Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Ο “Κυνόδοντας” στα Όσκαρ ....

Η ταινία «Κυνόδοντας» (Dogtooth) θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα στη διεκδίκηση του Βραβείου Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Κινηματογραφικής Παραγωγής, αναφέρει σήμερα η «Φωνή της Αμερικής». 
Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει ήδη διακριθεί σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων και στο Φεστιβάλ των Καννών, ξεκινά να προβάλλεται στο Λος Άντζελες από τις 7 και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου στο θέατρο Cinefamily του Hollywood.
Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού δουν το έργο σε αυτό τον κύκλο προβολών, θα ψηφίσουν για την επιλογή των πέντε πιο αξιόλογων μη αμερικανικών παραγωγών. Οι ταινίες που θα προκριθούν στην πεντάδα αυτή θα είναι και οι επίσημες υποψηφιότητες για το φετινό Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Παραγωγής.
Τα πρώτα σχόλια του Τύπου για τον «Κυνόδοντα» είναι πολύ θετικά, χαρακτηρίζοντάς το συγκλονιστικό και φιλόδοξο. Ο καλλιτεχνικός ιστότοπος "LAist.com" εκτιμά ότι πρόκειται για μια παραγωγή που κάνει το θεατή της να νοιώθει πως πηγαίνοντας σινεμά είναι μεγάλο γεγονός, ενώ η εφημερίδα του Λος Άντζελες "LA Weekly" αναφερόμενη στο έργο επισημαίνει ότι προσφέρει ιδιάζουσα κλιματική αλλαγή στους κινηματογραφόφιλους της μεγαλούπολης.

 inews

Σαν Σήμερα .....

Σαν σήμερα  το 1935 γεννήθηκε ο  Έλβις Πρίσλεϊ, ο «βασιλιάς» του rock 'n' roll.

Με απευθείας ανάθεση το τείχος κι όχι με διαγωνισμό ...

Φόρμουλα αναζητεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής για την έναρξη των εργασιών του τείχους / φράχτη στη Βύσσα του Έβρου . Με αφορμή το κατεπείγον της κατάστασης , του μεγάλου αριθμού εισροής μεταναστών απαιτεί να υλοποιηθεί άμεσα και όπως έχει αναφερθεί ο φράχτης θα είναι μήκους 12,5 χιλιομέτρων και ύψους 10 μέτρων . Επίσης θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες  ανά 500 μέτρα . Αυτά βέβαια ειπώθηκαν και γράφτηκαν κατά κόρων τις τελευταίες ημέρες παρόλο που το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών δεν είναι σημερινό αλλά πολύ χθεσινό και ο Έβρος το τόνιζε εδώ και χρόνια χωρίς κάποια σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης . 

Τώρα λοιπόν βιάζεται η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση με την κατασκευή του φράχτη και πρόθεσή της είναι   να αποφευχθεί ο δημόσιος διαγωνισμός και οι καθυστερήσεις που αυτός συνεπάγεται και το έργο να προωθηθεί με κονδύλια του υπουργείου Αμυνας.

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια , άρα χρόνος για δημόσιο διαγωνισμό και διαφανείς διαδικασίες υπήρχε , τι έγινε ξαφνικά , τώρα βρέθηκε η χώρα , η κυβέρνηση και το υπουργείο μπροστά στο πρόβλημα και στις ευθύνες τους ;;;; 
Δεν θα μπορούσε χρόνια πριν να ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ; 
Είχαν χρόνο να σκεφτούν πολλές λύσεις , οικονομικότερες και διαφανείς και φυσικά δεν υπάρχει η δικαιολογία δεν γνωρίζαμε την κατάσταση  ......

souflievros

«Σχετικά με αποζημιώσεις αγροτών Τυχερού Έβρου».

Παρά τις  διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών  και  πολιτικών  παραγόντων και σειρά ερωτήσεων και επερωτήσεων στη Βουλή για επίσπευση  καταβολής  αποζημιώσεων  για την μείωση  παραγωγής  των καλλιεργειών στην περιοχή Τυχερού Έβρου  μετά από τις  μεγάλες  πλημμύρες  του χειμώνα και της άνοιξης  του 2010,  των έντονων  βροχοπτώσεων  του Ιουνίου , του καύσωνα  του Αυγούστου , αλλά και της έντονης  προσβολής  από το πράσινο σκουλήκι στις  βαμβακοκαλλιέργειες, που είχαν  σαν αποτέλεσμα  την εκμηδένιση  σχεδόν  της παραγωγής  σε καλλιέργειες, όπως  βαμβάκι ,πεπόνι , βιομηχανική τομάτα  κ.α., όχι μόνο  δεν έχουν  καταβληθεί οι αποζημιώσεις , αλλά  ούτε  καν έχουν  ανακοινωθεί  τα πορίσματα  των εκτιμήσεων.

Ευρώπη δυο ταχυτήτων ...

Γράφει ο Επιμηθέας


Καθώς το 2012 η ψαλίδα μεταξύ των αναπτυγμένων και των αναδυόμενων οικονομιών θα συνεχίσει να μεγαλώνει, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μεσοπρόθεσμα θα δημιουργηθεί
ένας κόσμος δύο ταχυτήτων. Την ίδια στιγμή, όπως εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές, παλαιά προβλήματα αλλά και οι νέες προκλήσεις θα καθορίσουν την πορεία των αγορών τη χρονιά που ξεκίνησε.
Όσον αφορά την Ευρώπη και για όσον καιρό παραμένει η κρίση του χρέους, η ζώνη του ευρώ, θα συνεχίσει να είναι βαθιά διαιρεμένη καθώς από τη μία πλευρά θα έχουμε τις ισχυρές οικονομίες γύρω από τη Γερμανία και από την άλλη πλευρά τις αδύναμες χώρες του νότου και της περιφέρειας. Οι συγκεκριμένες οικονομίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε φάση αποσταθεροποίησης λόγω των υψηλών δημοσιονομικών ελλειμμάτων και των χρεών, των εύθραυστων τραπεζικών συστημάτων, και την ισχνή διεθνή ανταγωνιστικότητα

Έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας

Δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής που θα υλοποιήσουν η ΔΕΗ Α.Ε. και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου – ΔΕΣΦΑ Α.Ε. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) υπέγραψαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και οι Υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος και θα συγχρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και από ίδιους πόρους των φορέων.
  • Στον τομέα του ηλεκτρισμού έχουν συμπεριληφθεί έργα, τα οποία αφορούν το Σύστημα Μεταφοράς και το Δίκτυο Διανομής, συνολικού προϋπολογισμού  583,3 εκ € και Δημόσιας Δαπάνης 218,6 εκ. €. Προωθείται μεταξύ άλλων (δίκτυα μεταφοράς, ΚΥΤ) το έργο της Διασύνδεσης των 
 

Γ. Ντόλιος:”Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.

Ντόλιος: Προσδοκώ από τους δήμους του νομού Έβρου να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση .

Επισκέψεις πραγματοποιεί σήμερα ο βουλευτής Έβρου και Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος στο Δήμο Ορεστιάδας, το Δήμο Διδυμοτείχου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Έβρου.
Στην Ορεστιάδα, ο κ. Ντόλιος συναντήθηκε με το δήμαρχο, Δημήτρη Μουζά, και με τους προϊστάμενους των δημοτικών υπηρεσιών, απαντώντας σε ερωτήσεις και προβληματισμούς που αφορούν στη μετάβαση του δήμου σύμφωνα με το νόμο της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης (Καλλικράτη).
Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Υφυπουργός για την πορεία του δήμου. "Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε" είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε, ότι "Δεν θα λείψει καμία εξυπηρέτηση από τον μεγάλο δήμο της Ορεστιάδας, την οποία είχαν και πριν γίνει η συνένωση."
Ο κ. Ντόλιος διαμήνυσε, ότι  η συνεργασία των δήμων με την κυβέρνηση στο παρόν στάδιο της μετάβασης είναι ύψιστης σημασίας. "Προσδοκώ από τους δήμους του νομού Έβρου να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση."

http://www.radioevros.g
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού στις υπηρεσίες σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα από μαρτυρίες παρευρισκομένων συνέβη κι ένα ατυχές περιστατικό το οποίο μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη ...


  Γ. Ντόλιος:”Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του”.

Οικολόγοι πράσινοι : Στον Έβρο για μετανάστες και Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου,  παρουσία  του νεοεκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Θανάση Μακρή και του συντονιστή της θεματικής ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Μυλωνά,  θα δώσει συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στις 12.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με θέμα την πολιτική της Κυβέρνησης για θέματα μεταναστών και προσφύγων και τα μέτρα επιτήρησης των συνόρων.
    
  Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον Έβρο περιλαμβάνει:
·         09:00 Επίσκεψη στο κέντρο κράτησης μεταναστών, «Φυλάκιο», στην Ορεστιάδα
·         10:00  Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου , Δημήτρη Λαζόπουλο, όπου διενεργούνται οι νεκροψίες των άτυχων μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στα σύνορα.
 

To Σουφλί ,τόπος να ζείς ! .... ανεβαίνει !!!

Σε λίγες ημέρες το Blog μας , " Σουφλί , τόπος να ζεις ! " κλείνει ακριβώς ένα χρόνο καθημερινής παρουσίας . 

Αρχίσαμε τυχαία ..καταλήξαμε ωραία ! 

Καταλήξαμε ... εννοούμε ότι μας άρεσε , το συνεχίζουμε το αγαπήσαμε και το ωραία για όλα τα προηγούμενα αλλά και για τη συνέχεια ..
Το συγκεκριμένο blog αλλά και κάθε ιστότοπος που δημιουργήθηκε και υπάρχει , είτε τυχαία αρχικά , είτε από περιέργεια , είτε συνειδητά , δημιουργείται για να εκφράσει κάτι . Να ακουστεί ο λόγος , η άποψη , η ελεύθερη φωνή . Ενισχύει το διάλογο και την ελεύθερη έκφραση θέσεων κι απόψεων .
Εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε ... και παρόλα τα λάθη που συνέβησαν ή θα συμβούν , που θα προσπαθούμε πάντα να διορθώνουμε δεν θα αλλάξει ο αρχικός σκοπός και στόχος . 
Η ελευθερία της έκφρασης σε όποια της μορφή . 
Ευχαριστούμε όλους εσάς που επισκέπτεστε το blog , όλους εσάς που αφήνεται σχολιάκια , όλους εσάς που στέλνεται θέματα και προτάσεις , όλους εσάς που σιγά, σιγά μας εμπιστευθήκατε και μας στέλνετε τα δελτία τύπου , όλους εσάς που μας έχετε παραπομπή σε δικά σας site ή blog  , όλους εσάς που φιλοξενείται θέματά μας στον έντυπο ή διαδικτυακό τύπο .. όλους εσάς τους καινούργιους φίλους που γνωρίσαμε με αφορμή το blog ...

Πριν περίπου 6 μήνες ήμασταν στην 16.000 θέση από τα 70.000 blog που υπάρχουν πανελλαδικά ...
Σήμερα .......  στην  9.366 ..