Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία Φιλοζωικής Κομοτηνής


Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, απέναντι από το Εμπορικό Κέντρο COSMOPOLIS στην Κομοτηνή, δίπλα στον παλιό μύλο, βρέθηκαν 2 σκυλάκια δηλητηριασμένα. Όποιος γνωρίζει ή έχει δει κάποιον να προβαίνει σε αυτή την αποτρόπαια πράξη να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας.
Ο θάνατος τους, βάσει του Ν. 3170/2003 θεωρείται ποινικό αδίκημα. Ας λάβουν επιτέλους οι υπαίτιοι την τιμωρία που τους αρμόζει.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6944-620973, 6948-587887, 6981-718640, 6938-490744

Όλγα Ρενταρή Τέντε για τα χρόνια προβλήματα του Έβρου .

1) Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
2) Αγροτικά Θέματα 
3) Ανεργία-Προγράμματα Απασχόλησης
4) Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας
5) Για τον Οδικό άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο
6) Σαμοθράκη
7) Αγροτουρισμός- Γεωθερμία

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε έθεσε σήμερα στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Έξαρχο και σ’ολόκληρη την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα του Νομού Έβρου.
Στην τοποθέτησή της χαρακτηριστικά τόνισε ότι «ο Έβρος πάντα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της κεντρικής πολιτικής λόγω των χρόνιων, δομικών και λειτουργικών προβλημάτων του. Ωστόσο, οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που του παρουσιάζονται δεν πρέπει να είναι ίδιες με όλες τις περιφέρειες. Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά τα φυσικά, γεωγραφικά πολιτισμικά και υποδομών εμπόδια».
Στα μεγάλα θέματα που συνεχίζουν να απασχολούν τον Έβρο, η Βουλευτής κατέταξε τα εξής:

Σουφλί - Εορτασμός Αγίου Τρύφωνα

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.30 το μεσημέρι στο εξωκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα θα  εορτασθεί  ο προστάτης των αμπελιών, ο Άγιος Τρύφωνας. 
Θα πραγματοποιηθεί αγιασμός και στη συνέχεια από το σωματείο 
ΦΙΛΟΙΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ – ΣΤΑΦΥΛΟΣ 
και τον ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
θα προσφερθεί κουρμπάνι..

Δήλωση Μανώλη Γλέζου για μετανάστες ...

Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω:

    Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη κι εφαρμογή και ως λέξη από τους αρχαίους Έλληνες.

    Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.

    Το Πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο - προσφυγή κάθε αδικημένου.

    Οι μετανάστες προσφεύγουν σ’ αυτό, για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.

    Επιτέλους! Πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό.

Δημόσια Διαβούλευση για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, Αναδιάρθρωση των Φορλογικών Υπηρεσιών και άλλες Διατάξεις Αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών»

 Να τονίσουμε ότι από το τελικό νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τη καταβολή του ΦΠΑ , μετά από αντιδράσεις που δέχτηκε ο Υπουργός Οικ. κ Παπακωνσταντίνου . 


Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», στο πλαίσιο του διάλογου με τους πολίτες, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Το προσχέδιο νόμου εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος. Το 2011 είναι το έτος της πλήρους υλοποίησης του νέου θεσμικού πλαισίου, που θεσπίστηκε το 2010 με το οποίο άλλαξε ριζικά το σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων και των περιουσιών και πολλαπλασιάζονται οι διευκολύνσεις και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές στην υπηρεσία των 

Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την  Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την παράταση της προθεσμίας που ισχύει έως σήμερα (31.12.2010) για την έκδοση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοσή τους.
Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σε συνέχεια της ερώτησης που είχε κατατεθεί στις 09/06/2010 με θέμα  ''Ομηρία κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται σε δασικές περιοχές καθώς και  σε περιοχές Natura 2000'', και με αφορμή την παρέλευση της  προθεσμίας που ισχύει έως σήμερα (31.12.2010) για την έκδοση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, επανέρχομαι στο θέμα των σταβλικών εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων.

Στην Ελλάδα λειτουργούν γύρω στις 110.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, διάσπαρτες στην ελληνική περιφέρεια. Οι εκμεταλλεύσεις αυτές είναι 
 

Οι άνθρωποι της Greenpeace απαντούν στις ερωτήσεις σου!

Μεταλλαγμένα: Νέος Οδηγός Καταναλωτών from GreenpeaceGreece on Vimeo.

Οι μετανάστες και η Νομική


του Μόδεστου Σιώτου
Περίπου 250 μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από τη Β. Αφρική, έφτασαν τα ξημερώματα της Δευτερας στη Νομική, όπου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για χορήγηση της άδειας παραμονής στη χώρα μας. Σύσσωμη η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και του Τύπου καταδίκασαν τη «κατάληψη» των μεταναστών προβάλλοντας μία σειρά επιχειρημάτων: από τα ξενόφοβα συνθήματα του στυλ «ήρθαν οι βρωμιάρηδες και τώρα μένουν και στα πανεπιστήμια» μέχρι και τις φοιτητικές παραταξιακές «ανησυχίες» της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ότι δεν θα γίνουν τα μαθήματα και η εξεταστική. Επειδή, όμως, και η υποκρισία έχει τα όρια της, ας κάνω εδώ μία μικρή παρένθεση.
Τον Ιανουάριο του 2009, ως φοιτητής στο πολιτικό τμήμα της Νομικής, είχα επισκεφτεί με άλλους συναδέλφους μου, τον τότε πρύτανη Χρ. Κίττα για να δώσει απάντηση στην απορία μας σχετικά με το πότε θα παραδοθεί το κτήριο στη 

Νόμιμα 30.000 "φρουτάκια"


Την εγκατάσταση περίπου 30.000 μηχανημάτων για τυχερά και ψυχαγωγικά παιχνίδια και τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων", που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για τα μηχανήματα θα προκηρυχθούν 4- 10 άδειες ευρείας κλίμακας μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, που θα αφορούν σε 25.000 μηχανήματα συνολικά (ίσος αριθμός μηχανημάτων ανά άδεια), καθώς και άδειες περιορισμένης κλίμακας (από 1 έως 5 μηχανήματα) για έως 5.000 επιπλέον μηχανήματα. Για το διαδικτυακό στοίχημα, θα προκηρυχθούν 15- 20 άδειες, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. 
Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 2- 3 ετών, καθώς και επιπλέον έσοδα από το διαδικτυακό στοίχημα (ειδικά για το 2011, προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων).

Αυστηρότερες ποινές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

 Αυστηρές ποινές για μη απόδοση ΦΠΑ καθώς και για την μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, όπως η επιβολή αυτόφωρου, αύξηση της προκαταβολής φόρου για προσφυγή στα δικαστήρια στο 50%, κάρτα αποδείξεων αλλά και κριτήρια ελέγχου συγκεκριμένων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών ανάλογα με το δηλούμενο εισόδημά τους προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την "Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών".

    Σε αυτό περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, για την αξιολόγηση των εφοριακών υπαλλήλων ( όπως η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων) αλλά και ρυθμίσεις για την ταχύτερη διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων μέσω της ίδρυσης του ειδικού σώματος φορολογικών διαιτητών. Ακόμη μειώνεται από 1.1.2011 ο φορολογικός