Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθησαν μέλη τηλεοπτικού συνεργείου στη Βύσσα


Στη σύλληψη δυο δημοσιογράφων, ενός οπερατέρ και δυο κατοίκων της περιοχής Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, προχώρησαν άνδρες του τμήματος συνοριακής φύλαξης, όταν οι πρώτοι μπήκαν σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή
Οι δημοσιογράφοι μαζί από δύο πολίτες εντοπίστηκαν στην οριογραμμή των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, χώρος στον οποίο υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης.
Κατασχέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα με οπτικό υλικό καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες δεν είχαν ειδική άδεια από τις Ελληνικές Αρχές ως όφειλαν.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.
Πριν δέκα μέρες στην ίδια περιοχή είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο, γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος και καταδικάσθηκε σε τετράμηνη φυλάκιση, με αναστολή.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού ο Νίκος Ζαμπουνίδης

Στη δύναμη των συνεργατών του γραφείου του Πρωθυπουργού ετοιμάζεται να ενταχτεί ο πρώην Νομάρχης Έβρου, και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζαμπουνίδης σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών. Η telegramm.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον κ Ζαμπουνίδη, χωρίς ωστόσο από την πλευρά του να υπάρξει διάψευση ή επιβεβαίωση. Στενοί συνεργάτες του πρώην νομάρχη, τονίζουν πως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν επιθυμεί να δώσει «δημοσιότητα» στο θέμα, καθώς στόχος του ήταν μετά από την αποχώρησή του από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να προσφέρει την εμπειρία του για το καλό του τόπου και της περιοχής.


.telegramm.gr

Τι λέει για τα «Σουφλιώτικα Κελάρια» ο Γιώργος Ντόλιος


Την ημερίδα που διοργάνωσε ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης «Σουφλιώτικα Κελάρια» παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος μίλησε για "βιωσιμότητα του εγχειρήματος"

thrakinea

Τοπία του Έβρου ...


Τοπία από την Βόρεια Ελλάδα:Ερυθροπόταμος,Άρδας,Λίμνη Τυχερού,Δάσος Λευκίμης..

http://demi-zouzounews.blogspot.com

Επίσκεψη Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τουρκίας στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη


Ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Nihat Ergun πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Hasan Gogus, τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Mustafa Sarnic, τον Νομάρχη Αδριανούπολης Gokhan Sozer, καθώς επίσης και υψηλόβαθμα στελέχη Επιμελητηρίων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της γειτονικής χώρας το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου.

Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Σουφλιώτικα κελάρια» ;

«Σουφλιώτικα κελάρια» είναι η ονομασία του νέου αγροτικού συνεταιρισμού κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης και θα έχει έδρα το Σουφλί. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων και των προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ συζητήθηκαν τα θέματα της οργάνωσης και της λειτουργίας του νέου Συνεταιρισμού Αμπελοκαλλιεργητών. Ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος τόνισε πως το εγχείρημα αυτό αποτελεί προάγγελο μιας νέας εποχής που ξεκινά για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Τι άραγε ;


Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις ..

 Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι μειώσεις των τιμών σε όλα τα εμπορεύματα φθάνουν μέχρι και το 80%.
   Οι χειμερινές εκπτώσεις του 2011 αποτελούν την τελευταία ευκαιρία των καταστηματαρχών να αυξήσουν τον τζίρο τους, που τον είδαν να πέφτει σε ελεύθερη πτώση το 2010, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνουν σε θέση ''μάχης'' για εξονυχιστικούς ελέγχους στα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξαπάτησης των καταναλωτών με πλασματικές αρχικές τιμές ή με πλασματικά ποσοστά εκπτώσεων.
   Όπως λένε οι ίδιοι οι έμποροι, συνολικά σε ετήσια βάση οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 25%-30%, η οποία έγινε μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Έτσι λοιπόν, σε μια περίοδο που καταγράφεται συνεχής επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας και οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι πλέον απαισιόδοξοι ευρωπαίοι, τα καταστήματα δεν περίμεναν την έναρξη των