Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα : Γεννήθηκε ο Νίκος Καββαδίας

Σαν σήμερα το 1910  γεννήθηκε ο Νίκος Καββαδίας .

Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.
Το 1928 δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή, αλλά την ίδια χρονιά αρρωσταίνει βαριά ο πατέρας του και αναγκάζεται να δουλέψει. Για μερικούς μήνες εργάζεται σε ναυτικό γραφείο, κρατώντας τα λογιστικά βιβλία, και τον επόμενο χρόνο, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, μπαρκάρει ναύτης σε φορτηγό. 
«Νέος τρόπος πληρωμής των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Ο Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής εκσυγχρονισμού του, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του Ν.3863/2010 προχωράει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδομάτων και λοιπών παροχών που χορηγεί στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης), τα οποία θα καταβάλλει με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ΄επιλογή του επιδοματούχου.

    Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των επιδομάτων θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2011.

Νέο blog από την εφημερίδα «Πολίτης της Θράκης»

Αγαπητοί φίλοι
Επειδή η επικοινωνία μαζί σας, για μας, είναι βασική επιδίωξη από τότε που αρχίσαμε να εκδίδουμε την εφημερίδα μας, δημιουργήσαμε αυτό το blog politististhrakis.blogspot.com.
Σε αυτό θα μπορείτε να βρείτε ορισμένα από τα άρθρα που δημοσιεύουμε στην εφημερίδα μας «Πολίτης της Θράκης» καθώς και διάφορα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα ή στο internet, καθώς και πληροφορίες που ενδιαφέρουν κάθε ενεργό πολίτη.

Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στη διεύθυνση:
politististhrakis@gmail.com ή info@politis-thrakis.gr καθώς και στα τηλέφωνα: 25510 29284 ή 25510 23990, όπου και μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας απόψεις για δημοσίευση στο blog ή στην εφημερίδα μας...»

Η επιστροφή του Παραμυθά


Καθημερινά από την ΕΤ1 στις 14.15 από σήμερα και για 26 επεισόδια ο «Παραμυθάς» «ξαναπετάει», θα ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε νέα παραμύθια και το αόρατο μαγικό μολύβι του ξανασχεδιάζει τον δρόμο στον οποίο βαδίζουν οι ήρωες και οι ιστορίες του. Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στο «ΒΗΜΑonline» για τις νέες περιπέτειες του «Παραμυθά» ο οποίος γαλούχησε μέσα από την ΕΡΤ μια ολόκληρη γενιά παιδιών τη δεκαετία 1978-1987.
(στο τέλος της συνέντευξης θα βρείτε οδηγίες για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για βιβλία του «Παραμυθά»)


Πόσο καιρό σάς πήρε να δημιουργήσετε τον δεύτερο «Παραμυθά»;
«Από τότε που άρχισα να γράφω το σενάριο του πρώτου επεισοδίου ως και την ολοκλήρωση του μοντάζ και της τεχνικής επεξεργασίας του τελευταίου, 26ου επεισοδίου, χρειάστηκαν έντεκα μήνες».
Ποιες είναι οι διαφορές με τον «Παραμυθά» που όλοι θυμόμαστε;

Συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα ο δήμαρχος Στυλίδας Απ.Γκλέτσος

Εντολή για σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου έδωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι οι ενέργειές του ξεπερνούν τις αρμοδιότητές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος «ξήλωσε» τις μπάρες των διοδίων στην Πελασγία.Μιλώντας στον ΒΗΜA 99,5, ο κ.Γκλέτσος δήλωσε σε έντονο ύφος: «Εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τα δίκαια των δημοτών και των φτωχών ακόμα και με μπουλντόζες».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στο Σουφλί ο Κώστας Σκανδαλίδης

Στο Σουφλί έχει καλεστεί να  παραβρεθεί  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης στα πλαίσια  της ενημερωτικής συνάντησης για την οργάνωση και λειτουργία του νέου Συνεταιρισμού Αμπελοκαλλιεργητών Έβρου . 
Η Εκδήλωση / συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στις 15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου και ώρα 10 το πρωί .


Το επίσημο πρόγραμμα  του Υπουργού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα για τις 15 Ιανουαρίου . 

Συνάντησεις Άρη Γιαννακίδη με Επιμελητήριο και Σύνδεσμο Βιομηχάνων

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Συνδέσμων Βιομηχάνων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αντικείμενο το νέο Αναπτυξιακό Νόμο συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, στις 7 το απόγευμα, στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή

Πρόταση Ντορας Μπακογιάννη για εξεταστική επιτροπή στο κλαδο της υγείας.


Εξεταστική για τις υπερτιμολογήσεις στο κλάδο της υγείας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δια στόματος του αρμοδίου υπουργού επιβεβαιώθηκε πλέον ξεκάθαρα αυτό που, λίγο πολύ, όλοι υποψιάζονταν: Το αδίστακτο, κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά, που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες αλλά συχνά και πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους.
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την «υπερτιμολόγηση ιατρικών εξετάσεων, ιατρικών συσκευών και ειδικών υλικών (βηματοδότες, τεχνητές κεφαλές κλπ)», τη «σπατάλη στη χρήση των φαρμάκων εντός των νοσοκομείων ως αποτέλεσμα των ακατάλληλων για νοσοκομειακή χρήση συσκευασιών», την «ανυπαρξία ελέγχου» κλ.π., έχει σαν αποτέλεσμα η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να δείχνει άνοδο κάθε χρόνο κατά 0,5 δισ ευρώ, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ.

Α.Σ.Α Έβρος volley - Αγώνες Πρωταθλήματος Ανδρών


Κλειστό απο τις αρχές του χρόνου το Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου

Άρχισαν τα όργανα , κλείνουνε οι πόρτες ..... 
Από τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου , οι επισκέπτες του Δημοτικού Μουσείου Σουφλίου βρίσκουν τις πόρτες του κλειστές  . ... 
Το Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου ( αρχοντικό Μπρίκα ) δεν λειτουργεί από τη νέα χρονιά γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος να το λειτουργήσει ....(;;;;;; )  . Η υπάλληλος που εργαζόταν στο Μουσείο και είχε τοποθετηθεί εκεί επί θητείας Κακαλή , δεν ήταν με σύμβαση γιαυτό και σταμάτησε την εργασία της  την τελευταία ημέρα του χρόνου .
Η νέα Δημοτική αρχή διατηρεί κλειστό το Μουσείο και δεν προτίθεται να δώσει λύση μέχρι ωσότου περάσει το τρίμηνο μετάβασης στα νέα Καλλιρατικά δεδομένα και πριν ολοκληρωθεί η απογραφή των υπαλλήλων του νέου Δήμου Σουφλίου . Ας ελπίσουμε ότι μετά το πέρας του τριμήνου θα ανοίξει το Μουσείο ...αν και απαράδεκτο να μη συνεχίζεται η λειτουργία του ελαφρά την καρδία . 
 Tα Μουσεία δεν είναι μόνο να τα εγκαινιάζουμε αλλά να εξασφαλίσουμε για την σωστή και έκρυθμη λειτουργία τους και πάνω από όλα για τη διάρκεια αυτής !
Δεν σταματά να λειτουργεί ο Δήμος και οι φορείς του ούτε για μια μέρα σε όποια νέα πραγματικότητα κι αν αυτός βρίσκεται . 
Επίσης χωρίς υπάλληλο έμεινε από χθες και το πολιτιστικό κέντρο της ΔΗΚΕΔΗΣ ( πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο ) μιας και έχουμε την ίδια περίπτωση . Υπάλληλος 

Δήμαρχος ή Συνδικαλιστής ;

Με αφορμή την επιστολή του προς τα διαδικτυακά μέσα ήταν καλεσμένος το Σάββατο στη Δέλτα τηλεόραση και στον Δημοσθένη Δούκα ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Σπύρος Δέδογλου . 
Χωρίς περιστροφές και με αμεσότητα ο κύριος Δούκας ρώτησε τον κύριο Δέδογλου αν ο νέος Δήμαρχος Σουφλίου, ως σταθμάρχης , ζήτησε διαβατήριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια  μιας και αυτή ήταν η δήλωση του Ε. Πουλιλιού μόλις εξελέγη , ότι θα χρειάζεται διαβατήριο όποιος από τους κυβερνώντες περάσει από το Σουφλί .
Ο κύριος Δέδογλου δεν χαρακτήρισε σε καμιά περίπτωση σκληρή την ανακοίνωση του και τόνισε ότι η συμπεριφορά του Ε. Πουλιλιού θυμίζει συνδικαλιστή πράγμα που όπως είπε δεν είναι ρόλος του Δημάρχου . Ο ρόλος του είναι άλλος και πολύ σοβαρός που έχει να λύσει  τεράστια προβλήματα σε ένα δύσκολο και τεράστιο δήμο με ανομοιογένεια  αλλά και αυτοτελής πόρους . 
Ο κύριος Δέδογλου τόνισε ότι  ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να διεκδικήσει ,  θα πρέπει να πάρει αποφάσεις και να δώσει λύσεις και όχι να  ζητάει  επίδειξη διαβατηρίων . Επίσης χαρακτήρισε επικίνδυνες τις δηλώσεις του Δημάρχου Σουφλίου περί μεταναστών που αδειάζουν τα ψυγεία , γεγονός που δεν υφίσταται καθώς επίσης ότι περνάει μια άσχημη εικόνα και παραπληροφορεί τους πολίτες για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα . Ούτε μπορεί εύκολα να προτείνει :να διορίσει το κράτος ανέργους να φυλάνε τα σύνορα γιατί εκτός από λαϊκίστικη ...

Αποκατάσταση των αδικιών καθώς και της άνισης μεταχείρισης, που υφίστανται οι ασφαλισμένοι επαγγελματοβιοτέχνες.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αντικείμενο την αποκατάσταση των αδικιών καθώς και της άνισης μεταχείρισης, που υφίστανται οι ασφαλισμένοι επαγγελματοβιοτέχνες.


Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Οι πολίτες σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να έχουν εξασφαλισμένα ίσα δικαιώματα και όταν αναδεικνύονται αδικίες να αντιμετωπίζονται ανάλογα. Σημαντικές όμως αδικίες σε βάρος των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έχουν διαπιστώθεί στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο.

Το σύνολο των βιοτεχνών και επαγγελματιών της χώρας επισημαίνουν, ότι ενώ για το σύνολο των εργαζόμενων, ως γενικός κανόνας ισχύει ένα μεταβατικό διάστημα προσαρμογής, έως το 2015, οπότε και θα εφαρμοστούν για όλα τα 


ασφαλιστικά ταμεία τα νέα αυξημένα και ενιαία όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (40 έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας τα 65 έτη), εντούτοις σε κάποια ευγενή ταμεία (όπως του Δημοσίου και ειδικά ταμεία – Τράπεζες κ.λπ) δημιουργούνται προϋποθέσεις που δεν θίγουν τους παλαιούς ασφαλισμένους, δηλαδή τους ασφαλισμένους πριν από το 1983.Τέτοιες προϋποθέσεις δεν προβλέπονται για τους επαγγελματοβιοτέχνες, γεγονός που θέτει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ σε δυσμενέστερη ασφαλιστική αντιμετώπιση.

Οικολόγοι Πράσινοι : Συνέντευξη τύπου μετά την επίσκεψή τους στον Έβρο

Περιοδεία στο Νομό Έβρου πραγματοποίησαν χθες , εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μακρής και οι Νίκος Μυλωνάς και Γιώργος Πασχαλίδης.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, «Φυλάκιο», στην Ορεστιάδα και είχε συνάντηση με τον κ. Λαζόπουλο, Πρόεδρο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου όπου διενεργούνται οι νεκροψίες των άτυχων μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στα σύνορα. Λίγο αργότερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ενώ το απόγευμα είχαν συναντήσεις για περιβαλλοντικά θέματα με την Οικολογική Εταιρεία Έβρου και τον Πρόεδρο του «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού ΠάρκουΔαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου», κ. Γιώργο Δεμερίδη. Στη συνέχεια συμμετείχαν στη συνέλευση των βιοκαλλιεργητών του Έβρου. Δάσους 
Στη συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, είπε:
«Αυτό που αντικρίσαμε στο Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών στο Φυλάκιο 

Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων του Έβρου

Ξεκίνησε από χθες , στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου και στα Κέντρα Υγείας του νομού Έβρου, η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει την αύξηση, από τρία σε πέντε ευρώ, του κόστους εξέτασης στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας.
Δωρεάν θα συνεχίσουν να εξετάζονται οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας, όσοι έχουν αναπηρία άνω του 67% και οι παράνομοι μετανάστες.