Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Ραγκούσης: 200.000 υπάλληλοι θα έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο μέχρι το 2013

Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν αποχωρήσει συνολικά, και με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκτιμά ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, άποψη την οποία έθεσε στους εκπροσώπους της τρόικας, με τους οποίους είχε σήμερα συνάντηση.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πραγματική μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο μόνο από τις αποχωρήσεις υπαλλήλων, οι οποίες έφτασαν το 2010 τις 53.335, ενώ διαβεβαίωσε ότι η συνάντηση δεν έκρυβε «κρυφές ατζέντες», δυσάρεστες εκπλήξεις ή έστω και κάποιες ενστάσεις από τους αξιωματούχους της τρόικας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την αποχώρηση των 53.335 υπαλλήλων το 2011 θα προσληφθούν περί τους 10.500 νέους υπαλλήλους, στις οποίες προσμετρούνται οι 2.800 μετατάξεις από τον ΟΣΕ, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υπερβολικά αιτήματα για προσλήψεις από τους φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι θα διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Πρόσθεσε δε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα προσληφθούν θα είναι και οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης - Αυτοδιοίκησης.

Επιστολή Λαμπάκη στον Πρωθυπουργό για τα " πλωτά κέντρα "

Επίσημη επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, στον Πρωθυπουργό της χώρας, αναφέροντας τους προβληματισμούς και τις επιδιώξεις του.

Η επιστολή αναφέρει:

"Κύριε Πρωθυπουργέ


Με λύπη και αγανάκτηση, χωρίς διάθεση για τύπους που απαιτεί η
θεσμική σας θέση, ζητώ από σας:

- Την διακοπή και συνολικά την ματαίωση κάθε ενέργειας για την μίσθωση πλωτής φυλακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σας ειδοποιώ ότι εάν δεν εισακουσθώ, μαζί με τους συνδημότες μου θα σταθούμε με τα σώματά μας εμπόδιο στην υλοποίηση της απαράδεκτης αυτής ενέργειας για τον ΄Εβρο και ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη αφού δεν αντιλαμβάνεσθε το μέγιστο κακό που θα επιφέρετε στον τόπο μας.

Αρκετά ο ΄Εβρος και οι ΄Ελληνες που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ υπηρετήσαμε τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Πολιτικές που εξαφάνισαν την ανάπτυξη και την προοπτική που εξύφαναν την απομάκρυνση της βιώσιμης προόδου.

Ο ΄Εβρος θέλει την βοήθειά σας:

Σύσκεψη Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη με ΕΡΓΟΣΕ


«Προσπαθούμε σε όλη την περιφέρεια μας να αποτυπώσουμε και να αναδείξουμε το επιχειρησιακό αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα προσδώσει πλεόνασμα στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι αυτής της περιοχής. Καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή ταυτότητα αυτής της περιοχής θα παίξουν τα δύο μας λιμάνια, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας», τόνισε ο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης μετά το τέλος  σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του, το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Σκεύας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Στα τέλη του Ιούνη θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στα τεύχη δημοπράτησης για να διασύνδεουμε σιδηροδρομικά το λιμάνι της 

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα:“άσυλο”.

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Η ιστορία της λέξης “άσυλο”.
Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δεν είναι πρώτη φορά στην Ιστορία που γίνεται λόγος για τον περιορισμό του Ασύλου. Κατά την αυτοκρατορική περίοδο της Ρώμης οι ιεροί χώροι, που παρείχαν άσυλο, είχαν αυξηθεί υπερβολικά (για να προστατεύονται όλοι οι αντιφρονούντες υπόδουλοι) και για αυτό οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν να τους περιορίσουν για να αποφεύγεται η υπόθαλψη “ταραχοποιών στοιχείων”. Σήμερα, η λέξη “άσυλο” χρησιμοποιείται, κυρίως, για να δηλώσει το πανεπιστημιακό άσυλο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το διπλωματικό, το οικογενειακό αλλά και το πολιτικό άσυλο. Η λέξη παράγεται από το στερητικό -α- και το ρήμα “συλάω, -ω” και δήλωνε, αρχικά, τον απαραβίαστο χώρο, που δεν επιτρέπεται να βεβηλωθεί και ως εκ τούτου προσδιόριζε τον ασφαλή χώρο.24γράμματα Το ρήμα συλώ όριζε τη “λαφυραγώγηση νεκρού και ίσως να προέρχεται από τα ουσιαστικά “σύλα” ή “σύλαι” τα οποία δήλωναν “ την κατάληψη του πλοίου και την κατάσχεση του εμπορεύματος”. Η λέξη 

Επιτάχυνση της διαχείρισης κονδυλίων αναλαμβάνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Την αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών θα εξασφαλίσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), αναλαμβάνοντας ρόλο Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΠ 810, 11/01/2011) υπέγραψαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Παναγιώτης Ρήγας.
Με την ΚΥΑ ρυθμίζεται η διαδρομή εκταμίευσης της χρηματοδότησης των Φορέων Διαχείρισης των παραπάνω Περιφερειών απευθείας από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), του ΥΠΕΚΑ.
Αυτό, θα ωφελήσει στην αποφυγή μελλοντικών καθυστερήσεων στη ροή χρηματοδότησης και στην απρόσκοπτη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης για τη διαφύλαξη των πολύτιμων και μοναδικών οικοσυστημάτων τους.

Συμβούλιο της Ευρώπης:Παιδιά μεταναστών δεν πρέπει να κρατούνται σε χώρους υποδοχής ή κράτησης

Τα παιδιά των μεταναστών δεν θα πρέπει να κρατούνται στους χώρους υποδοχής ή κράτησης, υποστηρίζει, ο Επίτροπος για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμμαρμπεργκ.
Τον φόβο και την ανασφάλεια βιώνουν τα παιδιά των μεταναστών, που έφθασαν ασυνόδευτα ή με τους γονείς τους σε ευρωπαϊκές χώρες και κρατούνται σε φυλακές και χώρους υποδοχής μεταναστών, χωρίς τα ίδια να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, επισημαίνει ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΣτΕ Τόμας Χάμμαρμπεργκ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τονίζει, τα παιδιά των μεταναστών στερούνται πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης και είναι εκτεθειμένα σε πράξεις βίας εναντίον τους.
Παρόλο που δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία οι αναλύσεις των υπηρεσιών του ΟΗΕ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αποδεικνύουν ότι χιλιάδες παιδιά μεταναστών εξακολουθούν να κρατούνται συστηματικά, παρά τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζει ο Επίτροπος.
Ο κ. Χάμμαρμπεργκ υπενθυμίζει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις

Λιτότητα και περικοπές διαρκείας...και εις άλλα με υγεία.

Οι Ευρωπαίοι-δηλαδή οι Γερμανοί-αποφάσισαν λιτότητα και περικοπές διαρκείας για την Ευρωζώνη.Αυτοί έχουν το χρήμα αυτοί αποφασίζουν για τις τύχες μας.Εμείς απλά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Αφού λοιπόν μας ''γλίτωσαν'' στο παραπέντε οι καλοί μας εταίροι της Ευρωζώνης,τώρα θα μας αφαιμάξουν και θα τους πούμε και ευχαριστώ γι΄αυτά που μας δάνεισαν και θα μας τα πάρουν πίσω πενταπλάσια.
Αν μπορούσαμε να φανταστούμε τί θα επακολουθήσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα,σίγουρα δεν θα μας έπιανε ύπνος το βράδυ.
Όλα αυτά ακούγονται απαισιόδοξα,δυστυχώς όμως πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές.
Πώς είναι δυνατόν να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην οικονομία,τη στιγμή που το χρέος συνεχώς αυξάνεται και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να δανειζόμαστε με επαχθείς όρους;
Πόσο θ΄αντέξει ο Έλληνας τις περικοπές στους μισθούς και την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής;
Που θα οδηγηθεί η χώρα με την συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη ανεργία;
Εν κατακλείδι,πως είναι δυνατόν να αποπληρώσουμε ένα τόσο υψηλό χρέος τη στιγμή που ο δανεισμός εξυπηρετεί ουσιαστικά τα δάνεια με τα υψηλά επιτόκια;

XR ART

Νομοσχέδιο για πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος  Γιώργος Παπαγεωργίου, έκανε τη Δευτέρα (7/2) την ακόλουθη δήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας (ON CAMERA):
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μεγάλο έλλειμμα του ΕΣΥ και η ανάγκη για μια βαθιά μεταρρύθμιση περνάει μέσα από το χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Δυστυχώς το νομοσχέδιο που αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή είναι γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά αντίθετα να τα επιδεινώνει.
Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας χωρίς οικογενειακό γιατρό, χωρίς ελεύθερη επιλογή γιατρού, χωρίς συμμετοχή στο σύστημα όλων των γιατρών που το επιθυμούν και χωρίς κέντρα Υγείας αστικού τύπου που θα αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και θα αναβαθμίσουν τη νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν μπορεί να υπάρξει. Όλα αυτά βεβαίως, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές  και έναν αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό.
Κάνουμε έκκληση σε όλους να λογικευτούν και να πάψουν να ταλαιπωρούν επικίνδυνα τον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει διάλογος, αρκεί επιτέλους να υπάρξει η διάθεση για εθνική συνεννόηση».

Απολύσεις 40 εργαζόμενων στην «Αλουμύλ» στην Ξάνθη

Σε απολύσεις 40 εργαζόμενων από το εργοστάσιο της Ξάνθης προχώρησε ο όμιλος της Αλουμύλ». Ειδικότερα, 40 από τους συνολικά 147 εργαζόμενους της μονάδας ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους στο τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου, καθώς ανεστάλη η λειτουργία τριών τμημάτων της επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι απασχολούνταν στη θυγατρική «Αλουνέφ», της οποίας στις 31/12/10 περατώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση από τη μητρική «Αλουμύλ».
Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης κατήγγειλε το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας, τονίζοντας ότι οι 40 απολύσεις είναι μεγάλος αριθμός για την τοπική οικονομία και, εάν έπρεπε να γίνουν περικοπές, αυτές δεν ήταν ανάγκη να πραγματοποιηθούν μονόπλευρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

tvxs

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Blagoevgrad Βουλγαρίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας


Με τον Περιφερειάρχη του Blagoevgrad Βουλγαρίας Valeri Smilenov και το Δήμαρχο του Gotse Deltsev Vladimir Moskov, συναντήθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Gotse Deltsev όπου μετέβη ο κ. Ξανθόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας Περιφερειακών Συμβούλων, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νίκη Κεφαλίδου, Αντώνης Ματζιάρης, Στέλιος Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Χαράλαμπος Ορφανίδης, καθώς και πολίτες του Νομού Δράμας.

Ο κ. Ξανθόπουλος σε συνάντηση με τους γείτονες αξιωματούχους υπογράμμισε την αναγκαιότητα της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών Περιφερειών σε κοινά προγράμματα ανάπτυξης, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (υγεία, πυροπροστασία, ασφάλεια κ.τ.λ.), αναγκαιότητα στην οποία συμφώνησαν και οι συνομιλητές του.
Ο κ.  Valeri Smilenov ζήτησε από τον κ. Ξανθόπουλο να προγραμματίσει συνάντηση στο άμεσο μέλλον με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Ξανθόπουλος. Συζητήθηκε η συνάντηση να γίνει στη Δράμα, καθόσον είναι ο μόνος Νομός της Περιφέρειας με τον οποίο η περιοχή Blagoevngrad έχει κοινά σύνορα.