Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ξεκίνησε σήμερα 15/01/2011 η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα εξής θέματα:

    1. Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία

    2. Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού, Ψηφιακού και Εκδοτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας

    Η διαβούλευση θα διαρκέσει 10 ημέρες.

    Τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=543

 'Αννα Διαναντοπούλου :

Σε τρεις μηνιαίες δόσεις ο ΦΠΑ

Ανάσα στην αγορά αναμένεται να δώσει η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει την καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

    Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να συμπεριλάβει στο φορολογικό νομοσχέδιο τη σχετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν το 40% του ΦΠΑ με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, το 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% το μεθεπόμενο.

    Πρόκειται για ρύθμιση που ανταποκρίνεται σε πάγιο αίτημα της αγοράς και αναμένεται να φέρει ανακούφιση, αφού λόγω της κρίσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στον επιχειρηματικό κόσμο.

    Σήμερα, ο ΦΠΑ καταβάλλεται ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης ως εξής: όσοι τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ και καταβάλλουν το φόρο κάθε μήνα, ενώ όσοι έχουν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων τον καταβάλλουν κάθε τρεις μήνες.

Στο Social Network το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Κριτικών

The Social Network  : Βραβείο Καλύτερης Ταινίας 
  Κόλιν Φερθ : Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στην ταινία " Ο Λόγος του Βασιλιά " 
Νάταλι Πορτμαν : Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην ταινία 
" Μαύρος Κύκνος " 

Η ταινία για το Facebook και τον ιδρυτή του The Social Network ξεχώρισε στην απονομή των βραβείων των Αμερικανών κριτικών, το βράδυ της Παρασκευής, αποσπώντας το βραβεία καλύτερης ταινίας.
Στην κούρσα για τα φετινά Όσκαρ, οι κριτικοί βράβευσαν ακόμη τον σκηνοθέτη του Social Network Ντέιβιντ Φίντσερ, καθώς και τον σεναριογράφο της ταινίας Άαρον Σόρκιν.
Στην παραλαβή του βραβείου του, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Άαρον Σόρκιν 

Μετέφερε με βάρκες 20 οικονομικούς μετανάστες

Με δύο πλαστικές βάρκες δεμένες μεταξύ τους επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο 20 οικονομικοί μετανάστες με την καθοδήγηση 20χρονου διακινητή, κατοίκου Τουρκίας. Τους οικονομικούς μετανάστες και το διακινητή, που κατευθύνονταν από την Τουρκία στην Ελλάδα, εντόπισαν στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου ομάδες αστυνομικών που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Κατασχέθηκαν οι δύο πλαστικές βάρκες, τρεις εφεδρικές βαλβίδες, το κινητό του 20χρονου, καθώς και 1.030 τουρκικές λίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Θα μας τρελάνει η κυβέρνηση! Ο λαός πεινάει κι αυτοί δίνουν χορηγία 2.250.000 εκατομμυρίων στις Μονές του Αγίου Όρους

Οικονομική χορηγία 2.250.000 πρόκειται να δοθεί μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις Ιερές Μονές Αγίου Όρους. Η απόφαση προβλέπει και την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής στη ΔΟΥ Πολύγυρου στο όνομα των Ιερών Μονών. Το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας καθορίστηκε κατά το οικονομικό έτος 2010 και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2011. Αναλυτικά τα ποσά οικονομικής χορηγίας για το έτος 2010
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 1166/1981 (ΦΕΚ 161/Α/24-06-1981).
2. Την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου 36/09–12-2010 (ΦΕΚ 210 A /10-12-2010) με την οποία καθορίστηκε σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κατά το Οικονομικό Έτος 2010.

Καταγγελία για κομπίνα αστυνομικών εις βάρος συναδέλφων τους στην Αλεξανδρούπολη

Πρώτες ημέρες του Γενάρη του Σωτηρίου έτους 2011, του δεύτερου έτους μετά την είσοδο της χώρας μας στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι ρυθμοί της καθημερινότητας των πολιτών αυτής της χώρας βαίνουν φυσιολογικά.
Όπως συνηθίζεται μέσα στους δύο πρώτους μήνες κάθε καινούργιου έτους γίνονται οι πατροπαράδοτες κοπές βασιλόπιτας και οι ετήσιοι χοροί συλλόγων και σωματείων ανά την Ελλάδα. Έτσι απόψε (σημ: χθες) κόβει την βασιλόπιτα του και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης (χάριν συντομίας στα αγγλικά IRA - International Police Association).

Ωστόσο πέραν του ευχάριστου γεγονότος της καθιερωμένης κοπής βασιλόπιτας και της συνάθροισης πολλών ενεργών, αλλά και συνταξιούχων αστυνομικών της IRA με τις οικογένειες τους, θα έπρεπε συγχρόνως να θίξουμε και τα
ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, που βρίσκονται καλά ριζωμένα μέσα στα σπλάχνα του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του επίσημου Κρατικού Φορέα, για την Προστασία και Φύλαξη όλων των Ελλήνων Πολιτών και την ανεπηρέαστη διαβίωση τους...»

Live η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχιας

Παρακολουθήσατε ζωντάνα την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

Συνάντηση εργασίας των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση ζητημάτων απασχόλησης στην Περιφέρεια συγκαλεί για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης ΑΜ – Θ Άρης Γιαννακίδης στις 9 το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή (Γ. Κακουλίδη 1). Στη σύσκεψη έχουν κληθεί όλοι οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων των πέντε νομών.

Τα σχέδια Κοπελούζου "GasTrade" για την Αλεξανδρούπολη

Στον όμιλο Κοπελούζου ανήκει κατά 100% η εταιρεία GasTrade S. A. με έδρα την Αθήνα, η οποία δρομολογεί την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.
Ο όμιλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοίμαζε αθόρυβα εδώ και ένα χρόνο το σχέδιο που τώρα ξεκινά η υλοποίησή του. Η εταιρεία έχει καταθέσει σχετική αίτηση στη ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ από τις 17 Δεκεμβρίου και η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια από ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal της 31ης Δεκεμβρίου, χωρίς να είναι γνωστό ποιος ήταν «πίσω» από την επένδυση.
Πώς έχουν λοιπόν τα πράγματα: Το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση πλωτού υπεράκτιου τερματικού σταθμού LNG, τη σύνδεσή του μέσω υποθαλάσσιων και υπέργειων αγωγών με τη βιομηχανική ζώνη Αλεξανδρούπολης, και τη δημιουργία εκεί δύο ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.
Τερματικός σταθμός
Προς το παρόν, η αίτηση στη ΡΑΕ αφορά τον υπεράκτιο σταθμό στην περιοχή Αμφιτρίτη στις εκβολές Έβρου, ως ΑΣΦΑ (Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου). Το κόστος για αυτό το κομμάτι της επένδυσης φτάνει τα 380 εκατ. ευρώ.
Το τερματικό θα έχει χωρητικότητα 135.000-145.000 κ.μ. και δυνατότητα μεταφοράς στην ακτή 500 εκατ. κυβικά πόδια ανά ημέρα (που μεταφράζεται σε 14 περίπου εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα ή σε 23.600 κυβικά 
 

Άναψε το τσιγάρο, δώσ’ μου λεφτά


Νέες ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα Θα Κλείσουν Πολύ Σύντομα», το κάπνισμα θα επιτρέπεται στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα καζίνα αλλά οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώνουν φόρο για το τσιγάρο – παφ και τάλιρο.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτρέπεται το κάπνισμα και στα νοσοκομεία, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν οι ασθενείς θα δίνουν τα χρήματα ξεχωριστά ή θα τα βάζουν στο φακελάκι.
Ο φόρος για το κάπνισμα στα κέντρα διασκέδασης θα επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που θα καταλαμβάνουν οι στάχτες και τα αποτσίγαρα. 
Παράλληλα, οι ελεγκτές θα ψάχνουν τους πελάτες, τους τραγουδιστές και τις λουλουδούδες, για να ανακαλύψουν τις κρυμμένες γόπες.


Ερωτηση Ντόρας Μπακογιάννη προς Αννα Διαμαντοπούλου

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα περιστατικά που δημοσιοποιεί η ανακοίνωση του Συλλόγου μελών ΔΕΟ του ΟΠΑ για χυδαίες επιθέσεις βίας από μέλη της ΠΑΣΠ σε βάρος του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Ι. Κατσουλάκου. Το λυπηρό γεγονός είναι ότι συστηματικά μέλη της  ΠΑΣΠ και ομάδες κρούσης της, σε μια έκφραση ακραίου και τυφλού κομματισμού προκαλούν έκτροπα και ενέργειες βίας  εις βάρος καθηγητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι  σε αυτές τις ομάδες δραστηριοποιούνται  στοιχεία τα οποία έχουν χαρακτηριστικά  επαγγελματία φοιτητοπατέρα, είτε επαγγελματικής καθοδήγησης από την κομματική παράταξη.  Επιπλέον, από τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται προκύπτει ότι η συγκεκριμένη παράταξη, λειτουργεί μέσα στο ίδρυμα ως αστυνομικό όργανο, ανακριτής και δικαστής, επιχειρώντας να επηρεάσει   κατά το δοκούν και το συμφέρον της καταστάσεις και εξελίξεις μέσα στο πανεπιστήμιο.

Καταπολεμώντας την ανεργία – νέα προγράμματα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Β. Κεγκέρογλου, προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή την έναρξη υλοποίησης τριών νέων και σημαντικών προγραμμάτων για την  ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρές επιχειρήσεις.
«Στα πλαίσια των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης  και των 17 προγραμμάτων για την  ανάσχεση της ανεργίας και την  ενίσχυση της απασχόλησης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους τον Οκτώβριο του 2010, το Υπουργείο Εργασίας προσφέρει σημαντική βοήθεια προς τις μικρές επιχειρήσεις για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις διαρκώς διαφοροποιούμενες συνθήκες στα πλαίσια της κρίσης που βιώνει ο τόπος.
Η «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.», φορέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκηρύσσει τρία νέα προγράμματα  για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν 1-49 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 €. Τα έργα αφορούν δράσεις για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής