Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα .

Σαν σήμερα το 1884 γεννήθηκε ο Κώστας Βάρναλης, λογοτέχνης.
Γεννήθηκε στον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας το 1884[1], όπου βίωσε το κλίμα του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897. Το επίθετό του, αν όχι καλλιτεχνικό δηλώνει καταγωγή από τη Βάρνα όπου έμεναν πολλοί Έλληνες. (Το επίθετο του πατέρα του ήταν Μπουμπούς.) Το 1898 τέλειωσε το Ελληνικό Σχολείο και συνέχισε την εκπαίδευσή του στα Ζαρίφεια διδασκαλεία της Φιλιππούπολης και έπειτα με την υποστήριξη του Μητροπολίτη Αγχιάλου ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Φιλολογία όπου και πήρε μέρος στη διαμάχη για το Γλωσσικό Ζήτημα ως υποστηρικτής των δημοτικιστών. Το 1907 συμμετείχε στην ίδρυση του ποιητικού περιοδικού Ηγησώ, το οποίο κυκλοφόρησε δέκα τεύχη. 
Αποκλεισμός των Νέων Αγροτών του Νομού Έβρου εξαιτίας των κριτηρίων βαθμολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης.


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ  κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα  τον αποκλεισμό των Νέων Αγροτών του Νομού Έβρου εξαιτίας των κριτηρίων βαθμολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης.
    Στην  ερώτησή της η κα. Ε.  Τσιαούση επισημαίνει ότι:
  «Το σύστημα βαθμολόγησης που θα ακολουθηθεί στα Σχέδια Βελτίωσης σχετικά με την προκήρυξη του μέτρου 121 για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, απορρίπτει το μεγαλύτερο μέρος των ενδιαφερόμενων αγροτών και κυρίως στον ακριτικό Νομό Έβρου, από την προσπάθεια βελτίωσης της εκμετάλλευσής τους.  Το ίδιο ισχύει και για τους περσινούς Νέους Αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από τα κριτήρια, διαφορετικά οι περισσότεροι δεν μπορούν να υλοποιήσουν
την συμβατική τους υποχρέωση και να προχωρήσουν σε κάποιες επενδύσεις.
 

Όλα είναι δρόμος ....και ουρανός !!

Ελλάδα - Βουλγαρία ... Σουφλί - Φιλιππούπολη ...
Μια διαδρομή , μια παρέα , ένα τοπίο ...
Πριν φτάσει κανείς στην όμορφη , γεμάτη παραδοσιακά  κτίρια , σωστά συντηρημένα , με λιθόστρωτους δρόμους γεμάτους κόσμο ,  πολύ οικεία Φιλιππούπολη , συναντά ένα τέτοιο τοπίο ..


Φωτογραφίες : souflievros

Είσαι και μαλάκας!


 
Στην περιβόητη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ, είπε μεταξύ άλλων και κάτι που πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Εγώ, πάντως, το πρόσεξα.

Ο κ. Ντερούζ είπε πως «Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής μου έχουν πει επανειλημμένως τους τελευταίους έξι μήνες “κάνεις λάθος και χάνεις τον στόχο, το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας”».

Ποιοι είναι «οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής»; Μήπως ο κ. Ντερούζ συνάντησε την κυρία Κική Δημουλά; Μήπως συνάντησε τον κ. Μίκη Θεοδωράκη;
Δεν νομίζω η Κική Δημουλά ή ο Μίκης Θεοδωράκης να είπαν στον κ. Ντερούζ πως «το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας». Δεν τους έχω για τέτοιους ανθρώπους.
Κάποιους άλλους συνάντησε ο κ. Ντερούζ. Επειδή δεν τους κατονομάζει, υποθέτω πως εννοεί τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Κόκκαλη και άλλους τέτοιους «σημαντικούς Έλληνες».

Θυμωμένος με το ΔΝΤ


χωρίς σχόλια...................


http://expression-gr.blogspot.com

«Μετακινήσεις Ιατρικού και λοιπού προσωπικού εντός της ιδίας Υγειονομικής Περιφέρειας».

Ως γνωστόν το Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξ/πολης, προέκυψε το 2002 από την συγχώνευση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΦΕΚ.208/05-09-2002 τ.Α’).
Η συνολική δυναμικότητα σε  πλήρη ανάπτυξη  όλων των κλινικών ανέρχεται στις 671 κλίνες .
Το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης φροντίζει να  παρέχει ένα υψηλό επίπεδο φροντίδας υγείας, κυρίως τριτοβάθμιας, στον πληθυσμό της  περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Όμως πολύ  συχνά, λόγω της εξειδίκευσης πολλών κλινικών σε νέες τεχνικές θεραπείας, οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται και  σε ασθενείς που προέρχονται  από  πολλά μέρη της Ελλάδας.
Μια από αυτές τις υψηλού επιπέδου κλινικές, και μάλιστα με παγκόσμιες διακρίσεις για την ιατρική έρευνα, είναι και η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.
Όμως πρόσφατα ένα περιστατικό ανάγκασε τον  Καθηγητή Καρδιολογίας και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, να εκφράσει δημόσια σε τοπική τηλεόραση την διαμαρτυρία του.

Αποδοκιμασίες εισέπραξε ο Μητροπολίτης κ.Άνθιμος για το "Χρυσό"

Αποδοκιμασίες εισέπραξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος από το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση με θέμα την επένδυση χρυσού που σχεδιάζεται να γίνει στο Πέραμα. Όπως είναι γνωστό Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των Χρυσορυχείων πραγματοποίησε ημερίδα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του 
Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης με θέμα: «Μεταλλουργία Χρυσού - Επιπτώσεις στο Περιβάλλον, την υγεία των ανθρώπων και την Οικονομία». Εκεί, όταν ο Μητροπολίτης επιχείρησε να
εξηγήσει γιατί άλλαξε στάση και από πολέμιος του χρυσού έγινε υποστηρικτής, προκάλεσε  την έντονη αντίδραση του κοινού που στρέφεται εναντίον της επένδυσης. Ο δήμαρχος κ.Ε Λαμπάκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά "γιατί πρέπει να πούμε όχι στην επένδυση" και ζήτησε από όλους να αντέξουν αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία και να μην αλλάξουν στάση εξ αιτίας της πίεσης στα φτωχά στρώματα της   κοινωνίας.