Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Η Ντόρα για φράχτη, κλειστά επαγγέλματα και οι άλλοι..

Η Ντόρα Μπακογιάννη προειδοποίησε σήμερα την κυβέρνηση στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του flash για την ενδεχόμενη άτολμη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ για την τοποθέτηση φράχτη στα χερσαία σύνορα στον Έβρο είπε ότι ήταν και δική της πρόταση (σχετική ερώτηση είχε κάνει στον Π/Θ μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στον Έβρο). H νεα ΝΔ που πλειοδοτεί σε θέματα λαθρομετανάστευσης, έχει να προτείνει κάτι, ή και στην περίπτωση αυτή θα στοιχηθεί στην γραμμή ΠΑΜΕ ΣΫΡΙΖΑ και απανταχού αντιμνημονιακών προοδευτικών? Οσο για το ΛΑΟΣ τραγουδάει αγγλικά (easy come..easy go)..
*update..H νέα ΝΔ μέσω του διαδικτυακού της κόμβου μας τεκμηριώνει την αντίθεσή της στο θέμα του φράχτη.. http://www.antinews.gr/?p=78652#more-78652. "θα πάει… άπατο. Διότι γίνεται χωρίς σχεδιασμό μέσα στον πυρετό της οικονομικής κατάρρευσης.." ήθελαν δηλαδή περισσότερο σχεδιασμό, και αφού περάσει η οικονομική κρίση..και αφού μπουν αλλα 10 εκ λαθρομετανάστες..τότε θα αναλάβει να τα λύσει όλα ο εν αναμονή Π/Θ Α.Σαμαράς..Στη νέα ΝΔ έχουν ένα μπούσουλα σε όλες τις αποφασεις που λαμβάνουν.."ό,τι λέει η Συμμαχία, εμείς λέμε το αντίθετο"..http://aioakimides.posterous.com
www.dimsim.g

Ο Κάρολος Παπούλιας στο φυλάκιο Μαρασίωνhttp://thrakinea.blogspot.com/

Μήνυμα προς Ε.Ε για την εισροή μεταναστών του Κ.Παπαπούλια από τον Άρδα

Στον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άρδα, στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Ευρωπαϊκό πρόβλημα», είναι η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και ζήτησε από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει άμεσα το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.
«Η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια, αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, είναι ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο», τόνισε ο κ. Κάρολος Παπούλιας  κι επισήμανε ότι «για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές να το αντιμετωπίσουμε». 


Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί».

«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μιαν ολοκληρωμένη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο. Καλώ την Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε., να ελέγξει τα σύνορα της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

Τι συμβαίνει λίγο έξω από το Σουφλί; (Video)

Στο ταξίδι που κάναμε στην Βόρεια Ελλάδα κατά την περίοδο των εορτών, διαπιστώσαμε
για μια ακόμη φορά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Σουφλίου με τον σκουπιδότοπο που εξυπηρετεί την πόλη.
Λίγο έξω από το Σουφλί και με κατεύθυνση προς Μάνδρα, βρίσκεται ο σκουπιδότοπος που σιγοκαίει επί 24ώρου βάσεως, σκορπίζοντας διοξίνες στη γύρω περιοχή.
(Η καύση απορριμμάτων παράγει σημαντικές ποσότητες διοξινών που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία των ζωντανών οργανισμών.)
Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρόνια υφίσταται αυτή η κατάσταση, που προφανώς συμβαίνει για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών.
Κατά τη διέλευσή μας από το σημείο, αντικρίζουμε ένα πυκνό ομιχλώδες τοπίο και μια υπερβολικά αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Να πούμε επίσης ότι στην περιοχή, υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο και κτηνοτροφική εγκατάσταση, τα ζώα της οποίας συχνά βόσκουν μέσα στα σκουπίδια.
Εντύπωση μας κάνει η απάθεια των τοπικών αρχών τόσα χρόνια, όπως και της τοπικής κοινωνίας.
 
http://demi-zouzounews.blogspot.com/

Τα πλωτά κέντρα μεταναστών ...

Έγινε η  επιβεβαίωση από το  Χρήστο Παπουτσή ότι εξετάζουν την περίπτωση των πλωτών κέντρων  από την Ολλανδία . Τα πλωτά κέντρα είναι μεγάλης χωρητικότητας περίπου 1000 ατόμων και περιμετρικά έχει συρμάτινη περίφραξη  όπως και στην οροφή για να μη υπάρξει περίπτωση δραπέτευσις . Το υπουργείο εξετάζει τα προβλήματα καθώς και τις τεράστιες δαπάνες που χρειάζεται μια τέτοια λύση . Τα πλωτά αυτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών εννοείται ότι στην περιοχή μας θα εγκατασταθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης . 

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι: «Σε αυτή τη φάση είμαστε στη μελέτη αυτών των προτάσεων. Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα πέραν του γεγονότος ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας».
souflievros