Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για τις καθυστερήσεις στα έργα στα μέσα σταθερής τροχιάς

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα συνεχιζόμενα έργα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Πειραιώς-Κηφισιάς τα οποία, ακόμα και σύμφωνα με τα κυβερνητικά χρονοδιαγράμματα, έπρεπε να έχουν τελειώσει προ πολλού. Με εξαίρεση τα έργα στη σήραγγα Μοναστηράκι-Αττική, πρόκειται κυρίως για έργα ανακαίνισης της ε π ι δ ο μ ή ς, όχι της υποδομής της γραμμής (μήκους μικρότερου των 25χλμ.) που, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  εκτελούνται σε λίγες μέρες!
Η "ανακαίνιση" εδώ κρατάει πάνω από 2 χρόνια ενώ διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα έργα θα τελείωναν ως το τέλος του έτους.

Κάλεσμα Ευθύνης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: πλήρης ανταπόκριση των επιχειρήσεων

Σε ποσοστό 100% ανταποκρίνονται οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Κάλεσμα Ευθύνης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προχωρώντας σε μείωση τιμών και στην απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε τρεις μεγάλες αλυσίδες super markets, σήμερα, 04/01/2011, επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των μειώσεων βάσει του ανακοινωμένου χρονοδιαγράμματος.

Ειδικότερα, στα πρώτα 200 προϊόντα που ελέγχθηκαν, οι μειώσεις τιμών, οι οποίες κυμαίνονται από 5% και φθάνουν και το 17%, υλοποιούνται στο 100% του αριθμού των προϊόντων.
Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές μεσοσταθμικές μειώσεις τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα που ελεγχθήκαν θα ανέλθουν σε :
-5,2% στα τυροκομικά

'Ετσι φτιάχνεται το #teixos

by clouhou

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Έβρο

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την επίσκεψη του στον Έβρο την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011. 

Αυτό έχει ως εξής:
9:45 Άφιξη στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.
11:00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ποταμό Άρδα, τελετή Αγιασμού των Υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού
11:35 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Φυλάκιο Μαρασίων. Ενημέρωση – Ξενάγηση.
13:10 Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας παρατιθεμένο από το Δήμαρχο Ορεστιάδας.
15:30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011 στον Έβρο για την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

    

Αυξάνονται και πληθύνονται οι παράνομες χωματερές στη Δαδιά!Η δεύτερη νέα χωματερή δίπλα στο Διαβολόρεμα - WWF Ελλάς/Γ. Μαρίνος

Φαίνεται πως ο ελληνικός παραλογισμός δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ούτε εντός του 2011… Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι το νέο έτος μας βρίσκει με δύο νέες παράνομες χωματερές που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η χωματερή στο παλιό στρατόπεδο συνεχώς επεκτείνεται - WWF Ελλάς/Γ. Μαρίνος

Θοδωρής Γεωργακόπουλος «Αληθινές Ιστορίες».

Θοδωρής Γεωργακόπουλος : Το Βιβλίο Μου Το Λένε «Αληθινές Ιστορίες». Κυκλοφορεί Στις 10 Ιανουαρίου.

Cover_final-FINAL
Μπορείς να το θεωρήσεις το πρώτο χαρμόσυνο νέο της χρονιάς: Στις 10 Ιανουαρίου (την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Introbooks το καινούριο μου βιβλίο που λέγεται «Αληθινές Ιστορίες». Περιέχει 14 κείμενα που έγραψα την τελευταία δεκαετία στο περιοδικό Esquire, από αυτά τα μεγάλα, των χιλιάδων λέξεων. Είναι ιστορίες Ελλήνων που μπορεί να μην είναι γνωστοί και διάσημοι, αλλά που όλοι έζησαν μοναδικές εμπειρίες και συναρπαστικές ζωές, από τον δημοσιογράφο που ενδέχεται να κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο Watergate μέχρι τον Κεφαλονίτη στρατιώτη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο εξώφυλλο του Time, κι από έναν θανατοποινίτη σε μια φυλακή της Φλόριντα μέχρι έναν ανακριτή του Αμερικανικού στρατού στο Ιράκ.
Ήμουν πολύ τυχερός που έμαθα τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων (και, στις περισσότερες περιπτώσεις, που γνώρισα και τους ίδιους): Το αποτέλεσμα ήταν μερικά από τα καλύτερα κείμενα που έχω γράψει και, δεδομένου ότι είσαι εδώ εξεπιτούτου και έχεις ήδη διαβάσει μέχρι εδώ, άρα δεν είσαι περαστικός, υπάρχει μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα να τα απολαύσεις σε βαθμό ικανοποιητικό.
Οπότε σκέψου το ενδεχόμενο τη Δευτέρα, μια μέρα κατά τα άλλα δυσοίωνη, να περάσεις μια βόλτα από ένα βιβλιοπωλείο, χτιστό ή online, και να το δοκιμάσεις.
Μάθε επίσης ότι: Το εξώφυλλο του βιβλίου το σχεδίασε ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, την εισαγωγή του βιβλίου την έχει γράψει ο Πέτρος Κωστόπουλος, τα blurbs ο Πέτρος Τατσόπουλος κι ο Αλέξης Σταμάτης. Αλλά το υπόλοιπο το ‘χω γράψει εγώ.

Διάβασε παρακάτω αναλυτικά ποιοι είναι οι 14 Έλληνες, καθώς και το «σημείωμα του συγγραφέα» όπως εμφανίζεται στο τέλος του βιβλίου. Εξηγεί το γιατί και το διότι.

Μετά τον φράχτη , πλωτά κέντρα κράτησης μεταναστών;

Μετά την αναγγελία κατασκευής φράχτη στην περιοχή του Έβρου για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών, η κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει να φέρει δύο πλοία από την Ολλανδία, τα οποία θα λειτουργήσουν ως πλωτά κέντρα κράτησης μεταναστών, σύμφωνα με το «Βήμα». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα δύο πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Ρότερνταμ και έχουν χωρητικότητα μεγαλύτερη των 1.000 ατόμων.
Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται να είχε ζητήσει λίστα με όλα τα επιβατηγά πλοία που ήταν ακινητοποιημένα σε διάφορα λιμάνια της χώρας, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τη χωρητικότητά τους, για τη δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών, για ζητήματα ασφαλείας των πλοίων, αλλά και για τα χρέη των ναυτιλιακών εταιρειών που εμφανίζονταν ως πλοιοκτήτριες. Όπως αναφέρει το «Βήμα», παρόμοιο σχέδιο είχε εκπονηθεί και επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πλοίο που θα ταξίδευε στο Αιγαίο και θα παρελάμβανε μετανάστες από διάφορα νησιά και από την περιοχή του Έβρου.

Εφαρμογή του νόμου απλοποίησης της διαδικασίας ίδρυσης και αδειοδότησης μίας εταιρείας.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αντικείμενο την επίσπευση έκδοσης των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του νόμου απλοποίησης της διαδικασίας ίδρυσης και αδειοδότησης μίας εταιρείας.


Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Τον Μάιο του 2010 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 3853/2010 για τη δραστική μείωση των διοικητικών εμποδίων που παρακωλύουν την επιχειρηματική προσπάθεια, όπως επίσης και τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών το οποίο βασίζεται στην υλοποίηση και λειτουργία του ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και στα κατά τόπους Επιμελητήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν και ως one stop shop για την αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων. Επίσης με την άμεση εφαρμογή του νομοσχεδίου θα περιορίζονταν σε μεγάλο βαθμό η γραφειοκρατία αλλά και το κόστος έναρξης επιχείρησης, που στην Ελλάδα είναι από τα πλέον υψηλά ανά την Ε.Ε.

Άρης Γιαννακίδης : Σύσκεψη εργασίας με τους φορείς του Έβρου

Συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  είχε χθες  Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2010 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης.

 Η πρώτη σύσκεψη  της περιφέρειας έγινε στο Διδυμότειχο με σκοπό τον συντονισμό όλων των αυτοδιοικητικών φορέων παρουσία των δημάρχων του  Έβρου , της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Νικολάου και των προέδρων ΤΟΕΒ . 
Σημειολογικά έγινε η πρώτη συνάντηση στον Έβρο ως Απαρχή της Θεσμικής μας παρουσίας εδώ , τόνισε ο Άρης Γιαννακίδης όπου βιώνει εδώ και χρόνια σημαντικές αναπτυξιακές στερήσεις  αλλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν σχέση με το επαναλαμβανόμενο καιρικό φαινόμενο και τις πλημμύρες . Επίσης δεσμεύομαι ότι έτσι θα λειτουργήσουμε ,  θα συναποφασίζουμε σε μια εταιρική σχέση και θα συνδιαμορφώνουμε την επόμενη μέρα και τον αναπτυξιακό μας βηματισμό . Δεν θα αποφασίζω μόνος μου ούτε με το περιφερειακό συμβούλιο αλλά όλοι μαζί οι φορείς . 

Ο Δήμαρχος Σουφλίου κύριος Πουλιλιός δήλωσε ότι δεν βλέπει λύσεις για το πρόβλημα των πλημμυρών αλλά μόνο προθέσεις και μόνο αυτό δεν φτάνει . Αν έρθουν τα νερά ,τα αναχώματα θα σπάσουν γιατί ένας τενεκές νερό σε ένα ποτήρι χωράει αλλά περισσεύει ( ;;;) ....... έτσι γίνεται και στο ποτάμι .  

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κύριος Λαμπάκης τόνισε την σημαντικότητα της 

Τα αυτοκίνητα των Δημάρχων στον Ο.Δ.Δ.Υ!

Πόσοι τα παρέδωσαν;

Με την αρ. 129/2534/20.1.2010 (ΦΕΚ 108/Β/2010) Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών καθορίστηκαν οι δικαιούχοι χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων και το ανώτατο όριο κυβισμού αυτών.
Σύμφωνα με την  παραπάνω ΚΥΑ όλα τα αυτοκίνητα άνω  των 1400 cc, τα οποία ανήκουν στην κυριότητα  και χρησιμοποιούνται από τις  υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, αποσύρονται  από την κυκλοφορία και παραδίδονται στον Ο.Δ.Δ.Υ. μέχρι 31.12.2010.

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση


Την «μετά ΚΕΠ εποχή» για το Δημόσιο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Μία εποχή που περνά μέσα από το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την εφαρμογή του, αλλά και την κάρτα του πολίτη. Ο κ. Ραγκούσης για το νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η δημόσια διαβούλευση του οποίου αρχίζει τις επόμενες ημέρες, είπε ότι μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ. Μάλιστα ανέφερε και παραδείγματα που δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες με πιο χαρακτηριστικό αυτό που αφορά το «ακριβές αντίγραφο».

Επίσης τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.