Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ 16χρονος Έλληνας μαθητής

Τις βαλίτσες του για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ετοιμάζει ο 16χρονος Χάρης Τσαμπασίδης, από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Ο μαθητής προσκλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι από τη διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.
Ερευνητές σε εργαστήριο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)
Ο 16χρονος, μαθητής της Β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οκτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα. 

Τάδε έφη .... Άννα Νταλάρα

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ (υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής) 
Στην εκπομπή 12:30-14:00 με τον Αντώνη Κοκορίκο

Εμείς πάντως ..δεν τη χειροκροτούμε ούτε αποδεχόμαστε την άποψη αυτή ... 

Δήλωση:
 
"Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική; Όταν ξέρω εγώ και σας το λέω ότι το υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Τάκης έχει μια σειρά προτάσεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κλεινόμαστε, ταμπουρωνόμαστε έξω από το Πανεπιστήμιο και λέμε νομιμοποίηση σε όλους; Δε συμφωνώ."

Σήμερα : ″Από το δρόμο του Μεταξιού στη Χίο και τη Θράκη″

 
Ο Σύλλογος Φίλων Μετάξης η «Χρυσαλλίδα» 
σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε      την διάλεξη  με θέμα: 
″Από το δρόμο του Μεταξιού στη Χίο και τη Θράκη″ 
της Μαρίας Ξύδα,  Αρχιτέκτων – Μουσειολόγος, 
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ 
στον Δημοτικό Ξενώνα το ″Κουκούλι″
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος
Χαριλάου Κ. Κεραμέως.
Μετά το τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.


Δύο κρούσματα του ιού Η1Ν1 επιβεβαιώθηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Επιβεβαιώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού Η1Ν1, γνωστού και ως ιού της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Στράτο Μαλτέζο το ένα από τα δύο περιστατικά αναρρώνει πλήρως, ενώ το άλλο είναι ακόμα σε σοβαρή κατάσταση.

Οι λοιμωξιολόγοι ανέμεναν αυτήν την εξέλιξη και υπενθυμίζουν στους πολίτες ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να μην ζήσουμε ξανά τα περυσινά φαινόμενα της πανδημίας...»
ΔΕΛΤΑ TV

Και Βιβλία και επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες των φ/β


ImageΩς αγρότες αλλά και ως έμποροι - παραγωγοί ενέργειας θα φορολογούνται οι επαγγελματίες αγρότες που θα επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά ή άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως 100 KW καθώς και εκείνοι που λειτουργούν αγροτουριστικές μονάδες δυναμικότητας έως 10 δωματίων.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου φορολογικού νόμου (θα βρίσκεται προς διαβούλευση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στο opengov.gr) και, πιο συγκεκριμένα, το Άρθρο 26, Παράγραφος 7, οι παραπάνω αγρότες διατηρούν το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ με τους κατ’ αποκοπή συντελεστές, ενώ παράλληλα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων για τις άλλες προαναφερθείσες δραστηριότητες.
Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι η ρύθμιση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, και στην παροχή κινήτρων στους αγρότες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ΑΠΕ.
Ολόκληρη η παράγραφος 7 του Άρθρου 26 του νομοσχεδίου έχει ως εξής:  

Ο φράχτης στον Έβρο «είναι μία καλή ιδέα» υποστηρίζει Γάλλος υπουργός

Η Γαλλία στηρίζει το σχέδιο της Ελλάδας για την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράν Βοκιέ, μία ημέρα μετά από αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ.

«Τα ευρωπαϊκά σύνορά μας, εάν δεν τα προστατεύσουμε, θα γίνουν σουρωτήρια. Από το σημείο αυτό περνά κάθε χρόνο το 70% των λαθρομεταναστών» είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.


«Ο σκοπός δεν είναι να ανακατασκευάσουμε το τείχος του Βερολίνου. Σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρώπης εγώ προτιμώ την αποτελεσματικότητα. Αυτό (ο φράχτης) θα επιτρέψει να προστατευθούν αυτά τα δώδεκα ευαίσθητα χιλιόμετρα και μου φαίνεται καλή ιδέα», πρόσθεσε ο Βοκιέ.

Καλλικράτης και οι μετατάξεις .

Σύμφωνα με δύο εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών θα μετακινηθούν περίπου 30.000 εργαζόμενοι από τους 40.000 στους νέους οργανισμούς ή στους δήμους. Η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου..
 Όσον αφορά τους....8.000 συμβασιούχους θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να λήξει η σύμβασή τους

Σε κάθε δήμο, μετά τις συγχωνεύσεις προβλέπεται να παραμείνουν:


-
Δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: Ένα για τους τομείς κοινωνικής προστασίας και παιδείας, ένα άλλο για αθλητισμό, πολιτισμό και περιβάλλον.


-Δύο σχολικές επιτροπές: Μια για πρωτοβάθμια, μια για δευτεροβάθμια εκπαίδευση


-Ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο  (εφόσον υπάρχει )


-Μια δημοτική επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα


-Μια δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης


-Μια ανώνυμη εταιρία


-Μια επιχείρηση ειδικού σκοπού για την λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον λειτουργούν στην περιοχή αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα αναζητούνται πρότυπα

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο χρόνο για την οικονομική κρίση, για κρίση θεσμών, για καταπάτηση δικαιωμάτων, αξιών και ιδανικών. Κι όταν μια χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, τα αίτια που οδήγησαν την οικονομία σε οριακή κατάσταση και οι άμεσες συνέπειες για όλη την κοινωνία θα πρέπει να αναζητηθούν και να αναλυθούν βαθύτερα. Μια γενική θεώρηση και διαπίστωση ότι τίποτε δεν λειτούργησε σωστά στο παρελθόν και τώρα θα πρέπει η χώρα να ανοικοδομηθεί εξαρχής, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.
Μήπως όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα στερήθηκε τους ηγέτες εκείνους που δόξασαν με αγώνες και θυσίες τη μακραίωνη ιστορία της; Μήπως και οι Έλληνες μένοντας ορφανοί από τις ηρωικές μορφές του παρελθόντος, αποκοιμήθηκαν, συμβιβάστηκαν και βολεύτηκαν στην «παραμυθένια» ζωή που τους έταξαν οι εκάστοτε κυβερνώντες;
Δεν υπάρχει τομέας στο δημόσιο βίο της χώρας που να μην πάσχει από τη βαριά ασθένεια που κληρονόμησε η Ελλάδα λόγω της έλλειψης σωστών διαχειριστών της οικονομικοκοινωνικής ζωής των, κατά τα’ άλλα, Ευρωπαίων Ελλήνων. 

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ

Υπό την πίεση των αναταραχών στις μεγάλες πόλεις της χώρας ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε την παραίτησή του και τη διάλυση της κυβέρνησης. 

Αν και ασαφείς, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 18 νεκρούς, πάνω από 1000 οι τραυματίες.
Την παραίτησή του και τη διάλυση της κυβέρνησης ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. 
«Μετανιώνω τις απώλειες τόσο από την πλευρά των πολιτών όσο και από την πλευρά των αστυνομικών», δήλωσε. «Αυτές οι διαδηλώσεις και ό,τι είδαμε νωρίτερα δεν θα γίνονταν σε χώρο που δεν θα δινόταν η ελευθερία της έκφρασης», επεσήμανε και συνέχισε: «πάντα θα εκφράζω αυτές τις ελευθερίες αλλά υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή μεταξύ της ελευθερίας και του χάους. Γι΄αυτό το λόγο, επιθυμώ τη σταθερότητα της Αιγύπτου, της μεγαλύτερης χώρας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καταλαβαίνω τις επιθυμίες και τους στόχους αυτών των διαδηλώσεων αλλά οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με βία, παρά μόνο με εθνικό διάλογο».

Νωρίτερα, διαδηλωτές που ζητούσαν την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ επιχείρησαν να πλησιάσουν απόψε στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο του Καΐρου, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς.
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε χιλιάδες