Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Από το ΕΣΠΑ η εξασφάλιση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», μέσω της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ' οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», για την περίοδο από 1-1-2011 μέχρι 31-12-2011. Αυτό κάνει γνωστό με εγκύκλιο, που απέστειλε προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος σημειώνει ότι η δυνατότητα υλοποίησης των ανωτέρω κοινωνικών δομών σε δήμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, εξασφαλίστηκε και από τη σχετική επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου Λ. Αντορ.

Επισημαίνει δε ότι στην περίπτωση που ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος παραμένει ο ίδιος, ισχύουν τα προβλεπόμενα, βάσει της οποίας, το προσωπικό, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι τη λήξη τους.

Διευθύνσεις και Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου


Το κεντρικό κτίριο της πρώην Νομαρχίας θα στεγάσει όλες τις Διευθύνσεις και τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν διασκορπισμένες στην Αλεξανδρούπολη.
Στόχος της συγκέντρωσης των υπηρεσιών, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και η εξοικονόμηση χρημάτων.
Εκτός του κεντρικού κτιρίου θα παραμείνουν οι διευθύνσεις Υγείας και Τεχνικών Έργων.

Υποβαθμίζονται τα Καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας σε Τυχερό , Βύσσα και Μεταξάδες

Η ΑΤΕbank σχεδιάζει τον περιορισμό των Μονάδων της που δε θα έχουν δικαίωμα να χορηγούν δάνεια με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών με όλα τα επακόλουθα για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής .

Μήπως η υποβάθμιση των Καταστημάτων είναι το πρώτο βήμα πριν το οριστικό τους κλείσιμο;

Στη λίστα της Τράπεζας υπάρχουν αρκετά καταστήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα για τον Έβρο , τρία . Στο Δήμο Σουφλίου ,το κατάστημα Τυχερού στο Δήμο Διδυμοτείχου  , το κατάστημα των Μεταξάδων και στο Δήμο Ορεστιάδας , το κατάστημα της Νέας Βύσσας .

Τι θα κάνουν οι αρχές του τόπου γι' αυτό ; Τι θα κάνουν οι επαγγελματίες , οι αγρότες , οι πολίτες ;


ΠΙΝΑΚΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ


Κλείνει το γραφείο του ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ) Διδυμοτείχου ( ; )


Καλλικράτης και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών !

Καλλικράτης και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αφού καθώς φαίνεται από το οργανόγραμμα  του Οργανισμού μέχρι το τέλος του 2011 θα κλείσει το Γραφείο του Διδυμοτείχου . Μετά από εισηγήσεις των Διευθύνσεων  ΟΑΕΕ, όπου μία από αυτές  προτείνει να κλείσει το Γραφείο Διδυμοτείχου και να μεταφερθεί /συγχωνευθεί με αυτό της Ορεστιάδας .
Ένα και μοναδικό επιχείρημα το ιδιόκτητο γραφείο που διατηρεί στην πόλη .
Στον αντίποδα   του ενός επιχειρήματος έρχονται  1500 και πλέον επιχειρήματα μεταφραζόμενα σε Ελεύθερους Επαγγελματίες που εξυπηρετούνται καθημερινά από το γραφείο του Διδυμοτείχου .
Στο γραφείο Διδυμοτείχου ανήκουν επαγγελματίες από την Ταύρη  μέχρι και το Θούριο .
Άραγε , αναρωτήθηκε κανείς την τεράστια απόσταση μέχρι την Ορεστιάδα ;
Από την άλλη ,από τη στιγμή που δεν είναι πλήρως μηχανογραφημένος ο ΟΑΕΕ πως θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα στην εξυπηρέτηση ;
Μικραίνουμε το κράτος αλλά μεγαλώνουμε τα προβλήματα ….
Θα ήταν πολύ λογικότερο να μεταφερθεί το γραφείο της Ορεστιάδας σε αυτό του Διδυμοτείχου , άλλωστε το γραφείο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει όλους τους υπαλλήλους και από την άλλη θα μοιράζεται η απόσταση των ασφαλισμένων της περιοχής .
Μήπως σε επέκταση της συγχώνευσης κινδυνεύουν και οι υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου , αν ίσως  θεωρηθούν  “ υπεράριθμοι “  ;  
Για μια ακόμα φορά αποδυναμώνεται και δεν υπολογίζεται το κέντρο του νομού .
Μένει να δούμε αν  σύσσωμος ο επαγγελματικός κόσμος , το Εμπορικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο αλλά και οι κατά τόπους Σύλλογοι Επαγγελματιών , αντιδράσουν για να μη αφήσουν να χαθούν κι άλλα κεκτημένα .
Το ίδιο και οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου . 
 souflievros.

Α.Σ.Α Έβρος volley - Αγώνες Πρωταθλήματος Ανδρών


H «Ροδόπη» και η «Εβροφάρμα» πήραν 10' απο τη Greenpeace

Οι περισσότερες βιομηχανίες γάλακτος έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τη μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace και διεκδικούν την ειδική κρατική σήμανση στη συσκευασία του τελικού προϊόντος τους. 
Ενδεικτικά στην κατάταξη της Greenpeace, με την ανώτερη βαθμολογία (10) έχουν αξιολογηθεί: Αγνό, Εβροφάμα, Μεβγάλ και Σεργάλ, με βαθμό πάνω από 9 ακολουθούν: Κρι-Κρι, Όλυμπος, Ροδόπη και Μακεδονική Φάρμα.
Σύμφωνα με τη Greenpeace, το υπουργείο δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα, το οποίο εξασφαλίζει το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει ζωικά προϊόντα ελεύθερα από μεταλλαγμένα. 
Ο Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace (α’ εξάμηνο 2011) δείχνει ότι οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες έχουν ήδη πιστοποιηθεί για μη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, οπότε είτε διεκδικούν σήμανση στις συσκευασίες τους ή προχωρούν ήδη στη σήμανση, με δική τους πρωτοβουλία.

Νέος «Καλλικράτης» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας


Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Κρήτη

Διευκρινήσεις και αναλυτική ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην αναθεώρηση του εκπαιδευτικού χάρτη της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας με καταργήσεις, συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στην Κρήτη ζήτησε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο αναφέρει ότι «σύμφωνα με το κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2011-2012 δρομολογούνται μεταβολές με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών για την εφαρμογή των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών».

Λειτουργία των παιδικών και εφηβικών Βιβλιοθηκών…


Το θέμα της συνέχισης ή μη της λειτουργίας των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών επανέφερε στη Βουλή, με δεύτερη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε.
Η κα, Ρενταρή ζητά συγκεκριμένα  από την κα. Διαμαντοπούλου να της απαντήσει εάν θα παρουσιάσει κάποιο σχέδιο για τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών και εάν οι Βιβλιοθήκες αυτές θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία των δήμων.

 Επίσης, καλεί την υπουργό να εισάγει νομοθετικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου, που θα προβλέπουν τη στήριξη των παιδικών και εφηβικών Βιβλιοθηκών, τις οποίες η κα. Ρενταρή χαρακτηρίζει «σημείο πνευματικής καλλιέργειας των νέων».

ΕΡΤ*