Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Πότε διώκονται οι πρώην και οι νυν των ΟΤΑ - Περίοδος «ατιμωρησίας» τώρα...


Διώκεται πειθαρχικά για αξιόποινες πράξεις που τέλεσε πρώην δήμαρχος, πρώην νομάρχης ή σύμβουλος, εφόσον επανεκλέχτηκε στην Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από την τέλεση της διωκόμενης πράξης. Στην αντίθετη περίπτωση, οι αξιόποινες πράξεις θεωρείται ότι έχουν παραγραφεί. Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος. Αντιθέτως, ο χρόνος παραγραφής αδικημάτων αιρετών που ανέλαβαν τώρα, επιμηκύνεται από τα 3 στα 5 χρόνια, επαναλαμβάνεται στη νέα εγκύκλιο, παρ΄ ότι προβλέπεται στον «Καλλικράτη».
Τις αναρίθμητες περιπτώσεις μη σύννομων αποφάσεων των προηγούμενων διοικήσεων των Δήμων σε όλη τη χώρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει κατηγοριοποιώντας τις συνηθέστερες περιπτώσεις η
εγκύκλιος με τίτλο «Έλεγχος νομιμότητας πράξεων Ο.Τ.Α. και αναζήτηση πειθαρχικής ευθύνης αιρετών μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α».
Περίοδος ατιμωρησίας...

Εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ. απέκλεισαν το τελωνείο Κήπων

Σε αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, προχώρησαν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί, εργαζόμενοι στις μονάδες της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», από Ροδόπη, Έβρο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Βασικά τους αιτήματα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και η επαναλειτουργία των εργοστασίων του ομίλου.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων, η κινητοποίηση ήταν το ύστατο μέσο αντίδρασης, έπειτα από τη διαφαινόμενη άρνηση των πιστωτριών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης και επαναλειτουργίας εργοστασίων του ομίλου.
Η διοίκηση του ομίλου είχε ζητήσει, ως την περασμένη Παρασκευή, την έγγραφη απάντηση των τραπεζών στο αίτημα της, για έμμεση χρηματοδότηση του ομίλου με 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο. Τα 4,5 
 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΜΑ για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΜΑ για τους λόγους που αφαίρεσαν τους Μεσογειακούς Αγώνες από τον Βόλο και την Λάρισα, δημοσιεύθηκε ήδη χθες και έτσι μπορώ πλέον κατόπιν αυτού να τοποθετηθώ και προσωπικά για το ζήτημα αυτό. 
Η απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει του Μεσογειακού Αγώνες του 2013 από τον Βόλο και την Λάρισα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Κάποιοι ανακουφίστηκαν, κάποιοι στενοχωρήθηκαν, κάποιοι λοιδόρησαν, κάποιοι λοιδορήθηκαν, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με κάτι, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με εμένα προσωπικά και να βγάλουν την χολή τους και κάποιοι θύμωσαν. Εγώ ανήκω στην τελευταία κατηγορία και εξηγώ γιατί.
Όσο αγώνα κατέβαλα για να κερδίσουμε μια καταδικασμένη από όλους υποψηφιότητα το 2006-2007, άλλον τόσο αγώνα κατέβαλα για να συντηρήσω την ελπίδα να γίνουν οι Αγώνες το 2013. Όσοι βγαίνουν σήμερα με περίσσιο θράσος (πλην ολίγων πολέμιων των ΜΑ από την αρχή) και ζητωκραυγάζουν γιατί δεν θα φιλοξενήσει η Θεσσαλία των Αγώνες, είναι οι ίδιοι που ζητωκραύγαζαν, όταν ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, τον Οκτώβριο του 2007 κερδίσαμε και φέραμε τους 

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Νομάρχη Σμόλιαν στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, ο νομάρχης του Σμόλιαν Στέφαν Στάικοβ στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Τον κ. Στάικοβ συνόδευαν ο Βασίλ Μπουντούροβ, συνεργάτης σε θέματα υποδομών στη νομαρχία και ο Γκεόργκι Τσιλιγκίροβ, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας και Φιλίας.
Ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε το Νομάρχη του Σμόλιαν για τα διασυνοριακά προγράμματα, τους οικονομικούς δείκτες και τους αναπτυξιακούς πυλώνες Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων κατά την οποία ο κ. Γιαννακίδης δώρισε στον κ. Στάικοβ ένα λεύκωμα της Θράκης με ιστορικό και φωτογραφικό υλικό.

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στη ΦΑΝΚΟ . Σταματήστε τον εμπαιγμό τους.»

Περιφερειακή Αναγέννηση : 
Ως μείζονα αντιπολίτευση, πρόσφατα νομιμοποιημένη   με ισχυρή εντολή των πολιτών της Περιφέρειας μας στηρίζουμε απόλυτα την απαίτηση των ευρισκομένων, επί διετία, σε ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας εργαζομένων των  εταιριών ΦΑΝΚΟ Κομοτηνής, Μαρώνειας – Ροδόπης και της ΟΤΤΟ Έβρος, να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση – μόνη αρμόδια πλέον – το εργασιακό τους μέλλον.

          Δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Υπουργών και άλλων, που εκθέτουν την πολιτική και κρατική αξιοπρέπεια, υπάρχουν πολλές.     Υλοποιήσεις δεσμεύσεων –δυστυχώς - δεν υπάρχουν. Στην απόγνωση της ανεργίας των εκατοντάδων συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη, προστέθηκε πλέον και η οργή του εμπαιγμού τους.

          Καλούμε την Κυβέρνηση και τους ασκούντες κάθε μορφή κεντρικής και αυτοδιοικητικής εξουσίας να παύσουν τις κροκοδείλιες συμπόνιες και να δώσουν τις ξεκάθαρες λύσεις – απαντήσεις, που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και τις οφείλει η Πολιτεία.

          Συμμέτοχοι σε αυτές τις διαρκείς διαδικασίες παλαιοκομματικού εμπαιγμού δεν γινόμαστε.

Γ. Ντόλιος: Και για την Εκκλησία θα ισχύσει ο κανόνας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις

Και η Εκκλησία θα υπαχθεί στον κανόνα του ένα προς πέντε, σε ότι αφορά στις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα στην Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε την Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα για την εξαίρεση κάποιων τομέων όπως η υγεία και η παιδεία από τον «μπαλτά» -όπως είπε χαρακτηριστικά- του ένα προς πέντε. 

www.tvxs.gr

Ένας καθαρός και δίκαιος κόσμος είναι εφικτός ως το 2050!

                       Η χρήση καθαρών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να καλύψει το σύνολο σχεδόν των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών έως το 2050. Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα που παρουσιάζει σήμερα η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Η έκθεση καταθέτει ένα ρεαλιστικό και επιτεύξιμο σενάριο που θα οδηγήσει αφενός σε καθαρή, φτηνή κι επαρκή ενέργεια για όλους κι αφετέρου σε μείωση των παγκόσμιων εκπομπών κατά περισσότερο από 80% έως το 2050.
«Αν συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στα ορυκτά καύσιμα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα μέλλον αυξανόμενων εντάσεων γύρω από το ενεργειακό κόστος, την ασφάλεια εφοδιασμού και τις κλιματικές επιπτώσεις», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του WWF, Τζιμ Ληπ. «Σήμερα προσφέρουμε ένα εναλλακτικό σενάριο –πολλά υποσχόμενο και απολύτως επιτεύξιμο».
«Η έκθεση για την ενέργεια δείχνει πώς μέσα σε τέσσερις δεκαετίες μπορούμε να έχουμε μια ανθηρή παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, που θα τροφοδοτούνται από καθαρή, φτηνή και ανανεώσιμη ενέργεια, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η έκθεση δεν είναι απλώς ένα ακόμη 

Πρόγραμμα Διαρθρωτική Προσαρμογή των Επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης, κριτήρια καθορισμού αναδόχων κλαδικών συλλογικών φορέων.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα τα κριτήρια καθορισμού αναδόχων κλαδικών συλλογικών φορέων για το Πρόγραμμα Διαρθρωτική Προσαρμογή των Επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης.

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Πριν από μερικές ημέρες προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»  η πράξη «Διαρθρωτική Προσαρμογή των Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής κρίσης». Το Πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών  επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής «Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού», με στόχο την ανταπόκρισή των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνει η οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, με την Πρόσκληση Α’ καλούνται από το Δικαιούχο ΕΚΑΕ (Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.) οι Κλαδικοί συλλογικοί Φορείς να συντάξουν και να υποβάλλουν Κλαδικά σχέδια Διαρθρωτικής Προσαρμογής σε επίπεδο Νομού, τα οποία θα εξειδικεύονται σε προτάσεις για τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεως (1-49 ατόμων).

Μια απροκάλυπτα ρατσιστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Είμαι κατά της λεγόμενης υποχρέωσης "αυτοσυγκράτησης" των δικαστών, κατά την οποία η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να παρεμποδίζει τις άλλες κρατικές λειτουργίες κρίνοντας αντισυνταγματικές τις αποφάσεις τους. Οι δικαστές έχουν υποχρέωση (όχι "δικαίωμα") να μην εφαρμόζουν νόμο, οι διατάξεις του οποίου αντιβαίνουν στο Σύνταγμα (βλ. άρθρο 93 παρ. 4 Σ.). Από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφασίζει να εντάξει μια απόφασή της σε νομικό κείμενο, η απόφαση τίθεται σε εν δυνάμει δικαστικό έλεγχο.

Η κρίση των δικαστών όμως πρέπει να βασίζεται στο Σύνταγμα και στο υπερκείμενο διακρατικό δίκαιο (όπως είναι το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο) κι όχι στις προσωπικές και υποκειμενικές απόψεις τους για τα πράγματα. Οι δικαστές, έχοντας εκ της θέσεώς τους την δυνατότητα να επιβάλλουν κυριαρχικά τις απόψεις τους με το διατακτικό των αποφάσεών τους, πείθουν ότι όντως ενέργησαν με μόνο γνώμονα το Σύνταγμα όταν η ερμηνεία του Συντάγματος βασίζεται σε συγκεκριμένες μεθόδους που αποτελούν κτήματα της νομικής επιστήμης. Εάν οι απόψεις τους δεν παρουσιάζουν τέτοια επιστημονικά ερείσματα, τότε οι αποφάσεις καθίστανται αυθαίρετες διαταγές που επιβάλλονται με τον μανδύα μιας νομιμοφανούς, αλλά τελικά αντιδημοκρατικής και αυθαίρετης εξουσιασίας. Γι' αυτό το Σύνταγμα επιβάλλει κάθε δικαστική απόφαση να είναι "ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένη" (βλ. άρθρο 93 παρ. 3 Σ.). Ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί θεωρούν ότι η "ειδική κι εμπεριστατωμένη" αιτιολογία περιορίζεται σε πολυσέλιδες προσωπικές 
 

Κώστας Σκανδαλίδης για αποζημιώσεις στο Βαμβάκι και Αγροτικό Πετρέλαιο

«Είχα δεσμευτεί απέναντι στους Έλληνες αγρότες ότι τα προβλήματα των αποζημιώσεων για το βαμβάκι θα τα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, μετά τις 31 Ιανουαρίου με το τέλος της συγκομιδής, όπου θα αποφασίζαμε και τον τρόπο αποζημίωσης τους.

    Θέλω να πω ότι απόφασή μας είναι ο τρόπος αποζημίωσης να είναι μεικτός, δηλαδή η ζημιά από τη βροχή μέσω του ΕΛΓΑ και η ζημιά από το πράσινο σκουλήκι μέσω των ΠΣΕΑ.

    Για το πρωτόκολλο το συγκεκριμένο και τα χρήματα που θα χρειαστούν, πρόκειται να περιμένουμε λίγο γιατί ζήτησαν ορισμένες περιοχές παράταση της συγκομιδής μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και την τελική μας απόφαση για το πόσοι θα πληρωθούν και πόσο, θα την ανακοινώσουμε αμέσως μετά.

    Θέλω, επίσης, να διαβεβαιώσω ότι όλες οι θεομηνίες που έπληξαν μέσα στο 2010 την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφική παραγωγή, θα προσπαθήσουμε να τις αποζημιώσουμε με βάση τους κανόνες που ίσχυαν μέχρι τώρα και ότι όποιες καταστροφές γίνουν από την 1/1 του 2011 και μετά, θα γίνουν μέσα από το νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

Παρουσίαση Βιβλίου : Προσευχή για τις Καινούργιες Πατρίδες .

Προσευχή για τις Καινούργιες Πατρίδες λέγεται το Βιβλίου του Μιχάλη Μπουρνατζίδη που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στην Αλεξανδρούπολη . 

Το Βιβλίο προλογίζουν ο τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και ο φιλόλογος Κώστας Πρασσάς .


Όταν ο λαός .. πάρει απόφαση να αλλάξει την κατάσταση ..

Αίγυπτος ... 

The day of protest on Tuesday starts early for many Egyptians, as thousands begin to converge on Liberation Square, also known as Tahrir Square. Many of the protesters had camped out in the square the night before. By the end of the day, 250,000 demonstrators would fill the area. (Khaled Desouki/AFP/Getty Images) 

About 250,000 Egyptians, from students to doctors to the indigent, jam Liberation Square by late afternoon Tuesday. The show of solidarity against President Mubarak prompts the United States to send a special envoy to Cairo, urging Mubarak to step down. (Amr Abdallah Dalsh/Reuters)

http://www.boston.com