Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Αναστολή δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην αναστολή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται :
 
- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης -Δικαίων - Ορμένιου - Σβίλενγραντ & αντιστρόφως πλην των: 604, 605, 613, 614, καθώς και πλην των διεθνών δρομολογίων 460, 461, 360, 361, 362, 363, 444, 445.

Όσοι επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τα αναστέλλοντα δρομολόγια πέραν της 30ης Ιανουαρίου 2011, μπορούν να αποταθούν στα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Στις εφορίες θα βεβαιώνονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα βεβαιώνονται οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία προς τον ΟΑΕΕ καθιστώντας, έτσι, ευχερέστερη την είσπραξή τους.
Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα βεβαιώνονται οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία προς τον ΟΑΕΕ καθιστώντας, έτσι, ευχερέστερη την είσπραξή τους.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, κάνοντας αποδεκτή σχετική εισήγηση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για την τροποποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης οφειλών και αναγκαστικής είσπραξής τους. Με βάση την απόφαση «οι οφειλές δύναται να βεβαιωθούν στη ΔΟΥ κατόπιν εξουσιοδότησης του προϊσταμένου του τμήματος με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού». Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, 

δεν θα απαιτείται ούτε η αποστολή ατομικής ειδοποίησης προς τον οφειλέτη! Η αποστολή ατομικής ειδοποίησης προβλέπεται, πάντως, ως τελευταίο στάδιο πριν από την επιβολή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών.

Απάντηση Χασανίδη στις βολές του (ΕΚΕ) Εργατικού Κέντρου Έβρου περί «βολεμένων που κάνουν πολιτική στο θέμα του χρυσού»

Την απάντησή του στην άμεση αιχμή που δέχθηκε από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου, για τις θέσεις που διατύπωσε σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης χρυσωρυχείων στη Θράκη, έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Νέας Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης.
Ο Πέτρος Χασανίδης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε υποστηρίξει ότι «δεν μπορεί να απορρίπτονται επενδύσεις και θέσεις εργασίας για την περιοχή, επειδή κάποιες βολεμένες μειοψηφίες επιχειρούν να κάνουν πολιτική στο θέμα του Χρυσού». Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου, που με ανακοίνωσή της έβαλε ευθέως κατά του ίδιου για τη δήλωσή του περί 

«βολεμένων», ξεκαθαρίζοντας πως το Εργατικό Κέντρο Έβρου παραμένει σταθερό στην άποψη που επανειλημμένα έχει εκφράσει κατά της προτεινόμενης επένδυσης Χρυσού στη Θράκη.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας διευκρίνισε ότι δεν απευθυνόταν στους «συναδέλφους» του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, ενώ επανάλαβε τη θέση του πως κάθε επένδυση θα πρέπει πρώτα να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και στη συνέχεια να εκτιμώνται τα οφέλη που θα προσφέρει στην περιοχή. Ο ίδιος, πάντως, τάχθηκε κατά της «γενικής απόρριψης» όλων των επενδυτικών προτάσεων.

ερτ

Παράνομες μεταθέσεις στην ΑΤΕbank

Αγροτικής Τράπεζας.....Συνέχεια

Ο έλεγχος που έγινε πρόσφατα στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΤΕ , από την Επιθεώρηση, αποκάλυψε και κατέγραψε τη συστηματική παραβίαση μιας ουσιαστικής διάταξης της νομοθεσίας που αφορά τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με βάση τους οποίους έγιναν οι προσλήψεις στην ΑΤΕ.
Η διάταξη αυτή προβλέπει την ειδική – επί πλέον – μοριοδότηση των υποψηφίων, που δηλώνουν εντοπιότητα και δεσμεύονται να υπηρετήσουν σε ειδικά απομακρυ-σμένα καταστήματα, για χρονικό διάστημα, τουλάχιστον, 10 χρόνων.
Στην πράξη η διάταξη αυτή παραβιάστηκε αρκετές φορές , αφού εργαζόμενοι που εισήλθαν στην τράπεζα με το «μπόνους» των επί πλέον μορίων, στη συνέχεια μετατέθηκαν, σε άλλα καταστήματα, πιο προσιτά και κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών.
Η Επιθεώρηση, στην καταγραφή της παρανομίας, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας ευρύτερου προβλήματος, με την πιθανή προσφυγή κάποιων υποψηφίων που έμειναν εκτός τράπεζας, λόγω του ό,τι δεν δεσμεύτηκαν για 10ετή παραμονή σε ειδικό κατάστημα και δίνει εντολή για την τακτοποίηση του θέματος με την ανάκληση όλων των παράνομων μεταθέσεων που έγιναν.

http://www.seate.gr/new_page_1.htm

Τα e-μουσεία υφαίνουν τον ιστό τους....


 
Μετάφραση ενός άρθρου του Rob Gollin που αναδεικνύει τις δυνατότητες, τις οποίες προσφέρει το διαδίκτυο ώστε ν’αναδειχθούν οι συλλογές των μεγάλων μουσείων, να αποκτήσουν ακόμη περισσότεροι αίγλη και να προσελκύσουν καινούριους επισκέπτες.
Όσοι υποφέρουν από μια ερωτική απογοήτευση, μπορούν να βρουν παρηγοριά στην ιστοσελίδα του Tate Britain, και συγκεκριμένα  στη διαδικτυακή έκθεση “I’ve just split up collection (“Συλλογή Μόλις χώρισα”). H έκθεση αυτή απεικονίζει σε πέντε πίνακες τη μελαγχολία, τον ρωμαντισμό ακόμα και την απογοήτευση στο έπακρον.  Συμπεριλαμβάνει έναν Waterhouse και έναν Turner. Αλλά μπορεί κανείς να βρει επίσης  στην ίδια ιστοσελίδα εκθέσεις με πιο γενικούς τίτλους όπως ¨The rainy day collectionοδύνη)”– η οποία και καταλήγει σε 84 αποτελέσματα. (“Συλλογή για Βροχερές ημέρες”) ή να κάνει μια αναζήτηση με βάση μια λέξη κλειδί, π.χ.  “suffering (
«Το Τate περιλαμβάνει επίσημα τέσσερα μουσεία [Tate Britain, Tate Modern, Tate Liverpool και Tate St Ives], αλλά η ιστοσελίδα του θεωρείται οπωσδήποτε 

Ένας Εβρίτης στα Όσκαρ

«Φτάσαμε στο ποθητό για κάθε έναν που κάνει κινηματογράφο»
θα πει ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου ,από το Διδυμότειχο, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα», την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στην οποία και πρωταγωνιστεί, για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. 
 
Ο «Κυνόδοντας» συγκαταλέγεται πλέον επίσημα στην πεντάδα των ξένων ταινιών που θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο αγαλματάκι, γεγονός που αποτελεί σημαντική διάκριση για το δημιουργό της, τους ηθοποιούς της, τους συντελεστές της αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό κινηματογράφο.
Η ταινία αποτελεί τον καθρέφτη πολλών οικογενειών και κατ’ επέκταση αυταρχικών κοινωνιών. Αφηγείται την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας την οποία οι γονείς κρατούν απομονωμένη από το εξωτερικό περιβάλλον.O μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα , η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ένας υψηλός φράχτης υπάρχει γύρω από το σπίτι που εμποδίζει κάθε άλλου είδους επαφή με τον έξω κόσμο. Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι πόσο μπορείς να περιορίσεις το μυαλό κάποιου σε κάτι, όχι μόνο σ’ ότι αφορά μια οικογένεια, αλλά επίσης, σε μια δουλειά, ένα κράτος.

Απογραφή πληθυσμού

Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

    Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

«Πονοκεφάλους» προκαλεί το θέμα της ΑΤΕ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Οι έντονες φήμες που κυκλοφορούν σε αρκετές περιοχές της ελληνικής Περιφέρειας, περί επικείμενων «λουκέτων» σε καταστήματα του δικτύου της Αγροτικής Τράπεζας, και η αναστάτωση που προκαλούν σε αγροτικές κοινωνίες της επαρχίας, άρχισαν να μεταφέρονται στη Βουλή και να προκαλούν «πονοκεφάλους» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τη διοίκηση Πανταλάκη.
Όσες κυβερνήσεις και διοικήσεις της ΑΤΕ κατά καιρούς εξήγγειλαν μεγαλόπνοα σχέδια εξυγίανσης της τράπεζας βρήκαν στην πορεία τους μπροστά αρκετά προβλήματα, που συνδέονται με τις ιδιαιτερότητες της τράπεζας.
Άλλωστε, η εξυγίανση της ΑΤΕ είχε πάντα μια σημαντική πολιτική ιδιαιτερότητα: επί δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την τράπεζα σαν εξάρτημα πελατειακών μηχανισμών, ή ακόμη και για «σκοτεινές business» υψηλού επιπέδου (βλ. την υπόθεση των επενδύσεων σε δομημένα και hedge funds, τα ουκ ολίγα «θαλασσοδάνεια» σε «ημέτερους» επιχειρηματίες, τις «αμαρτίες» με τους «κόκκινους» χρηματιστηριακούς κωδικούς και πολλές άλλες περιπτώσεις ύποπτων «αφαιμάξεων» της τράπεζας).

Διάταξη του "Καλλικράτη" αναστέλει το Ελεγκτικό Συνέδριο


Στην «κατάργηση» για ένα διάστημα του άρθρου 275 του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να μην ασκεί προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των δαπανών στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων μέχρι αυτά να συνενωθούν.
Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 275 του «Καλλικράτη» με τίτλο: Προληπτικός Έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται τα εξής: «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,