Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Άρρωστος απο ελονοσία ο Clooney


Σοκ, αλλά και παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι ο George Clooney πάσχει από ελονοσία.

Ο ηθοποιός προσβλήθηκε από την ασθένεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο Σουδάν, στον προσφυγικό καταυλισμό του Darfur, τον οποίο .... επισκέπτεται πολύ συχνά, καθώς πασχίζει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των προσφύγων της περιοχής.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στην νέα εκπομπή του CNN, την οποία παρουσιάζει ο Piers Morgan, πρώην κριτής του ριάλιτι x-factor, στον οποίο ο Geοrge είπε ότι το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται και τόσο καλά, γιατί έχει προσβληθεί από ελονοσία.

Aντιμετώπισε μάλιστα με τέτοιο χιούμορ την περιπέτεια της υγείας του, που μετά την αποκάλυψη, πρόσθεσε: «Με είδαν τα κουνούπια έτσι καλοταϊσμένο, νόμιζαν ότι είμαι μπαρ και ήλθαν με τσίμπησαν και μου ήπιαν το αίμα!» Ο πρωταγωνιστής διευκρίνισε ότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και μάλιστα ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που προσβάλλεται από ασθένεια που κόλλησε στον προσφυγικό καταυλισμό

Η δωρεά των Ράδιο Αρβύλα

Στο φως μεγάλο σκάνδαλο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ στην Υγεία!
Οικονομική ζημιά 1 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από προμήθειες αναλώσιμων υλικών και συσκευών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!

Υποθέσεις που μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας εστάλησαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Λοβέρδος.
Πρόκειται για υποθέσεις των οποίων η οικονομική ζημία για το δημόσιο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 7.332.866 ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται περίπτωση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Από έρευνα που διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας στις συμβάσεις για την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού προκύπτει ζημία για το δημόσιο ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σε περίπου 975.000 ευρώ ανέρχεται η ζημία για το δημόσιο σχετικά με τους διαγωνισμούς προμήθειας αναλώσιμων υλικών και συσκευών στο
Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης...»

Νατούρα... στα μούτρα σας !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος.


Για να σωθεί η χώρα από την κριση πρέπει: Τα φαρμακεία να ανοίγουν το Σάββατο, οι δικηγόροι να μην έχουν ελάχιστη αμοιβή, οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες να είναι τίποτε φτηνοί βαλκάνιοι, πρέπει το σπίτι σας να έχει ενεργειακό πιστοποιητικό,πρέπει να έχεις δέκα στρέμματα για να χτίσεις σε περιοχές Νατουρα, (Για τις περιοχές μαστούρα δεν αναφέρεται τίποτε..) πρέπει οι Κινέζοι να έχουν τα λιμάνια, πρέπει να κλείσουν όλα τα καταστήματα και να υπάρχουν μόνο δέκα πολυκαταστήματα Ευρωπαϊκά σε κάθε πόλη, πρέπει η βενζίνη να πάει πέντε ευρώ και τα διόδια ένα μισθό Έλληνα εργάτη!

 Επίσης πρέπει να κόψετε το τσιγάρο, τα λιπαρά, τα ποτά,το σεξ, το χαμόγελο, τις περιττές ομιλίες, και τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων!  Αν τυχόν είσαι στενοχωρημένος και πας να αγοράσεις καμιά σοκολάτα, ή πας να πιεις κανένα καφέ, θα το μαθαίνει το κράτος και θα σου μπουκάρει το ΣΔΟΕ! Σοκολάτα θες πουλάκι μου; Τρώμε και σοκολάτα; Πόθεν έσχες; 200 Ευρώ πρόστιμο και 100 για τον καφέ! Βέβαια ένας.....Ξεκινούν οι φορολογικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις


Ξεκινάει, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, πιλοτικά σε μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις η διενέργεια προσωρινών ελέγχων Φ.Π.Α. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELENXIS. Η επιλογή των δέκα πρώτων υποθέσεων ελέγχου έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συστήματος ELENXIS, αξιοποιώντας τεχνικές ανάλυσης κινδύνου.
Το αρχικό βήμα της διαδικασίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου, όταν ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών, καθώς και ελεγκτές της Ε΄ Δ.Ο.Υ., Αθηνών έδωσαν στις μεγάλες επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν δεκαήμερη προθεσμία αναμονής για εθελοντική συμμόρφωση.
Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. και φόρος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.
Η διενέργεια των προσωρινών ελέγχων υποστηρίζεται από το λογισμικό του ELENXIS με την χρήση υπηρεσιακών φορητών υπολογιστών. Μέσω φορητού υπολογιστή, οι ελεγκτές έχουν ασύρματη πρόσβαση στις βάσεις φορολογικών δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Κάλεσμα προς τους αγρότες να μείνουν στην τευτλοκαλλιέργεια...


Τους στόχους της για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο ανακοίνωσε εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της, στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρυσόστομος Γερούκης, ο στόχος που έχει τεθεί είναι η καλλιέργεια 150.000 στρεμμάτων τεύτλων, ενώ οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας αφορούν σε 130.000 στρέμματα.Αντιλαμβανόμενος την επιφυλακτικότητα των αγροτών να επιλέξουν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, λόγω της πολύ χαμηλής απόδοσης της περυσινής χρονιάς, ο κ. Γερούκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στατιστικά, δεν μπορεί να επαναληφθούν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι αντίξοες για την τευτλοκαλλιέργεια συνθήκες. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν η «χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας» για τους παραγωγούς, στους οποίους, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταβλήθηκαν 26,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος της Ε. Β. Ζ., έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ένταξη στο καθεστώς της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τονίζοντας πως την τετραετία 2012-2016, ο παραγωγός θα πρέπει να υπολογίζει και στην 

«Σχέδια Βελτίωσης» που αφορούν τον εκσυγχρονισμό γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ύψους 285 εκ. ευρώ.

Τη δημοσίευση της προκήρυξης για τα «Σχέδια Βελτίωσης» που αφορούν τον εκσυγχρονισμό γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ύψους 285 εκ. ευρώ.

   Την έγκριση πιστώσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις του 201, ύψους 164 εκ. ευρώ.

   Την έγκριση πιστώσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση για το 2011 ύψους 118 εκ. ευρώ.

   Πιο συγκεκριμένα:

      α. Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης για τον «Εκσυγχρονισμό Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων», Σχέδια Βελτίωσης, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» - Μέτρο 121, με προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης ύψους 285.000.000 ευρώ.

     Το Μέτρο 121 του ΠΑΑ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων», προσφέρει τη δυνατότητα ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να βελτιωθούν οι συνολικές τους επιδόσεις και να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές, με ποσοστά ενίσχυσης που κυμαίνονται από 40 - 75%, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας/έδρας.

   Αναλυτικά, με την ένταξη στο Μέτρο 121 του ΠΑΑ ενισχύονται επενδύσεις για:

Δωρεάν (test Παπανικολάου) σε όλα τα νοσοκομεία !

 Δωρεάν κυτταρολογικές εξετάσεις τραχηλικού επιχρίσματος (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

    Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Στόχος του Υπουργείου Υγείας, είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Στα 653.552 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Στα 653.552 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Δεκέμβριο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 277.904 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 71.125 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο. Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).

    Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.673, μειωμένες κατά -11,42% σχετικά με τον Δεκέμβριο του 2009. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 29.703 (μειωμένες κατά 5,92% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 30.773 (μειωμένες κατά 48,79% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχ

Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου ...


 Η Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Σουφλίου την 21η του μηνός Ιανουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.00 μ.μ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 21.01.2011

Θέμα
1ο:
Ορισμός προσωρινών μελών Διοικητικού 
Συμβουλίου ΔΕΥΑΣ. Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.
Θέμα
2ο:
Ορισμός προσωρινών μελών Διοικητικών 
Συμβουλίων ΝΠΔΔ του Δήμου Σουφλίου. Εισηγητής: Πρόεδ
Θέμα
3ο:

Έρχεται ο «διάδοχος» του Θησέα ..


Πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα εργαλεία και τις απαραίτητες θεσμικές διοικητικές και λειτουργικές προϋποθέσεις οι Περιφέρειες, από την 1ου του νέου έτους έχουν ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό ταξίδι προς όφελος του συνόλου της χώρας, των τοπικών κοινωνικών και της αυτοδιοίκησης, διαβεβαίωσε την Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης.

Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την συμβολή της νέας περιφερειακής διοίκησης στην ανάπτυξη των Περιφερειών, ο κ. Ραγκούσης αφού τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο επιχειρησιακό πρόγραμμα εφαρμογής του Καλλικράτη και στις περισσότερες περιπτώσεις εξαντλήθηκαν τα συνταγματικά περιθώρια εκχώρησης αρμοδιοτήτων δήλωσε την βεβαιότητά του ότι «ωρίμασαν τόσο πολύ οι συνθήκες ώστε στην επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση τα όρια αυτά θα διευρυνθούν κατά πολύ».

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη με έμφαση ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις - και όπου απαιτηθεί - διορθωτικές ενέργειες, αλλά επισήμανε ότι όλη αυτή η πορεία θα γίνει σε μια γραμμή θετική, η οποία είναι θέμα χρόνου

Κοπή βασιλόπιτας ΔΗΜΤΟ Αλεξανδρούπολης


Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση και το Τμήμα Γυναικών Αλεξανδρούπολης της Νέας Δημοκρατίας σας προσκαλούν στην κοπή βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 22 Ιανουαρίου και ώρα  6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείου CLASSICAL EGNATIA, στην αίθουσα του πρώην ΜΟΤΕΛ ΑΣΤΗΡ.


Το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Συνεταιριστικής Τράπεζα Έβρου

Ικανοποιητικά,θεωρεί τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010,η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου(ΣΤΕ).Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε συνειδητή  αύξηση των χορηγήσεων περίπου στο 12%, η ρευστότητα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα στο 24% περίπου με αποδεκτό το δείκτη του 20%, η Κεφαλαιακή επάρκεια στο 19% περίπου με έλάχιστο το 12% ,ενώ η κερδοφορία παρέμεινε στα περσινά επίπεδα, περίπου στο 1/400.
« θεωρούμε ικανοποιητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 δεδομένου ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους » είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Διευθυντής της ΣΤΕ κ Αλέξης Αποστολίδης υπογραμμίζοντας ότι παραμένει  στις προτεραιότητες της Τράπεζας η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι η ΣΤΕ έχει καταθέσει από τον Νοέμβριο του 2010 στην Επιτροπή κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό  φυλλάδιο επιδιώκοντας την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και αναμένει την απάντηση. «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δυστυχώς λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες και με τους δικούς της ρυθμούς. Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτήν την αργοπορία.»είπε ο κ Αποστολίδης. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ίδρυσης μιας ισχυρής τράπεζας στην Βόρεια Ελλάδα με την συνεργασία των τραπεζών Έβρου,Σερρών ,Δράμας,Κοζάνης και Πιερίας,ο κ Αποστολίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Τράπεζας,καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται ακόμη σε διερευνητικό στάδιο.