Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας Gary Moore

Ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους κιθαρίστας Gary Moore πέθανε όπως έγραψε το bbc.
Ο μάνατζερ των Thin Lizzy, Adam Parsons, δήλωσε ότι ο Gary Moore πέθανε στον ύπνο του σήμερα τα ξημερώματα.
 
 
 
 

Για 100 τόνους χρυσού τι αξία έχει η υγεία μας;

Όπως ίσως δεν θα ξέρετε από την δεκαετία του 1990 έχει ξεκινήσει μια έντονη προσπάθεια εκμετάλλευσης κοιτασμάτων μετάλλου στην Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχουν διάφορες μελέτες για κοιτάσματα στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας (νομοί Έβρου και Ροδόπης) και πριν από 12-14 χρόνια περίπου ενεφανίσθη εταιρεία από την Αυστραλία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην περιοχή. Ο Νκόλαος Αρβανιτίδης στέλεχος του ΙΓΜΕ σε μια σχετική ημερίδα τον Μάϊο του 2010 παρουσίασε ολοκληρωμένα τα κοιτάσματα στην Βόρειο Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή Περάματος στον Έβρο
Υπολογίζει λοιπόν το κοίτασμα σε περίπου 100 τόνους. Η αξία του; Με σημερινές τιμές 2,5 δις ευρώ περίπου. Και με προοπτική από τις διεθνείς αγορές να φτάσει τα 5 δις. Για να σκεφτούμε δε το πόσο ισχυρό είναι το lobby των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ας δούμε τι έγινε στην Αυστραλία σύμφωνα με το Έθνος : οι εταιρείες μεταλλείων χρυσού έριξαν τον Αυστραλό Πρωθυπουργό
“Εκτέλεση” – Η ανατροπή ενός πρωθυπουργού
Μάιος ήταν όταν ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιβάλει υψηλότερο φόρο στα υπερκέρδη των μεταλλουργικών γιγάντων. Πριν βγει ο Ιούνιος, τον είχαν… “καθαρίσει”! Εκατομμύρια δολάρια ρίχτηκαν για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανατροπής του Ραντ. Στην αρχή εμφανίστηκαν δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι μέσα σε δέκα μέρες κατέρρευσε δήθεν η δημοτικότητά του κατά… 13%! Στη συνέχεια εξαγοράστηκαν, εκβιάστηκαν, επηρεάστηκαν οι βουλευτές των Εργατικών. Τον υποχρέωσαν σε παραίτηση και εξέλεξαν ομόφωνα πρωθυπουργό την Γκίλαρντ.
Η πρώτη πράξη της ήταν να καταργήσει ουσιαστικά τον φόρο που σχεδίαζε ο Ραντ. Το πραξικόπημα πέτυχε, αλλά η πραξικοπηματίας χαροπαλεύει…
Και εδώ; μα εδώ αρχίζει ήδη η μεταστροφή : Πρώτα βγαίνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος ο κύριος Μανιάτης στην Βουλή
http://www.elthraki.gr/details.php?id=654 και βάζει νέο επείγον 

Αλεξανδρούπολη : Κατέληξε 50χρονη που είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη

Μια 50χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1), κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, η άτυχη γυναίκα ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς ήταν υπέρβαρη και ινσουλινοεξαρτώμενη. Όπως υπογράμμισε, την περίοδο αυτή η νέα γρίπη παρουσιάζει έξαρση και ειδικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, υπέρβαροι και σακχαροδιαβητικοί) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα συμπτώματα.
Ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχει ανοίξει μονάδα για το ενδεχόμενο πανδημίας, ενώ παράλληλα υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικού υλικού και εμβολίων, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Την ίδια ώρα, ακόμη μια γυναίκα, υπέρβαρη, που έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα ηλικίας έως 50 ετών, νοσηλεύονται στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Παράλληλα υπάρχουν και τρία ύποπτα περιστατικά, για τα οποία αναμένεται ταυτοποίηση των δειγμάτων αίματος, από τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.


Αγγελιοφορος

Με Onirama στο Καρναβάλι της Ξάνθης 2011

Εγκρίθηκε η «μάσκα» του Καρναβαλιού από το Guinness
Την έγκριση του Guinness world  of records πήρε τελικά, αν και καθυστερημένα,ο Δήμος της Ξάνθης για την κατασκευή της μεγαλύτερη καρναβαλικής μάσκας που έχει γίνει ποτέ. Σύμφωνα με το σχέδιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης, η μάσκα θα αποτελέσει μια σημαντική εκδήλωση προώθησης του θεσμού, σχεδόν ανέξοδα. Πρόκειται για μια τεράστια μάσκα που θα έχει ως υλικό τη φελιζόλ και θα φιλοτεχνηθεί από τους γλύπτες που συνεργάζονται με το Δήμο της Ξάνθης.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ΔΗΚΕΞ, μετά την καθυστέρηση των υπευθύνων του βιβλίου Guinness να δώσουν την έγκριση, το προσωπικό έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου προετοιμαστεί η εκδήλωση, εφόσον αυτό είναι δυνατό, για την κατασκευή της γιγαντιαίας μάσκας. Πιθανότερη ημερομηνία είναι η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού και εναλλακτική η παραμονή της Παρέλασης.

Στο 1/3 ο Προυπολογισμός φέτος.
Κατά τα άλλα η ΔΗΚΕΞ τις τελευταίες ημέρες «κλείνει» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Μανώλη Φανουράκη, ο προϋπολογισμός των Φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών από τις 600.000 που έφτασε πέρυσι, αναμένεται ότι θα συμπιεστεί στις 200.000 ευρώ, φέτος, χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική πτώση της ποιότητας των εκδηλώσεων, θεωρώντας εξάλλου ότι το κέφι είναι αυτό που καταξιώνει το θεσμό.

Onirama το μεσημέρι του τελευταίου Σαββάτου.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής οι Onirama θα είναι το νεανικό σχήμα που θα βρεθεί στη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 5 Μαρτίου, παραμονή της παρέλασης, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία στην κεντρική πλατεία.
Οι συνήθεις και καθιερωμένες εκδηλώσεις δεν θα λείψουν ενώ το βράδυ πριν την παρέλαση προετοιμάζεται μια καινοτομία: Ο Δήμος σε συνεργασία με την Εμπορική Λέσχη, οργανώνουν μια βραδιά ως «Χορό των ΘΛΕ» που θα καθιερωθεί , θα έχει αντίτιμο και θα διαθέτει κάθε χρόνο τα κέρδη της σε κοινωφελείς σκοπούς.

http://karnavali-xanthi.gr

H Δέλτα εναντίον της Greenpeace

Η ΔΕΛΤΑ απαιτεί την απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα, καταθέτοντας αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα
Για την πρόσφατη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών, η ΔΕΛΤΑ προσκόμισε για το γάλα της τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές. Ωστόσο και ενώ είχε δεσμευτεί πως θα έχει σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος από το Μάιο του 2010, δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα. Με βάση λοιπόν τα κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν για όλες τις εταιρίες, τα οποία είναι και τα ίδια κριτήρια βάσει των οποίων είχε αριστεύσει στην περασμένη έκδοση του Οδηγού,  παρουσίασε σημαντική πτώση στη βαθμολογία. Η βαθμολογία και τα κριτήρια είναι γνωστά σε όλες τις εταιρείες από την αρχή και κάθε εταιρεία έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να συμμετέχει. Παρ’ όλα αυτά η σημερινή της βαθμολογία, ώθησε τη ΔΕΛΤΑ στο να κινηθεί νομικά εναντίον της Greenpeace, ζητώντας την απόσυρση του Οδηγού.

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων. Αν η ΔΕΛΤΑ πετύχει το στόχο της, ο Οδηγός Καταναλωτών ενδέχεται να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική μας σελίδα και να αποτελεί σύντομα συλλεκτική έκδοση!

Για να μπορέσεις να προστατεύσεις λοιπόν αυτόν τον Οδηγό Καταναλωτών από...εξαφάνιση, προώθησέ το αρχείο χαμηλής ανάλυσης όπου μπορείς και ανέβασέ το ακόμη και σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs, γιατί τη Δευτέρα μπορεί να μην υπάρχει στην ιστοσελίδα μας!


http://www.greenpeace.org

Γιάννης Φιλιππίδης • «κρατάς μυστικό;»

Παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στην Αίγυπτο

Παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Απελευθέρωσης (Ταχρίρ).

    Μεταξύ των μελών του εκτελεστικού γραφείου που παραιτήθηκε είναι και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Νέος γενικός γραμματέας είναι ο Χόσαμ Μπαντράουι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος.

    Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι είχε παραιτηθεί και ο Χόσνι Μουμπάρακ από την αρχηγία του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που διαψεύστηκε στη συνέχεια από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

    Στο μεταξύ, ο νέος αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν και οι επικεφαλής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων εξετάζουν διάφορα σενάρια για τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και την απομάκρυνσή του από το προεδρικό μέγαρο, γράφουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς.

    Η αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείτα

Ο "χάρτης" των σχολικών επιδόσεων

Μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όσον αφορά στις επιδόσεις των νέων στην εκπαίδευση διαπιστώνονται στην έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ σχετικά την εκπαίδευση.

    «Στους νομούς που παρουσιάζονται χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα τα προφίλ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Είναι νομοί που έχουν υψηλούς δείκτες ανεργίας και χαμηλό δείκτη ευημερίας, όπου τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα δεν είναι θετικά αλλά περιοχές όπου το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό αλλά οι μαθητικές επιδόσεις είναι χαμηλές, γιατί έχει απαξιωθεί η εκπαίδευση.», δηλώνει ο Νίκος Παϊζης, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

    Αντίθετα, σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές, όπου ο δείκτης ανεργίας είναι υψηλός και το βιοτικό επίπεδο χαμηλό, παρατηρούνται υψηλές επιδόσεις μαθητών. Πρόκειται για περιοχές όπως είναι η Ήπειρος και η Θεσσαλία. «Μπορεί να ερμηνεύεται ως αδιέξοδο των παιδιών από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νομός, ή την αμφιβολία αν μπορεί να αναπτυχθεί παραμένοντας στον τόπο τους», εξηγεί ο κ. Παϊζης.