Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Περιφέρεια ΑΜ&Θράκης

Πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

 Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης-πρώην νομαρχία-

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:Έγκριση ανοίγματος λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης . Συγκρότηση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας στο επίπεδο των Περιφερειακών Ενοτήτων (Ν.3013/2002, άρθρο 12, παρ. 3). Σύσταση Επιτροπών Περιφερειακού Συμβουλίου και καθορισμός τομέα αρμοδιότητάς  των.Εκλογή μελών των Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 


Επίκαιρη Ερώτηση Ν. Μπακογιάννη στον ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα

Προς τον
Υπουργό Εξωτερικών
Κο Δημήτρη Δρούτσα

Προσπαθώ να αναλογισθώ τι θα είχε συμβεί παγκοσμίως, και ιδίως στα φιλο-τουρκικά λόμπυ και τις δεξαμενές σκέψης των Η.Π.Α., αν αποκαλυπτόταν  ότι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελλάδας είχαν οργανώσει εισβολή σε Τουρκικά εδάφη!
Η Ελλάς θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και το ΥΠΕΞ δεν θα προλάβαινε να απαντά στις κατηγορίες των διεθνών ΜΜΕ.
Τώρα γνωρίζουμε ότι το τουρκικό ναυτικό είχε τέτοια ακριβώς σχέδια και σκόπευε να τα προωθήσει, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία.
Σκόπευε δηλαδή - και είχε έτοιμα προς εφαρμογήν σχέδια γι΄αυτό - να εισβάλλει σε τρία Ελληνικά νησιά!

Ερωτάται ο κ. υπουργός Εξωτερικών:

Oscar 2011 - Υποψηφιότητες με " Κυνόδοντα "

 Στην κατηγορία : Καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία είναι και ο Ελληνικός "Κυνόδοντας" ...
Παρακάτω ,όλες οι κατηγορίες : 


Best Picture
Καλύτερη Ταινία

Black Swan
The Fighter
Inception
The Kids Are All Right
127 Hours
The King's Speech
Toy Story 3
The Social Network
True Grit
Winter's Bone


Best Actor
Πρώτος Ανδρικός Ρόλος

Jeff Bridges στο True Grit
Javier Bardem στο Biutiful
Jesse Eisenberg στο The Social Network
Colin Firth στο The King's Speech
James Franco στο 127 Hours

"Κάλεσμα για νέα στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης"

Νέα στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης που θα στηρίζεται στα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους διαθέσιμους πόρους, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στους Περιφερειάρχες σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Υπουργός κάλεσε τους αιρετούς άρχοντες της περιφέρειας να δημιουργηθεί μια γέφυρα αλληλεγγύης, ένα συμβόλαιο ανάπτυξης που θα εγγυάται τις πολιτικές και τις δράσεις για την επίτευξη των στόχων που θα τεθούν από κοινού.

      Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες:

    1. Προτάσεις για προτεραιότητες επενδυτικών σχεδίων Περιφερειακής Συνοχής (στα πλαίσια του Επενδυτικού Νόμου)

    2. Προτάσεις για ενίσχυση δικτύων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό (στα πλαίσια του Επενδυτικού Νόμου)

    3. Ειδικές και αιτιολογημένες δράσεις αντιμετώπισης της κρίσης

Όταν το αλκοόλ ...φωτογραφίζεται !!!!

Όταν το αλκοόλ φωτογραφίζεται στο μικροσκόπιο και φωτίζεται με πολωμένο φως ..δίνει ένα αριστουργηματικό πολύχρωμο καλλιτεχνικό ...αποτέλεσμα ...
Δείτε παρακάτω πως πόζαραν ..μια Vodka  και ένα  White Russian...

 Vodka tonic

White Russian 

 Δείτε πολλά περισσότερα (εδώ)


Δικαιοσύνη; Κάπου έχω ακούσει για αυτήν ..

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα μας, ο λαός δεν περιμένει και πολλά πλέον! Μάλλον, το πήρε απόφαση.. Γυρίσαμε πίσω, πενήντα-εξήντα χρόνια! Και πού είσαι ακόμα! Άγνωστο τι μας περιμένει! Όμως, σ’ έναν λαό σαν τον Ελληνικό, μπορείς να του πάρεις σχεδόν  ό,τι έχει και δεν έχει, εκτός από ένα πράγμα! Τη νοημοσύνη του, που είναι πολύ υψηλή! Τη νοημοσύνη και διορατικότητα ο Έλληνας μπορεί να μην τη χρησιμοποιεί πάντα, δε  σημαίνει όμως ότι δεν κόβει το μυαλό του, και μην τον μετράς για χαϊβάνι! Και κάτι ακόμα! Ο Έλληνας τρέφεται πολύ με εικόνες και με παραδείγματα! Ζει πολλές φορές για μια ηθική ικανοποίηση! για ένα ευχαριστώ. Όπως επίσης διακατέχεται από κάτι που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη  γλώσσα του κόσμου!  Το φιλότιμο!!  Είναι φίλος της τιμής! Δεν είναι άτιμος! Αυτόν τον Έλληνα πολίτη λοιπόν, δεν μπορείς να του πουλάς παραμύθια με το τσουβάλι. 
 

Μια εικόνα ..πόσες λέξεις ;

Κέντρα υποδοχής μεταναστών ; ..Φυλακές Έβρου ... 
Δεν χρειάζεται σχολιασμός..... 
Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Συνάντηση Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τους 13 περιφερειάρχες

 Περιφερειακός Αναπτυξιακός Σχεδιασμός και Υλοποίηση του ΕΣΠΑ το 2011

      Με στόχο το σχεδιασμό της νέας περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα συναντηθεί σήμερα  Τρίτη 25.01.2011 με τους 13 περιφερειάρχες προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις αναπτυξιακές δράσεις του 2011 και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.
 Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης και η ανοιχτή συζήτηση για τους αναπτυξιακούς στόχους των Περιφερειών της χώρας για το 2011.

    Ταυτόχρονα οι περιφερειακοί άρχοντες θα θέσουν τα έργα και τις επενδύσεις που αποτελούν τις κατά τόπους αναπτυξιακές τους προτεραιότητες.

    

Στελέχη και προσωπικό στα Θρανία με τον Καλλικράτη


Το Ε.Κ.Δ.Δ.Α., στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, διοργανώνει σε 53 πόλεις της χώρας 56 ημερίδες επιμόρφωσης 9.000 στελεχών της αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού. 
Οι ημερίδες, που θα διεξαχθούν από τις 24/1/2011 έως και την 1/3/2011, αποσκοπούν στην ενημέρωση των υπαλλήλων των νέων Δήμων και των αιρετών Περιφερειών στη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης που θεσπίστηκε με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Πατήστε εδώ προκειμένου να ενημερωθείτε, ανά Περιφέρεια και Πόλη, για τις επιμορφωτικές ημερίδες. 

Επιπλέον, το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. διοργανώνει, από τις 21/2/2011 έως και τις 18/4/2011, 30 προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού που θα στελεχώσει τις νέες Μονάδες Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Αυτοδιοίκησης. 
Τα προγράμματα απευθύνονται σε 750 υπαλλήλους και θα διεξαχθούν σε 13 πόλεις της χώρας. 
 Στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη στις  13/4/2011 εως 15/4/2011 . 

Όλη η Ελλάδα με ένα «κλικ»: Εργαλείο ανάπτυξης, διαφάνειας και προστασίας του περιβάλλοντος η ιστοσελίδα geodata.gov.gr


Με τη δέσμευση ότι τα δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης ανήκουν σε όλους, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε την ελεύθερη διάθεση γεωχωρικών δεδομένων της χώρας, μέσω του διαδικτυακού τόπου geodata.gov.gr, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Γεωπληροφορίας (ΕΘΕΓ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, στα γραφεία του.
«Όλοι μπορούν και θα πρέπει να συμβάλλουν στη δημιουργία της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών και το πρώτο, άμεσο βήμα είναι η διάθεση των υφιστάμενων γεωχωρικών δεδομένων της Δημόσιας Διοίκησης στο geodata.gov.gr», τόνισε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΘΕΓ, η οποία αποτελεί το ανώτατο συντονιστικό όργανο παρά τω Πρωθυπουργώ. Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι η ελεύθερη και άμεση πρόσβαση των πολιτών και των επιχειρήσεων στη γεωχωρική πληροφορία της Δημόσιας Διοίκησης, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πράσινη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και κυρίως, για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Επιπλέον, οδηγεί σε άμεση εξοικονόμηση πόρων, τόσο για τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και για τους επαγγελματίες. Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ απηύθυνε πρόσκληση στους δημόσιους φορείς και στις ΜΚΟ που έχουν στοιχεία να τα μοιραστούν με τους πολίτες, κάνοντας τα διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας.