Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Η Νίτσα Καράκη υποψήφια Βουλευτής ;Η πρώην αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Σουφλίου Παγώνα  ( Νίτσα )  Καράκη - Τσιακίρη  βρίσκεται πολύ κοντά στο να διεκδικήσει την είσοδο της στο Ελληνικό κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία. 

Το θέμα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε μόλις υπάρχουν εξελίξεις. 


Διαψεύσεις πάντως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν. . . 

thrakinea

Νέα εστία αφθώδους πυρετού στη Βουλγαρία


ImageΜία δεύτερη εστία αφθώδους πυρετού εντοπίστηκε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η εθνική κτηνιατρική υπηρεσία.
"Οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στο χωριό Ρέζοβο βγήκαν θετικοί", σύμφωνα με ανακοίνωση.
Το υπουργείο Γεωργίας της χώρας είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι σημάδια της ασθένειας είχαν εντοπιστεί σε 90 βοοειδή, σε 70 πρόβατα και σε 30 χοίρους στο Ρέζοβο και ότι οι αρχές προετοιμάζονται για τον άμεσο σφαγιασμό τους μόλις επιβεβαιωθούν τα κρούσματα.
Οι βουλγαρικές κτηνιατρικές υπηρεσίες σφαγίασαν την προηγούμενη εβδομάδα περισσότερα από 500 ζώα --πρόβατα, βόδια και χοίρους-- μετά την ανακάλυψη 37 περιπτώσεων αφθώδους πυρετού στο χωριό Κόστι, κοντά στο Ρέζοβο.
Πρόκειται για τις πρώτες περιπτώσεις αφθώδους πυρετού εδώ και 12 χρόνια στη Βουλγαρία, η οποία αναμένει σήμερα την άφιξη ευρωπαίων ειδικών, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για το θέμα στις Βρυξέλλες.

Ο φράχτης θα µας δώσει µεροκάµατα (;)


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 


Νέοι και ανεργία. Οι Καστανιές και η Νέα Βύσσα υποφέρουν από την έλλειψη εργασίας.  Ειδικά στις µικρότερες ηλικίες. «Ο φράχτης ίσως δώσει δουλειά στους νέους. Πρέπει να  τον χτίσουν άνθρωποι από τα χωριά», λέει ο Στέλιος Κασπαρίδης
Ζουν στο «πέρασµα». Το µοναδικό µέρος στα σύνορα µε την Τουρκία που µπορείς να διασχίσεις παράνοµα χωρίς να βρέξεις τα πόδια σου. Εκεί θα στηθεί ένας φράχτης για να ανακόψει τη λαθραία ροή µεταναστών. Ενα έργο που για τους ντόπιους δεν θα λύσει το πρόβληµα. Απλώς, θα το µετατοπίσει.
Οι δρόµοι σβήνουν µέσα στην οµίχλη. Η υγρασία σε τσιµπάει στο πρόσωπο. Ενα ακόµα βαρύ χάραµα στην πόρτα της Ευρώπης. Οι οκτώ άνδρες µε τα λασπωµένα παντελόνια δεν έχουν προλάβει να δουν τον νέο κόσµο στον οποίο έφτασαν. Ηρθαν περπατώντας. Μέσα στη νύχτα. Οι συστάσεις µε τους δύο συνοριοφύλακες στην πλατεία της Νέας Βύσσας είναι λακωνικές. ∆εν υπάρχουν χαρτιά, ούτε ονόµατα. Μόνο χρώµατα και χώρες. Οι λευκοί δηλώνουν Παλαιστίνιοι. Οι µαύροι από τη Ρουάντα. Στο λεωφορείο που επιβιβάζονται τα καθίσµατα έχουν καλυφθεί µε νάιλον. Οι οκτώ κουρνιάζουν στις θέσεις τους. Τα βλέφαρά τους βαραίνουν. Καθώς το χωριό γύρω τους ξυπνά, αυτοί παραδίνονται στην κούρασή τους. Οταν κινείσαι για πρώτη φορά σε µια µικρή κοινωνία σε εγκλωβίζουν τα βλέµµατά της. Οµως το λεωφορείο της Frontex, της οµάδας φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε., δεν είναι καινούργιο στη γειτονιά. Ούτε οι επιβάτες του.


Σύσκεψη με τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση ζητημάτων απασχόλησης στην Περιφέρεια είχε σήμερα  Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης στις 9.00 το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή (Γ. Κακουλίδη . Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων των πέντε νομών.


Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Παναγιώτης Τιάκας, ο πρόεδρος 

Φύλακες των Συνόρων ....


Φύλακες των Συνόρων και συνθήκες εργασίας ...... 

Μετανάστες, ανάμεσά τους και πιθανοί αιτούντες άσυλο,

 στο κέντρο κράτησης στο Φυλάκιο του Έβρου. UNHCR/Ketty Kehayioylou


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο διάστημα το θέμα της εισροής μεταναστών στη χώρα κυρίως από τον νομό μας , τον Έβρο . Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με αμφιλεγόμενες απόψεις έχει πάρει το θέμα του Φράχτη που θέλει να υψώσει η κυβέρνηση στη Νέα Βύσσα της Ορεστιάδας . Το θέμα σίγουρα δεν έχει εξαντληθεί και σίγουρα δεν 
έχει δοθεί η κατάλληλη λύση  καθώς επίσης δεν ξέρουμε και ποιος ακριβώς είναι ο σχεδιασμός του όλου εγχειρήματος και της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και της Ευρώπης . Σίγουρα θα ασχοληθούμε ξανά και ξανά με όλο αυτό το πολύ σοβαρό θέμα .
Κάτι όμως που δεν είδαμε καθόλου και δεν κάναμε καμιά αναφορά όλο αυτό το διάστημα είναι οι συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που φυλάνε τα σύνορά , των συνοριοφυλάκων .
Ίσως να έχουμε δεδομένη την υπηρεσία τους , τον ρόλο ακριβώς που καλούνται να παίξουν , την αρμοδιότητα ή την ειδικότητα που έχει η μορφή της δουλειά τους . Μας είναι δεδομένο λοιπόν από τον τίτλο και μόνο που φέρουν ότι φυλάνε τα σύνορα , περιπολούν κατά μήκος του ποταμού, στους δρόμους, στις πόλεις  και

Χρυσές Σφαίρες 2011


Ο δρόμος για τα Όσκαρ άνοιξε με την ταινία "The Social Network" να κερδίζει τέσσερις Χρυσές Σφαίρες. Καλύτερος ηθοποιός ο Κόλιν Φερθ και βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Νάταλι Πόρτμαν.
Ο Κόλιν Φερθ κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά". Το αντίστοιχο βραβείο για την γυναικεία ερμηνεία κέρδισε η Νάταλι Πόρτμαν για την ταινία "Ο Μαύρος Κύκνος". Η ηθοποιός, η οποία είναι έγκυος ευχαρίστησε τους γονείς της και τον αρραβωνιαστικό της.

 Η ταινία "The Social Network" με θέμα την δημιουργία του Facebook κέρδισε συνολικά τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ανάμεσά τους αυτή της καλύτερης δραματικής ταινίας.
Η ταινία τιμήθηκε επίσης με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ντέιβιντ Φίντσερ. καλύτερου σεναρίου για τον Ααρον Σόρκιν και καλύτερης μουσικής για τον Τρεντ Ρέζνορ.

 Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία "Τα Παιδιά είναι εντάξει" και η Ανέτ Μπένινγκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία.
Ο Πολ Τζιαμάτι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ταινία "Barney's Version".
Δύο Χρυσές Σφαίρες κέρδισε η δραματική ταινία "The Fighter": Ο Κρίστιαν Μπέιλ το βραβείο ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου και η Μελίσα Λίο το βραβείο β' γυναικείου ρόλου.

Υπέρ του Φράχτη στον Έβρο, η πλειοψηφία των Ελλήνων


 Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και απαισιοδοξία για το 2011, καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.
Τη σύμφωνη γνώμη, σε μεγάλο ποσοστό, των Ελλήνων πολιτών για την κατασκευή «φράχτη» στον Έβρο, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε ποσοστό που πλησιάζει το 7%, αλλά και την απαισιοδοξία για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, καταγράφουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.
Σε γκάλοπ της Marc για το «Έθνος της Κυριακής» το 80,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τοποθέτηση του «φράχτη», ενώ οι 9 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συμφωνούν με τη θέση να γίνει επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.
Η δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό 65% στην απάντηση: «Είναι δυστυχώς επιβεβλημένες και πρέπει να εφαρμοστούν», οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο, στις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ, στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ενώ το 30,2% συμφωνεί με την απάντηση «Πρέπει να εμποδιστούν με απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις».

Μάνα, δεν μου εγκρίνουν τα σχόλιαΕχω εδώ και τρία χρόνια, ένα ιστολόγιο. Εχω σχολιάσει στο μισό internet. Δεν με κόψανε ποτέ.

Δεν θυμάμαι δηλαδή. Αλλά κι αν έγινε μια και δυο, δεν τρέχει και τίποτε πια. Εχω το δικό μου ιστολόγιο και μπορώ να γράψω οτι θέλω. Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι απλό, εύκολο και δωρεάν. Και να πει τη γνώμη του, με ότι τρόπο θέλει. Και να αναλάβει και τις ευθύνες του, στο δικό του ιστολόγιο.

Αν σε κάποιον σχολιαστή μου, του έχουν κόψει σχόλιά του σε άλλα ιστολόγια, γιατί πρέπει να γίνεται θέμα αυτό, στο δικό μου ιστολόγιο; Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση; Κάποια συνάφεια; Εχω εγώ...
 κάνα μέτωπο ανοιχτό με άλλα ιστολόγια; Παίρνω εγώ μέρος σε καμμιά δια-ιστολογική σύρραξη; Είμαι δια-ιστολογικός συνήγορος του ανώνυμου σχολιαστή;
Αναγνωρίζω και πιστεύω, διότι ναι βεβαιώθηκα, ότι σε διάφορα ιστολόγια “πέφτει μαχαίρι” σε αρκετά σχόλια, ακόμη και όταν τα σχόλια αυτά είναι ευπρεπή, δεν περιέχουν ύβρεις, χαρακτηρισμούς ή αστήρικτες κατηγορίες και συκοφαντίες. Και πως κόβονται μόνο και μόνο γιατί διαφωνούν με την κεντρική πολιτική γραμμή του χι, ξι, ψι ιστολογίου.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχω εγώ, με τα κομμένα σχόλια κάποιου, σε άλλο ιστολόγιο. Και τι σχέση έχουν τα θέματά μου με αυτό.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Θεσσαλονίκη 2012″


Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της Θεσσαλονίκης ο ΙΑΝΟS διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο ‘Θεσσαλονίκη 2012′ και καλεί ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετέχουν, με φωτογραφίες που αντανακλούν το πνεύμα της πόλης.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων για την Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, με κορύφωση το 2012. Είναι ανοικτός σε όλους και η ανάδειξη των καλύτερων φωτογραφιών θα γίνει από το κοινό, μέσα από διαδικασία online ψηφοφορίας.
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες στο site του διαγωνισμού www.photo2012.gr. Οι 100επικρατέστερες από την ψηφοφορία θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τους 3 νικητές. Επίσης, θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην gallery IANOS.
Την επιτροπή αποτελούν οι φωτογράφοι: Άρις Γεωργίου, Γιάννης Ζαρζώνης, Πέτρος Νικόλτσος, με ίσο ποσοστό βαρύτητας ο καθένας. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση τη δημιουργικότητα και την τεχνική τους αρτιότητα.
Τα δώρα του διαγωνισμού είναι: