Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Εϊ, εκεί στο Σουφλί, ποιον έχετε δήμαρχο τελικά;


Η σελίδα του Δήμου Σουφλίου συνεχίζει να εμφανίζει ως Δήμαρχο την Αθανασία Κακαλή. 


Δήμαρχος όμως από 1-1-2011 είναι ο Βαγγέλης Πουλιλιός.


Γιατί δεν αλλάζει  η σελίδα του Δήμου;
Μήπως  δε γνωρίζουν τους κωδικούς;


\Υ.Γ. Στη σελίδα του Δήμου Ορφέα Δήμαρχος παραμένει ο Βαγγέλης Πουλιλιός. 
Διαβάστε: http://thrakinea.blogspot.com/2011/01/blog-post_4034.html

O τουρισμός και πολιτισμός μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση

Κοινή στρατηγική σε θέματα Τουρισμού-Πολιτισμού συμφώνησαν να ακολουθήσουν και οι πέντε περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχτές στην έδρα της Περιφερειακής ενότητας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Στην σύσκεψη προήδρευσαν ο αντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού-Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ Κωνσταντίνος Παπακοσμάς και η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ Γεωργία Νικολάου ενώ συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας ΑΜ.Θ κ Γιώργος Ούστογλου,Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,εκπρόσωποι Δήμων του νομού,φορείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε έντονος προβληματισμός για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή δεδομένης της νέας γεωγραφικής και οικονομικής πραγματικότητας έγινε αναφορά και αξιολόγηση των μέχρι πρόσφατων δράσεων τόσο της Περιφέρειας όσο και του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου ενώ 

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-retail και παρατείνεται η υποβολή στη digi-content

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, στις 14:00 η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) που αποσκοπεί στην «ψηφιακή ενίσχυση» επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Η δράση σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υλοποιείται από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ».
Η δράση έχει σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης των επιχειρήσεων λιανικής και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων λιανικής και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

Δρομολογείται η ένταξη του Λιμενικού Σώματος Θράκης σε κοινοτικά προγράμματα

 Χρ. Παπουτσής: Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα για το φράχτη στον Έβρο και απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή σχετικά με το Λιμενικό Σώμα Θράκης .

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέστειλε την απάντησή του στην αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, «σχετικά με την ανακοίνωση- διαμαρτυρία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης».
Με βάση τις αναφορές του Λιμενικού Σώματος για ανεπαρκή επιχειρησιακό εξοπλισμό, ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές Νομού Θράκης συνολικά 11 περιπολικά σκάφη, 2 υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και 18 περιπολικά οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή συντήρηση των πλωτών και χερσαίων μέσων , αλλά και την ενεργοποίηση όσων βρίσκονται σε ακινησία, προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν  πληρέστερα τις ανάγκες του σώματος».
Ακόμα, στο ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι από το Λιμενικό Σώ

Συγχωνεύσεις Σχολείων

Παιδαγωγική η λογική για τις συγχωνεύσεις Σχολείων λέει το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης .

      Η δημιουργία Σχολικών Κέντρων και Πολυδύναμων Σχολικών Μονάδων, που δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας, σχεδιάζεται αυστηρώς με Παιδαγωγικά κριτήρια, υπηρετώντας τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα.

    Βασικοί στόχοι του εγχειρήματος είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, ώστε να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας.

        " Παιδαγωγικοί Λόγοι & Εκπαιδευτικά Οφέλη

    Αναλυτικότερα, οι βασικοί παιδαγωγικοί στόχοι του νέου οργανωτικού σχεδιασμού είναι να υπάρχει ένας δάσκαλος ανά τάξη, στα Δημοτικά σχολεία, καθώς και ικανός αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η οργάνωση των Πολυδύναμων Σχολικών Κέντρων σε Ολοήμερα Σχολεία, υποστηρίζεται η λειτουργία τμημάτων ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας και υλοποιούνται επαρκέστερα και αρτιότερα καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα διδασκαλίας.

       " Κριτήρια Επιλογής Σχολικών Μονάδων

Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο το Σάββατο στα Προπύλαια


Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο και της διατήρησης των κέντρων υποδοχής μεταναστών θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στις 14:00 το Σάββατο από αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις μεταναστών, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και καλλιτεχνικούς φορείς, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 16:00 στον Αγ.Παντελεήμονα.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης καταγγέλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή του φράχτη και την παρουσία της FRONTEX στον Έβρο και το νομοσχέδιο για το άσυλο. «Αυτοί που απολύουν είναι οι βιομήχανοι και ο Ραγκούσης, όχι οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί πρόσφυγες. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να στρέψουν τους φτωχούς του Μνημονίου ενάντια στους φτωχότερους και πιο καταπιεσμένους» τονίζουν.

Μανώλης Γλέζος: Στα 162 δισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ο αντισταστιακός και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, παραχώρησε συνέντευξη στο σταθμό Σκάι κατά την οποία προσδιόρισε το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς τόκους.
Ο Μανώλης Γλέζος υποστήριξε πως οι μετρήσιμες, καταγεγραμμένες αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα και σύμφωνα με τις αποφάσεις που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, αγγίζει τα 162 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και τα αναγκαστικά δάνεια που σύναψε με την Ελλάδα. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις που οφείλει στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής.
Ο Μανώλης Γλέζος χαρακτηρίζει σοβαρή την απόφαση του πρωθυπουργού για το αίτημα παρέμβασης στη δίκη στο δικαστήριο της Χάγης και προτείνει για να αποκτήσει πολιτικό βάρος η εκδίκαση της υπόθεσης, να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Γλέζος καλεί τους δικηγορικούς συλλόγους της 

Στο 13,5% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας

 Στο 13,5% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου 4 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 9,8% τον Οκτώβριο 2009, ενώ πλέον ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 192.908 άτομα (αύξηση 39,3%) και τον Οκτώβριο 2010 ανέρχονταν σε 684.047 άτομα. Παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 56.332 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 (αύξηση 9%), όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 12,6%.

    Η ανεργία στις γυναίκες (17,6% τον Οκτώβριο 2010, από 13,7% τον Οκτώβριο 2009) συνεχίζει να είναι κατά πολύ υψηλότερη εκείνης στους άνδρες (10,6% τον Οκτώβριο 2010, από 7,1% τον Οκτώβριο 2009).

    Ένας στους τρεις νέους ηλικίας 15- 24 ετών είναι άνεργος (ανεργία 34,6% τον Οκτώβριο 2010, από 27,5% τον Οκτώβριο 2009). Στις ηλικίες 25- 34 ετών, το ποσοστό ανεργίας είναι 18,3% (από 12,6% τον Οκτώβριο 2009) και στις ηλικίες 35- 44 ετών η ανεργία ανέρχεται σε 11,5% (από 8% τον Οκτώβριο 2009).

Κάλεσμα απο την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα για νέους αγώνες
Συνάδελφοι αγρότες  και  κτηνοτρόφοι

Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε νέες δυσκολίες. Νέα αντιαγροτικά μέτρα  που θα μειώσουν ακόμα παραπέρα το ήδη πενιχρό εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων  φέρνει  για το 2011 η αντιαγροτική πολιτική  ΕΕ – κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα:

 Οι τιμές
παραγωγού θα μειωθούν και για τα λίγα γεωργικά προϊόντα (π.χ. βαμβάκι, καλαμπόκι), που, τη χρονιά που πέρασε, είχαν κάπως καλύτερες τιμές, λόγω καιρικών και άλλων συγκυριών, 
Οι επιδοτήσεις θα είναι λιγότερες,

Δημοκρατική Συμμαχία για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 Δημοκρατική Συμμαχία για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για άσυλο, αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης, τοποθέτηση φράχτη ...Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τον Ιούνιο του 1968 συνέβησαν δυο πράγματα τα οποία για εμένα ήταν καθοριστικά. Το πρώτο ήταν ότι υποχρεωθήκαμε να φύγουμε από την Ελλάδα, διωγμένοι και με διαβατήρια τα οποία θα έληγαν τέσσερις μήνες μετά. Το δεύτερο ήταν ότι εκλήθη τότε ο Παύλος ο Μπακογιάννης στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου για μια συζήτηση με την Πρόξενο και του αφαιρέθηκε το διαβατήριο.

Από εκείνη τη στιγμή και ο Παύλος Μπακογιάννης κυκλοφορούσε με ένα διαβατήριο, το ονομαζόμενο «μπλε» του πρόσφυγα και εμείς με διαβατήρια, τα οποία δεν ήταν νόμιμα –με κάποιο τρόπο.

Ξεκινώ έτσι απλώς για να θυμίσω αυτό, το οποίο σωστά είπε πριν μία συνάδελφος, ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του πολιτικού πρόσφυγα και του οικονομικού  μετανά