Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Α.Σ.Α Έβρος Volley Αγώνες Πρωταθλήματος


Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ

 Δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε ο Αιγυπτιακός Λαός να χαρακτηριστεί ο αγώνας 21 ημέρες τώρα ...
" ημέρες ήττας "..και κέρδισε  ο Αιγυπτιακός Λαός .....!!!!!!!

* Τέρμα και ο Σουλειμάν! Προσωρινά την εξουσία θα ασκεί ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αιγύπτου.....

 Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, προσθέτοντάς ότι την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

    "Με δεδομένες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας και ανέθεσε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο με τη διακυβέρνηση της χώρας", δήλωσε ο Σουλεϊμάν στη σύντομη τηλεοπτική του ανακοίνωση.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Κομοτηνή!

Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος θα συμμετέχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για να παρουσιάσει το τοπικό «καλάθι των προϊόντων».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης βασισμένο στην υψηλή αξία των προϊόντων, μέσα από την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και με στρατηγική την στροφή στην αλυσίδα «παραγωγή-πιστοποίηση-τυποποίηση-μεταποίηση-εμπορία-προβολή-προώθηση» ώστε συγκεκριμένα προϊόντα κάθε ελληνικής Περιφέρειας, να αποκτήσουν ταυτότητα και να είναι ανταγωνιστικά και εξαγώγιμα.
«Το καλάθι των προϊόντων», βάζει στην άκρη την σημερινή ξεπερασμένη λογική της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων που ούτε ανταγωνιστική είναι ούτε προσοδοφόρα για τον αγροτικό κόσμο.
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Έχει μέλλον το σχέεδιο ¨Μπουργάς - Αλεξανδρούπολη ¨

Τείνει να γίνει το νέο γεφύρι της Άρτας ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Μετά την διακοπή της χρηματοδότησης του σχεδίου από την Βουλγαρία η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή. Την κατάσταση αυτή λοιπόν θα προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στη Ρώμη οι μέτοχοι του σχεδίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και να συζητήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω ύπαρξης της εταιρείας – κατόχου του μελλοντικού πετρελαιαγωγού Trans-Balkan Pipeline.
Σε δηλώσεις του στο ρώσικο οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Prime Tass ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας «Τρανσνέφτ» Μιχαήλ Μπαρκόφ είπε, πως οι μέτοχοι θα πρέπει να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από τη θέση της βουλγαρικής πλευράς, την οικονομική κατάσταση της εταιρείας του σχεδίου και τη δυνατότητά της περαιτέρω ύπαρξής της στις διαμορφωμένες οικονομικές συνθήκες. Ταυτόχρονα ο κ. Μπαρκόφ παρατήρησε ότι η Ρωσία αντιτάσσεται στην κατάργηση του σχεδίου και θεωρεί πως χρειάζεται να συνεχιστούν οι εργασίες για την υλοποίησή του.
Εξάλλου, η ρωσική πλευρά είναι η μοναδική που εξακολουθεί να χρηματοδοτεί το σχέδιο, ενώ η Ελλάδα διέκοψε επίσης τις εισφορές της όταν η Βουλγαρία δεν πλήρωσε στα τέλη του 2010 τις τρέχουσες πληρωμές ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν μας κάνει τη χάρη ο εξουσιοκράτωρας Μουμπάρακ ...

Δεν παραιτείται ο Χόσνι Μουμπάρακ .
   "Δεν παραιτούμαι, θα μεταβιβάσω ορισμένες εξουσίες στον αντιπρόεδρο Όμαρ Σουλεϊμάν", τόνισε στο διάγγελμά του ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, συμπληρώνοντας ότι η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνεται ημέρα με την ημέρα. Ανέφερε πως έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως θα προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ενώ έστειλε και το μήνυμα πως δεν θα δεχθεί εντολές από το εξωτερικό.

    Το διάγγελμα του Αιγύπτιου προέδρου ανέτρεψε τις πληροφορίες περί άμεσης παραίτησής του.

    Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ κατ αρχήν απολογήθηκε τονίζοντας ότι αισθάνεται μεγάλο πόνο για όσους έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία γεγονότα, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της λαϊκής εξέγερσης, επισήμανε ότι ο αγώνας τους δεν θα είναι μάταιος και πρόσθεσε ότι έχει πειστεί απολύτως από τις τίμιες προθέσεις και τα τίμια αιτήματα των νεαρών διαδηλωτών.

Αγροτικά και Τουρισμός στην ατζέντα των περιφερειαρχών

 
.

 Συναντήσεις με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Τουρισμού, πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο οι 13 περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν και την τακτική εβδομαδιαία συνάντησή τους στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) στις 9 π.μ.
Με τον υπουργο Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο (στις 12 π.μ.) οι 13 περιφερειάρχες θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της μετάβασης των αρμοδιοτήτων τουριστικού χαρακτήρα από το κράτος και τον ΕΟΤ στις αιρετές Περιφέρειες, καθώς και την κατάρτιση και συμμετοχή προγραμμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των Περιφερειών.
Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη (στις 2 μ.μ) οι περιφερειάρχες θα συζητήσους θέματα που αφορούν στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης των Περιφερειών.

Αftodioikisi

Άνθιμος: Καλοντυμένοι οι μετανάστες της Νομικής….Μπορεί τελικά να μην μίλησαν, τουλάχιστον δημοσίως, για τη....gay - friendly Θεσσαλονίκη αλλά ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο Πανίκας Ψωμιάδης επιχείρησαν να..λύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Πως; Με την παρατήρηση του σεβασμιώτατου ότι τους μετανάστες που μπήκαν πριν λίγες ημέρες στη Νομική και τώρα κάνουν απεργία πείνας στο Μέγαρο Υπατία τους είδε... καλοντυμένους. Άρα, θα σκέφτεται, ο κ. Άνθιμος, προφανώς δεν έχουν πρόβλημα και μπορούν κάλλιστα να πάνε και κάπου άλλου.
Ίσως γι' αυτό να είπε αβίαστα ότι «δεν χωράμε άλλοι στην Ελλάδα».... 

Αftodioikisi

Οι επιλογές της Ελλάδας στην αναδιάρθρωση της ζάχαρης οδήγησαν στα προβλήματα και στο κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ


Οι επιλογές της Ελλάδας στην αναδιάρθρωση της ζάχαρης

οδήγησαν στα προβλήματα και στο κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ .

 Ή ένταξη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεταρρύθμισης του τομέα της ζάχαρης ήταν εθνική επιλογή και βασίστηκε σε εθελοντικό σύστημα εγκατάλειψης, συνεπώς τα όποια προβλήματα ανταγωνιστικότητας κ.λπ. εμφανίζονται εξ αιτίας αυτής της επιλογής, οφείλονται σε ενδεχόμενη κακή εκτίμηση και λάθος επιλογές, θα πρέπει δε να επιλυθούν από την ίδια την Ελλάδα και τους αρμόδιους φορείς της. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου της ΕΕ κ. Dacian Ciolos,αρμόδιου για τα Αγροτικά Θέματα, που στάλθηκε στις 8/02/2011 προς τον Θόδωρο Σκυλακάκη ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλε προς την Επιτροπή ο Έλληνας ευρωβουλευτής.