Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης εναντίον της πρώην Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ!!!

Απίθανα πράγματα μαθαίνει κανείς, αν ψάξει στο διαδίκτυο. Ανοιχτές όλες οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, όπως και οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, της λεγόμενης ΕΚΑΠ, στην οποία προΐστατο ο Γιώργος Ανωμερίτης!
Στην συνεδρίαση 107 (κάνε κλικ στο έγγραφο), στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, για το 5ο θέμα διαβάζουμε από το πρακτικό: «Συνεξέταση καταγγελιών κατά συντρόφισσας Κόκλα. Οι καταγγελίες της Ν.Ε. και του συντρόφου Αντωνιάδη αναβάλλονται για την επόμενη συνεδρίαση»!!!
Μετά από πρωτοβουλίες μας, έχουμε στα χέρια μας τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Κι ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, για να μάθουμε κάτι παραπάνω για το θέμα, αυτά έμειναν με ανοικτό το στόμα. Δεν γνώριζαν τίποτα! Όπως μας σχολίασαν, ποτέ δεν καλέστηκαν τον τελευταίο χρόνο σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, να


Συνέντευξη Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη στα Ιωάννινα

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη,  στο
πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στα Ιωάννινα παραχώρησε  χθες συνέντευξη
Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 Σε ερώτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens η Ντόρα
Μπακογιάννη είπε: «Πιστεύω ότι είναι κοινή η άποψη σε ολόκληρη την Ελλάδα
ότι αυτό το οποίο έγινε ήταν εξαιρετικά λυπηρό για την εικόνα του πολιτικού
κόσμου της χώρας . Τα δύο μεγάλα κόμματα αντί να συμφωνήσουν στο να υπάρξουν
ουσιαστικές αποκαλύψεις για το που πήγαν τα 100εκατ. μίζες  από τα μαύρα
ταμεία της Siemens, ουσιαστικά λειτούργησαν ως επιτροπή συγκάλυψης  του όλου
αυτού σκανδάλου. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω,  παρακολούθησα μία Εξεταστική
Επιτροπή η οποία για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα  ασχολήθηκε  με τα
εταιρικά δώρα της  κ. Τσακάλου, λες και όπως είπα και χθες θα έγραφε σε ένα
ημερολόγιο κάποιος, «λάδωσα σήμερα τον Α ή τον Β υπουργό» αντί να
Ο Λόγος του Βασιλιά ....Σίγουρα οσκαρική η ερμηνεία του Colin Firth όσο και η ερμηνεία του Geoffrey Rush σε μια ιστορία εξέλιξης , τόσο ενός Έθνους κι ενός θεσμού όσο και μιας ισχυρής , πραγματικής φιλίας ..μέσα από την αδυναμία του πρώτου στην εκφορά του λόγου ...

Σας το προτείνουμε !!! 
Οι άθλιοι του Έβρου "Επιστολή-έκκληση προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου" των Γιατρών Χωρίς Σύνορα .


Επιστολή-έκκληση προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, «να μην μετατραπεί ο Εβρος σε μεσαιωνικό κολαστήριο της Ευρώπης» και να μην χτιστεί τελικά ο φράχτης γιατί θα οδηγήσει στο θάνατο ακόμη περισσότερων ανθρώπων, θυμάτων των αδίστακτων διακινητών, έστειλαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
Μεταφέροντας την προσωπική τους εμπειρία, μιλούν για «βάναυσες, εξευτελιστικές και απάνθρωπες συνθήκες αθλιότητας, πρωτοφανείς για την πολιτισμένη Ευρώπη», που επικρατούν στις «φυλακές» της περιοχής. Αναλυτικά η επιστολή:
«Σας απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ζητώντας την παρέμβασή σας για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων στα τμήματα συνοριακής φύλαξης και τα κέντρα κράτησης του Εβρου. Σ' αυτούς τους χώρους συντελείται καθημερινά μια ανθρωπιστική κρίση, με χιλιάδες ανθρώπους να βιώνουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική πραγματικότητα.
Αντρες, γυναίκες, μωρά, εγκυμονούσες κρατούνται κάτω από πρωτοφανείς, για την πολιτισμένη Ευρώπη, συνθήκες αθλιότητας. Εφηβοι γαντζώνονται στις σιδεριές των παραθύρων για να βρουν φως και οξυγόνο. Μικρά, ασυνόδευτα παιδιά κοιμούνται πλάι σε ενήλικους συγκρατούμενούς τους. Οι χώροι δεν 

"Άνθρωποι, άλογα και οχήματα στην αρχαία Θράκη - Η ιστορία ενός ευγενή ιππέα από το Λιθοχώρι Καβάλας".


Μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές σωστικές ανασκαφές των τελευταίων ετών στον ελλαδικό χώρο, που έφεραν στην επιφάνεια ευρήματα μοναδικής αξίας, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Καβάλα στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης. 
Πρόκειται για τη σωστική ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε στο Λιθοχώρι του σημερινού Δήμου Νέστου την περίοδο 2006 - 2010 με αφορμή την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού. 
Τα σημαντικά ευρήματα της ανασκαφής, ορισμένα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, καθώς και οι πληροφορίες που προκύπτουν από τη μελέτη τους, παρουσίασαν χθες το βράδυ ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου οι αρχαιολόγοι Βασίλης Πούλιος, Δ. Μεγγίδης και Ε. Κοσμίδου υπό το γενικό τίτλο: "Άνθρωποι, άλογα και οχήματα στην αρχαία Θράκη - Η ιστορία ενός ευγενή ιππέα από το Λιθοχώρι Καβάλας".

Σχολές Γονέων στο Σουφλί


Την ενημέρωση των υπεύθυνων "Της Σχολής Γονέων " Έβρου είχαν οι γονείς των (1ου και  2ου) Δημοτικών  Σχολείων Σουφλίου πριν λίγες ημέρες . 
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 50 ωρών και θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες στις αίθουσες των σχολείων . 

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Αναλυτικότερα, το έργο στοχεύει στο να :
  • Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
  • Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους
  • Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους

Πώς αυτοοργανώνονται οι σημερινοί νέοι αγρότες.


  • Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις. –Ghandi  
  • O εικοστός πρώτος αιώνας είναι ο αιώνας τωνπολιτών και όχι των ηγετών-σωτήρων!
  • Είσαι έτοιμος για τον αγώνα ; 
Βρέθηκα στην βόρεια Ελλάδα όπου σε συνάντηση με φίλους
κάναμε ανασκόπηση των τρεχόντων γεγονότων και κουβέντα στην
κουβέντα ρώτησα για το πώς πάνε οι δουλειές και δώστε βάση παρακάτω να
δείτε γιατί ο Έλληνας δεν θα πάει χαμένος ποτέ.

Μιλάμε για νεαρό πτυχιούχο επαγγελματία-οικογενειάρχη με μικρά παιδιά, του οποίου οι δουλειές χτυπήθηκαν από την κρίση και έμειναν στάσιμες έως νεκρές με αποτέλεσμα πολλά από τα κεφάλαιά του να μπλοκαριστούν.
Μπροστά στο αδιέξοδο στράφηκε στην αγροτική εκμετάλλευση που είχε ο πατέρας του. Ο οποίος πατέρας του πουλούσε την παραγωγή σε χονδρεμπόρους που πολλές φορές (όχι πάντα, όχι όλοι!) ήταν αφερέγγυοι (πληρωμή με επιταγές χωρίς αντίκρυσμα) και επί πλέον δεν είχαν και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους και όταν μετά από μακροχρόνιους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες καταδίκαζαν τον χονδρέμπορα δεν είχαν να πάρουν κάτι, γιατί δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Έτσι βρέθηκαν να κατέχουν πακέτα ακάλυπτες επιταγές, με συνέπεια την φτώχεια και την στέρηση.

«Ο τόπος και το τραγούδι του» στο Κουφόβουνο !!


ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !

Στο Κουφόβουνο Έβρου ταξιδεύει την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, στις 12.00, η εκπομπή «Ο τόπος και το τραγούδι του» της ΕΤ3.
Ο Γιώργης Μελίκης, καλεσμένος σε ένα θρακιώτικο γάμο, παρουσιάζει όλες τις κοινωνικές, μουσικοχορευτικές και θρησκευτικές εκφάνσεις του. 
Περισσότεροι από 300 οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές συμμετέχουν στην αναβίωση του πολυσήμαντου εθίμου με τις επί μέρους ιδιαιτερότητες και αξίες του.