Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοκρατικής Συμμαχίας ΣουφλίουΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
1ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
2ΚΑΛΑΚΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ.   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
3ΚΕΛΕΤΖΗΣΒΑΣΙΛΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
4ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΚΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ
5ΛΟΓΑΡΑΣΑΡΙΣΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ
6ΜΟΣΧΟΥΔΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΑΓΡΟΤΗΣ
7ΜΠΕΚΗΡ-ΟΥΣΤΑΧΟΥΣΕΙΝΑΓΡΟΤΗΣ
8ΝΙΩΤΑΣΘΩΜΑΣΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
9ΣΕΡΕΤΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΕΜΠΟΡΟΣ
10ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
11ΤΣΙΟΥΜΠΑΝΟΥΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΑΓΡΟΤΗΣ

O Φορέας Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς έφτασε στο μηδέν !

Την χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αναμένει ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς προκειμένου να «ανάψει»το πράσινο φώς για την λειτουργία του καθώς εδώ και ένα χρόνο περίπου έχουν σταματήσει τα πάντα.
Οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς έχουν να πληρωθούν 1,5χρόνο,  συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν πριν από 8μήνες, ενώ κλειστές είναι οι πόρτες για τους   επισκέπτες του Κέντρου Ενημέρωσης του εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου  καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι  να τους ενημερώσουν και να τους ξεναγήσουν. «θφάσαμε στο μηδέν. Πριν από ένα χρόνο φαινόταν ότι ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς όδευε ολοταχώς προς την απαξίωση δυστυχώς επαληθευτήκαμε»είπε μιλώντας στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ Γιώργος Δεμερίδης υπογραμμίζοντας ότι, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν κατά πολύ οι επισκέπτες της Δαδιάς αλλά το κυριότερο να έχει πέσει και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

ερτ

Οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται. Κόβονται

  Ο Εκπρόσωπος τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

       «Σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια συμψηφισμού και κουκουλώματος για τις μίζες της SIEMENS, o εμπαιγμός της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν έχει όρια.
Αντί για υπευθυνότητα και σοβαρότητα η κυβέρνηση επιλέγει προσχηματικές μεθοδεύσεις επικοινωνιακού τύπου, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Μπίζνες στον Έβρο


Από τα χρήματα φαίνεται πως εξαρτάται η εθνικότητα των μεταναστών που συλλαμβάνονται στον Έβρο. Καταγγελίες για τους διερμηνείς. Πώς παράνομοι μετανάστες καταφέρνουν να μένουν ελεύθεροι μέσα σε λίγες μέρες
Έναν τρόπο να βγάζουν εύκολα χρήματα είχαν βρει διερμηνείς, στον Έβρο, οι οποίοι συνεργάζονται με την Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", οι διερμηνείς έπαιρναν χρήματα, ώστε να δηλώνουν άλλη εθνικότητα για τους παράνομους μετανάστες και έτσι να εξασφαλίζεται η παραμονή τους στη χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήκοος Συρίας είχε καταγραφεί ως Παλαιστίνιος, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λίγες μέρες μπορούσε να φύγει από το κέντρο κράτησης και να κινηθεί προς την Αθήνα.
Επίσης σύμφωνα με καταγγελία τεσσάρων μεταναστών από τη Συρία, ο διερμηνέας τους στον Έβρο τους είχε ζητήσει χρήματα ώστε να τους καταχωρίσει ως Αφγανούς και Παλαιστίνιους. Δεν του έδωσαν χρήματα και όπως καταγγέλλουν παρέμειναν κρατούμενοι.

Ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα σε 800 ολοήμερα Δημοτικά

Το πιλοτικό πρόγραμμα των 800 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στο νέο πρόγραμμα δίνεται μεταξύ άλλων έμφαση στην Αισθητική Αγωγή, τη φιλαναγνωσία, τα Αγγλικά και τις Νέες Τεχνολογίες.
Δείτε συνημμένη την παρουσίαση του προγράμματος, με βάση το παράδειγμα του 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης. 

Το Νέο Σήμα της Ν. Δ

Από χθες το βράδυ τοποθετήθηκε το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας στα νέα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού , που θα παρουσιάσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς .

Με νέο ντιζάιν και χρώματα .. πορτοκαλί και πράσινο .. Φωτο: από parapolitika.gr

http://beta.nd.gr/

Πρόσκληση για κοπή βασιλόπιτας της ΕΠΚΕΠ  ρ  ό  σ  κ  λ  η  σ  η

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, σας προσκαλεί στην κοπή βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grecotel «ΕΓΝΑΤΙΑ» στην Αλεξανδρούπολη.
Η εποχή της «αντίδρασης του καναπέ» έχει παρέλθει. Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατή η φωνή μας. Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε και να προγραμματίσουμε τις δράσεις της ΕΠΚΕ για την καινούργια χρονιά.

                                                          Το  ΔΣ της ΕΠΚΕ

O οργανωτική επιτροπή της Δημ . Συμμαχίας Αλεξανδρούπολης

 Ανακοινώθηκε συν των άλλων και η ομάδα πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχία της Αλεξανδρούπολης . Ευθύνη  των ομάδων πρωτοβουλίας είναι η οργανωτική ανάπτυξη του κινήματος κατά τόπους αλλά και πληροφόρηση / ενημέρωση των στελεχών για την καθημερινότητα , τα προβλήματα αλλά και ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα  των τοπικών κοινωνιών .

Η ομάδα του δήμου Αλεξανδρούπολης

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
ΓΙΑΚΕΙΜΗ ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΓΚΙΚΑΣ ΘΕΩΔΟΡΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΣΙΜΑΤΥ ΕΜΜΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΚΑΣΣΙΜΑΤΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΩΡΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ
ΜΠΕΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΜΠΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΠΑΤΣΙΛΕΚΑ ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΙΑΚΑ
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΕΡΑΦΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

Στις φωτογραφίες οι κυρίες Έμυ Καιμάτη και Δέσποινα Μπουρουτζίδου 

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στον Έβρο

Παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί με τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες του Έβρου ενώ στις 27 του μηνός θα προβούν και σε κατάληψη του γραφείου του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Την απόφαση αυτή πήραν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού σε ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποίησε στην Ορεστιάδα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Έβρου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" ...»

Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων, τις επόμενες ημέρες κλιμάκια της Ομοσπονδίας θα περιοδέψουν σε όλα τα χωριά του νομού προκειμένου να ενημερώσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις. 


http://alexpolisonline.blogspot.com

Ρύθμιση οφειλών πτηνο-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και επιστροφή της μη νόμιμης παρακράτησης της τοκοχρεολυτικής δόσης από την ATEbank.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την εφαρμογή της απόφασης 59846/Β. 2461 για την ρύθμιση οφειλών πτηνο-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και επιστροφή της μη νόμιμης παρακράτησης της τοκοχρεολυτικής δόσης από την ATEbank.


Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Τις τελευταίες ημέρες του 2010 οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι τόσο του Νομού Έβρου όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας διαπίστωσαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (στην ATEbank) ότι είχε πραγματοποιηθεί παρακράτηση, από την ATEbank, από το ποσό της εξισωτικής τους αποζημίωση της δόσης που προβλεπόταν τέλος του χρόνου για άτοκο δάνειο του 2007. Δυστυχώς, όταν το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης ξεκίνησε να καταβάλλεται στους κτηνοτρόφους, όσοι είχαν διάφορα δάνεια, είτε ήταν το επίμαχο άτοκο είτε ήταν άλλα είδαν να παρακρατείτε σε μερικές περιπτώσεις και πάνω από το 50% των χρημάτων που περίμεναν να λάβουν.

Καλλικράτης στις Ενώσεις ...

Το νομοσχέδιο για τη νέα δομή των αγροτικών συνεταιρισμών παρουσιάζει σήμερα, Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Με το νομοσχέδιο προωθούνται συγχωνεύσεις πολλών συνεταιρισμών, αφού από τους 6.500 που υπάρχουν, τζίρο κάνουν λιγότεροι από χίλιοι.

Σύμφωνα με τα Νέα, το νοµοσχέδιο θα οδηγεί µε έµµεσο τρόπο όσους συνεταιρισµούς δεν έχουν δραστηριότητα στο να συγχωνευθούν µε άλλους ή διαφορετικά να κλείσουν.


Ειδικότερα θα προβλέπει τη δηµιουργία ενός µητρώου στο οποίο οι συνεταιρισµοί θα χωριστούν σε ενεργούς και µη ενεργούς, µε βάση µια σειρά από οικονοµικά κριτήρια, όπως τζίρος, βιωσιµότητα, αποτελεσµατικότητα και τυχόν εξαγωγές.


Όσοι δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια δεν θα µπορούν στο εξής να συµµετέχουν σε κοινοτικά προγράµµατα, που είναι και το ζητούµενο.

Α.Σ.Α Έβρος volley - Αγώνες Πρωταθλήματος


Οικονομική κρίση ,το τρένο της παγκοσμιοποίησης


Πρώτα μας έκαναν ''προοδευτικούς'' αφού υιοθετήσαμε τον δυτικό τρόπο ζωής.Στη συνέχεια μας δάνεισαν με σκοπό να μας υποδουλώσουν,γιατί όποιος χρωστάει το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επιβίωση.Κατόπιν υλοποίησαν το φοβερό και τρομερό σχέδιο της αποδόμησης της κοινωνίας μας,με την πολυπολιτισμικότητα ,την αχταρματοποίηση,την ισοπέδωση αξιών,αρχών και κάθε έννοιας διαφορετικότητας.
Αφού λοιπόν σταδιακά χάσαμε την κουλτούρα που μας διακρίνει στο πέρασμα των αιώνων και κάθε μορφή ανοσοποιητικού συστήματος έτσι ώστε να μην μπορούμε να αντιστεκόμαστε-γιατί η αντίσταση προϋποθέτει την δυνατότητα της κρίσης και της σκέψης-ήρθε και η οικονομική κρίση να μας οδηγήσει με κεκτημένη ταχύτητα στην παγκοσμιοποίηση.