Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

H Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ στη Νέα Βύσσα

Η εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και  Δημήτρη Οικονόμου βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Βύσσα και συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο Ορεστιάδας Βαγγέλη Μαρασλή αλλά και με τους κ Χατζηαναγνώστου πρόεδρο Αστ. Υπ.Έβρου και τον κ. Σιαντίδη πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βύσσας

Δείτε μετά το 50'
Ακούστε το περιστατικό της " μοιρασιάς των μεταναστών " με τις Τουρκικές Αρχές ....
 Δείτε παρακάτω το βίντεο ........Δερμεντζόπουλος , Τζότζολα και Γεροντόπουλος στο νέο ηγετικό σχήμα της Ν.Δ

 Σε ριζικές αλλαγές στη ΝΔ προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με στόχο, όπως είπε, την ακόμα καλύτερη αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, χωρίς όραμα, χωρίς λύσεις, και χωρίς προοπτική, σε μια εποχή πρωτοφανούς κρίσης.
    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εκτιμά πως το επόμενο διάστημα ίσως υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, όπως τόνισε, προχώρησε στις αλλαγές αυτές και με στόχο να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία περισσότεροι συνάδελφοι και συνεργάτες. Ετσι, επέλεξε ένα σχήμα πιο συμμετοχικό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και πιο λειτουργικό για το κόμμα, όπως είπε.

Όσο για τους Εβρίτες :
Αναπληρωτής στον τομέα Άμυνας είναι ο Αλέξανδρος Δρμετζόπουλος και στον τομέα των ΜΜΕ αναπληρωτές ο Κυριάκος Γεροντόπουλος και οι Βασιλική Τζότζολα .

    Τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα διευθυντής της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο μέχρι τώρα 

εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλα

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για τα spread

Η  πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση.

To spread ξεπέρασε σήμερα τις 1000 μονάδες βάσης. Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι. Οι θυσίες του Ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε χαμένες. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να διαβουλεύεται, οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζει και να προχωρήσει ταχύτατα σε εκείνες τις αλλαγές που αποτελούν την μόνη ελπίδα ανάπτυξης. 

Επίσης  σχετικά με δημοσιεύματα για siemens
Με την κατάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens κατέρρευσε ολοκληρωτικά η σκευωρία που είχε στηθεί εδώ και δύο χρόνια σε βάρος της, χρησιμοποιώντας τη γνωστή και

Συνάντηση Γεωργίας Νικολάου με εκπροσώπους των ΜΜΕ

Συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας – Ενημέρωσης είχε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου.

Η κ. Νικολάου ενημέρωσε για τις διοικητικές αλλαγές στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς επίσης και για τον τρόπο επικοινωνίας, τόσο με το κοινό, όσο και με τα Μ.Μ.Ε. Τόνισε ότι προέχει η άμεση και έγκυρη ενημέρωση του πολίτη. Θεωρώντας βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής τη διαμόρφωση θετικού κλίματος στην κοινωνία εξήρε το ρόλο των Μ.Μ.Ε. στην επίτευξη αυτού.

Η κ. Νικολάου δήλωσε σχετικά «Το θέμα της ενημέρωσης είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό, όπως πιστεύω και για όλους. Διαβεβαίωσα τους εκπροσώπους του τύπου ότι θα έχουν από τη δική μου πλευρά αμέριστη τη συμπαράσταση και την ενημέρωση σε όποια θέματα χρειάζονται και πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, σε θέματα απλά, καθημερινά, σε θέματα που αφορούν όλους. Μεταξύ των άλλων συζητήσαμε το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών. Οι διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι έξι στην Αλεξανδρούπολη και δύο στην περιοχή της Ορεστιάδας. Έχουν οριστεί από εμάς οι διευθυντές με βάση το νόμο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις υπηρεσίες και τη στελέχωση αυτών, οι πολίτες εξυπηρετούνται κανονικά.»

Οχι άλλα παραμύθια, μεγαλώσαμε !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Για να κυβερνήσεις ένα λαό, ένα εργοστάσιο, ένα στρατόπεδο, μια κοινωνία, ένα καράβι, πρέπει και κάτι να δίνεις σε όλους αυτούς που δουλεύουν!  Όχι μόνο να τους γδύνεις! Και αν δεν έχεις οτιδήποτε άλλο να τους δώσεις πρέπει τουλάχιστον  να τους δώσεις μια ελπίδα! Ο Χριστόφορος Κολόμβος κρατούσε το πλήρωμά του μόνο με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έβρισκαν στεριά! 
Άλλος ζούσε με την ελπίδα ότι σε κάποιο διάστημα θα πάρει τη σύνταξη του να ξεκουραστεί, άλλος ότι  κάτι θα  καλυτερεύσει, τουλάχιστον στην επόμενη γενιά, άλλος περίμενε τις καλλίτερες μέρες και άλλος περίμενε φως στο τούνελ .. 
Εδώ αν δεις φως στο τούνελ το πιθανότερο είναι να έρθει το τραίνο επάνω σου και να σε πατήσει! Αν και ποιο τραίνο; … Τα έφαγε τα τραίνα η ρεμούλα, η διαφθορά, τα συμφέροντα , και η βόλεψη του εαυτούλη  μας πίσω από κρατικά ή συνδικαλιστικά  συμφέροντα! Η λέξη κρίση είναι γεγονός σίγουρο που δεν μπορείς να το παραβλέψεις! Αν και όπως διάβασα κάπου, οι Κινέζοι γράφουν τη λέξη κρίση με δυο γράμματα: Κίνδυνος και ευκαιρία! Όμως η κρίση που μας ήρθε, δεν μπορεί έτσι απλά να μας καταδικάσει σε μιζέρια, σε φτώχεια, και σε  μόνο σύστημα επιβίωσης μιας χώρας το ρούφηγμα του βιοτικού επιπέδου όλων των εργαζομένων! 

Δήλωση του Γιώργου Παυλίδη για τον φράκτη στον Έβρο


Δήλωση του Γιώργου Παυλίδη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ, για τον συζητούμενο φράκτη στον Έβρο:
«Προεκλογικά είχαμε καταγγείλει δημόσια ότι τα εξωτερικά μας σύνορα στον Έβρο, ως προς την είσοδο των παράνομων μεταναστών, ήταν «ξέφραγο αμπέλι».
  Η συζήτηση για το φράχτη  του Έβρου  έχει πλέον κορυφωθεί. Παρά τους ύμνους για την παρουσία της Frontex, το πρόβλημα παραμένει έντονο.  Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής ,όπως και όλης της Περιφέρειας. Υποστηρίζουμε προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες, καλά μελετημένες, συμπεριλαμβανομένου και του τείχους, με την προϋπόθεση να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, συνοδευόμενες από αντίστοιχες πολιτικές .H Περιφέρειά μας και ο Έβρος δεν αντέχουν άλλα πλήγματα στα επίπεδα ζωής, ανάπτυξης και  δημόσιας ασφάλειας .  Στην πράξη θα δούμε τον σχεδιασμό  και την αποτελεσματικότητα των  μέτρων , που πρέπει να επιλύουν και όχι να μεταθέτουν αλλού το πρόβλημα. Διαφωνούμε κάθετα η περιοχή να μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης μεταναστών».

Snapshots

-Στα εννιά μου ξεκίνησα να γράφω την αυτοβιογραφία μου, τελείωσα την ίδια μέρα (σε μια παράγραφο 8 γραμμών).
-Στα δέκα μου αποφάσισα να γίνω αρχαιολόγος, πέτυχα. (βρήκα κοχύλια στο χώμα της αυλής- το σπίτι απείχε 15 χιλιόμετρα από τη θάλασσα- συμπέρανα ότι ανήκουν σε προϊστορική εποχή). 
-Στα έντεκα, αποφάσισα να γίνω μπασκετμπολίστας, πέτυχα 24 πόντους στον τελικό Πέμπτης-Έκτης, φορούσα και φανέλα Ντένις Ροντμαν- τα κατάφερα. -Στα δώδεκα αποφάσισα να γίνω μηχανολόγος.- Έγινε. 
-Στα δεκατρία, αποφάσισα ότι όλα τα μαθήματα εκτός μαθηματικών και φυσικής είναι άχρηστα, είχα δίκιο.
-Στα δεκαπέντε μου, έριξα την πρώτη μου χυλόπιτα, στην Άρτεμις. -Στα δεκαέξι μου, έφαγα την πρώτη μου χυλόπιτα, από την Άρτεμις. 
-Στα δεκαοχτώ μου, έγινα μηχανολόγος, ήθελα να γίνω ψυχολόγος όμως. 
-Στα δέκα εννέα μου, έφαγα για τρεις μέρες κουνουπίδι, γιατί δεν είχα λεφτά να πάρω κάτι άλλο. 
-Στα είκοσι, συγκατοίκησα με την Ειρήνη.
-Στα εικοσιπέντε μου, έφαγα την σφαλιάρα της ζωής μου και κατάλαβα ότι τίποτα δεν περνάει από το χέρι μας. 
-Στα εικοσιεννιά μου, έκανα την μαλακία της ζωής μου, και κατάλαβα ότι όλα περνάνε από το χέρι μας. 
-Στα τριάντα ένα και κάτι μου, έκανα την πιο έξυπνη, σοβαρή και εμπεριστατωμένη επιλογή της, ζωής μου, δεν ήταν θέμα επιλογής όμως.
-Στα τριάντα δύο, πλήγωσα την επιλογή μου. 
-Στα τριάντα τρία, πλήρωσα τις επιλογές μου. 

http://thetazga.blogspot.com

Αμπέλου ΤέχνηΤο παρόν βίντεο δεν θεωρείται διαφήμιση , το προβάλουμε γιατί έτσι μας αρέσει !

Frontex «Ανευ προηγουμένου εισροή»

«Άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζει η Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων) την κατάσταση της εισροής λαθρομεταναστών από τα ελληνικά χερσαία σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή».

    Στην έκθεση γίνεται λόγος για αριθμό-ρεκόρ εισόδου ανθρώπων από την «πύλη» του Έβρου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, 31.000 παράνομοι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Αλγερινοί, εντοπίσθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος στην προσπάθειά τους να μπουν στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία. Σημειώνεται, δε, ότι πιθανότατα ο αριθμός των λαθρομεταναστών από τον Έβρο είναι πολύ υψηλότερος, καθώς δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για εκείνους, που κατάφεραν τελικά να προωθηθούν στη χώρα, χωρίς να εντοπισθούν.

    Η Frontex μιλά για μία από τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της ΕΕ και αποδίδει το φαινόμενο στην παρουσία των δικών της δυνάμεων στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, που ανάγκασε τους διακινητές να μετατοπίσουν τη δράση τους στα χερσαία. Υπογραμμίζει, ωστόσο, τις ευθύνες της Τουρκίας ως χώρας - τράνζιτ λαθρομεταναστών και κάνει λόγο για πρόβλημα, το οποίο λόγω της έκτασής του, αδυνατούν να διαχειριστούν από μόνες τους οι ελληνικές αρχές.

Δεν αυξάνεται η τιμή του ψωμιού

''Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ'' .

    Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή εκτιμήσεις του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης ότι ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή της φρατζόλας εάν οι συνομιλίες με τους προμηθευτές των αρτοποιών, μέχρι το τέλος του μήνα, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε η τιμή του ψωμιού να μην ακριβύνει ούτε κατά το 2% που αυξήθηκε ο ΦΠΑ.

«Social Network» ψηφίζει η Εθνική Ένωση Αμερικανών Κριτικών

Ένα βήμα πιο κοντά στα Όσκαρ η ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ The Social Network που απέσπασε τέσσερα βασικά βραβεία της Εθνικής Ένωσης Αμερικανών Κριτικών.

Συγκεκριμένα, η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ ο Ντέιβιντ Φίντσερ βραβεύτηκε για τη σκηνοθεσία του.


Ο Άαρον Σόρκιν απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου, ενώ ο Τζέσε Άιζενμπεργκ που ερμήνευσε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας. Ο Άιζενμπεργκ κατόρθωσε να «κλέψει» το βραβείο μέσα από τα χέρια του Κόλιν Φερθ που με υποδειγματικό τρόπο ερμηνεύει τον βασιλιά Γεώργιο τον 6ο στην ταινία
Ο Λόγος του Βασιλιά.

Kοιτώντας τον Έβρο από την Αθήνα

Konstantinos Koukopoulos

Πολλές συζητήσεις για το μεταναστευτικό με αφορμή τον φράχτη στον Έβρο. Σε πρόσφατη συζήτηση στο facebook βρέθηκα να συμφωνώ με τον φίλο Γιώργο Σαρρηγιαννίδη στο ότι πολλοί υποστηρικτές του φράχτη υποθέτουν αστήρικτα ότι τάχα κάθε μετανάστασης που έρχεται προσθέτει σε ένα βάρος που είναι πια ασήκωτο για την χώρα. Η μόνη απάντηση που έρχεται από τους υποστηρικτές του αποκλεισμού των μεταναστών είναι ανεκδοτολογική, ότι τάχα μια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας ή ενός δημόσιου νοσοκομείου θα μας πείσει. Εάν έχουμε άλλη άποψη είναι προφανώς ότι δεν βλέπουμε την πραγματικότητα κατάματα. Μπορεί, αλλά προσωπικά βρίσκω λίγο απίθανο όταν είμαι κάτοικος του κέντρου της Αθήνας, και μάλιστα του “γκέτο” κατά τον προσφιλή όρο των τηλεοπτικών καναλιών και των φυλλάδων, για πάνω από 15 χρόνια να μην έχω συναντηθεί με την πραγματικότητα που επικαλλούνται. Ας προσθέσω και εγώ την φωνή μου λοιπόν στο αράδιασμα ανεκδότων και “προφανών αληθειών” λέγοντας ότι οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του κέντρου και ειδικά οι αλλοδαποί ανάμεσα μας είμαστε τα θύματα της μετατροπής σε πράξη της ξενόφοβης ρητορικής που