακύψει για μια ευρεία μεταρρύθμιση στο πειθαρχικό δίκαιο ολόκληρου του δημόσιου τομέα, αλλά είναι για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένα πρώτο βήμα.

Η Αίγυπτος ζητά το κλείσιμο των λογαριασμών του Μουμπάρακ

Υπολογίζεται ότι ο Μουμπάρακ, όταν ήταν στην εξουσία, διοχέτευσε αρκετά εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, για ... να τα έχει για τα γεράματα. Αυτά τα χρήματα,  που υπολογίζονται σε κάποια εκατομμύρια, δεν είναι φυσικά από τον ιδρώτα του, αλλά από το κλέψιμό του. Έτσι γίνεται συνήθως με τους πολιτικούς, ... να μεριμνούν για το μέλλον τους. ΠΑΝΤΑ!  
Οι Αιγύπτιοι έκαναν, όμως κάτι, που οι δικοί μας πολιτικοί δεν το έκαναν ποτέ: Ζήτησαν από τις τράπεζες στη Γερμανία και Αγγλία να "παγώσουν" τους λογαριασμούς του Μουμπάρακ. Οι εκπρόσωποι αυτών των χωρών υποσχέθηκαν να κάνουν το χατίρι της νέας αιγυπτιακής κυβέρνησης και να μην έχει πρόσβαση στα χρήματα ούτε ο Μουμπάρακ, ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του. Η δική μας ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε αυτή την ευαισθησία, να παγώσει όλους τους λογαριασμούς των κατηγορούμενων πολιτικών και άλλων που τα πήγαν στην Ελβετία; Ή το έκανε κιόλας και δεν το ξέρουμε; 

πληροφ. από Ν24 
Από KAPISTRI