Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Τα χαπια μου !


Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Μπορείτε να εξηγήσετε μερικές απορίες σε εμένα το βλάκα που δεν καταλαβαίνω; Άντε μπράβο! Άμα είσαι βρεγμένος και λασπωμένος από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, άμα σου δώσουν μια ωραία γραβάτα, είσαι  έτοιμος για να πας στη δεξίωση;  Κάπως έτσι δεν μοιάζει και η φαιδρή αυτή κατάσταση του ανοίγματος των επαγγελμάτων;  Πέστε μου τώρα, να έχετε απάντηση, τι κέρδισε ο Έλληνας πολίτης  από την απελευθέρωση των μεταφορών; Και τι θα κερδίσει αν ανοίξουν λίγο περισσότερο, που είναι διάπλατα ανοιχτά, τα φαρμακεία; Έπεσαν οι τιμές των  μεταφερόμενων προϊόντων; ή θα πέσουν οι τιμές των φαρμάκων; Καταργείτε τάχα την κατώτατη αμοιβή των μηχανικών. Θα πας εσύ που φτιάχνεις με πολύ κόπο και αίμα το μοναδικό σου σπιτάκι να βρεις τον φτηνιάρη μηχανικό, για να πάρει την αμοιβή του,  πχ  από τα σίδερα που δεν θα βάλει; Την ώρα που τραβούν την ανηφόρα οι τιμές στα πάντα, από βενζίνες, διόδια, σουπερμαρκετ και ότι βάλει ο νους σας, μην αναστατώνετε τον κόσμο με φαρμακοποιούς  και μηχανικούς. 
Έλειψε ποτέ σε κανέναν το φαρμακείο; Στο τελευταίο χωριό έχει από κανα –δυο! Εξυπηρετούνται οι πάντες!  Και Σάββατο  και Κυριακή! Τι θέλουν να κάνουν επιτέλους; Να ξεφτιλίσουν τελείως και αυτό το επάγγελμα θεσμό  να δώσουν τα φάρμακα στα περίπτερα, και μαζί με τα τσιγάρα, να αγοράζεις και ένα 

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει για τον φράχτη του Έβρου

Εγώ ιδιοσυγκρασιακά ως άνθρωπος και ως πολίτης της χώρας είμαι αντίθετος στα συρματοπλέγματα, στο κοτετσόσυρμα, στις κάμερες, στις μεθόδους παρακολούθησης κτλ. Υπάρχει ένα αίτημα της κοινωνίας, των πολιτών και όλων μας, ότι δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα και πρέπει να δούμε το θέμα της μετανάστευσης μ’ έναν τρόπο λογικό, ανθρώπινο και ωφέλιμο για την κοινωνία.

Ένας Παραδοσιακός Γάμος ...

Στις 6 και 9 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτειχου ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ μαζι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ορεστιαδας ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ, τον ομιλο παραδοσιακών χορών Ασβεστάδων και το Σύλλογο Γυναικών Κουφοβούνου αναβίωσαν τον παραδοσιακό θρακιώτικο γάμο στο Κουφόβουνο.

Τα αληθοφανή σκηνικά εντυπωσίασαν τους κατοίκους του χωριού αφού στην αναβίωση συμμετείχαν πάνω απο 100 χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές,τα σπιτια ήταν παλιά παραδοσιακά και τη νύφη μετέφερε η αραμπάτσα
 ( άμαξα ) που την εσερναν άλογα.

Συντονιστής όλης της εκδήλωσης ήταν ο κ. Τοπαλίδης Γιώργος.

Την εκδηλωση κάλυψε τηλεοπτικά η εκπομπή της ΕΤ3 " Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ".

Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.00.

Φωτογραφίες : Γιώργος Τοαπαλίδης

Γιώργος Παυλίδης : Σχετικά με την Εγνατία Οδό ...


«Σχετικά με την συζητούμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιωτικά  συμφέροντα .»

    Δήλωση του Γιώργου Παυλίδη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ, σχετικά με τηναναφερόμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα  του  τύπου της 16/1/2011,η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σύμβαση παραχώρησης  του έργου  της Εγνατίας Οδού. Να παραχωρηθεί, μετά τον κατάλογο που περιλαμβάνει τα δύο τεράστιας σημασίας λιμάνια της περιοχής, σε ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανότατα σε ξένους ομίλους, το μεγαλύτερο έργο της Βόρειας Ελλάδας, 250 χ/τρα της οποίας διασχίζουν την γεωγραφική περιοχή της περιφέρειάς μας. Το έργο  έχει ολοκληρωθεί, με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους . Οι ευρωπαϊκοί πόροι χρεώνονταν, κατά κύριο λόγο, στα τοπικά περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα,(ΠΕΠ),των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. 

"Κουρμπάνι"μόνο κατ' οίκον στην Κορνοφωλιά;


Μια παμπάλαια γιορτή ανήμερα του Αγίου Αθανασίου στην Κορνοφωλιά του Δήμου Σουφλίου σήμερα άλλαξε μορφή, έγινε με περιορισμούς.
Δεν έγινε το καθιερωμένο λαϊκό  γλέντι στην πλατεία του χωριού αλλά μοιράστηκε από τον σύλλογο κουρμπάνι μόνο στα σπίτια της Κορνοφωλιάς . 
Δεν ξέρουμε τους λόγους που αυτό το έθιμο  δεν ακολουθήθηκε ολοκληρωμένο φέτος ,και ποια ήταν η συμβολή σε αυτό της νέας δημοτικής αρχής του ¨Καλλικρατικού" δήμου Σουφλίου!
Το σίγουρο όμως είναι ότι οι παραδόσεις πρέπει να συνεχίσουν και οι εκδηλώσεις να γίνονται ολοκληρωμένα.
Τουλάχιστον ο σύλλογος με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του,δεν το άφησε να χαθεί εντελώς.....http://gkatzios.blogspot.com

Δημοκρατική Συμμαχία- Ντόρα Μπακογιάννη


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, θα εγκαιωίασε  το γραφείο του κινήματος στο Πέραμα και στη συνέχεια  συναντήθηκε με τις Ομάδες Πρωτοβουλίας του Πειραιά.  
 
H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, θα εγκαινιάσει το γραφείο του κινήματος στο Μαρκόπουλο.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη απαιτούν  επιτέλους από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. μια ολοκληρωμένη στρατηγική.
Οικονομική διακυβέρνηση και εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται και  μια νέα ενδοευρωπαϊκή συμφωνία μεταξύ 

Ρωμαϊκό «θαύμα» στον Έβρο
Μόλις 300 μέτρα από τον ποταμό Έβρο, σε μια πόλη διάσημη για τη βυζαντινή της ιστορία, μια ανασκαφή έφερε στο φως ένα σπουδαίο υδραυλικό έργο. Όχι μεσαιωνικό, όμως. Πρόκειται για ένα έργο υδραυλικό, της ρωμαϊκής εποχής, τότε που το Διδυμότειχο ονομαζόταν Πλωτινόπολη. Η εντυπωσιακή ανασκαφή διαρκεί χρόνια. 
Ευτυχώς που γίνονται επιστημονικές διαλέξεις για να πάρει χαμπάρι η πρωτεύουσα, η οποία ως προς τον Έβρο ασχολείται μονάχα με τους φράχτες...

Ο αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής από τη ΙΘ’ εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θράκης θα παρουσιάσει σήμερα στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), τα πιο πρόσφατα ευρήματα της ανασκαφής. Η διάλεξή του έχει τον τίτλο «Εντυπωσιακό δείγμα υδραυλικής αρχιτεκτονικής ρωμαϊκών χρόνων στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου». Η ανασκαφή διεξάγεται στην περιοχή Αγίας Πέτρας Διδυμοτείχου, ανάμεσα στη συμβολή των ποταμών Έβρου και Ερυθροποτάμου, στον οχυρό λόφο «Αγίας Πέτρας» (ύψους 55,90 μ.)...»

Ο μάνατζερ από το Θούριο ...που φέρνει κέρδη στα τρένα !Ο μάνατζερ που φέρνει κέρδη στα τρένα...
Ο κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει διδάξει επί 16 έτη σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ελλάδας, με ειδίκευση στη βελτιστοποίηση συστημάτων μεταφορών. Θα μπορούσε να έχει το τουπέ του ειδήμονα, αλλά είναι ένας απλός και εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει προδώσει τις ρίζες της καταγωγής του από
το Θούριο Εβρου. Οταν προκηρύχθηκαν θέσεις μέσω του open.\gov,
αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αφήσει τη θεωρία και να περάσει στη δράση. «Πιστεύω ότι μπορώ να σώσω τον ΟΣΕ, διαφορετικά δεν θα δεχόμουν τη θέση αυτή» 
έλεγε τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στην καρέκλα του επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι συνομιλητές του τον αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση.
Εκείνος όμως μιλούσε με την πείρα πολλών ετών εργασίας στους αμερικανικούς σιδηροδρόμους. Εναν χρόνο αργότερα κατάφερε να μειώσει εντυπωσιακά το έλλειμμα του ΟΣΕ. Από 230 εκατ. ευρώ το έφθασε στα 55 εκατ. ευρώ. Ως το τέλος του έτους εκτιμά ότι ο ΟΣΕ θα μπορεί να παρουσιάσει τα πρώτα ευρώ κέρδους από την εποχή ίσως της ίδρυσής του! 

«Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί ποια σχολεία θα συγχωνευτούν η θα καταργηθούν.»


«Για το πιο σχολείο θα παραμείνει ή πιο σχολείο θα συγχωνευθεί  και αν υπάρχουν συγχωνεύσεις αυτό είναι θέμα που θα εξετασθεί μέσα στην εβδομάδα από τον κάθε Διευθυντή εκπαίδευσης σε κάθε νομό και πάντα με παιδαγωγικά κριτήρια» είπε  μιλώντας στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπάιδευσης Α.Μ.Θ. κ Γιώργος Κελεσίδης ,ο οποίος υπογράμμισε ότι, «σε επίπεδο ονομάτων δεν έχει γίνει καμιά κουβέντα.» Εξάλλου  μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στα σχολεία και η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας η οποία θα αναφέρεται στα κριτήρια με τα οποία θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά κάποιες μονάδες.
Σχολιάζοντας τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για την επιχειρούμενη κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων ο κ Κελεσίδης είπε ότι,«στην ουσία με τέτοιες κινήσεις πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει μείωση του εκπαιδευτικού

Ρυθμίσεις για τις καθυστερημένες οφειλές στον ΟΑΕΕ


Την αποπληρωμή των καθυστερημένων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με την προσαύξηση της τρέχουσας δόσης κατά 15%, πρότεινε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Έτσι, οι οφειλέτες θα πληρώνουν κάθε μήνα μεγαλύτερη εισφορά προς ρύθμιση των παλαιών χρεών και στο τέλος θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ως προς τις εισφορές στο ΙΚΑ, εξετάζεται η σταδιακή μείωση από τον Ιούλιο κατά 10%. Η έκπτωση θ' αφορά σε όσους καταβάλουν κανονικά και έγκαιρα τις οφειλές. Τέλος, συζητήθηκε η υπαγωγή επασφάλιστρου 0,1% σε κάθε συναλλαγή. Οι ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο νόμο για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας που θα κατατεθεί μέσα στο μήνα στη Bουλή.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνεπείς επιχειρήσεις και σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΕ εξήγγειλε ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον διοικητή του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και το προεδρείο της ΓΣΒΕΕ, ο αναπληρωτής Εργασίας.


Απάτη κατά του ΙΚΑ

Η προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των Διοικήσεων των Ταμείων να περιορίσουν φαινόμενα διαφθοράς και απάτης σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων φαίνεται να αποδίδει.

    Αυτό προκύπτει και από την εξάρθρωση του κυκλώματος απάτης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, που, όπως φαίνεται και από το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας, εμφάνιζε ονόματα ανύπαρκτων εργαζομένων στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις των εργοδοτών, οι οποίοι ήταν κυρίως κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρίες.

    Με τη συνεχή παρακολούθηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που υποβάλλουν αναλυτική περιοδική δήλωση και δεν καταβάλλουν καταρχήν εισφορές, μετά και τις αλλαγές που προώθησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τον τρόπο υποβολής των συγκεκριμένων δηλώσεων, δόθηκε η δυνατότητα να εντοπιστεί και να εξαρθρωθεί το συγκεκριμένο κύκλωμα.

    

Νέο Δ.Σ. Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λαγυνών


Την Παρασκευή 14/01/2011 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λαγυνών. Το νέο Δ.Σ. είναι:


Τακτικά Μέλη:
Πρόεδρος: Τσαγκούρη Γιάννα
Αντιπρόεδρος: Καλούδης Γιώργος
Γραμματέας: Χαϊνης Σταύρος
Ταμίας: Κύρτσιου Φιλιώ
Μέλος: Κύρτσιος Κώστας


Αναπληρωματικά Μέλη:
Κακαλή Λίτσα
Ναλμπάντης Άγγελος
Ελέγκτική Επιτροπή:
Γκαβανόζης Βασίλης
Σισμάνης Γιάννης
Κιουτσιουκτσής Γιώργος

Πρωθυπουργικό μπλόκο σε αναθεώρηση του αντικαπνιστικού νόμου

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αναθεώρησης του αντικαπνιστικού νόμου ή αναπροσαρμογής του. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα που με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε καμία άλλη εκδοχή, πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Ο κ. Λοβέρδος θα προβεί σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου την Τρίτη.