Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Ν. Μπακογιάννη : «Ανεξιχνίαστη η εγκληματική ενέργεια κατά του υποκαταστήματος της ΄΄Marfin΄΄ »

Θέμα : «Τοξική «βόμβα» στο Λαύριο»
Εκατόν πενήντα τόνοι τοξικών ουσιών (μόλυβδος, κάδμιο, αρσενικό) είναι αποθηκευμένοι στο  ετοιμόρροπο κτίριο Κονοφάγου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου για 50 χρόνια.  Από τους 150 τόνους, η 9 είναι αρσενικό  και για να γίνει αντιληπτή η επικινδυνότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  αρκεί 0,1 γραμμάριο αρσενικού για να προκαλέσει το θάνατο.
Στον ίδιο χώρο έχει κατασκευασθεί υπερσύχρονος υπόγειος χώρος από το 2008 με κόστος 3  εκατ. ευρώ, όπου θα μεταφερθούν τα τοξικά απόβλητα. Από το Νοέμβριο του 2009 η τότε υπουργός χαρακτηρίζοντας το έργο της μεταφοράς των αποβλήτων και του καθαρισμού του κτιρίου Κονοφάγου ως ειδικής προτεραιότητας έργο προωθεί την έγκριση 2,5 

Όλοι οι προσερχόμενοι στα Ε.Ι. των Νοσοκομείων και Κ.Υ. οφείλουν να καταβάλουν τα 5 ευρώ ( Πρώην 3 ευρώ). Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

Αυτό απάντησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρου Δερμεντζοπουλου.
Η ερώτηση αφορούσε την εξαίρεση η την τροποποίηση των διατάξεων για την καταβολή του αντιτίμου των 5 ευρώ των ασφαλιζομένων των  ακριτικών νησιών ,και συγκεκριμένα εκείνων της Σαμοθράκης όταν προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας για  συνταγογραφηση φαρμάκων  ή ιατρική εξέταση. (Την περίοδο της ερώτηση το ύψος της καταβολής αντίτιμου ήταν 3 ευρώ και πρόσφατα ανέβηκε στα 5 ευρώ.)

Ο κ. Δερμεντζοπουλος είχε επισημάνει τον κίνδυνο ερήμωση των ακριτικών μας νησιών ,από την στιγμή που και το υπέρτατο αγαθό της Υγείας θα καταλήξει είδος πολυτελείας λογω των μεγάλων εξόδων που ένας ασφαλισμένος θα κατέβαλε για μια απλή εξέταση καθότι θα έπρεπε να ταξιδέψει στις αντίστοιχες ιατρικές δομές της Αλεξανδρούπολης.
Επίσης ο Βουλευτής ανέφερε πως με την εφαρμογή των συγκεκριμένων 

Lego εκδόσεις

Αντίγραφα διάσημων σκηνών από ταινίες αλά lego

Γονιδιακή ...έκπληξη

 Από την εποχή του Δαρβίνου το «δέντρο της ζωής» είναι η κατ’ εξοχήν εικόνα που υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα από κάθε άλλη την πολυπλοκότητα της εξέλιξης στη Γη.

    Νέα στοιχεία όμως έρχονται σιγά- σιγά να ανατρέψουν αυτή την αντίληψη, δείχνοντας ότι η Ζωή είναι περισσότερος ένας «ιστός» ή ένα «μωσαϊκό» παρά ένα «δέντρο».

    Μια νέα ανακάλυψη ενός Έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ, ότι τα γονίδια «πηδάνε» μαζικά και απευθείας από το ένα είδος μύκητα στο άλλο, χωρίς να μεσολαβήσουν ενδιάμεσα εξελικτικά στάδια και βαθμιαίες «διακλαδώσεις», ενισχύει τη νέα εικόνα.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή Αντώνη Ρόκα του τμήματος βιολογικών επιστημών, ανακάλυψαν ότι, πριν από εκατομμύρια χρόνια, μια ομάδα 23 γονιδίων «πήδηξαν» από το ένα είδος του μύκητα της μούχλας (Aspergillus) που βρίσκεται σε αμυλώδη τρόφιμα όπως το ψωμί και η πατάτα, σε ένα άλλο είδος μύκητα (Podospora) που ζει στα κόπρανα των φυτοφάγων ζώων και εξειδικεύεται στη διάσπαση των φυτικών ινών.

Σύσκεψη για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης στη Δράμα

Σύσκεψη με θέμα το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, στην Αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Τουρισμού – Πολιτισμού, Κώστας Παπακοσμάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Μιχαηλίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Νίκη Κεφαλίδου και Γεώργιος Ζιμπίδης, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Νικόλαος Καγιάογλου, οι Αντιδήμαρχοι Δράμας Γιάννης Ετόγλου και Μιχάλης Μλεκάνης, ο Διευθυντής Δασών Δράμας, Βασίλειος Αντωνιάδης, η Δασάρχης Δράμας, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος του 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που φέρνει τις αλλαγές στο σύστημα υγείας και το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο σε ιατρούς όσο και σε φαρμακοποιούς.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το βράδυ της Τετάρτης μόνο οι βουλευτές της κυβέρνησης καθώς οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.


Είχε προηγηθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σε τεταμένη ατμόσφαιρα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να αναφέρει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές μέχρι τέλους εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά των συντεχνιών. Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της 


Υπηρεσία ασύλου και πρώτης υποδοχής στην Ορεστιάδα για τους παράνομους μετανάστες

yphresia_asyloy
Δυο νέες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης πρόκειται να εγκατασταθούν, πιθανότατα στην περιοχή της Ορεστιάδας και θα στελεχωθούν με τουλάχιστον 180 άτομα, πολιτικού προσωπικού. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες για την στέγαση των υπηρεσιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου, πλησίον της Ορεστιάδας. Εντωμεταξύ, όπως δήλωσε η βουλευτής Έβρου, Ελένη Τσιαούση, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, την διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα εγκατάστασης της πλωτής φυλακής, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.Thrakinet

Σαν σήμερα :

Σαν σήμερα το 1975: Πέθανε ο μεγάλος Νίκος Καββαδίας.


Στο 8% η ανάπτυξη στην Τουρκία

Πέρα από κάθε προσδοκία κινείται η  βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας, η οποία τον τελευταίο μήνα του 2010 έφτασε στο υψηλό σημείο του έτους, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η δυναμική ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας δεν ήταν εφήμερη.
Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, η βιομηχανική παραγωγή
αυξήθηκε σε ποσοστό 16,9% σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο, ωθούμενη από την κατά 18,9% αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 11%, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα στοιχεία ίσως δείχνουν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Τουρκίας επεκτάθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 8% για το σύνολο του 2010.
Ο Mahfi Egilmez, οικονομικός αναλυτής του τουρκικού δικτύου CNBC-e και πρώην κορυφαίος σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, δήλωσε «Η πιθανότητα ετήσιας οικονομικής ανάπτυξης μεγαλύτερης του 8% έχει πλέον αυξηθεί σημαντικά»
Βασικός παράγοντας ώθησης της ραγδαία αναπτυσσόμενης τουρκικής οικονομίας ήταν η  ισχυρή ανάπτυξη της
μεταποιητικής παραγωγής, η οποία αναπτύχθηκε σε ποσοστό 8,9% στο εννεάμηνο του 2010, σημειώνοντας έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κόσμο.
Το γράψαμε και παλιότερα. Μήπως είναι καιρός να αντιγράψει και η  χώρα μας την  οικονομική πολιτική της Τουρκίας. Βαριά βιομηχανία δεν είχαμε, ούτε θα αποκτήσουμε ποτέ. Είναι όμως δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα να μην έχει μεταποιητική παραγωγή;  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ. 
Ο Μιλτιάδης Έβερτ  ήταν ευπατρίδης της πολιτικής. Πνεύμα μαχητικό, ενωτικό και δημιουργικό  για τη Νέα Δημοκρατία, την κεντροδεξιά παράταξη και τη χώρα. Πολιτικός που αγάπησε και δούλεψε για την Αθήνα και την αυτοδιοίκηση και συνέδεσε την πορεία του στην πολιτική με σημαντικές αλλαγές  και με έργο που σφράγισε κρίσιμους τομείς του δημόσιου βίου. Είχε αρχές και πιστεύω και ακόμη και όταν συγκρούονταν ποτέ δεν έχανε το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής.
Εκφράζω στην οικογένεια του  τα θερμά μου συλλυπητήρια».